Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2019. július 18., csütörtök

Track 11

Lassan több éjszakát töltök a Midland Hotelben, mint a saját koliszobámban. Legalábbis ebben a hónapban biztosan. Ace ágyában fekszem a takaró alatt. Csak Ace egyik sima fekete pólója van rajtam és a bugyim. Ma este már csend vesz körül minket. Ace-nek sem hiányzik a zene és nekem se. Nincs szükségem terápiára. Itt van Ace.

Csak csókolni akarnám. Feszült vagyok utána. Amikor ma este együtt hazajöttünk nem tudtam mire számíthatok. Vágyom rá. Az érintésére. De nem ér hozzám. Csak néz. Elhúztuk a függönyt így jobban tudjuk mikor kel fel a nap. Az éjszakai fények vetülnek csak ránk. A mutatóujjamat végighúzom Ace ajkain. Szeretném magamon érezni. Mindenütt.
  • Mi neked most a kapcsolat Ace? - kérdezek rá végül.
  • Passz. Régen olyan stabilan tudtam. Ha hazakísértem egy csajt, akkor az a járunk téma volt. Aztán rájöttem, hogy ez az egész, olyan megfoghatatlan dolog. Hogy akkor most kapcsolatban vagyok, vagy sem. Akkor jött a horgonykarkötő. Az első igazán komoly kapcsolatom. Colleen. Öt évig volt rajtam az a karkötő, biztos pont volt. Kapcsolatban voltunk.
  • Nekünk is volt horgonykarkötőnk - jegyzem meg halkan.
  • Ja - Ace megigazgatja a karján a bőrkarkötőjét. Erre a mozdulatra figyelek fel. Ace mindig akkor igazgat valamit, ha van valami mögöttes gondolata, ha van valami, amire mondana valamit, amit nem mond. Ha ott egy lenyeltem a dolgot helyzet van. A sapkáját is mindig ilyen szitukban igazgatja. Ez az aha kifejezés. Ahogy megigazgatja a bőr karkötőt a csuklóján, erre a mozdulatra felfigyelek.
  • Ez a Michelle-el közös karkötőd? - kérdezek rá, és magam felé akarom húzni, de Ace visszahúzza a kezét.
  • Ne! - a fejem fölé erőszakolom a karját és megnézem a karkötőt. 

Amit látok. Ezzel… nem tudok mit kezdeni. Nem tudom értelmezni. Felismerem a karkötőt. Mert… ez a miénk volt. Ott van benne a gravírozás is a monogramunk. L&A. Csak most veszem észre, hogy a horgonyrész viszont át lett alakítva. Egy törött horgony billeg rajta. A mi karkötőnk van rajta. Most itt mellettem az ágyban. A mi karkötőnk. 

Feszülten nyúlok az éjjeliszekrény felé, ahova a telefonomat tettem. Ezer gondolat lavinája árad a fejemben. Látni akarom a választ is rá.  
  • Liv! - Ace a párnát a tarkója alá gyűri, és engem néz, hogy mit művelek. Nem foglalkozom vele. Ideges lettem. Tudni akarom. Mindent. Törökülésbe ülök a franciaágyban mellette és mint az őrült lapozgatom az instáját , ahova az emlékeket pakolja fel Michelle és Ace közös emlékeket. Alig találok olyan képet, amin ott van Ace horgonykarkötős  karja. Ennek eddig soha nem tulajdonítottam jelentőséget. Automatikusnak vettem, hogy Ace-en van ilyen karkötő, ha kapcsolatban van. Nem foglalkoztam vele. De most, hogy ez a karkötő van rajta tudni akarom. Végig ez a karkötő volt rajta?

Michelle-en egyetlen képen sincs karkötő. Egyiken sincs. Akármilyen intim képek a magánéletükből, nyaralások, strandok, otthoni képek. Nincs Michelle-en karkötő. Ace-en viszont ott van a horgonykarkötő. Ugyanez. Ami most is rajta van. A mi törött horgonykarkötőnket hordja. A buliképeken is ott van. Az estjein. Nem tudom értelmezni. Miért hordja a mi karkötőnket?
  • Emlék - mondja rekedt hangon Ace. Homlokráncolva próbálom értelmezni. Próbálok felfogni valamit, ami talán Acet hozzám köti. Nem akarom elhinni.

