Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2019. július 27., szombat

Track 20

Hihetetlen a várakozás a levegőben. Érződik. Én is érzem. Csupa izgalom vagyok. Nyirkos lesz a tenyerem és sebesen ver a szívem. Ez a buli ütni fog. Nem tudom hogyan, de szinte tapintani lehet, hogy hatalmas durranás lesz.

Ahogy körbenézek rájövök, hogy úristen nagyon sokan vannak. A Klub előtt láttam két nagy kivetítőt is, de itt bent is van kivetítő, nem zárták be a kapukat sem és kint is vannak hangszórók, tehát amíg elér a hang, addig nézhetik és hallhatják Acet. Tudom, hogy az első szám a Beatles szám lesz, mert Ace végigtáncolta velem az estet tegnap. Az alap tuctucot hagyta csak Ariel fent a DJ pultban. Mindenki várakozón nyújtja a kezét. Leveszik a világítást, csak a gyertyák égnek és lobognak a DJ pult körül. Várakozó izgalom van mindenkiben. Ideges és izgatott várakozás. A gyertyák fényében nagyon meghitt lesz az egész.

 Egyszer csak  egy pöccintéssel felkapcsolják a DJ pult mögött a fényeket és egy hatalmas vörös szív formálódik ki a raktárfalon a fényekből. A vérző szív. Huha! Wow hatás nagyon. Mindenki kiabál. A basszus hangzásában is váltás van. A pult mögül felemelkedik Ace és ráadja a nyitó gitárritmust. Ismétlődő loop. A Beatles számából. 
  • Jó estét Manchester! - kiáltja bele a mikrofonba Ace és kinyújtja felénk a karját. A tömeg körülöttem megőrül. Ace pedig mosolyog a kivetítőn nagyban is, bár én innen közelről is szuper jól látom. -  Visszatértem! Üdvözlöm a régi rajongókat, akik itt vagytok és még emlékeztek a szombat esti Hard techno bulikra. Helósztok srácok! Köszönöm a klubtulajnak, hogy ma este itt lehetek veletek újra, akit az igazi méltatásban mindig kihagynak a sajtósok, pedig nélküle sehol sem lennék. Itt a legjobb barát, Dylan Night is a legjobb hangtechnikus srác egész Manchesterben. Mindenkinek ajánlom, hogy fogadja meg a baráti tanácsokat. - Ace beleröhög a mikrofonba. -  Dylan azt mondta nekem egyszer: mindig legyen nálad óvszer. Jó tanács volt. - Ace a pulton kezd el állítgatni ezt-azt. - Én se fogadtam meg - néz fel. Mindenki nevet körülöttem. Én annyira nem. Tudom, hogy rólunk beszél. Kezdődik. Megrázó lesz ez az este tényleg. Ace folytatja:
  • Gondolom mind láttátok a fantasztikus manchesteri interjúmat. Úgyhogy a mai este szóljon a revansról. Amikor egy DJ bemutat az összes firkásznak - kiabálja be Ace. Harden szerintem kezd bepisilni valahol, akárhol is van a háttérben. - Mert egy újságíró legfeljebb rajtam tud lovagolni, de egyik sem a lemezen. Hát én most megmutatom nekik, milyen, amikor egy DJ lovagol. Szóljon a mai este a szerelem jegyében. A beáldozott kapcsolataim emlékére. Kezdjük egy kultikus dallal. Egy igazi örök klasszikus: And I love her! - kiáltja és ráengedi a dalt a hangszórókra. 

Berobban a Beatles első mondata: I give her all my love, that’s all I do - erősen, csupa impulzussal. Elképesztő a hatása. Ott a lakosztályban feleennyire se jött át, mint itt a hangszórókból iszonyat hangerővel, felerősítve a basszust mint egy szívverés. Ace feje felett a vérző szívbe engedett füstre pedig ezzel egyidőben vetítés jelenik meg. Mint egy ködszínház. Colleen képe villan fel a Beatles első taktusaival. 

Kábé mindenkiben megáll az ütő. Táncolni és őrjöngeni is elfelejtenek. Csak ledermedve állunk és nézzük Ace feje felett és a kivetítőn futó diasort. Colleen és Ace, majd a mi kettőnk karkötője, a kép, amit tegnap csinált Ace, és Michelle. Úristen! Nem tudom itt mindenki másra milyen hatással van ez az egész, de én érzem, hogy el fogom bőgni magam. Nem, már sírok is, csorognak a könnyeim. 

Nagyon jól szövegre vannak hozva a képek. Michelle képe mindig a never die-ra ugrik fel. Az egész dal tele van érzelemmel. Csupa intim, magánéleti képek. Ace egy teljes diavetítést mutat be. A közös képeket mindig levette instagramról és mindenhonnan. Sem Colleen-ról, sem rólam nincsenek hivatalos közös képek a médiában. Elámulok. Colleen mellett, milyen hihetetlenül fiatalok és boldogok voltak. A huszonhárom éves Ace. Annyi idős volt, mint én most. Belenevetnek a kamerába, vagy éppen csókolják egymást.  

S ott vagyok én is. Ace elővette a régi képeinket. Azt hittem mindent kitörölt. De nem. Ott vagyok, a szalagavatós gyönyörű kék ruhámban, villogó fények közt, Ace és én Ace régi Fordjának dőlve. A fejünk búbja csak. S ott vagyunk a klub irányító fülkéjében is, csak a fejünk teteje, de ott vagyunk, és a karkötőnk is. A kört mindig Michelle zárja, Ace és ő, ahogy mosolyognak ránk. Megrázó képsor. A szerelmes Ace.

Ace felemel egy gyertyát és meglengeti. Ahogy körbenézek akkor döbbenek rá, hogy körülöttem sokan vagy telefonnal, vagy öngyújtóval világítanak vissza, és lengetik ritmusra a fényt, és nem csak én sírok. Ace gyertyalengetése már csak válasz a közönségnek. Hogy együttéreznek vele. Gyönyörű feldolgozás, és szép újraértelmezés. Ace mindig is értett a hatáskeltéshez. Belezokogok az egészbe. Elkezdem használni a zsebkendőimet. Ace elénk tárja a szívét. A három meghatározó nő az életében. Köztük én is. 

Döbbenetes az egész. Senki sem Acet nézi, hanem a felette futó képsorokat. Egyszerre nagyon szeretném most megölelni Acet. Fantasztikus, amit csinált és ide elénk hozott. Nem lehet utálni őket. Sem Colleent, sem Michellet. Tényleg mindenkivel iszonyat boldognak és szerelmesnek tűnik. Úgy érzem ez után a szám után már nem lehet többet nyújtani, itt vége kellene, hogy legyen az estnek, mert ez annyira telített volt. 

Azt hiszem ezt már nem lehet fokozni, de tévedek.  Óriásit tévedek. Mert Ace felülmúlja mindenki várakozását. A Beatles utolsó dallamai is elhalnak, és a gitárszólót laza basszusdob váltja fel. Ace csak nyugodtan állítgat ezt-azt a pulton, rajta semmi nem látszik. Sokan törölgetik a szemüket. Ace lesokkoló nyitása után. Várakoztató dobritmus van, aztán halvány fehéres reflektorvilágítást kapcsolnak, ami erős kékes csillámló, vibráló fénybe vált és Joy Division hangjával egy időben Ace mellett a pult mögül felegyenesedik Colleen. Úristen! 

Nem hiszek a szememnek. S kábé mindenki ugyanígy érezhet, mert értetlenül néznek másodpercekig. Ace sokkol. Szó szerint. Alig tudjuk felfogni azt, ami ér minket. Itt van Colleen!!! A másodpercekig tartó döbbenetet féktelen visítóhullám váltja fel! Colleen kék flitteres csillogó partyruhában van, és elájulok mennyire jól néz ki. Mennyivel jobban néz ki nálam. Csinos, formás, és szép. Kihívó és dögös. Bevállalós és belevaló csaj, még mindig. A karkötői felcsúsznak a karján, ahogy kinyújtja a magasba a kezét üdvözlésként. Leinteget a közönségnek. Mindenki felismeri és mindenki sikít. Még én is.
  • Te jó ég! - kiáltom el magam és a szám elé kapom a kezem. Ledöbbentem. Ace meghívta Colleent az estjére! Ez tényleg nagy durranás! Ez hatalmas dobás! Csupa könny az arcom és egyszerre azt sem tudom mit érzek. Csak nézem őket. Ahogy Ace Colleen-ra kacsint és átölelik egymást itt isten tudja hány ezer ember előtt. Ace arcon csókolja Colleent és mindketten a pultjuk felé fordulnak a fejhallgatót a fejükre igazítva. Összenéznek és bele-belenyúlnak a pultba. Amit mindig is akartak. Együtt zenélni. Ami az álom volt, amin elbukott Colleen karrierje. Ace ráadja a basszust, és felpörgetik ketten a számot. 

Az ő szerelmükre aztán tényleg tökéletesen illik ez a szám, hogy éppen a szerelem állt közéjük. Ha nem szeretik annyira egymást, hogy együtt akarjanak zenélni, talán még most is boldogan élnek együtt. Ace nagyon jól kikeverte a hangsávot. Egészen jó technikázás kettejüktől.  Colleen viszont tényleg nagyon jól néz ki. Ahogy ritmusra rázza magát, és beleéli magát az egészbe. Egyszerűen nekem is az jut eszembe, hogy bőven elég neki állati jól kinézni itt és Ace megcsinálja helyette a zenét. Valahol tényleg érthetőek az újságírók, hogy ezt érezték. Én tudom, hogy kábé tényleg ez is volt az igazság. 

