Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2019. július 8., hétfő

A tengerek az égig érnek

Track 1

Szellőztetek. Mindent. Ha az ablakba állok talán a fejemet is. Kiszellőztethetem? Tényleg? Bárcsak ilyen könnyen menne. Ha a szellőztetés nem is, legalább A könyvvizsgálat módszertana. Semmilyen módszert nem szeretek. Különösen ha az valamilyen pénzügyi dolog. Jobban megszenvedem ezt a szakot, mint hittem. Már előre tanulok. A vizsgaidőszak túlterhelne. Most meg úgyis kolihetek vannak.  Igen. Kollégista lettem. 

Manchesteriként kollégista? Ahogy egyetemista lettem, tudtam, hogy minél hamarabb kollégiumba akarok kerülni, lelépni otthonról. Még arra is gondoltam, hogy a lakcímemet átkérem apámhoz, hogy bejussak. De nem akartam ekkora kavarást azért, hogy kollégista legyek. Nem igazán vagyok büszke a kollégiumba jutásom körülményeire. Véletlen sem a kimagasló tanulmányi eredményeim, vagy szociális, esetleg családi helyzetem miatt lettem kollégista. Ennél sokkal egyszerűbb, és naturálisabb oknál fogva vettek fel. Lefeküdtem a HÖK elnökkel.

Talán tetszettem neki. Talán akart valamit. Nem igazán emlékszem a pontos részletekre. Rám hajtott én meg felismertem a lehetőséget, hogy éppen hasznom lehetne ebből az egészből. Sima út volt. Bejutottam. A srác persze azt hiszi, ez valami volt. Mármint, hogy ő meg én. A nyáron még próbálkozgatott. Rám irogatott. Szeptemberben szinte fellélegeztem, hogy összejött valami csajjal a másodévesek közül.

Én meg azon gondolkodom, hogy ribanc lettem? Érdekből szexelek? De nem bírtam volna Dylannel és anyámmal élni. A koliból így is ki kell költözni két hónapra. Épp elég azt kibírni velük. 

Én már annak az egy szexuális együttlétnek is örültem. Áttörésnek tűnt. Hajlandó voltam valakit közel engedni magamhoz szexuálisan. Igaz, életem legborzalmasabb szexélménye volt. Semmit nem élveztem belőle. Kifejezetten fájt. De bent vagyok a kollégiumban.  

Itt senki nem tudja rólam, hogy hogy jutottam be. Ha van egy-két nagyrendezvény persze a HÖK elnök mindig megtalál, beszélgetünk, de már nem engedem közel magamhoz.

Sokszor érzem azt, hogy nem léptem túl az előző kapcsolatomon. Ace-en. Hiába feküdtem le egy sráccal, ez nem továbblépési folyamat volt. Nem tudom mi lehet a tempóm a felejtésre. Alapelvnek tűnik, hogy keresek valakit, belemenni egyéjszakás kapcsolatokba, de Ace után… minden srác untat. Unalmasak. Semmi különleges és semmi egyedi nincs bennük. Főleg itt a szakon. De az egyetemen se látok senkit, aki kicsit is érdekelne.

Elhatároltam magam a rohanok a kapcsolatokba stílusú életmódtól. Tanulok. Már egyszer megégtem. Ace-től végülis ezt tanultam. A legnagyobb szerelem is teljesen felesleges adott helyzetben. Minden kapcsolatból lehet tanulni. 

Továbblépni nehéz folyamat volt. Nem Ace után keresgélni a neten. Nem a mixcloudját bújni, vagy az instáját. Sokáig követtem. Hiba, tényleg hiba. Nem tudtam elengedni. Több tényező is kellett hozzá, hogy végül mégis leálljak Ace-ről. Azt hiszem az győzött meg, amikor összejött azzal a modell csajjal. Amikor az instáján feltűntek azok a közös képek. Ace-nek mindig volt érzéke nőket választani. Az a modell Colleen-on is túltett. 

