Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. július 1., szerda

Elcsatolás

Kevin Price nagyapja karján ült. Az erdő közepén voltak. Sokat jártak erre a helyre. Kevin már ismerte a fekete kerítés menti virágokat, és kavicságyást is. Jó kavicsok voltak. Tompák és fehérek. Tetszett neki mindegyik, most is ütögetni akarta őket egymáshoz, mert nagyon jó hangjuk volt. De a nagyapa most ölbe vette, mert dobálni kezdte azt a hatalmas fehér márványlapot. Pedig ő csak ki akarta próbálni, hogy ahhoz is olyan élesen koppan-e, mint két kavics egymáshoz. S amikor hallotta, hogy a márványnak koppanó kavics hangja milyen jól hangzik, akkor sorba elkezdte dobálni a kavicsot arra a fehér csiszolt lapra. De a nagypapa leguggolt hozzá és azt mondta, hogy nem szabad, s sietve felkapta a földről az ölébe.
-          De miért nem? – nézte értetlenül a nagyapját Kevin.
-          Mert apukád itt pihen – magyarázta Fabian a gyereknek. Kevin nem értette. Apró homlokán pici kis ráncok futottak fel, ahogy törte a fejét. Hogyan lehet apu egy márványtömbben? És miért ott pihen? Egyáltalán kényelmes az? mert az ő ágya puha, tollpaplan és ő azt szereti is. De apu mit szeret a márványon? Igaz, hogy jól cseng a kavics rajta, de hát a köveken a várnál ő is feküdt már és hideg is volt és kemény is. S egy idő után Corinne néni azt mondta álljon onnan fel, mert megfázik. Na akkor az apu nem fázik meg a márványban? Egyáltalán miért nem jön ki onnan? Ő még sosem látta. Igazán jó lenne megnézni, és nem csak a fényképeken. Hanem úgy mint a nagypapát. Mert a nagypapának is vannak fényképei, meg anyának is, meg Corinne néninek is, de őket látja itt is a várban. De aput meg sosem. Milyen fura ez?
-          S jó neki ott? – kérdezte végül összegezve a gondolatait Kevin.
-          Hát, azt nem tudom – mondta Fabian, s a márvány vésetéhez lépett. – Gyere meg akarod simogatni?
-          Ühüm – bólintott Kevin, s kezével a márványra erősített fényképet megsimogatta. Az apja szélesen mosolygott a képen. Kevin bizonytalanul megtapogatta ujjaival, s közben felnézett az anyjára.
-          Sírsz anya? – kérdezte bizonytalanul Kevin, s a fénykép fémkeretébe kapaszkodva nézett fel anyjára, ahogy a nagyapja a kövezetre rakta. Shana kisimította a szeme sarkába gyűlt könnycseppet, s megsimogatta fia buksiját.
-          Nem, dehogy is. Jó fiú vagy Kevin – guggolt le a kicsihez.
-          Kevin jó fiú – bólintott hozzá Kevin, és anyja térdére tenyerelt.
-          Anya elutazik, tudod mit jelent ez? – kérdezte Shana.
-          Messze leszel, nem leszel itt, de nagypapi és Corinne néni itt lesz – bólintott Kevin már rutinosan.
-          Hiányozni fog anya? – kérdezte Shana félrebillentett fejjel.
-          Igen – bólintott rá Kevin.
-          Mennyire? – mosolygott a fiára Shana. Kevin egymásra téve a hüvelyk és mutatóujját emelte fel. – Ilyen picit? – kérdezte csodálkozva Shana. Kevin   eltávolította az ujjait egymástól. – Csak? – kérdezte játékosan Shana. Kevin  olyan messzire  tartotta egymástól a hüvelyk és a mutatóujját, amennyire csak tudta. Egy arasznyira. – Hááát… nekem ennél sokkal jobban fogsz hiányozni, nézd csak, ilyen nagyon! – tárta szét a karjait Shana és aztán azzal a lendülettel magához ölelte fia apró, törékeny kis testét.
-          Nekem is nekem is – bontakozott ki Kevin és ő is kitárta a karjait, majd azzal a lendülettel anyja ölébe robbant.
-          Akkor megnyugodtam – szívta be fia frissen mosott samponillatú hajának illatát. – De tudod mit? Írok, ahogy tudok, és a nagypapa majd mindig felolvassa neked. Jó lesz? És karácsonykor itt leszek veletek. Együtt karácsonyozunk. Jó lesz? – kérdezte Shana.
-          Jó – bólogatott hevesen Kevin. Shana felegyenesedett és Fabianra nézett. A férfi nyugodtan állt fia sírjánál, nézte, ahogy az unokája újra leguggol, kavicsokat keresgél.
-          Furcsa lesz ilyen hosszú időre távol lenni – mosolygott Shana.
-          Észre sem veszi Shannon és elrepül az az idő – legyintett Fabian. – Úgy nő mint a gomba – nézte Kevint bágyadtan Fabian.
-          Félek, hogy túl sokat fog nőni, mire visszajövök – nevetett Shana.
-          Biztos Shana? – kérdezett rá sokadjára Fabian.
-          Jobb lesz nekem is. Új élet. Egy olyan országban, ahol senki sem ismer. Ahol nincsenek előítéletek – bólintott nagy sóhajjal Shana. – S talán ha Kevin nagyobb lesz, kiviszem magammal – ingatta a fejét Shana.
-          De előbb még megtanul írni és olvasni – mosolygott Fabian.
-          Persze – Shana megsimogatta fia fejét. – Hahó, nagyfiú, indulnom kell – nézte fia játékát Shana.
-          Jó. Adsz apunak puszit? – paskolta meg a márványt Kevin. Fabian a fejét ingatta Kevin bolondozására.
-          tudod mit? Inkább neked adok egy hatalmas puszit! Rendben? – hajolt le Shana, s megpuszilgatta a fiát.
-          Jól van anya elég már! – tolta el anyját Kevin.
-          Tényleg egyre önállóbb – rázta a fejét Shana, ahogy fia ugrándozva elfutott.
-          Jól megleszünk Shana, ne izguljon, élvezze az életet – fogta meg a lány kezét Fabian.
-          Köszönöm – suttogta Shana, s búcsúzóul átsimított a márványon Forest képén, s a virágokon, amit kihoztak. Fabian biccentett, s Shana beszállt az autómobilba,  Kevin  futólag intett az anyjának, de aztán a kerítésen kívül szaladgált, fenyőrigót akart fogni, amik a fűben szökdécseltek farktollaikat billegetve.  Fabian intett a nőnek, amíg el nem tűnt a szeme elől, aztán az unokája után indult az erdőbe.



