Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2019. július 6., szombat

Fényjáték

Wave

“Kell a tűz. Kell a fény. Kellünk egymáshoz. Te meg én. King Wave”

Tökéletes Blackpooli hétvégének nézünk elébe. Amynek csak szerdán küldtem át a programot.  A hétvégén kezdődik a fény és táncfesztivál és arra gondoltam ez lenne most kettőnknek a tökéletes kikapcsolódás. 

A blackpooli sétány a fényfesztiválon még szebb és rengeteg program és műsor kapcsolódik hozzá. A nyitóesten mi is beállunk a sorba és kocsival világítunk a menetben. Végignézzük az interaktív vetítéseket,  a művészi fényjátékokat, épületvetítéseket, a víztorony számos fényjátékot játszik, az éjszakai égbolt vetítést, a vízen vetítést. Sétálunk a sétány milliónyi világító lámpása alatt, az egyik árusnál veszek egy szív medált Amynek, amiben a következő szöveg fut: “Kell a tűz. Kell a fény. Kellünk egymáshoz. Te meg én.” Amy tiltakozik, de végül duplán a csuklójára tekerem és rákapcsolom a billenőt. 

Hűvös az este, és egyáltalán nincs kedvünk még felmenni Corn lakásába. Sokan vannak a sétányon, az utcákon is. Igazi fesztiválidény, még a műsorok zárása után is.   Amy ujjait simogatom a kezeim közt. Teljes relaxáció. Bárcsak minden napra elraktározhatnék egy befőttnyi adagot ebből az estéből. Csodálatos lenne. Jobb, mint egy kávészünet.  Annyira zsúfolt hetem volt. Egyszerűen csak el akarom felejteni a vállalatnál töltött hetet, és élvezni az Amyvel töltött időt. 

Hajnalban érünk fel a lakásba és nem nagyon gondolkodunk azon, hogy késő van-e vagy korán, vagy hogy mennyire vagyunk fáradtak. Amy feneke a tenyerembe simul, lehelete párát képez a bőrömön. A haja reggelre kedvesen kócos és hullámos marad.  A reggeli napfényben nézem Amy vörös haját, ő meg engem.
  • Mire gondolsz? - simítom végig a lábszárát.
  • Taníts meg pókerezni! - jelenti ki Amy.
  • Most? - könyökölök fel az ágyban.
  • Miért ne? Van időnk nem? Te meg imádsz játszani - összegzi.
  • Na jó. De játszani tétért izgalmas - sandítok rá.
  • Ha te nyersz főzök neked ma valamit. Ha én nyerek, akkor elviszel egy étterembe - jelenti be Amy.
  • Húha izgalmas tét! - vigyorgok rá. Cornnal játszottunk néhány házipartit. Úgyhogy kiveszem a komódjából a pókerkártyát. Amy felül az ágyon és figyeli, ahogy keverek és osztok. Amyt nézem, aki a hajába túr és figyel. Felnéz rám.
  • Miért nézel? - kérdezi nevetve.
  • Kurva jó illatod van. Más mint amit az elején használtál. Már a pikniken is éreztem. Mi ez?
  • Új testápolóm van - biccent rá Amy. - Nem gondoltam, hogy ennyire érezni - Amy megszagolja a saját karját. - Én egyáltalán nem érzem.
  • Baromira jó illat. Komolyan. Tetszik rajtad - megnézem Amy lapjait. - Oké, a lényeg, hogy játék közben próbáld tartalékolni a lapjaidat, érzékelni, hogy éppen neked kedvez vagy sem a lapjárás. Mondjuk ezt a két lapot eldobhatod. Az értékesebb lapokra játszunk most…
Két óra játék után eldönthettük, hogy én nyertem, vagyis Amy ebédet fog főzni. Zuhanyzás után mindketten a konyhában állunk és Amy a hűtő tartalmát figyeli. Tulajdonképpen szinte semmi nincs a hűtőben. Eleve kicsi is. A konyhapultra könyököl és a telefonját lapozgatja.
  • A divatblogom mellett van egy zárt titkosított  főző blogom is, de ezt csak én használom, ide mentem a jó recepteket - magyarázza, miközben a receptjei között válogat. - Legyen ez! El kell mennünk bevásárolni - néz fel rám és tettre készen cipőt húz. Mosolygok rajta, mennyire elszánt lett. Eleve mondketten tudtuk, hogy ő fog főzni, de izgalmas volt Amyvel “tétre” játszani.
  • Steak vagy bárány? - kérdezi Amy várakozón a pultnak döntve a csípőjét. Szexi. A konyhában is.
  • Lássuk csak. Szerintem te nem steak-es típus vagy, tehát hogy ne kelljen mellettem éhen halnod legyen bárány - biccentek rá. - De felőlem lehet hal és sült krumpli is.
  • Mi? Fish&chips? Az ma már szinte egyenlő lett a street food-al, nem. Tisztességes ételt főzök, nem sült krumplit. Kíváncsi vagy hogyan főzök, akkor ki kell tennem magamért - jelenti ki Amy harciasan. - Egy igazi angol étellel. Shepherds Pie lesz!

