Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. július 5., vasárnap

Forest emlékére

Fabian és Kevin kézenfogva sétáltak a fenyvesekben. Kevin gallyakat szedett és időnként megsuhantotta vele a fák törzsét, vagy lelógó ágait. A vadászház felé közeledtek az úton. Ahol Fabian régen felnőtt. Ismerte a környéket jól. Áthaladt az ösvényen. Már messziről megütötte a fülét a fűrészelés hangja. Ettől mindig összeszorult a szíve. Mély levegő. Ki és be. Ez az. Csak egy-két fa… nyugtatta magát Fabian. Kevin megérezte nagyapja megtorpanását. Felnézett rá.
-          Mi ez a zaj nagypapi? – kérdezett rá kíváncsian Kevin.
-          Tudod mit? Szaladj előre és nézd meg! – nézett le az unokájára Fabian. Kevin gondolkodott egy darabig aztán futásnak eredt. Fabian lassú, komótos léptekkel követte.  Az erdő közepén közel az Ezüstharmat felé vezető földúthoz ott emelkedett a nagy kapuzat. A frissen festett cégtáblán: DeNoir Fa- és Építőipari Vállalat. Fabian összepréselte az ajkait és hangtalanul felzokogott. A kabátzsebéből előkeresgélt egy zsebkendőt, s sietve a szemeihez nyomkodta.
-          hűha nagypapi… ez… ez óriási! – lelkesedett Kevin ugrálva.
-          Igen. Ez volt az édesapád álma – szipogta Fabian, de tudta, hogy nem fogja tudni abbahagyni a sírást.  Még nem járt itt, s pontosan tudta, hogy miért nem jött ki. Nem akarta látni. Mert ez a vállalat Forestre fogja emlékeztetni mindig.
-          Tényleg? – hűlt el Kevin a nagy farönköket csodálva a kapun belül.
-          Igen – mosolygott szomorkásan Fabian, miközben a könnyei csorogtak végig az állán. – Mindig is szeretett volna ide egy ilyen faipari vállalatot.
-          S te most megépíted neki?
-          Igen. Ezt az ő emlékére csinálom – sírta Fabian. – Menj szaladj előre Kevin, hagyd nagyapádat, hogy egy kicsit összeszedje magát jó? – simogatta meg Kevin puha haját Fabian.
-          Okés! – biccentett Kevin, s eltűnt a faraktárban. Fabian a fejét ingatta. Szegény gyerek. Fura képet alkothatott az apjáról. Valahányszor szóba kerül, előbb-utóbb elsírják magukat az emberek. Főleg ő, meg az anyja. De hát Kevin már megszokta ezt. Eleinte mindig megijedt. Megszeppent. Tanácstalanul álldogált. Aztán próbálta őket megvigasztalni. Vagy ő is elkezdett sírni. Most már Kevin is megszokta a helyzetet. Megedződött. Elfogadta, hogy a családtagjaiból az apja említése valami furcsa sírógörcsöt vált ki. Most már rutinosan tudta, hogy ha azt mondják menjen most, akkor elmegy és kész. Fabian mély levegőkkel nyugtatta magát. Itt volt a telepen. Nem sajnálta a tőkét, hogy megépítse ezt a telepet. Munkásokat fogadjon, és mindazon intézkedéseket megkezdje, amit egy vállalat beindításához szükséges megtenni. Mivel ő maga nem értett ehhez, fizetett emberei viszont igen, nem fogta vissza magát, hogy a megfelelő embereket hívja ide északra, a világ végére, az erdőbe. Nem számított se a pénz, se az energia semmi. Csak Forest emléke.
-          Remélem… elégedett lennél Forest! – nézett fel az égre könnyező szemmel Fabian.
A tengerparti házba Kevin hangos kiabálással érkezett.
-          Corinne néni! Képzeld az erdőben egy hatalmas fatelep épült! – kiáltozta Kevin.
-          Tényleg? Megnéztétek? – mosolygott Corinne a konyharuhába törölgetve a kezét. Corinne felnézett és a bátyja arckifejezését kereste. Látta, hogy vörös a szeme, de az ajkán bánatos mosoly ült. – Kimentetek?
-          Igen, rászántam magam. Megnéztük – bólintott Fabian. – Jól néz ki. Tényleg. Szerinted neki is tetszene?
-          Persze hogy igen! Forest imádná – bólintott rá Corinne, s megsimogatta Kevin fejét. – Jöhet a málnás limonádé? – kérdezte a kisfiút.
-          Igen, igen! – ült be gyorsan a lócára Kevin.
-          Mesélj milyen az a telep?
-          Hú nagy! És rengeteg fa van ott! Vannak fatörzsek, meg fagerendák, meg falecek, meg fahasábok, meg faforgács, meg minden fa! – áradozott Kevin. – Faillata van. Finom friss faillat. Nagyon jó illat.
-          te leszel a vezetője ha nagy leszel mit szólsz hozzá? – kérdezte Fabian a gyereket.
-          Tetszik, szeretem a fákat – bólintott Kevin.
-          Azt mondják tényleg nagyon be fog futni – dőlt az asztalra könyökölve Fabian. – Forestnek igaza volt. Van benne üzlet.
-          A fiad nem volt ostoba – mosolygott corinne, s pitét szelt nekik.
-          Nem persze. Csak azon gondolkodom, hogy ez sosem épült volna meg… ha… - Fabian szemét elfutotta a könny.
-          Ne kínozd ezzel magad – simogatta meg a kézfejét Corinne. – Egyél egy áfonyás pitét.
-          Szép nagy betűkkel van ráírva, hogy DeNoir – mondta Kevin.
-          Igen, de te Price vagy – mondta ki legnagyobb dilemmáját Fabian.
-          Jé! tényleg! – kapta fel a fejét Kevin, miközben begyűrt egy áfonyás pitét a szájába.
-          Na, majd kitaláljuk, hogy lehetne ezt – harapott a pitébe Fabian is. – Ha nagykorú leszel, te is kérvényezheted a névfelvételt – mondta Fabian.
-          Igazán?
-          Igen.
-          Akkor jó – ingatta a fejét játékosan Kevin. – Probléma megoldva.
-          bár én is mindent ilyen egyszerűen fognék fel, mint te Kevin. Tanulnom kellene tőled.

