Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. július 8., szerda

A férfiak titkai a táborban

A tábor egy elhagyatott település szélén állomásozott. Főleg a gépekre vigyáztak. Fogynak a gépek. S ezzel együtt a pilóták is. Forest körbenézett a piperekellékeken. A legjobbakat vásárolták meg, kézről, amit csak kapni lehetett. Főzött levendulaszappan volt.
-          Azt hittem a franciáknál van a luxusipar fellegvára, ehelyett ennyi? egy kis levendulaszappan? – sóhajtotta Forest, ahogy a forró vízbe lépett.
-          Örülj, hogy az is van, hány napja nem mosdottunk rendesen? – kiáltotta be Beau.
-          Igaz, értékeljük, hogy legalább fürödhetünk és van mivel – nevetett ki fáradtan Forest. – lehet szakállat növesztek! – kiáltotta Forest.
-          Aztán miért?
-          Mert úgy a levegőben nem csíp annyira a hideg – szappanozta magát alaposan Forest.
-          Nem rossz gondolat – szólt vissza Beau.
-          El tudnék aludni ebben a kád vízben – döntötte a kád peremére a fejét Forest.
-          Azért mert te nyerted az első fürdést kártyán, még nem jelenti, hogy egész éjszaka a tied a fürdőszoba! Húzzál bele én is fürödni akarok! – szólt rá Beau. A fürdőszoba ajtajába állt és nézte, ahogy Forest kimászik a kádból. – Majd kint megtörölközöl, én jövök! – rángatta le magáról az egyenruhát Beau.
-          Csípnek a bolháid? – vihogta Forest.
-          Nagyon vicces – lökte meg Beau, ahogy eloldalazott mellette. – Ja, Shana küldött fényképet magáról. Szerinted? Most már bejövök neki ez azt jelenti?
-          Szerintem egyáltalán nem azt jelenti, de mindegy – tekerte a törülközőt a dereka köré Forest.
-          Ott van az asztalon, megnézheted, megengedem – húzta Beau. Forest felemelte a képet. Shana leengedett hajjal enyhén előre dőlve mosolygott a képből, látszottak fekete szempillái, fénylő tekintete, és egy talányos mosoly ült az ajkán.  – Elállt a szavad mi?  - vigyorgott Beau, ahogy az ajtón át nézte a fényképet bámuló Forestet.
-          Tényleg jó kép róla, a valóságban nem ilyen – simította végig a lány arcát a hüvelykujjával. Fényes volt a fénykép felülete.
-          Szerintem élőben is ugyanilyen jól néz ki – kísérte vízcsobogás Beau mosdását.
-          Te is küldesz neki képet? – kérdezte Forest.
-          Igen, a repülős csapatképet – felelte Beau. Oda volt készítve a válasz papír mellé. Forest ismerte a képet. Ez volt a legfrissebb kép, amin csak négyen voltak. Dave ült a gépben és felfelé mutatott hüvelykujjal pózolt, Patrick a repülőkeréknek dőlve szívott egy cigarettát, mellette Beau és Forest pedig a gép előtt guggolt. Egyik térdük enyhén lejjebb közel a fűhöz, alkarjukkal a combjukra támaszkodtak lazán, és mindketten belevigyorogtak a lencsébe.
-          Jó kép lett – dobta vissza a fényképeket Forest az asztalra.
-          Aham, hátha belém szeret – lépett ki a fürdőből Beau is. Az ajtót feltépték és Dave robbant be rajta. Mindketten felkapták rá a fejüket.