A példaképem lehetne az a lány.  Sok képsorozatát megnéztem. Magas, karcsú, vékony. Hosszú aranybarna haj, felvetett fej, élénkrózsaszín rúzs. Természetesek a mozdulatai. Volt kisugárzása. Nem egy telemosolygom a világot alkat. Magabiztos és szép. Illett Ace-hez. Boldognak tűntek a képeken. Akkor leálltam. Ace továbblépett. Barátnője van. Komoly kapcsolat. Nem bújhatom a női képeit, nem hallgathatom esténként Colleen éjszakai műsorát bár megtettem, nem is egyszer. Addig keresgéltem esténként a rádióadók közt, amíg meg nem találtam. Talán tőle kerestem vigaszt az éteren át. Ő átélt egy szakítást Ace-el. Sorstárs. Valahol az. Ő továbblépett rajta? Tanulhatnék akkor tőle is. Itt búg Colleen szép tisztán csengő hangja a fülemben.
  • Szép jó estét kívánok minden kedves éjszakai rádióhallgatónak, ma este kezdjünk egy igazán fülbemászó dallammal, azoknak, akik ilyen késői órán ébren vannak, bármilyen okból is. Szóljon tehát…

Colleen tovább tudott lépni Ace-en? Biztos nem gondol sem rám, sem Ace-re annyit mint amennyit én gondoltam rájuk. Nem akarok azon rágódni, hogy miért forognak megint itt a gondolataim. Megint visszatörnek az emlékek.

 Szárad a kő. A felmosóvíz orchideaillata terjeng a levegőben. A szobatársam Amanda megáll az ajtóban.
  • Felmostál? - kérdezi.
  • Amint látod - lapozok egyet a könyvvizsgálat módszertana könyvemben. Amanda flip flop papucsban beilleg a szobába. Túlöltözte az időjárást. Feleennyire sincs jó idő. Tulajdonképpen mindjárt esik. De Amanda rövid nadrágjából a fél feneke kivan.  Az asztalunkhoz jön és a jegyzetei alatt keresgél.
  • Volt itt az asztalon egy Mancunion újság nem láttad? - kérdezi tőlem.
  • Ó az? Kidobtam! - felelek rá.
  • Ó de miért! Volt benne egy teljes két oldalas cikk arról a DJ-ről.

Aha, na ezért törtek fel az emlékek újra bennem. DJ Ace az évzáró kolihéten egész estés bulit csinál. Amanda még ott is hagyta kihajtva az újságot. Dj Ace teljes negyed lapot kitesz, a sötéten nyomott dupla lapon. Egy széken fordítva ül, a támlán tartja lazán a karjait és sapka van rajta. Csak egy picivel több a borosta az arcán, és a szarkaláb a szeme körül. Ugyanaz a tekintet. Nagyon elkapott profilkép Ace-ről. Szinte látni, ahogy dobolt a széktámlán az interjú alatt. Legalábbis aki kicsit is ismeri, tudja, hogy ez az a mozdulata. Amanda az irodai szemetesből kihalássza az újságot.

