Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. július 15., szerda

Emlékül az utókorra

Kevin hamiskásan az anyjára mosolygott. Shannon is kétkedő mosollyal belekarolt a fiába. A fülükben még ott csengett a háborús emlékmű avatójának beszéde. „Harmincnyolc éves volt a legidősebb és tizennyolc a legfiatalabb, kötelességük teljesítése közben  estek el távol otthonuktól, családjuktól, s kerültek vissza az anyaföldbe.” A zárószavak voltak a katonák gondolatai: szeretni és védeni a hazát, hinni a jövőben és tenni érte a mában. A családtagoktól pedig egyet kértek őrizzék a katonák emlékét és sírhelyét. A katonák leszármazottai és rokonai, özvegyek és árvák számára a katonai emlékünnepség egész napos volt. Beszélgethettek, emlékezhettek, újraértelmezhettek dolgokat.
-          Megérte ez nekünk? – nézett rá Kevin az anyjára.
-          Jót tett ez nekünk? – kérdezett vissza Shannon. Felolvasták az elesettek névsorát, köztük Forest de Noirét is.
-          Szép volt a beszéd.
-          Jól játszott a katonazenekar – biccentett Kevin. – A nagypapa sokáig lesz.
-          Fő ember itt a környéken tudod. Neki ez kötelesség. Főleg, hogy a fia miatt is érintett.
Fabian csak jóval éjfél után érkezett vissza a kastélyba. A szalonban még ébren várta Shannon és Kevin is.
-          Hogy mennyit nosztalgiáznak az emberek – fújta ki magát Fabian, ásítozva a fotelbe ülve. – Ami persze jó tesz a léleknek, csak lefárasztotta a testet – dörzsölgette meg a térdét Fabian.
-          Sokan ismerték apát?
-          Annyira azért nem sokan – rázta a fejét Fabian. – Forest azért annyira nem nyüzsgött társaságban, de így is annyit beszélt mindenki. Háborús emlékeket hoztak, leveleket…fényképeket, se eleje se vége nem volt. Örüljetek, hogy az ünnepség után elmentetek. A rokonok beszélgetése mindig egy végeláthatatlan  szótenger. Én is csak koromra tekintettel menekítettem magam – mosolygott Fabian. – Nézzétek kaptunk emlékérmet is. Forest nevével. Hát Forest biztos a susnyásba dobná, de  mindegy – nevetett Fabian. Ahogy szét majd összepattintotta a bársonytokos dobozt.
-          Azt mondták szerveznek majd még katonai háborús elesettek rokonainak valami programokat – jegyezte meg Shannon.
-          Igen.  Majd alkalomadtán elnézek rájuk. Meg Kevin is jöhet.
-          Szerintem apa éppen az ilyen események elől kezdett repülésbe – jegyezte meg Kevin.
-          Hát van benne valami – nevetett szárazon Fabian. Átnézett fia fényképére. A tekintetét a szobában ülők is követték. Kevin mindig késztetést érzett, hogy apja mosolyára visszamosolyogjon. Repülő a háttérben, fúj a szél, és Forest de Noir mosolyog ki rájuk a képkeretből. Szélfútta hajjal, fiatalon.
-          Olyan fiatalon itthagyott minket – sóhajtotta Fabian. – Különösen titeket – nézett Shanára és az unokájára. – S most te is itt akarsz hagyni? – mosolygott Kevinre Fabian.
-          Csak a szemeszterek idejére – nyugtatta Kevin.
-          Járhatnál az Oxfordra, van olyan jó iskola, mint azok az új amerikai egyetemek – hümmögte Fabian.
-          Majd még meglátom nagypapa, egyelőre az érettségin szeretnék túllenni – vont vállat Kevin.
-          Nem én erőltetem tényleg – mondta Shana. – Ha Kevin Angliában akar maradni azt is megértem, ez az ő döntése.
-          Jobban örülnék ha itt maradna Kevin, nem vagyok már fiatal és aggódom mi lesz a vár sorsa – simogatta meg a fotel karfáját Fabian.
-          Nagypapi, gondom lesz a várra és a vállalatra is ne nyugtalankodj fölöslegesen ilyesmik miatt -  állt fel Kevin és megsimogatta nagyapja vállát.

-          Jól van, jól van, hát fiatal vagy még ahhoz – paskolta meg az unokája kézfejét Fabian. Két generációt nevelt fel. Maholnap az unokája is betölti a tizennyolcat. Ő már igazán teljesítette a feladatát. Csak még néhány évet akart, amíg Kevin átveheti a de Noir tulajdonokat. Férfiként. Már csak ezért élt. Ez tartotta benne a lelket. Az unokájára jobban rábízhatta, mint, ahogy a fiára hagyhatta volna. Kevin felelősségteljes gyerek volt, a kezei alatt jó kézben lesznek a birtokok is, a vállalat és a vár is. Csak tanuljon még egy kicsit, érjen egy kicsit a dolgokhoz. S utána nyugodt szívvel pihenhet meg ő is. Nem kell tartania attól, hogy mindaz amiért ősei és ő is küzdöttek elenyészik az idők során. Kevin kezei közt jó helyen lesz a de Noirok öröksége.