Amyvel bevásárolni nem éppen szokványos tevékenység. Kábé még soha nem csináltunk együtt ilyesmit. Nem is nagyon találjuk a helyünket a boltban egymás mellett. Általában én is egyedül vásárolok és feltételezem Amy is. Mert célirányosan kosarat ragad és jön-megy a sorok között. A Franchise legnagyobb előnye, hogy tök mindegy hol van a bolt, mindent ugyanott találsz. Tehát könnyű kiigazodni. Amy sem sokat bizonytalankodik a sorokon haladva. Shepherds pie-t fog készíteni az egyik legalapvetőbb angol ételt. Ez egyrészt merész dolog, mert erről az ételről mindenkinek van valami “hazai” ízélménye, márpedig anyám alapvetően jól főz, ha éppen kedve van hozzá.

Tehát anyámat lekörözni nem lesz könnyű. Még egy csajom se főzött nekem. Nem véletlenül. Vagy mert nem tudtak főzni, vagy mert ismerték anyámat, és a főztjét.  Amy viszont mindenben egyedi. Ő egy anyuka, aki tud főzni. Beismerem kíváncsi vagyok, hogy milyen az Amy féle hagyományos tradicionális angol Shepherd Pie. Ráadásul fogalma sincs róla, hogy anyám állatira jól tud minden ilyen sütőben sült cuccot csinálni, a crumble-től a shepherds pie-ig.

Amíg Amy a bárányhúst daráltatja, addig én bort válogatok. Fűszereket is veszünk, mert Corn lakásában szinte só sincs. Én fizetek és végül két táskával megrakva térünk vissza. Szemetel az eső, de nem zavaró. Kicsit sötét van, úgyhogy villanyt kell kapcsolnunk a konyhában.