-          Újság van! Híreim vannak? – szaladta körbe vigyorogva a teret Dave. – Na kitaláljátok, hogy mi a hír? Kate-től jött? – állt meg előttük széles vigyorral az arcán.
-          Kate terhes – mondta kurtán Forest.
-          Azta! Kitaláltad! – bokszolt Forest karjába Dave.
-          Az arcodra van vésve! Felcsináltam egy nőt! Vao! – nyomta a tenyerét Dave homlokának Forest, ahogy ellökte.
-          Apa leszek apa leszek! – ismételgette Dave izgatottan.
-          Gratulálunk! – csapott bele a kezébe Beau mosolyogva. – Erre inni kell! Gyere, keresünk pezsgőt, még ha a csizmát is kell eladni a lábamról akkor is – nevetett Beau és sietve kapkodta magára a ruháit.
-          Ahogy apám mondaná: szép munka volt fiam – csapott a tenyerébe nevetve Forest. Dave megszorította a kezét és izgatottan toporgott. másik kezében még mindig a levelet szorongatva.
-          Hihetetlen igaz? Hiszen… alig néhány napot voltunk otthon, az esküvő után és…. és gyerekem lesz! Olyan nyugodt vagyok… most már… ha fiam lesz… az én nevem fenn marad – kapta ismét maga elé a levelet és újra és újra olvasta a sorokat. Forest egykedvűen magára rángatta a nadrágját, a csizmáját és futólag felkapott egy inget. A kocsma tele volt katonákkal. Patrick rikkantotta el magát.
-          Pezsgőt ide! Ez a katona épp most tudta meg, hogy hamarosan apa lesz! – a katonák mind felderült arccal kiáltoztak, néhányan odajöttek Dave-hez. Forest leült a lócára és ásítva nézte az izgatott arcokat, egy üveg whiskyt kért magának, s a ragacsos padra könyökölt. Beau behúzódott mögé.
-          gyereke lesz! Hűha… azt hiszem irigylem. Te is? – nézte Dave-et Beau.
-          Nem, én nem – töltött két pohárba whiskyt és az egyiket Beau elé tolta.
-          Ugyan, a szíved mélyén szerintem most te is irigyled Dave örömét. Annyira nincs semmi öröm itt… ezen a helyen – nézett körbe Beau. – Az életnek mindig örülünk nem? S mi ez ha nem más? Ez maga az élet Forest!
-          Ja – kortyolta komótosan a whiskyt Forest.
-          Atyaég! mire… hazaérünk, már megszületik a kicsi. Úgy megyek haza, hogy született egy gyerekem… - áradozott Dave izgatottan, ahogy leült hozzájuk. Forest rávigyorgott.
-          Fiút akarsz igaz? – lökte meg a karját Beau.
-          Persze, hogy fiút! – csapott a mellkasára Dave.
-          Reméljük Kate is jól bírja majd, és nem robban szét míg kinyomja magából a fiad nagy fejét – grimaszolta Forest.
-          Na mi van? Savanyú a szőlő? – vágott vissza Dave nevetve. – Én mondtam, hogy húzzatok bele és házasodjatok fiúk! – húzta a másik hármat Dave.
-          A gyerekcsináláshoz nem kell házasodni – jegyezte meg ironikusan Forest.
-          De a törvényes utódhoz kell bizony – felelte rá Dave.
-          Ebbe már te sem tudsz belekötni Forest! Vagy mégis? – paskolta tarkón játékosan Beau a mellette ülőt.
-          Nem, ez tény – bólintott rá megadóan Forest.
-          Na ki a legjobb közöttünk? – vigyorgott Dave.
-          Te vagy a nyertes – emelte rá a poharát Forest.
-          Ez az, ezt akartam hallani – kacagott Dave teleszájból.

-          Igyunk a kis Davie-re, reméljük, hogy otthon vár majd, mikor hazamegyünk – emelte a pezsgőspoharat Dave felé Beau, s Patrick, Forest és Dave is elemelt egy-egy poharat a tálcáról. – Fenékig fiúk! – s egyszerre itták ki a pezsgőt a poharakból.

A régi kétemeletes téglaépület kopogtatója felé nyúlt Shana, hogy újra bekopogtasson. De kinyílt az ajtó. Holly kerek ábrázata tűnt fel az ajtónyílásban.
-          Shana! – tárta szélesebbre az ajtót Holly. – Gyere be!
-          Nem lenne kedved sétálni inkább? Régi úton, kiülhetnénk a fakorlátra – mondta Shana.
-          Ha gondolod… - nézett a kérésre furcsán Holly, s leakasztott egy kabátot, s bezárta maga után az ajtót.
-          Beszélnünk kell! – mondta ideges sürgetéssel Shana.
-          Igen, mindjárt gondoltam, főleg, hogy váratlanul betoppansz és a régi út felé akarsz invitálni – nézett rá fürkészőn Holly. A régi út elhagyatott volt, a településen kívül már be is nőtte a gaz, mert senki sem használta. De a fák mentén még álltak a régi korhadó fák, amik az út szélét jelezték, azokra ültek ki régen is Shanával, amikor a fiúkról beszélgettek, vagy éppen titkokat osztottak meg egymással, mert arrafelé senki sem járt. Csendes hely volt, jókat lehetett beszélgetni. Shana kapkodta  a lábát lekanyarodtak a kisebb utcákról és a régi útra fordultak, Shana egészen a legvégéig ment. s a korlátnak döntötte a derekét.
-          oké, hallgatlak – ült a korlátra Holly, s a tenyerébe helyezte az állát, s teljes figyelemmel Shana felé fordult.
-          Emlékszel ugye, hogy… elmondtam neked… hogy a hazaút előtt… azon az éjszakán… Foresttel voltam a hangárban – vezette fel kényszeredetten Shana.
-          Ühüm, igen. Tudok róla…
-          Szóval… nem vagyok benne biztos… de… Holly… én… azt hiszem terhes vagyok – nyelt nagyokat Shana, s az arca a szokottnál is sápadtabb lett.
-          Ez… komoly?! – tátotta el a száját Holly. – Úristen Shana!
-          Igen… igen tudom… - Shana szemét elfutotta a könny. – Holly… fogalmam sincs, hogy mit csináljak! én… én teljesen kétségbe vagyok esve – sírta Shana.
-          Hé… Shana nézd… ha ez számít valamit… én mindenben támogatlak – hebegte Holly.
-          Kösz… csak… hát nem igazán tudom, hogy mit kellene tennem.
-          A szüleid tudják?
-          Még nem mertem nekik elmondani. Gondoltam előbb meg kellene beszélnem valakivel.
-          Hát nagyon jó lenne, ha előbb Foresttel beszélnéd meg! – mondta határozottan Holly.
-          Nem, vele nem lehet – rázta a fejét Shana, s tehetetlenül letörölte a kézfejével a könnyeit.
-          Persze, tudom, hogy most a fronton van, és a háborúban nehezebb elérni valakit. De hát mégiscsak joga van tudni, hogy apa lesz! És talán kezdhetne ezzel valamit – támadt határozottan Holly.
-          Jaj Holly! Semmit sem értesz! – csattant rá szipogva Shana, s toppantott hozzá. – Forest nem akar kapcsolatot, nem akar, gyereket, nem akar házasodni… ő…
-          Persze, ő csak szeretkezni akart – csattant haragosan Holly.
-          Én…
-          Jaj Shana! Ne légy már ennyire együgyű! Forest lefeküdt veled, ha nem tudott eléggé óvatos lenni, akkor megérdemli, hogy bűnhődjön azért amit tett… De te is nem tudtál volna…
-          Most már mindegy Holly, ami történt megtörtént.  Itt van a hasamban ez a gyerek és napról napra nő! – sírta Shana, s leguggolt a régi út közepén.
-          Shana nem lenne szabad, hogy ez az egész csak a te problémád legyen! Igenis Forest problémája is kellene hogy legyen!
-          Tudom… csak… Holly… Te nem voltál ott, amikor… elváltunk… úgy köszönt el, hogy szevasz jó volt, de elég volt. Érted? Ő nem akar engem és a gyereket sem – zokogta Shana.
-          Te mit akarsz Shana?
-          Nem tudom… én… meg akarom tartani a kicsit – sírta Shana. – Ő az enyém. Egyedül az enyém. Senkinek sem kell, de nekem igen! – prüszkölte Shana.
-          Tisztában vagy vele, hogy ezzel egy megesett nő leszel? Beszélned kellene Foresttel. Az a minimum, hogy feleségül vegyen! És kihúzzon ebből a szarból amibe rángatott.
-          Nem, nem…azt fogja gondolni, hogy szándékosan… hogy én akaszkodtam rá… hogy ez is valami női trükk tőlem – rázta a fejét hevesen Shana.
-          Szerinted a szüleid mit fognak szólni?
-          Nem tudom, gondolom meggyűlölnek, és kitagadnak… és totál egyedül maradok – sírta Shana.
-          S kell ez neked Shana? Nemcsak a szüleid, az idegenek, és más férfiak is úgy fognak rád nézni, hogy hát van valami zabigyereke, senkinek sem fogsz kelleni Shana – mondta kíméletlenül Holly.
-          Szerinted el kellene vetetnem igaz? – kérdezte szipogva Shana.
-          Az lenne a legokosabb döntés Shana. Ami nem sodorna bajba – bólintott Holly.
-          Igen, tudom – meredt maga elé könnyes szemekkel Shana. – Ne aggódj, már én is elgondolkodtam ezen.
-          Tudod, hogy nincs sok időd gondolkodni igaz? – kérdezte Holly.
-          Igen tudom… - sóhajtotta Shana.
-          Óriási butaságot csináltál – rázta a fejét Holly.

-          Igen… tudom – sírta el magát újból Shana.


