Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. július 6., hétfő

Zuhanórepülés

A reggelek olyan szomorúak, csendesek, álmosak és kiábrándítóak. Shana elfogadta Forest segítségét, amivel a repülőgépbe ültette. a fejére aviátorsapkát húzott, egy pléddel jól betakarta. s csak úgy igazította rá a ballonkabátot. Kézi erővel indította be a repülőgép légcsavarját Forest, s  a fűben még hosszan előregurult a repülővel. Shana úgy érezte  a szemüveg ki fogja szippantani a szemgolyóját a helyéről olyan szorosan záródott a fejére. Figyelte, ahogy Forest lassan emelni kezdi a gép orrát. Hosszú kifutással mindig csak egy-egy szintet emelt a gépen. Néhány méterrel feljebb húzta az orrát, aztán egyenesen repültek. Aztán újra emelt egy kicsit, megint egyenesbe hozta a gépet. Shanának eléggé sokára esett le, hogy miért csinálja így. A légnyomáskülönbség kiegyenlítése miatt. Fokozatosan szokatta magukat a magassági légnyomásváltozáshoz. Egyszerűen profi módon vezetett a srác. Shana ámulva nézte, hogy milyen precízen tartja egyenesben a gépet. Nem billegtek, nem volt semmi határozatlanság a vezetésében. Stabilan tartotta az irányt és a magasságot is. Ahogy elérték a repülési magasságot onnantól csak a repülőgép motorzaja, a szél és a hideg volt az úr. Most örült csak igazán Shana, hogy Forest előrelátóan dupla takaróval burkolta a ballonkabát alatt. Mert itt fent nagyon hideg volt. Shana ámuldozva pislogott szét. Nézte az alattuk elsuhanó tájat. Még sosem utazott ilyen sebességgel, suhantak, a fák, az utak, a mezők, a rétek, a kis tavak és patakok alattuk. Csak a Nap és a felhők voltak állandó néma kísérőik, mindig ugyanolyan távolságban és mozdulatlanul. 
-          Ideje az élményrepülésnek is a sétagalopp után igaz? – kiáltotta hátra Forest, s egy kicsit balra döntve a gépet kanyart írt le. Shana sikítva próbált kapaszkodni valahova. A repülőgépben így ülve úgy érezte magát mintha egy boroshordóban ülne jól betakarva és csak a hordó faanyagát kapirgálhatná a körmével. De szorosan be volt kötve. Ennek ellenére kapaszkodási vágya volt.
-          Ne sikíts! Élvezd! -  nevetett Forest és könnyed  hullámokat írt le a repülővel a levegőbe.
-          Kihányom a le sem nyelt reggelimet!  Vezess rendesen te őrült! – kiabálta vissza Shana. Forest egy kecses, széles ívű szlalomrepülésbe kezdett, mintha végtelenített nyolcasokat akarna a levegőbe vésni.  Shana nagyokat nyeldekelt, ahogy a gyomra emelkedni, majd süllyedni kezdett. – Forest! – visította Shana.
-          Ez az! Ezt szeretem hallani!  - rikkantotta Forest. – Akarsz átélni egy zuhanórepülést? – kiáltotta nevetve Forest.
-          Neeem! – kiáltotta Shana.
-           Készülj! – nevetett hátra Forest.
-          Előre nézz! Előre nézz!!! – kiáltotta Shana.
-          Viccelsz? Mi jönne velünk szembe, egy madár? – nevetett Forest.
-          Akkor is! – kiáltotta Shana.
-          Hé! Lazulj már el, ne görcsölj! EZ olyan mint a szex! -  kiáltotta vissza Forest. – Sőt még annál is jobb! – nevetett Forest.
-          Forest! – kiáltotta vissza haragodan Shana.
-          Nyugi, bízz bennem és engedd el magad! Meglátod, hogy jó lesz!
-          A hangárban sem ezt mondtad!