Nagyon jól összedolgozunk a konyhában, amíg Amy a húst készíti addig én a krumplit. Amy magabiztosnak tűnik. Valószínűleg nem először csinálja, úgyhogy rutinból végzi a feladatokat. 
  • Szoktál főzni? - kérdez rá Amy.
  • Nem nagyon. Anyámék folyton az étkező, konyha, nappali részen vannak, ha otthon vannak, kivéve persze, ha anyám a műteremben van, szóval ha lehet, kerültem gyerekként is ezeket a területeket.
  • Tehát anyukád művész?
  • Fest. Aham.
  • Mit fest?
  • Csupa megmagyarázhatatlan értelmetlenségeket szokott festeni, általában a színtartomány sötétebb részéből, de megrendelésre értelmes dolgokat is csinált már. Főleg tájképeket, helyi sajátosságokat. Ha jártál a várban, vagy a templomban akkor nagyapám faszobraiból, meg anyám festményeiből is láthattál párat.
  • Tehát művészcsaládból származol. Hogyhogy nem lettél művész? - néz rám érdeklődve Amy.
  • A művészet hobby. Végülis anyámnak is. El lettünk terelve a “hobbiktól”, mert fontosabb feladatokra vagyunk hivatottak. Én és az öcsém.
  • Szigorúan hangzik.
  • Az is. A művészet szabadidős tevékenység. Apám is zenélt például. Van egy zenekara. De… ez kívül esik a munka fogalmán.
  • Értem. Furcsa lehet. Mármint én világ életemben valahogy a divathoz kötődtem, és végülis egy fehérneműboltban dolgozok. Nekem mindig minden a ruhák körül forgott. Nem nagyon volt más. Legfeljebb a konyha.
  • Anyám is szeret főzni.
  • Akkor ki kell tennem magamért - állapítja meg Amy.
  • Mondhatni - vigyorgok rá. - De neki ott van a festés is. Az egész munka a vállalatnál rá van kényszerítve. Úgy érzem anyám a legőszintébb ember a családomban. Számtalanszor volt, hogy gyerekként is bevittek a vállalathoz. Ott ültem anyám irodájában, és anyám ült a gépe előtt és csak azt hajtogatta, mikor lesz már öt óra!? Szenved a jelenlegi munkakörben. Elvesztegetett tehetség. De egyszerűen rossz helyen van. Áthelyezném.
  • Mi tart vissza?
  • Hát az, hogy nem én vagyok az irányító jelenleg. Csak ha válsághelyzetet jelentek be akkor vehetem át az irányítást. De minden átszervezés egyben… stresszhelyzet is. Bizonytalanság. A legrosszabb, ami történhet egy vállalaton belül az átszervezés. Nehezen viselik az emberek. Ez nagy lépés. Még nem vagyok rá felkészülve.
  • A pénzügy szívás - jegyzi meg Amy. - Én ha tehetem Júliára passzolom a napi nyitást és zárást is. Az olyan nagy felelősség. Gondold el, ha szabadságon van! Mindent nekem kell csinálni - ingatja a fejét. 


Betolja a sütőbe a Shepherds Piet. Meglep, hogy Corn szekrényében talált piteformát. Amy is a tetejére kent vajra esküszik akárcsak anyám. Azt hiszem nagyon hasonló ízvilág fog köszönteni, mint amit otthon ettem. Megterítek, és leoltom a villanyt, helyette gyertyát gyújtok végig a fürdőszobáig, ahol elkezdem engedni a fürdővizünket.

Amikor Amy feltálalja az ételt. Nem kell csalódnom. Amy szuper anyuka. Nagyon jól főz. Első osztályú. Legalább olyan jó, mint anyám főztje. Talán kicsivel jobb is. De igazán csak azért, mert Amyvel eszem. Amy vörös haja egészen titokzatosan tüzes a gyertyafényben. A szívmedált a nyakába tette és türkiz szinű félvállas ruha van rajta. Dögös nő. Tetszik nekem. Alig tüntetem el az utolsó falatot a tányéromról a fürdőbe húzom magam után és mindent lehámozok róla. Faljuk egymást a párás fürdőszoba nehéz levegőjén és Amy hófehér habteste eltűnik a habfürdő mélyén. Az ujjaimmal keresgélem és tapintom ki Amy testének vonalait a víz alatt. Ficánkolunk a nagy kádban, mint Corn halai a hatalmas térválasztó akváriumában. Amy feneke az ujjaimra csúszik, zihálva mélyen magába fogad, aztán én türelmetlenül beléhatolok. Meg sem szárítkozunk vizesen esünk Corn ágyába, és csak este tíz után jutunk ki a fényjátékra a parti sétányra.