8 megjegyzés:

  1. Drága Callie!
    Ismételten csodásat alkottál, és alig várom a folytatást. Kevin még most is cuki baba, bár már nem baba, de nekem az marad. ♥
    Sok puszi: Lau

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Laum!

      Hát növöget Kevin... jó lett volna kisbabaként megtartani, csak akkor kevesebb rálátásunk lett volna, hogy hogyan is alakulnak itt a dolgok a fenyvesekben, tehát gyors növesztéssel, Kevin most látványos lépésekben halad majd a nagykorúság felé...
      Puszim neked:)
      Callie

      Törlés
  2. Szia Callie!

    Ez a rész olyan nyugodt, és felemelő. Olyan kellemes a légkör. Olyan aranyos a kicsi Kevin, olyan kis értetlen még.Bevallom, én is játszadoztam a kavicsokkal gyermekkoromban, szóval ez egy szép emlék. Olyan aranyos emlékeket tudsz felébreszteni az emberben Callie! Az pedig, hogy milyen játékosak, annyira szívmelengető. Szerintem neked is hasonló érzéseket hozott. Ez a játékos búcsúzás is ismerős dolog, de ez nagyon szép. Nem tudok más szavakat mondani, vagyis írni, minthogy csodálatos, lenyűgöző, gyönyörű, varázslatos és szívmelengető. Remélem hamarosan folytatni tudod majd, és szép további nyarat!
    U.i.: Emlékszem még, mikor a doktoridat tervezgetted, hogy áll? Remélem, sikerül/t. Kérlek mondasz róla valamit? Köszönöm szépen.