-          A levegőben egészen mást mondok mint a földön – nevette Forest.
-          Őszintébb vagy? – kiáltotta vissza Shana.
-          Hát lehet – mondta Forest a szelet túlkiabálva.
-          Akkor arra válaszolj: érzel irántam valamit? – kérdezte Shana.
-          Nem tudom…, lehet – kiáltotta vissza Forest, s lefelé nyomta a kart. Shana sikítva támasztotta a tenyerét az ülés falának, ahogy érezte, szinte zuhannak. A repülőgép orra csaknem a föld felé mutatott.  Mielőtt elérték volna a talajt, Forest felrántotta a repülőt. Shana ámulva nézte, ahogy elhúznak ismét a fák felett, látta a legelésző állatokat a réten. Shana nevetve nézett vissza a tájra.
-          Ez! ez annyira…
-          Na hogy tetszett? – kiáltotta hátra Forest.
-          Nagyon jó volt! Ijesztő, de aztán… nagyon jó! – kiáltotta Shana.
-          Akarod még egyszer?! – kérdezte Forest. Shana elvörösödve gondolt arra, hogy Forest éppen ugyanígy kérdezte hajnalban is tőle a ponyván fekve, s végül ugyanazt a választ adta, mint akkor.
-          Igen! Akarom újra! – nevetett előre Shana. Forest megint előre repült, alkalmas helyet keresve, s újra zuhanórepülésbe kezdett. Shana figyelte, ahogy közeledik minden egyre gyorsabban a méretek egyre nagyobbak és közelibbek, aztán egy könnyű éles ívben ismét felfelé kezdenek húzni.  Forest lassan irányba fordította a gépet. Túl hamar odaértek. Shana a repülőben ülve és a tájat nézve kezdte megérteni, hogy miért szeret Forest annyira repülni. Mert az égben nincsenek szabályok, nincsenek törvények, nincsenek emberek. Csak a gép van és a lég, amiben mozognak. Kitisztul a fejük, és könnyebb a lelkük. A levegőben gondtalan az élet. A levegőben csak a repülés számít és nem az, hogy ki vagy, honnan jöttél, és milyen múlttal. A levegőben csak a jelen számít. Az itt és most.  Ennél intenzívebben nem is lehet átélni a pillanatot, mint a repülőgépben. Forest ezt az állapotot kereste. Amióta csak repült. Ő akit a család, az apja elvárásai s az egész élete kötött valamihez, a repülésben találta meg a menekülést mindezek elől. S most egy csipetet megmutatott ebből Shanának is. Itt nem létezik a társadalom, a levegőben még nincsenek határok és korlátok. A levegő  egy végtelen és szabad ország. Forest lassította a sebességet, s ereszkedésbe kezdett. Shana már ismerte a tájat. Az otthona környéke. Forest egyre lejjebb engedte a gépet. Egy könnyed zökkenéssel fogtak talajt, aztán fékezett, hosszan gurultak a göröngyös legelőn. S végre megálltak. Forest kioldozta az aviátorsapkát a fején, hátranézett Shanára, majd leugrott a gépről, s hátrafutott hozzá.
-          Monden oké? – kérdezte Forest. – Milyen volt?
-          Nagy élmény – mosolygott rá csillogó szemekkel Shana.
-          Lábra tudsz állni? – vette le Shanáról is a repülős szemüveget és sapkát, s a takarók borításából is kihámozta. Shana megpróbált felállni az ülésből, de megrogytak a térdei. Forest emelte ki a gépből.
-          Hú… remegnek a lábaim. Nem is gondoltam, hogy ennyire ideges vagyok ott fenn – nevetett Shana belé kapaszkodva.
-          Kezdő repülésnél ez természetes. Így próbálsz védekezni, hogy mindened megfeszíted – mosolygott rá Forest. – De az nem segít – vigyorgott le rá. – Elkísérlek az útig rendben?