  • Olvastad a cikket? - kérdezi Amanda.
  • Áh, nem dehogy.
  • Pedig szívszaggató történet.
  • Tényleg? - mi szívszaggatót mondhat ugyan Ace. Az ő szíve mikor szakadhatott szét? Amikor elköltözött Colleentól? Amikor velem…
  • Nagyon őszinte mélyinterjú. A zenei pálya, a magánéleti válságok. Az, ahogy a barátnője haláláról mesélt… 
  • Ki halt meg? - nézek rá az újságra összevonva a szemöldököm.
  • A modell csaj, akivel járt. Totál őszintén kezelték, a lány családja, és Ace is. 
  • Mi történt vele? - ülök fel és elszörnyülködöm. Látszik, hogy tényleg leálltam Ace követéséről. Egyáltalán nem vagyok képben arról, hogy mi van vele, vagy éppen ki a barátnője, vagy már ki nem.
  • Valószínűleg drogtúladagolás…
  • De borzalmas - főleg Ace Straight edge-s múltját ismerve.
  • Gyönyörű az egész. Olyan keserédes. Ace tartott egy emlékkoncertet a lány szülővárosában. A lány kedvenc zenéit mixelte össze. Nem volt szokványos koncert, a modellcsaj rajongói és Ace rajongói voltak ott. Rengetegen. Akár egy fáklyás menet. Konkrétan mindenki sírt. Nagyon emberien kommunikálták az újságoknak is. Nem titkolództak, nem hazudoztak. Őszinte és mély volt minden. Már egy éve temették. De azóta is sokat cikkeznek róla. Szép volt a lány, meg tehetséges a pasi. Mindenki tökéletes párosnak tartotta kettejüket. - Lehangolódom. Ace és ismét egy lány, akivel álompárt alkot. De tudom mit éreztek, én is ezt éreztem, amikor láttam azzal a modell lánnyal. Szépek voltak együtt. Sokat buliztak együtt. Tényleg kár érte. Nagy kár, hogy ez történt. 
  • Végülis arról szól a cikk, hogy Ace stílusa azóta még kiforrottabb és mélyebb, és hogy a magánéleti tragédiák milyen hatással voltak a zenéjére.
  • Jó, én most már tanulni szeretnék - hunyom le a szemem. Nem szabad ebbe belefolynom. Távol kell tartanom magam az egésztől. Kívül maradni. Érzelmileg. Gondolatilag. Csak Ace-től távol.
  • Menjünk el a bulijára! Ingyenes! - csap le az újságra tenyerelve Amanda.
  • Nem.
  • Tényleg nagyon jó estjei vannak, nagyon jó bulikat csinál tényleg - erősködik Amanda. - Én csak néhány számát hallottam, de vaou!!!! Nagyon jók!
  • Tudom.
  • Liv, nem sűrűn jönnek ilyen világklasszis DJ-k a Manchesteri kolibulikba.
  • Tudom.
  • Képzeld, innen indult, egy helyi klubból.
  • Tudom.
  • Nem tudod mit hagysz ki!
  • De tudom! - csattanok most már Amandára.
  • Állati jó pasi… és végülis nincs barátnője - vigyorog Amanda.
  • Kösz nem. Már jártam vele - jelentem ki és feszülten fókuszálok egy pontra a könyvvizsgálat módszertanában. Amanda álla leesik. Nem jut szóhoz.
  • Hülyítesz!
  • Nem hülyítelek. Tényleg jártam vele. 
  • Atyám! Mesélj már! Mikor? És miért nem mondtad, hogy ilyen szupi kis kapcsolataid voltak! Egy DJ-vel jártál? Juj! - Amanda visit.
  • Egy nyarat itt, Manchesterben, amikor még nem futott így be. Nem annyira ász, mint amennyire a neve mondja - hazudok. Sokkal nagyobb ász. Ezért nem tudtam túllépni rajta. Nem tudtam feldolgozni azt, ami velünk történt.  - Szóval most már hagysz tanulni? - morgok Amandára.
  •  Most tanulj, de este még kifaggatlak. Ez az utolsó hetünk a vizsgaidőszak előtt. Menjünk el! Kíváncsi vagyok rá! Légyszi! Neked is izgi lenne újra élőben látni és hallani nem?
  • Amanda…nem.
  • Vajon mi lenne, ha újra találkoznátok?
  • Nem fogunk - jelentem ki céltudatosan. - Kizárt. - kizárt, mert nem akarok Ace-el összefutni. Soha többet.
  • Gyere el velem a buliba!

2 megjegyzés:

  1. Szia Callie!
    Hm, egészen új Livet köszönthettünk. Azt hiszem, gyorsan tovább kellene folytatnom az első felvonásukat. Na majd időt szakítok rá a sorozat maraton hajrájában, mert most azt is nagyon függöm.:)
    Az abortusz után egy barátnő halála...szegény Ace, neki sem lehet könnyű. Ez nehéz dolog... :(
    Kíváncsi vagyok, hogyan fog dolgozni az a szél, hogy összefújja őket. :)
    Remélem, a forróságban nyújtanak néhány jégkockát, hátha a jó hangulat hoz egy kólát is dupla jéggel.:)
    《Bius》

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bius!
      :) Jó megérzés... lesz kóla :))) Izgatott vagyok Liv és Ace második felvonásával kapcsolatban. Hogy hogy sikerül majd újra összefújni őket. :))) Szóval bevallom kicsit félve nyúltam újra a témához.
      Ace hát rakódtak rá itt picit az évek, de az ilyen körökben azért sok minden előfordul... azért Ace alaposan kilépett a klubszintről.
      És Liv, talán látunk ismét egy ívet nála is, hogy azért okosodott és felnőttebb lett... mindketten értek. remélhetőleg. :)
      Na úgyhogy izgulok, hogy hogy fog tetszeni nektek Ace II. felvonása. Várom a visszajelzéseket! :)
      Pusz: Callie

      Törlés