Adogatják egymásnak a számot. Colleen ügyesen irányít. Illik hozzá a DJ-zés. Ahogy visszaszámol az ujjain és  ráadják a pörgős basszust, ahogy karral inti a ritmust és ahogy visszakapjuk a basszust és Colleen is ugrik rá. Tetszik nekem is a csaj. Jól áll neki a testére simuló ruha. Látszik rajta, hogy jól érzi magát benne. Csupa lendület, tényleg nagyon ért a bulizáshoz. Értem miről beszélt Ace, amikor azt mondta, Michelle-el hiányzott ez a tűz.  Ráadásul Colleen-al tényleg tudnak együtt zenélni. Ezt senki mással nem mondhatja el. Jó estéik lehettek. Együtt. Most itt van, amit mindig is akartak. Én is láthatom. Ott van, ugyanaz az összhang közöttük. Amit mindig is láttam. Jók együtt. Nagyon jók. Szinte várom azt a mozdulatot, hogy Ace elhaladjon Colleen mögött és belecsókoljon a nyakába, mint ott a felvételen. De most csak össze-összenéznek és  egyszerre lökik a magasba a kezüket. Elnézném őket egész este. Szinte túl rövid a Love will tear us apart. A szám a végéhez közeledik, mert Colleen felemeli a mikrofont és belekiabál:
  • További szép estét Manchester! Élvezzétek ezt a fantasztikus srácot, amíg itthon van!  És...Ace - fordul Ace felé Colleen és megfogja a kezét. Ac átkarolja a derekát. -... örülök, hogy megcsináltuk azt a trekket - Ace és Colleen összeérintik a homlokukat, igazán Ace hajtja Colleen homlokához a fejét. De annyira romantikus és szerelmes mozdulat tőlük. Amit tényleg csak nagyon összecsiszolódott pároktól lehet elképzelni ennyire természetesen. - ...És sosem csinálnám máshogy! Ez volt a mi utunk és fantasztikus út volt! Köszönöm, hogy itt lehettem, sziasztok!  - Colleen csókot küld felénk és integetve leszalad a DJ pult mögül. Együtt zenéltek, ahogy mindig is akarták. Ketten a DJ pultban. Fantasztikusak együtt. Tényleg. Ők ketten, fantasztikusak voltak együtt. Én is ezt mondom. Ace megemeli a mikrofont a kezében.
  • Állati dögös a csaj mi? Nekem is nagyon bejön - veszi vissza az estet Ace nevetve. - Készen álltok, hogy folytassuk a bulit! Akkor készüljetek….1-2-3- let’s go! - Ace rádobja  a következő számot és lerakja a mikrofont. A fejébe teszi a fejhallgatót és nagyon jó kis bulit csinál. Teljes figyelemmel Ace-re koncentrálhatunk. Nagyon jól keveri a zenét. Tényleg nem tudom, hogy csinálja, de a kevésbé jó számokat is nagyon jól felhozza, nagyon jó pluszt ad hozzá, amitől  valahogy ütős számok lesznek, jó kis hangzóanyaggal. Csak két órát zenél Ace, de abba mindent belead. Hiába van nyitva minden ajtó nagyon meleg lesz. Ace is időnként kóláért és törülközőért nyúl le hátra a hangfalak mögé. Alig van hely. Nem igazán lehet sokat mozogni. Bárcsak sose érne véget ez a klubest.

2 megjegyzés:

  1. Szia Callie!
    Úristen... Ez hatalmas volt... Jesszus, annyira élveztem, de egy kicsit be is könnyeztem az érzelmi viharban. Megrázó lesz? Ez valami oltári csavaros vihar, eszement, de elképesztő ötlet. A gyertyákkal milyen jó lehetett az egész. Nem vagyok bulis tipus, de azt hiszem, én is szívesen ott lettem volna. Szerintem ez lesz a kedvenc estem Acetől, nagyot szólt. Gigászi bemutatás a sajtónak, az biztos. :)
    Harden egy agyvérzés határán lehet mostanság, de egy ilyen jó bulit kár lenne kihagynia a kórház miatt.
    Nagyon tetszett, ez olyan Aces volt, úgy érzem. De remélem, még nem ért véget az éjszaka... :)

    Tegnap nem volt időm írni, de amúgy köszönöm a választ, teljes volt. :)
    Forestnél elég nagy sokk volt, én az utolsó utáni pillanatig vártam, hogy hátha... :( De ez beleadott, nagyon reális lett. Fabian keresztje tényleg igazán megvolt. De az út nagyon jól tükrözte minden egyes külön történetet kapó szereplő célját és szerintem fordítva is megvan. Nagyon jó.:)
    《Bius》

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bius!
      Még nincs vége az estének. Ezt a bulit... én is megnéztem volna. :))) Nagyon lassan épült fel előttem is, hogy mit akarok kihozni belőle, de ahogy összeállt a kép, már imádtam. :)
      Haladok. Jó lenne ma jutni valameddig. Sok időm elment tegnap a videószerkesztéssel. Meleg is van... Majd meglátom holnap hajnalig meddig jutok :)
      Callie

      Törlés