-          Az jó lesz – sóhajtotta Shana. Belekapaszkodott a fiú karjába. Egy idő után már kezdte ismét visszanyerni a lábaiba az erőt.  Meg hogy földön jár újra. S eszébe jutott, hogy ő hamarosan a szülei elé áll. Ilyen napok után! Shana végignézett magán. Próbálta a haját igazgatni, amit az aviátorsapka lenyomott. – Hogy nézek ki? – próbálta rendbeszedni a ruházatát Shana.
-          Mint aki párszor megázott, két éjszakát egy hangárban volt, két napja nem aludt és nem fürdött és ezt követően egy órát a levegőben töltött – sorolta Forest könyörtelenül.
-          Ó jaj nekem! – motyogta Shana. – Egyszóval borzalmasan!
-          Láttalak már jobb állapotban is – bólintott Forest nyersen.
-          Nem tudtad volna ezt kíméletesebben tálalni? – panaszkodott Shana. elgondolkodott, hogy Forest ennek ellenére is… kívánta? Hogy a fenébe? Miért nem tudott jobban kinézni éppen ezekben a napokban? Forest az út szélén megállt, s még kézen fogva tartotta Shanát, akit így visszarántott.
-          Én innen már nem megyek tovább – nézett a házak felé Forest.
-          Igen, persze rendben – bólintott Shana.
-          Nekem is indulnom kell, sötétedés előtt haza akarok érni, na meg nem akarok kifogyni az üzemanyagból sem – intette a fejét a repülő felé Forest.
-          Igen persze – hajtotta le a fejét Shana. Hirtelen nem tudta mit mondjon Forestnek. Hogyan váljanak el? Mindazok után, ami közöttük történt. Nem tudta jelent-e ez valamit ,vagy sem. Vagy hogy…
-          Vasárnap kora reggel indulunk vissza a frontra – mondta Forest. A tenyere száraz volt, az ujjai lágyan fogták Shana kezét.
-          Értem, onnan indultok mint legutóbb?
-          Nem vagyok jó a búcsúzkodásban Shannon. Sőt, nem is tudok búcsúzkodni. Nem akarok búcsúzkodni. Se itt, se a felszálláskor. Nem ígérgetek, nem hitegetek, semmi ilyesmit nem akarok. Rendben?
-          Oké – formálta bizonytalanul Shana. – De legalább… - meg akarta kérdezni, hogy írhat-e neki, vagy legalább integethet-e neki felszálláskor, imádkozhat-e érte, gondolhat-e rá. De Forest egy gyors rántással magához húzta, s egy csókkal lezárta a kérdést. Shana hökkenten állt és viszonozta a rövid, kurta, kérdéseket, szavakat és gondolatokat lezáró csókot.
-          Viszlát Shana! – suttogta Forest s sietve ellépett a lány elől, olyan gyorsan haladt, hogy Shanának esélye se volt utánakiáltani, vagy utánaszaladni. Forest nem akart búcsúzni. A pillanatot akarta csak. Shana csak állt, döbbenten az út szélén. A bokrok már elnyelték Forestet, a fák eltakarták őt a szeme elől.  S Shana csak akkor ocsúdott fel, amikor meghallotta a repülőgép zúgó motorját,  s ahogy Forest a feje fölött elrepült a magángépével fokozatosan húzva felfelé a repülő orrát.  Shana hosszan nézni akart a gép után, de az út menti első házak hamar kitakarták a szeme elől a gépet. Egy ideig még hallatszott a zúgás, aztán már az sem. Shana megkötötte a ballonkabátja övét, hogy kicsit rendezettebb benyomást keltsen odahaza, pedig tudta, azt, ami az érzelmeiben, és a gondolataiban támadt, azt a zűrzavart egy övhúzás nem fogja rendezni.