-          Rendben nagypapi, megtanítlak rá – mondta határozottan Kevin, mire Corinne néni és a nagypapi is összenevettek a feje felett, s összeborzolták a haját a feje tetején.


6 megjegyzés:

  1. istenem nagyon tetszett nem tom elkébzelni mi lehet a kövi részben de én mán nagyon nagyon várom......

    üdv Ibi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A következő fejezetben valószínűleg Forestről lesz szó. :))))
      Máris nagy titkokat árultam el igaz? :)
      Folyt köv.
      Üdv: Callie

      Törlés
  2. Imádom Kevint. Mást nem tudok mondani.
    Nagyon-nagyon várom a folytatást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kevin jópofa srác. Megint egy új név, amit nagyon megszerettem, pedig alapvetően nem tartozott a favoritok közé, de mostantól változott a véleményem, tetszik nekem a Kevin név. :)
      Folyt. köv...

      Törlés
  3. Szia Callie!

    Kezdesz rátalálni az olvasóidra. Megint csodálatos részt alkottál. Az is szép, hogy végül Fabian emlékére mégiscsak megépül a favállalat. De az a szomorú, hogy ha ezt túlzásba viszik, az erdő elfogy, és a De Noirok elfelejtődnek. Én ettől félek igazán. És mivel az Erdő eltűnik, Holdfölde is elpusztul, és véget ér ez a nagy kaland. Érted a negatív hozzáállásomat. Remélem, ilyen sohasem fog bekövetkezni.

    Kevin aranyos gyerek, hasonlít az apjára, az apja emlékezetére. És fel akarja venni az apja nevét, a De Noir nevet, ez is szívderítő.

    Nagyon köszönöm ezt a rész, és várom a fejleményeket!

    Üdvözöllek, és kellemes nyarat kívánok: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Nem hiszem, hogy Fabian hagyná, hoyg túlzásba vigyék a fakitermelést és nyilván Kevinnek sem lesz ez az érdeke, meg úgy általában egyetlen de Noirnak sem. Azért ennyire nem fog senki sem meghülyülni. Biztos, hogy nem egy nagy erdőtűzzel és Holdfölde földdel egyenlővé tételével ér véget ez az egész utazás...
      Hát Kevin előbb utóbb de Noir lesz...

      Mostanában nagyon meleg van, nem is nagyon akaródzott a gépnek működnie...melege van szegénykémnek.:)

      Üdv: Callie

      Törlés