A vasárnap reggel mindig mélypont. Egyrészt ideges vagyok a hétfői értekezletek miatt, másrészt utálom, hogy Amytől el kell válnom. A Greegs autós részében reggelizünk.
  • Mit kérsz? - nézek Amyre a sebváltó felett.
  • Egy gyümölcssalátát és egy baconos szendvicset - én kávét kérek, Amy narancslevet. Hazafelé a kocsiban reggelizünk. Késésben vagyunk. Én biztosan.
  • Hányra kell Kellyért menned? - kérdezem.
  • Most a nagyszülők hozzák, általában ebéd után - Amy az eperszemeket válogatja ki előbb a salátából.
  • Egyszer elmehetnénk közösen sárkányt eregetni.
  • Júlia nélkül? - Amy a homlokát ráncolja. - Nem. Az nem lenne jó. Így is egész héten Choco-t rajzolta, meg a csapatot. Túl feltűnő lenne otthon.
  • Biztosan férjnél vagy? - kérdezem kétkedve.
  • A férjem hétvégén dolgozik. Kábé harminc-harminchat órát, péntektől vasárnapig. Sosincs közös hétvégénk. Nagyon sokat ártott ez az egész a családunknak. Nincsenek közös programjaink.
  • Ha az én feleségem lennél tutira nem hagynálak hétvégén egyedül - feszülök meg.
  • Mert?
  • Mert túl jól nézel ki. 
  • Kösz, ezt dícséretnek veszem - nevet fel Amy. - Gary nem egy féltékeny típus.
  • Nem volt még oka rá?
  • Oka sem volt rá, meg… mi nem így gondolkodunk. Nem tudom.
  • Fura.
  • Hagyjuk, ne rólam beszéljünk. Neked mi lesz a héten?
  • Egy értekezlettel kezdek… még semmit nem néztem át az anyagokból, úgyhogy ma egész nap azt fogom csinálni - lefékezek az üzletház előtt. - Tetszett a fényjáték?
  • Nagyon. Jövőhét végén?
  • Aham. Most végig kivilágítás van.
  • Hétközben?
  • Majd meglátom. Talán...írok, vagy munkaidőben hívlak.
  • Oké, az jó lesz - futólag megcsókolom, s Amy kisurran mellőlem. Az állati jó testápoló illatát egy ideig még őrzi a kocsim. Aztán ezt sem érzem belőle.  Most egyszerre úgy érzem elcseszett dolog ez az egész…

2 megjegyzés:

  1. Szia Callie!
    Ez tényleg tökéletes hétvégének tűnik. Laza, könnyed, tele jókedvvel.:)
    A fényfesztivál nagyon jól hangzik, én is szívesen tölteném az időmet ott, és még egy Wave is jó választás.
    A titok kiderülte után sokkal jobb, ahogy így együtt vannak, megismerkednek. Bensőségesebb, mégis megmaradt a szikrájuk, ez jó dolog. Pláne úgy, hogy magában a tény, Amy anyukasága nem is gátoló.
    Gondolkodtam egy kicsit Gary tegnapi megszólalásán, amiben azt mondta, reméli, még tudják, hogy Amy és Kelly Sullivan... Ez túl birtoklóan hangzik ahhoz, hogy Gary jogosan mondhassa. Még egy párbeszédet sem tud rendesen kezdeményezni...
    Ezerszeres kárpótlások ezek a hétvégék. Imádom. :)
    《Bius》

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bius!
      Élvezzük ki ezt az idillt és tökéletes hétvége hangulatot. Nem fog túl sokáig tartani... Nagyjából eldöntöttem itt a dolgokat ma úgy érzem. Úgyhogy célegyenesbe fordítom Amy és Wave kettősét a Hullámtörésben. Wave a gondolkodási idő után úgy tűnik egészen jól kezeli Amy anyaságát, meg a Kelly témát. Jó hír, hát...majd meglátjuk a továbbiakban.
      Wattpad. Elég kezdő wattpados vagyok, úgyhogy nem is igazán értem és nem is látom át a rendszert. Hogy mi hogy megy itt, jelenleg örülök, hogy a fejezeteket fel tudtam tenni. Egy-két év múlva már biztos belejövök, hogy mi hogy működik itt.
      Callie

      Törlés