9 megjegyzés:

  1. Drága Callie!
    Ez a fejezet is csodálatos lett, minden sorát imádom. A fiúk a fronton rettentő szeretnivalók, Shanát meg nagyon-nagyon sajnálom. Nem tudom, mit tennék a helyében.
    Nagyon gyorsan hozd a folytatást! ;)
    Lau

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Laum!

      Most már elválnak a főszereplőink útjai... bár még ott vannak a gondolataik egymásnál, azért... nem lesz könnyű egyikőjüknek sem...
      Nincsenek könnyű helyzetben.
      Folytatás érkezik.
      Pusz: Callie

      Törlés
  2. szia callie

    imádtam ezt a részt is mint a többit shana nagyon rossz helyzetben van holly kicsit kedvesebb is lehetett volna ....de azért imâdtam hozd hamar a kövi részt......

    puszi:Ibi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ibi!
      Shana... most azért nem sok kedvességben lesz része, azért nem kis dolog amit művelt csak úgy... és Holly az egyetlen aki határozottan próbál döntéseket kicsikarni tőle... és megoldani a helyzetét. Kell egy Holly, aki a sarkára áll és megmondja a tényeket.
      Pusz: Callie

      Törlés
  3. Szia Callie!

    Megint a tábor, megint a fiúk, megint a szép emlékek. Nagyon szép minden. Dave-nek is gyermeke lesz. Nem nagyon emlékszem, pont csak Ő jött haza, ha jól emlékszem. Mint látjuk, nagyon erős a kapocs az ottani harcoló katonák között. mindenki úgy képes örülni a másik örömének, mint ha az övé lenne. És szerintem, ha Forest megtudta volna, hogy gyermeke születik, és ráadásul kisfiúcska, akkor ő is hasonló örömben tört volna ki.

    Nagyon szépen köszönöm ezt a rész, és további szép nyarat!

    Üdvözöllek: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Nem akartam túl sok harci jelenetet belevinni, részint, mert azért egy ilyen helyzetbe elég nehezen tudom beleélni magam... ezért főleg a háttérjeleneteket fogjuk látni. Nem Dave nem fog hazajönni végül. :( Azért egy háborúban nem sok mindennek lehet örülni, hát legalább ennek próbálnak örülni.
      Ha Forest megtudja hogy fia született... hááát... biztos nagyon sok mindent átgondolt volna...de ez az alternatív események közé tartozik. :)
      További jó olvasást és neked is jó nyarat!
      Üdv: Callie

      Törlés
  4. Callie! Ez a rész is csodás lett! Dave apuka lesz, és ennek úgy örült mindenki, mintha velük történt volna. Kivéve Forestet, de szerintem még ő is vágyik egy kisgyerekre. Shanat sajnálom, de annyira még sem, mivel tudom, hogy talpra fog állni, ebből a szempontból nem éreztem át annyira a helyzetét.
    Nagyon szuper lett ez a rész és várom a holnapot, hogy olvashassak egy kicsit Kevinről, és a vén Fabiánról! ;)
    Ui.:Antschaaa/Nita! Nem Callie törölte azt a két megjegyzést, hanem én, és azért, mert telefonról vagyok fönt, és valamiért mindig többször teszi fel a megjegyzéseimet.
    Pussz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Forest a gyerektémára azért még nagyon nem érzett rá. :))) Fiatal még ő és tudja, hogy azért ez komoly dolog. Persze titkon biztos ő is eljátszik azzal, hogy ha lenne egy fia...
      Shana helyzetét ismerni fogjuk, Fabian és Kevin részről, tehát azért most csak végigolvassuk, hogyan is jut el Shana idáig...
      No jé! Azért megleptél, hogy érdekesebb Kevin és Fabian része, mint Forest és Shana a szerelmi szál rész... pedig Kevinéket ezerszer nehezebb volt megírni... konkrétan velük küzdöttem jó pár napokat... hogy kitömködjem a hézagokat...
      és bocsi, szoktam törölni a törölt megjegyzéseidet és akkor nem látják a többiek az ilyen bakikat, csak olyan kész voltam ettől a melegtől, ami mostanság van, hogy energiám nem volt tisztességesen gép elé ülni és törölgetni ezeket a bejegyzéseket... én is most csak telefonról nézek rátok nap közben... tegnap este meg Pestről baromi későn értem haza, és már véletlen sem akartam géphez ülni.
      pussz: Callie

      Törlés
    2. Üdvözöllek téged is, Angi2000!
      És értem, köszi neked is, látom :D
      További szép nyarat!
      Nita :D
      (A gmailom neve a Antschaaa, és nem tudom, hol változtathatom meg)

      Törlés