    Üdvözöllek: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Kevinnél és Fabiannál én általában ezt a hangulatot érzem. Ott lebeg valahol Forest emléke, jelenléte mélyen ott van bennük, de közben élik a maguk kissé szomorkás életét.
      A kavicsokat én is imádtam.:))) Sokat játszottam én is kavicsokkal úgyhogy... volt honnan merítkezni:))) igazán én sem tudom honnan ugranak be ezek az emlékek, de hát akkor nektek is felszínre hozza a gyermekkort egy-egy ilyen kis elem.:)) És ez jó...
      Szeretem Forestnél a hangulatokat, az érzéseket, a leírásokat... ezeket a pillanatnyi megállásokat, a történetben ezeket a kis megtorpanásokat...aztán ahogy közeledik az elkerülhetetlen... hát nem is tudom, írás közben elég zaklatott voltam, kicsit felgyorsult minden...úgyhogy lehet érződik majd a fejezeteken is...

      A doktori. hát még két év... utána egy nagy könyv megírása addig be kell szereznem egy nyelvvizsgát... és elég sokat kell hozzá olvasni, keresni ,gyűjtögetni, rendszerezni... ma is egész nap ezzel fárasztottam magam... egy év ilyen feszített tempó mellett... nem tudom, nagyon belefáradtam. elfáradtam az egészbe... most valahogy... na mindegy nyelvet tanulok egyébként a nyáron, meg próbálom kitalálni, hogy mit is kell írnom... ezt elég nehéz elmagyarázni, de kb. ez a lényege, hogy alkotni valami értelmeset a kaotikus semmiből s azokat hiteles bekezdésekké formálni. A doktori és mellette a munka és mindezt folyamatos utazgatással... nagyon kicsinált most. Ma Pesten voltam, holnap Nyíregyházán leszek, szóval... már rosszul vagyok az utazásoktól is életemben nem utaztam ennyit, mint ebben az évben. Sosem tudom mikor melyik nap éppen hol leszek, pedig valójában csak itthon akarnék ülni a fenekemen egész hónapban, s ha lehet ki se dugnám az orromat a házból. A doktorin most felidegesítettek, mert egy tárgyamat hivatali adminisztráción elcseszték, szóval vehetem fel újra a következő félévben... na hát ilyen idegeskedések közben álmodozom én Forestről és Shanáról.:)

      Üdv: Callie

      Törlés
  3. Szia Callie!

    Melyik nyelvet próbálod elsajátítani? Nekem is majd el kéne kezdeni, hogy kicsit előrébb legyek, és átmehessek a jobb csoportba.
    És akkor most doktori iskolába jársz, mint látom. Most már értem. Mi lenne a könyv témája, vagy miről szeretnél írni? És nyáron eléggé nehézkes tanulni, de azért nem ártalmas, csak nehezebb.
    Pedig utazni imádok, akár a fél nyaramat végigutaznám, ha megérné. Többfelé is elmennék szívesen, de persze nem engednek. Pedig szívesen ellátogatnék ide-oda, de a távolság és a pénz a probléma.
    Miért kell ennyit utaznod?

    Minden a helyére kerül. A De Noir birtok nyugalommal tölt el, a fenyvesek közt lenni fenséges érzés. Nyugalmas.

    Üdvözöllek: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Német középfokúra készülök. Te milyen nyelvet tanulsz? A könyv témája történelmi :) és magyar főnemesi udvarról írok.:)))
      Utazni főleg azért kell, mert máshol lakom, mint ahol tanulok, plusz, a kutatáshoz Pestre kell menni, Nyíregyházán egy konferencián voltam.

      Üdv: Callie

      Törlés
  4. Szia Callie!

    Az szép dolog. Én angolul és németül tanulok. Mindkettőt az elején kezdtem 9.-ben. Angol tudásomat elfelejtettem, mert még csak az egyszerű és a folyamatos jelent vesszük, mikor már én egy csomót tanultam, még a szenvedőt is.
    Míg németből nagyon sokat fejlődtem.
    Mindkettőből szívesen letennék két felsőfokút, de legalább angolból C1-re, németből B2-re lenne szükségem. És jó is lenne megszerezni, de mint tudjuk, ezekért küzdeni is kellene.
    Vannak jó történelmi könyvek, de azért én nem annyira kedvelem őket. Csak a magyar történelmet szeretem.
    És szerintem nagyszerű választás lesz.Nagyon jó dolog lehet az udvar belső élete :D Meg úgy minden vele kapcsolatban.

    És most már értem az utazgatásaid célját.

    További sok sikert, és szép estét!

    Üdvözöllek: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Mh, felsőfokú, jó lenne... hát egyelőre örülök, ha eljutok a középfokig. Nem vagyok egy nyelvzseni...
      Szép estét neked is!
      Üdv: Callie

      Törlés