Forest letette a gépet, letakarta, s sietve futott fel a várhoz. A lépcsőn az apja várta, jellemzően aranyozott színházi látcsővel a kezében.
-          Apa ez most vicc? – mutatott apja  kezében a látcsőre.
-          Kéznél volt, a nővéreiddel színházban voltunk – tette egyik kezéből a másikba a látcsövet Fabian. – És már csak ilyen eszközzel láthatom lassan a fiamat.  – korholta Forestet Fabian. – Jó lenne ha leszállnál a földre a légváradból, amit építgetsz magadban fiam – morogta Fabian.
-          Jól van – mordult vissza Forest.
-          Éhes vagy? Ettél rendesen?
-          Egész nap nem ettem, szerinted? – dünnyögte Forest, s az étkezőszalonba igyekezett.
-          Adnak egyáltalán rendesen enni ott a fronton? Remélem mindent megveszel magadnak és nem szenvedsz semmiben sem hiányt. Te egy de Noir vagy, nem kell a közkatonák ételét enned – mondta Fabian.
-          Aj apa! Már megint milyen sznob vagy! Egész Franciaország ellátási gondokkal küzd. Ha nincs manna én sem tudok mannát venni hiába van rá pénzem – csattant Forest.
-          Egyáltalán mi a fenének mégy Te a frontra! mi dolgod ott! – elégedetlenkedett Fabian.
-          Te ezt úgysem érted apa!
-          Hát nem, tényleg nem értem!
-          Akkor meg hagyjuk a témát! – csattant ingerülten Forest. Fabian egy ideig némán nézte, ahogy a fia falja az ételt az asztalnál, mintha három napja nem evett volna, vagy amióta elment Franciaországba, ki tudja.
-          Forest! – dörzsölte át a homlokát fáradtan Fabian. – Egyszerűen… csak aggódom érted. A fiam vagy… és én… Forest, elképzelni sem tudod, hogy én mennyit küzdöttem és harcoltam érted.
-          Apa, az hogy fiút nemz nem nevezhető harcnak! Ha jártál volna valaha is egy háborúban akkor tudnád ezt! – támadt rá Forest.
-          Mert te aztán tudod mi a harc igaz? Röpködni a levegőben, s várni, hogy felrobbantsák alattad a géped! – vesztette el a türelmét Fabian.
-          Látod, megint itt tartunk – csapta le a villát a tányérra Forest. S ellökte maga elől a tányért.
-          Mindkettőnk életében más volt a fontos. Forest, az egyetlen fiam vagy, akiért elviseltem anyádat, igen, mert elviseltem, sőt elvettem feleségül és évekig gyötrődtem, hogy nem fog fiam születni. Még ha neked ez semmit sem ér – Forest idegesen kezdett dobolni az asztal szélén.
-          Mit akarsz mit csináljak? – kérdezte türelmetlenül az apját Forest.
-          Gyere haza és hagyj fel ezzel az ostoba röpködéssel, vigyázz magadra!
-          Éljek egy bársonytokban a kincstár egyik vitrinében? – fújtatott ingerülten Forest. – Mint az ékszereid?
-          Ha megtehetném biztos, hogy bezárnálak oda – sóhajtotta Fabian. – Mindegy, hagyjuk… hogy vagy?
-          Hogy lennék. Hideg konzervkajákon élek, többet az  életben nem akarok babkonzervet enni az biztos. Egész éjszaka éberen alszunk.
-          Sokáig oda voltál Dave menyegzőjén – szúrta közbe Fabian. – talán… egy lány?
-          Egyszerűen csak így alakult apa – nézett sötéten az apjára Forest.
-          Az a Lilly-Anne… ott volt?
-          Mit érdekel az téged? Egyébként állítólag ott volt, bár én nem láttam – rántotta meg a vállát Forest. – Továbbiakban? Van valaki akit meg kellene ismernem, kiszemelt jelölted? Lányok, akik közül ki kell választanom a legszebbet, akivel megoszthatom fele királyságom.
-          Az egész a tiéd, nem kell felezned senkivel – jegyezte meg Fabian.
-          Jaj apa! Ha akarod beszélek Dylannel, hogy ráruházod vagyonodat – grimaszolt Forest. – S akkor nem kell aggódnod.
-          Forest ez nem tréfa. És igenis aggódom, azért vagyok az apád, hogy aggódjak érted.
-          Rendben, azért felmehetek a szobámba? Lefürödhetek és aludhatok?
-          Persze, holnap is lesz nap. Pihend ki magad, egész nap vezettél – bólintott Fabian, s nézte, ahogy fia elhagyja az étkezőt, s megindul a lépcsőn felfelé. Legalább hazajött. Már ennek is örül. Itt van, hazajött a frontról. És egyben van. Épen és egészségesen.


6 megjegyzés:

  1. Már megint egy csodás fejezetet hoztál, Callie, és én megint nem tudok rá mást mondani, csak azt, hogy imádom. Imádom Forestet meg Shanát meg Fabian-t, akkor is, ha a három lehető legkülönbözőbb személyiségek is. Én is repülni akarok! :P
    Hozd a folytatást hamar!
    Puszi: Lau

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A repülést most én is nagyon függöm, másról se álmodozom csak repülőgépekről, nagyon beleszerelmesedtem a témába :))) Jó kis hármas ők, na és persze Kevin...hát...igen... nagy favoritom lett...
      Folytatása következik.
      Pusz: Callie

      Törlés
  2. Szia Callie!

    Nekem is az első gondolatom, miután felszállt a repülő,hogy én is repülni akarok! Te már repültél valaha, hogy ilyen jól át tudod adni az érzést, vagy csak a képzeleted ilyennyire lenyűgöző?

    Szegény Fabian... Megértem mindkettőjüket, Forestet, és Fabiant is. De mindkettőnek igaza is van. Csak ez annyira szomorú, meg lenyűgöző, hogy nem tudok rá mit mondani.

    Nagy örömmel várom a következő részt, és ma meg én leszek bezárva egy kocsiba, amiben 3-3 órát utazhatok. szeretek utazni, de azért remélem ablakot lehet nyitni! Csak úgy jó olvasni, ha kényelmes helyen vagy, és szabadnak érzed magadat :D

    Üdvözöllek: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mh hát ültem már repülőn, ha ez volt a kérdés. De azért vezetni teljesen más dolog... jó lenne kipróbálni egyszer... tehát egy része nyilván írói fantázia, néhány alapos hozzáolvasás és kiderítés és kutatás, és némi valós élmény így recept szerint ezekből áll össze Forest repülése :)))
      Fabian és Forest összecsapása tényleg egy prózai apa-fia összecsapás. mindkettőjükben van igazság és ezért is nem tudnak tényleg véglegesen összeveszni vagy ilyesmi.
      Hát én vonaton szoktam 6 órákat üldögélni, ez a sok ülés.... egyáltalán nem tesz jót, mozogni kellene már valamit ,csak olyan meleg van, örülök, hogy egy helyben ülök és elvagyok.
      Üdv: Callie

      Törlés
  3. elképesztő vagy.... imádom ezt a részt is ugyanugy mint a többit.... de azert nagyon hiânyzik robin és mariá története nekem örökre ök lesznek a kedvencek meg kevin..... ;-):-p
    ♡♡♡♡nagyon várom a kövi részt....

    puszi Ibi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hááát. nekem annyira nem hiányzik Robin és Maria .:))) Oké szeretem őket is... de sok mindenki mást is szeretek és nehéz lenne folytonosan csak Robinról és Mariáról írni, egyszerűen nincs ennyi ötletem. a legjobb sorozatok sem tartanak X évadon túl.... kimerül a történet és kellenek új szereplők. :)
      Pusz: Callie

      Törlés