Emlékeztető. Mindent tudok az emlékekről. Legalábbis úgy hiszem. Mégis milyen emlékre kell valakit emlékeztetni. Jól tudom, hogy Ace-nél csak az jelenti a kapcsolatot, ha ilyen karkötőt ad valakinek. Michelle mégsem volt közös karkötőjük? 
Mit jelent a karkötő Ace karján? Mire emlékezteti?
  • Mire emlékeztet? - kérdezem elfulladva.
  • Hogy honnan indultam - feleli Ace. - Talán csak ez tart józanon Liv. 
  • A mi karkötőnk? - értetlenül nézem.
  • Ez a világ… teljesen más Liv. Tudtam, mielőtt nekiindultam. Emlékszel az a szám, a techno sex. Már akkor ott volt az esély minderre. Amikor utánad úgy döntöttem, hogy most lehet, hogy nekiugrok a nemzetközi karriernek, tudtam, hogy nehéz lesz emberileg megélni. Ez a karkötő emlékeztet rá, hogy csakis azért csinálom, hogy elérjem az anyagi stabilitást.
  • Mennyiben kötődik hozzám ez az emlék? - dörzsölöm a homlokomat. Próbálom megérteni Acet. De nem megy.
  • Egy kapcsolatnak sem így kellene véget érnie, hogy éppen az az oka, ami közelebb hozhatna két embert. A közös gyerekük. Liv, ez a karkötő arra emlékeztet. Hogy talán van egy kapcsolat, aminek talán nem is vetettem még véget. Mi nem szakítottunk, csak kiléptünk a kapcsolatból, mert nem tudtuk folytatni. És közben a horgonykarkötő talán értelmét is vesztette így. Miattad. Képtelen lettem volna mással újra ugyanúgy, ugyanazzal a jelentéssel horgonykarkötőt hordani. Mindazok után, ami velünk történt.

Összetettebb ez mint hittem. Ace és én. 

  • A közös karkötőnket hordod - a fejemet rázom és elsírom magam. Kiszaladok a fürdőbe és átmosom az arcom. Nem tudom meddig sírok. Sokáig. Ace hagy egy kis időt, hogy egyedül legyek, de végül utánam jön. Leül a kád szélére. A tükörből nézem. Ugyanúgy, mint akkor azon a délutánon. A törött horgony, ami jelzi, hogy törés volt az életében. Ace tovább vitte a horgonykarkötőnk jelentését. Ez a karkötő emlékezteti, hogy miért van ezen az úton.
  • Még… khm… megvan… a párja is? - kérdezek rá erőtlenül és leülök mellé a kád szélére. Kisírtam magam, kimerültem, álmos vagyok, fáradt vagyok. Kikészültem, érzelmi hullámvasúton vagyok Ace-el újra.
  • Igen - emlékszem a kórházi fehér csempére, Ace arcára, ahogy levettem a csuklómról és átadtam Ace tenyerébe, mielőtt a műtőbe mentem. Akkor láttam utoljára az én példányomat. Ace megtartotta.  Nála van. Most is. Mély levegők.
  • Lehetett volna Michelle-el is közös karkötőd - mondom ki végül.
  • Nem. Elég volt a horgonykarkötőkből. Ez emlékeztet mindarra, ami vagyok a kapcsolataimban.
  • Ezt hogy érted?
  • Liv, nézz rám, milyen kapcsolataim voltak?
  • Nem tudom, elég jó csajokkal, jó kapcsolataid voltak.
  • Colleen-nak tönkretettem a karrierjét, neked örök lelki sebet okoztam, tönkretettelek lelkileg, Michelle öngyilkos lett mellettem. 
  • Azért ezek lehet nélküled is mind megtörténtek volna. Nem feltétlenül a te érdemed minden.
  • Csupa gáz kapcsolat, amiben tönkreteszem a nőket. Emlékszel? Dylan azt mondta: minden nőt leharcolok. Lehet mégiscsak jól látja a dolgokat Dylan. Még ha utálod is, fogadd meg a tanácsait! - Ace átdörzsöli az arcát.
  • Jaj Ace, Dylan csak poénkodott - dőlök Ace vállának.
  • Mindegy, aludjunk Liv, kicsit kimerültem - fogja meg a kezem Ace és visszahúz a hálószobába. Az ágy két oldaláról bebújunk a takaró alá, és a takaró alatt Ace magához húz. Az orrát a hajamba fúrja és befészkelem magam a karjaiba. Én is kikészültem. Nem tudok semmit sem már. Ace önvallomása sokkal mélyebb gyökereket hozott felszínre. Ace hibásnak, sőt felelősnek érzi magát mindhárom kapcsolatának tragikus végéért. S végülis mi a bizonyték, hogy nem tényleg Ace az, aki mindhármunk életét valamilyen szinten tönkretette?
  • Félsz újra belemenni egy kapcsolatba igaz?
  • Aham. Mondtam, hogy nem vagyok rendben. Érzelmileg én sem. Egy kapcsolathoz jelenleg Liv. Aludj!
  • Jól van - sóhajtom.

Most már még jobban megértem Ace álláspontját. Nem mer belemenni egy új kapcsolatba. Nem tudja, hogy mit okozhat a partnere életében. Michelle tragédiája talán tényleg a végpont volt, ahová mellette eljuthat valaki. Tényleg érthetetlen miért fordulnak Ace kapcsolatai mindig egy süllyesztőbe. Külsőleg tényleg úgy tűnik Ace-től független okok miatt, hiszen Colleentól a negatív kritika, tőlem az én hülyeségem, Michelle-től a függőség választotta el végül. Mégis kétségtelenül igaz a megállapítás a tragédiánk szorosan kötődött Ace-hez. 

Ace helyében én is rettegnék a gondolattól, hogy milyen balszerencsét hozhatok. Ezért nem vállalt közös horgonykarkötőt Michelle-lel, talán már akkor érezte, hogy ez a balszerencse okozója. Mégis bekövetkezett, talán a legrosszabb, amitől tarthatott. Michelle és Ace tragédiája csak egy újabb Ace magánéleti tragédiasorában. Az az újságíró egészen jól meglátta a párhuzamokat, bár ő ezt úgy értelmezte, hogy ettől lett Ace egyre jobb és jobb. Ami kétségtelen. Ace fantasztikus DJ lett. De a magánélete...az mélyrepülésbe került azzal párhuzamosan, hogy haladt a csúcs felé a karrierben.

Ace karjaiba bújok és egy ideig hallgatom, a szuszogását, ahogy a hajamba fúrja az orrát és a fenekemet és a hátamat is hozzátolom. Megnyugtat a testmelege, zavaros gondolatokkal, de engem is elnyom az álom.


4 megjegyzés:

  1. Szia Callie!
    Wow, ez most meglepett és nem is tudom. Annak a karkötőnek nagy jelentősége van, pláne így. Bele sem merek gondolni, milyen felkavaró lehet, ráadásul nyilvánvalóan ezt a témát velősen túl lehet gondolni, bármilyen irányban.
    Pedig Ace tényleg jó arc, nagyon tudja a helyzet stratégiákat, kár ez a kialakosodott káosz a magánéletében. De talán ebben a dologban Liv lesz a megoldó szerv, építő. :)
    A latin szerető dolgon jór mulattam amúgy. Ez is a rajongás beteges módja. :)
    Egyébként visszatérve korábbra, azt hiszem, inkább minden férfi szereplő mellett leragadnék egy kicsit, hogy biztosan a legjobbnak tetszőt választhassam. :)
    《Bius》

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bius!
      Végre visszatért egy kis eleme a múltnak. :) A karkötőnek mindig is nagy jelentősége volt és lesz is Liv történetében. Ebben a helyzetben valóban nagyon két irányba mehet el az értelmezése, hogy mit is jelent pontosan Ace-en ez a karkötő, ami itt maradt rajta.
      Van, amikor hiba csúszik a rendszerbe. Még Ace jó megfigyelésébe is, különösen, ha nem számol bizonyos tényezőkkel.
      Callie

      Törlés
  2. Istenem, Ace... Most legszívesebben addig ölelgetném, amíg bírom. Már nem csak Livvel érzek sorsközösséget, hanem Ace-szel is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végre elérkeztünk a probléma kiteljesedéséhez. Most már szinte mindent tudunk a felállásról, kész, felépült a második felvonás. Vagyis vége az első félidőnek... kábé most járunk a Liv második kötet felénél... el sem hiszem, hogy ilyen rohamléptekkel halad ez a történet előre most... persze Ace tavaly is nagyon pörgött...Most ismét nagy kedvenceim ők ketten. Imádom őket, úgy, ahogy vannak. :)

      Törlés