8 megjegyzés:

  1. Szia Callie :)
    Nagyon jó olvasni és átélni amit ők átélnek. Jó olvasni amiket írsz. Kevin is felnőtt már. De Forest emléke mindig meg lesz nekik.
    Várom a kövi részt.
    Puszi: Kitti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Kitti!

      Bizony itt van a felnőttkor határán most már Kevin is. El sem hiszem... olyan gyorsan ideértünk. Forest emléke azért egy jó emlék lesz mindig nekik, én legalábbis úgy érzem... hiányozni fog Forest... nekem nagyon.
      Hát élvezzük ki Forest történetének utolsó kis morzsáit... már nincs sok hátra...
      Pusszantlak:
      Callie

      Törlés
  2. Szia Callie!

    Nagyon szomorú, és megható rész volt, de egyben nyugalmas is meg felkavaró. Nem tudok mit mondani, de most érzem igazán, hogy vége. Forest meghalt. Igaz, Kevin él, de az apjának biztosan rosszul esik, hogy a fia hamarabb hal meg, mint ő saját maga. Szomorú rész, szívszorító. Most már tudom, milyen ez az érzés komolyra véve. Rossz érzés. már tudom, miért nem érzed más indokkal valami jól. Miért vagy befelé forduló. Nagyon rossz.

    Köszönöm ezt a részt. Ez azt jelenti, a szavazás is, hogy vége? :( Szomorú igazság.

    Hogy vagy Callie? Köszönöm ezt a rész, remélem jól tengenek a napjaid!

    Üdvözöllek, és várom a válaszod: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Hát mint írtam, elég rosszul kezdtem ezt az egész történetet, hiszen mindvégig ott lebegett ez a tény, itt minden Forest halála körül forgott és ettől valahogy olyan fantasztikusan be tudtam vele forgatni magam, hogy nem csodálom, hogy most aztán jó mélyponton vagyok. Mintha még magamba is jól belerúgtam volna, hogy pont ezt írtam meg, itt, miközben dagonyázok az önsajnálatban... elég sok tervemet bölcsőjében fojtották meg az elmúlt egy hónapban és hát... ettől kicsit most összeroppantam. főleg azért, mert ezek már kicsit megismételhetetlen dolgok lettek volna az életemben, vagyis... azt hiszem... ezekről lemaradtam...végleg...

      még két fejezet lesz , egy búcsúakkord Foresttől és egy Kevintől. És igen ezekkel vége lesz Forest történetének, tehát holnap és holnapután még jön a két utolsó fejezet.

      Bárcsak tengenének ezek a napok. Helyette egyfolytában csak ostorozom magam, hogy annyi dolog lenne és egy helyben topogok... mindennel lassan haladok és ezért...ezek nagyon kemény hónapok lesznek... nem tudok kivenni szabadságot önmagamtól és itt ez a legnagyobb probléma... hogy magamat nem hagyom békében :)))
      A befelé fordulás... az nem blogtéma...
      A szavazás... hát ahogy érzitek... én nekem teljesen egyforma minden téma... nincs egyik sem közelebb, vagy távolabb... amit választotok az fog következni... majd ahogy a hangulatom engedi... csak hát mindig írom, hogy az íráshoz lelki béke kell.... és ha az nincs... addig nem tudok írni... most meg kicsit ősrobbanáshangulat van a lelkemben szóval elég nehéz lesz pályára állítani itt a dolgokat...
      Neked hogy telik a nyár? Nyaralás?

      Üdv: Callie

      Törlés
  3. Drága Callie!
    Megint zseniális fejezetet alkottál, nem találok rá szavakat. Ahogy elmondtad, tényleg ijesztő ez az időnkénti befelé fordulás, nem akarom megtapasztalni, ha lehetséges. :))
    A szavazáson a Robin+Mariás-ra szavaztam, de mindegyik opció érdekel, és remélem, idővel mindet megvalósítod, mert csodásan írsz, nem hagyhatod abba. ;)
    Nagyon várom a folytatást!
    Puszil: Lau

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Laum!

      Ne is tapasztald meg a befelé fordulást mert nem jó. Főleg káros önre és környezetére :) mint a dohány :)))
      Idővel mindet megvalósítom nyugalom :))) most csak a sorrend a kérdés, hogy mit olvasnátok hamarabb...
      Még két rész... jó kis beforgatósak :)))

      Puszillak:
      Callie

      Törlés
  4. szia nagyon jo rész lett ahogy mindíg...nom tok mit mondani de azt megkérdezném hogy holl lehet szavazni???még ha nem is fogom megtalálni akkor robin marijára szavazok.....


    puszi :Ibi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Ibi!
      Szavazás jobbra fent. oké értettem Robin- Maria... Kezdenek elhúzni az ősatyák itt úgyhogy... :))) azt hiszem kezd körvonalazódni, hogy mi lesz a következő történet... :)

      Pusz: Callie

      Törlés