Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2024. június 3., hétfő

TOP DJ1

 Top DJ 1


Egy pohár kólát töltök magamnak. Jéghidegek az ujjaim. A gyémántköves jegygyűrűm félrefordul az ujjamon, ha fázom. Feljebb kapcsolom a termosztátot és kinézek az ablakon a hófedte manchesteri utcára. Noel, a vőlegényem késik. Bankigazgatói értekezleten van.


A kóláspohárral a kezemben átülök a kanapéra és unottan bekapcsolom a tévét. Nagyon ritkán tévézünk. Kapcsolgatom a csatornákat, le-fel pörgetem. Még hang sincs a készüléken, ennyire nem szoktunk tévét nézni. Ízlelgetem a kóla ízét a számban. Nyomasztó tud lenni a csend ebben a lakásban. Emlékeztet anyámék lila-szürke lakására. Csak itt minden fekete és barna. Elegáns lakás, de rideg. A csatornaválaszték tele van sport és zenei műsorokkal. Ezeket mindig átpörgetem. A kanapén összehajtott takaróért nyúlok és a lábamra húzom. Lehet alszom egyet, amíg Noel hazaér.


Már harmadjára pörgetem át a csatornákat, de semmit nem találok. Épp vált a kép, és a gombon az ujjam már tovább is nyomta a csatornát, de megakadok a mozdulatban. Csak egy villanás volt. Nem létezik!


Visszaléptetem a csatornát. Kétségtelenül ő az. Ace az! Premier plánban a képernyőmön, itt a hideg barna-fekete lakásom téglafalán a síkképernyőn. Másodpercekig lefagyva nézem a képernyőt és görcsösen keresgélem a némító gombot és feljebb veszem a hangerőt a tévén. A képet folyamatosan váltják. Villogó fények, egy srác kapkod a konzolnál, aztán megint vált a kép, meghökkenve látom Colleen szőkített szép haját, ültében is ritmusra rázza magát. A képernyőn megint Ace tűnik fel. Ő az! Ugyanúgy sötét sapkában, egyszerű pólóban az állát enyhén támasztva nézi a srácot és ritmusra biccent. A karján ott van a kettőnk horgonykarkötője. Zavartan érintem meg a saját csuklómon a karkötőt. Évek teltek el...


Úristen milyen adó ez? A logót keresem a sarokban. A BBC Manchester helyi adó műsora. Vége a produkciónak és a műsorvezető páros mosolyog a képernyőn.

  • A TOP DJ műsorában DJ Kisst láttátok, hallottátok, kíváncsian várjuk, hogy mennyi csókot kap a zsűritől! Ace! - a képernyő Ace-re vált, aki előredől és az üveglapot simítja  maga előtt.

  • Igen… hát… kicsi Chris… három perc, hat szám, tehát kábé fél perced van bedobni a következő számot, két váltásod állati volt! Ügyes, meglepő, odapasszoló. Jó számokat választottál, ...de! - Ace  hátradől a széken és a kezével úgy sikál a levegőben, mintha lemezt csúsztatna. - Hogy állsz az elemi számolásokkal? - A  versenyző DJ-t mutatja a kamera, aki nevet.

  • Tudtommal jól, leérettségiztem - vigyorog és Ace-t nézi.

  • Az jó, nagyon jó, mert tudod ebben a szakmában nem árt számolni. Mondjuk pont nyolcig. Annál tovább nem kell, de nyolcig nem árt - Colleen könnyedén nevet.

  • Ace, ne szivasd már! - fordul Ace felé. Mindenki Ace megjegyzésén nevet, a zsűritagok és a nézők is.

  • Kiss Chris, csak tanács! Tényleg - mutat a srácra Ace. - Számolj! Mindig. Van érzéked a zenéhez, nem arról van szó, de sokszor azt érezni, hogy érzésből dobod be a számokat, hogy na most! Mert most olyan jól odapasszol! De ahhoz, hogy zökkenő nélkül ütemre gyere, ahhoz minden számot nyolcasokban kell látnod, amikor váltassz ez legyen a füledben: öt, hat, hét és nyolc. És váltás! Egy igazi DJ ezt csinálja. Számol, és számol. Az egész track a fejedben nyolcasokból, négyesekből álljon. Érted? Nem dallamból. Rutinból számolni kell. Egyszerűen egy DJ zsigerből mindig rászámol egy számra.  Állandóan! Ettől DJ a DJ. Bármit meghallasz számolsz, mert már nem tudsz máshogy zenét hallgatni. Akkor leszel jó, ha egyszerűen már csak így tudsz gondolkodni egy számról, hogy számolod. Egy DJ már nem a dallamot és a szöveget figyeli, nem csak azt, hanem ösztönből rászámol, amíg ez nincs meg, nem lehetsz nagy. A hallgatóság nem veszi észre, de a szakma azonnal kiszúrja. Tegyük hozzá, hogy a jobb fülű hallgatóság is érzi, hogy valami nem volt ok. Egyszerűen kihallani - mutat a saját füléhez Ace. -  Hallani, hogy te nem számoltál, mert mondjuk hatra bedobod a számot. Nem csinálunk ilyet. Akkor lesznek jók az indításaid és a váltásaid, ha kőkeményen végigszámolsz minden egyes számot. A DJ-nek nem az a feladata, hogy élvezze az adott számot, hanem hogy profin keverje rá egyiket a másikra, bevágni a Bee Gees Words-ére zökkenőmentesen az AC/DC Thunderstuck-jét vagy tök mindegy mit! Mert összehoztad az ütemet, mert beszámoltál. Itt az első fordulóban ezt kell megmutatni, hogy váltani tudsz. Alap, egy DJ munkájában, váltás, váltás, váltás. Jól kell tudni keverni. Ennyi. Minden más, csak utána jön. Ha ez megvan, felőlem, megmutathatod mit tudsz még, de ha jövőhétre nem mutatod meg, hogy tudsz számolni, akkor nem biztos, hogy bent leszel a döntőben - dől hátra Ace.

  • Hú! Kemény szavak kicsi Kiss, mit gondolsz, ezek után? - veszi át a műsorvezető a szót.

  • Előveszem otthon az abakuszt - vigyorog DJ Kiss. Nevetnek.

  • Colleen, szeretnél hozzátenni valamit? - néz Colleenra a műsorvezető.

  • Tényleg én is, aláírom, amit Ace mond. Nem lehet belekötni. De… Ace mindig elfelejti, hogy azért egy DJ-nek elő is kell adni magát és kicsi Kiss, te ebben csúcs vagy. Egyszerűen jó rád nézni. Ahogy élvezed a zenét, az a csípőmozgás, basszus állati jó! Tutira minden lány odáig van érte, mert nagyon jól mozogsz.

  • Azért Colleen tegyük hozzá, hogy nem elég jól kinézni és jól mozogni, te már csak tudod, mert ezért kaptál is elég hideget meleget - néz Colleenra Ace.

  • Jó, most fogd be! - tolja meg Ace vállát Colleen.

  • De így van, nem? Colleen? - néz rá vissza Ace. Összemosolyognak.

  • Akkor csak azért hívtál vissza a klubodba, hogy jól nézzek ki ott? - áll le játékosan Colleen.

  • Egy jó csajt mindig jó nézni - vigyorog Ace. - De ő srác! - mutat a DJ-re a színpadra Ace.

  • Képzeld lehet, hogy a csajok meg szeretik a jó pasikat nézni, ha még jó zenéket is nyomatnak - nevet Colleen.

  • Igen, de amíg egy csajt elhívnak csak azért bulit tartani, mert jól néz ki és az is elég… addig egy srácot sosem fognak csak azért elhívni egy buliba, mert jól néz ki. Egy srácnak tudnia is kell.

  • Ez most valami szexista duma volt tőled remélem tudod - zárja le Colleen.

  • Kiss tényleg csak azt mondom, nem építhetsz a külsőre, nem lesz elég - mondja komolyan Ace a srácra nézve.

  • Jó, egyezzünk ki Ace-el annyiban, hogy ne építs csak a külsőre! De azért az a szexis csípőmozgás maradhat! Nekem bejön - kacsint a srácra Colleen.

  • Akkor nézzük a zsűri pontjait! Ace? Hét pont. Colleen? Kilenc pont…


...nem tudom tovább nézni a műsort, mert Noel megérkezik. Fordul a kulcs a zárban, és Noel belép a lakásba.

  • Szia Szívem! - lepakolja a táskáját, kedvetlenül hagyom ott a műsort. Kikapcsolom a tévét. Felállok és az üres kóláspoharammal visszamegyek a konyhába. - Rossz napod van?

  • Kicsit nyomott a hangulatom - bújok Noelhez. - Kiakasztott az egyik érdeklődő. Utálom a munkám! - Noelék cégénél vagyok, ingatlan, mint pénzügyi befektetés tanácsadóként. Tulajdonképpen ingatlanközvetítő vagyok, csak banki hitelezés és ügyintézéssel egybekötve, így kettő az egyben szolgáltatást nyújthatunk. Rémesen utálom az egészet. Különösen ebben a hidegben. Utazgatni a városban össze-vissza.

  • Jaj Liv! - Noel megkerülve a konyhapulthoz lép. - Vacsoráztál már?

  • Igen, már igen - visszanézek a tévére. - Találtam egy műsort, lehet végignézem - jegyzem meg.

  • Mit nézel? - Noel a hűtőben keresgél, megcsap a hideg, ami kiáramlik a hűtőből. Elhúzódom a légáramból.

  • Top DJ, a helyi adó műsora. Egészen jó.

  • Értem, eszek, aztán zuhanyzom - biccent Noel. Sietve kapcsolom vissza a készüléket, de már csak az elköszönést látom. A fene! Mikor megy ez a műsor? Kikeresem a műsorsávból, hogy mikor van az adás és felírom egy cetlire. Most várhatok egy hetet a következő adásig. A háttérben a zsűritagok beszélgetnek, miközben fut a szöveg. Ace és Colleen bizalmas és jókedvű beszélgetést folytatnak, jó húzás volt összeereszteni őket egy műsorban. Tehát Ace Manchesterben van?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése