Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2014. július 25., péntek

Levél a zárdába


Lionel hálóköntösének megkötőjét igazgatva nyitott ajtót a kopogásra. Robin szanaszét túrt hajjal, kimerülten és fásult ingerültséggel támaszkodott az ajtófélfának.

-          Gyere be! – sóhajtotta Lionel.

-          Hogy lehet egy nő ennyire kiakasztó! – fakadt ki Robin.

-          Gyerek még! Fiatal! Nem érti úgy a világ dolgait, mint egy idősebb – ment unokaöccse után Lionel.

-          Mi a helyzet a seriffnél, a törvényszéken? – kérdezte idegesen Robin.

-          Apád kidumálta az egészet. Borsosan lefizette őket, meg kimosott a dologból, addig beszélt – keresett a köntöse zsebében egy selyemkendőt Lionel és hátrakötötte vele a haját.

-          Mi lenne velem nélküle és a kapcsolatai nélkül? – rogyott az asztalhoz Robin és bágyadtan nézte, hogy Lionel bort tölt kettejüknek.

-          De van, és megoldotta az ügyet, ez a lényeg – kortyolt a borból Lionel. Robin is a szájához emelte a kristálypoharat és ivott egy keveset.

-          Most mit csináljak? – bámult bele a borospoharába Robin. – Maria tette! Jó,… akaratán kívül, de…mit csináljak vele? zárjam be  a vadászházba? Tiltsam meg neki, hogy emberekkel érintkezzen? Állandóan állítsak mellé valakit? Figyeltessem a saját feleségem? – borult a tenyerébe fáradtan Robin.

-          Ez bizalomkérdés Robin.

-          Hogyan bízzak, egy lányban, aki még nincs tizenhét éves? Semmit nem ért a világ dolgaiból, rendjéből, törvényeiből. Írott és íratlan törvények, nem csak igazságszolgáltatásról beszélek, általános dolgokról. De… ez egyszerűen nem megy Lionel – ingatta a fejét Robin fásultan.

-          Nem bízol benne? – vonta fel a szemöldökét nyugodtan Lionel.

-          Hogy bízhatnék? Ő ebben a kapcsolatban nem is beszámítható. Még csak… nem is nagykorú – fújtatott gondterhelten Robin. – Miért csinálom magamnak mindig a bajt Lionel, miért? – nézett fel Lionelre kétségbeesetten Robin.

-          Mer ösztönlény vagy, az érzelmeid és vágyaid irányítanak – vigyorgott rá Lionel.

-          Mert téged nem!

-          Most azt hittem rólad beszélünk – rántotta meg a vállát Lionel és unottan szivarra gyújtott. – Figyelj Robin! Maria még gyermek, azzal, hogy veszekedsz vele, csak megfélemlíted – szívta meg a szivart ráérősen Lionel.

-          Hagynom kellett volna felnőni igaz? – rázta a fejét beletörődőn Robin.

-          Robin egy hete vagy házas és ebből két éjszakát nálam töltöttél, ez nem normális dolog – nézte a füstön át unokaöccsét Lionel.

-          Annyira dühös vagyok rá, féltem magamtól. Az indulataimtól! Képes lettem volna komolyan istenesen elverni a nadrágszíjammal – hunyta le a szemét Robin. – Ezért jöttem el! – Robin kínlódva Lionelre nézett. Most még ez is bosszantotta. Lionel magabiztossága. Nyugalma, közönye, a száraz humora, amivel kezeli az életet. Neki miért nincsenek ilyen drámák az életében? Miért csak neki jut az ilyen? – Lionel! Ezt egy épeszű ember nem bírja, rajtad kívül senkiben sem bízhatok! Minden nap kiborít valaki, vagy apám, vagy a feleségem, vagy  a klán.

-          Ha több whiskyt innál kutya bajod sem lenne – jegyezte meg szárazon Lionel és a szivart az egyik pohár széléhez pöccintette, hogy a hamu beleperegjen. Robin figyelte a tekintetével a lepergő szemeket. – Úh! Ezért Charlotte ki fog nyírni – rázogatta meg a poharat futólag Lionel, de nem zavartatta magát, újra nagyot szívott a szivarból.

-          Charlotte! Ugye ő… egy zárdában töltött egy évet, amíg a nagybátyja magához nem vette? – kapta fel a fejét Robin.

-          Aham. Mert? Zárdába akarod küldeni a feleséged? – vette két ujja közé lágyan a finom sodrású szivart Lionel.

-          Tanulhatna. önmérsékletet, alázatot, türelmet, mondjuk olyasmit, amit egy feleségtől elvár az ember – grimaszolt Robin.

-          Akkor minek vetted el? – nézett rá laposan Lionel.

-          Minek is? Hát… akartam. Egészen. Magamnak. Őrületesen szeretek együtt lenni vele, érted… szexuálisan…vonz – simítgatta az alsó ajkát Robin.

-          Akkor miért nálam vagy miért nem vele gyűröd a lepedőt? – sóhajtott Lionel és  a pohár fölé tartotta a szivart.

-          Mert ez így nem mehet tovább. Egyszerűen nem… egy hete… Lionel én mindenen átmentem, amitől rettegtem, amit soha nem akartam, ami jó volt és rossz volt. Nem lehet egyszerre megjárni mennyet és poklot, ez nem normális, ezt egy ember ki nem bírja. Én ettől kikészülök.  Nincs rá jobb szó. Komolyan, erősen gondolkodom, hogy zárdába küldöm Mariát! Kell egy kis szünet, egy kis távolság kettőnk közt, egy kicsit átértékelni a dolgainkat, lenyugodni. Csak egy év… mondjuk míg nagykorú nem lesz – sóhajtott fel Robin.

-          Komolyan ezt akarod? – kérdezett rá nyugodt hangon Lionel. Robin csak futólag biccentett.  Lionel elnyomta a szivart a pohárban. – Beszélek Charlotte-al. Megkérem, hogy írjon a zárdafőnöknőnek, hogy fogadják be Mariát és milyen pénzbeli ajándékokat vár el jelenleg a zárda… egy főrangú asszony fogadásáért. – Lionel felállt, s még nézte Robin lehajtott fejét. Robin a gyűrűsujját viselő kézfejére borult, de nem válaszolt. Nem tiltakozott és nem akadályozta meg.

Charlotte leemelte fejéről a csipkefátylat, ahogy belépett az üres és kietlen előtérbe. Francios várakozón nézett az érkező asszonyra, egy tálcát tartva a kezében.

-          Merre van? – kérdezte halkan Charlotte, s Francios csak a fejével intett a szalon felé. – Adja, majd beviszem neki! – vette el Franciostól a tálcát Charlotte, s a kendőt Francios kezébe nyomta. A szalonban Mariát az ablakmélyedésben találta. Az egyetlen nőies bútordarabon ült, a virágmintás bársony karosszéken, amit még a gyöngysorért kapott és az ablakpárkányra könyökölt. Sírástól vörös szemeihez időnként egy hímzett kendőt érintett, hogy a könnyeket felitassa. Charlotte közelebb lépett. Cipője koppanására Maria némileg felrévedt gondolataiból.

-          Köszönöm Francios! – suttogta rekedten Maria. Charlotte letette a tálcát az ablakpárkányra Maria elé és erre felnézett rá a lány.

-          Charlotte? Te itt? – lepődött meg Maria és megpróbálta kicsit összeszedni magát. – Robin? – nézett körbe Maria.

-          Jól van – felelte futólag Charlotte. – Nálunk van, és máris kitalálom, nem vetted fel azokat a bizonyos fehérneműket! – figyelte, ahogy Maria felitatja a könnyeit a hímzett keszkenővel.

-          Nagyon csúnyán összevesztünk – szipogta Maria.

-          Annyira, hogy a férjed zárdába akar küldeni – tette a tálcára a levelet Charlotte, amit maga írt.

-          Zárdába akar küldeni? – háborodott fel Maria és a levelet átfutotta a szemeivel.

-          Mit  műveltél te lány? – emelte meg Maria állát Charlotte és a fejét ingatta.

-          Az úgy kezdődött…

-          Költői kérdés volt Maria – legyintett Charlotte. Suhogó szoknyával körbeforgott a szalon perzsaszőnyegét. – Igazán szép kis holmikat vásároltál össze. De Maria! igazán tudhatnád, ha vásárolni akarsz, ahhoz barátnő kell. Akivel együtt járhatod a boltokat. El kellett volna jönnöd hozzám és sosem csináltál volna ilyen butaságot, mert én megakadályoztalak volna benne! Mert én jobban tisztában vagyok az élet dolgaival, már megbocsáss. Több évvel idősebb vagyok nálad, nem bűn tanácsot kérni Maria! Vagy ennyire nem érzed azt, hogy a javadat akartam, segíteni akartam neked, nektek!

-          De igen, ne haragudj Charlotte! Nem gondolkodtam – gyűrte a markába a hímzett keszkenőt Maria.

-          Pedig ez nem jellemző rád! Hogy ne gondolkozz! Te Maria, aki Londonból jöttél akárcsak én! Tudhatnád, a szabályok, az elvárások, a jog ural mindent. Apai jogok, férji jogok. Tudtad, hogy egy nő nem kezelhet vagyont önállóan? Egy férfi kell, hogy gyámkodjon fölötted! Nem bocsátkozhatsz pénzügyletekbe Maria! Mert ahhoz férfi felügyelet kell! – tette karba a kezét Charlotte és lenézett az elveszetten üldögélő Mariára. Maria szomorúszürke szemekkel pillantott fel rá. Megadóan nézett fel a magasabb, és intelligensebb asszonyra. Az idősebb nőre.

-          Mit tegyek? – sóhajtotta Maria tanácstalanul.

-          Robin komolyan gondolta, hogy zárdába küldet láttam rajta. Nem tréfált! Elszánt volt. Ezt akarod? Zárdában üldögélni? Ültél már te zárdában Maria? Nem? Mert én igen! Egyfolytában imádkozhatsz, aszkéta életet élhetsz, a hidegben aludhatsz, szinte csak kenyéren és vizen élsz és várod, hogy jöjjön egy természeti vagy társadalmi katasztrófa és felnyissa a zárda ajtaját. Ezt akarod? – toporgott türelmetlenül Charlotte.

-          Nem

-          Akkor eredj fel az emeletre, vegyél fel valami provokatív fehérneműt, hogy a drága férjed kellőképpen meggondolja magát és mégis úgy döntsön, nem akar lemondani a férji jogairól ebben az egy évben! – csattant rá Charlotte. – Igyekezz! – fogta meg a lány kezét, hogy felrántsa rezignáltságából és az emelet felé lökje.

-          Francios! – kiáltotta Charlotte a konyha felé. A köpcös férfi kidugta orrát a konyhából.

-          Parancsol asszonyom? – törölte kötényébe nedves kezét Francios.

-          Összekészít egy rend öltözetet Maria számára ládákba és felrakja a kint várakozó fogatra – utasította Charlotte nyugodtan, majd lassan és komótosan Maria után indult az emeletre. Kopogás nélkül benyitott a hálószobába. Szemérmetlen tekintettel végigmérte a széles franciaágyat, a szőrmetakarókat, majd Mariához lépett és a fűző két végét megragadta, hogy kellően szorosra húzza a selyemzsinórt. Az állótükörben Mariát nézte, akinek csipkemintában pirult a mellkasa. Charlotte végigmérte Mariát, egy erőteljes rántással lejjebb húzta Maria dekoltázsáról az anyagot.

-          Ezt így! – nézte a fodrokból kibukkanó lányos melleket Charlotte. – Megteszi. Robinnak biztos – mosolygott rá Charlotte, s kék szemével végigmérte Maria arcát. – Nem használsz sminket?

-          Nem! Azt csak utcalányok tesznek fel – pislogott rá Maria.

-          Ezt gondolom az apád, meg a bácsikád mondta neked – ciccegett Charlotte, s kézi szütyőjéből elővarázsolt egy élénk vörös rúzst. – De én most felvilágosítlak Maria. Minden férfi szajhára vágyik titkon – tartotta meg Maria állát határozottan Charlotte, s a rúzs elkezdte Maria ajkaira vinni. – Ne áltasd magad, Robin sem különb. – Charlotte beleszimatolt a levegőbe. – Nem vittél fel parfümöt? – nézett az alacsony lányra lefelé Charlotte. – Másik öreg hiba. Ha harcolni akarsz egy férfival, akkor legyen rajtad parfüm! A nő legnagyobb fegyvere, az illata. Mert ravasz kis fegyver, hamarabb érzik, mielőtt meglátnának, gyorsabb egy kétlövetű coltnál és halálosabb is – mosolygott ravaszkásan Charlotte és előbányászta táskájából a parfümjét is, s sietve körbehintette Mariát. Charlotte a ruhás ládához sietett és egy bordó nehéz szövésű brokátanyagból varrt ruhát vett elő, s sietve Mariára húzta, eligazgatta a ruha redőit és végigmérte.

-          Gyere – húzta magával Charlotte. Az előtérben Mariára igazgatta a fekete fátylat. – A zárdába nem hajadonfővel lépünk, de remélhetőleg odáig már nem jutunk el – mosolygott rá Charlotte bátorítóan.

-          Mit csináljak? Mit mondjak? Charlotte, segíts! – ült fel a fogatra Maria. Charlotte intett a kocsisnak, hogy indulhatnak.

-          Itt vagyok, veled vagyok. Mellesleg írhatsz nekem a zárdából, ismerem a helyet, jó lesz nosztalgiáznom – paskolta meg Maria kezét Charlotte határozott nyugalommal.

-          Ez katasztrófa – sopánkodott mellett a fogaton zötykölődve Maria.

-          Az a katasztrófa, hogy idáig hagytad ezt a házasságot fajulni, hogy elküld a férjed. Csapnivaló feleség vagy Maria! – szidta meg Charlotte.

-          Félek a vele való találkozástól, az a veszekedés rettenetes volt – nyüszögte Maria.

-          Ott lesz Lionel is nyugalom – bíztatta Charlotte. Mariát azonban ez a tény cseppet sem nyugtatta meg. Charlotte olyan határozottan ült, olyan eltökélten, olyan kiegyensúlyozottan. Az ő élete olyan szép egyenes mederben csordogál. Szinte irigyelte tőle a világítótoronylakást, meg a jó kedélyű, nyugodt Lionelt. Robin mellett minden zavaros és kiszámíthatatlan. Az egyik pillanatban még jó, a másikban már rossz. 

 

Lionel a kavicsokat gereblyézte szép vonalakra a világítótorony előtt, Robin a falnak dőlve figyelte. Mindketten felkapták a fejüket a fogat közeledésére. Charlotte lépett le elsőként a fogatból és lesegítette Mariát.

-          Hát ti meg mit kerestek itt? – szólt rájuk keményen Robin.

-          Gondoltam el akartok búcsúzni egymástól – válaszolta hidegen Charlotte. Megragadta Maria karját, s a lány fülébe súgta.

-          Sok szerencsét kislány, most már csak rajtad áll – lökte bátorítóan Robin felé a lányt Charlotte. A lány feje felett Lionelre nézett. Robin unokabátyja háta mögött nem láthatta, hogy Lionel cinkos pillantást vált a feleségével, aki rezzenetlen arccal viszonozta a pillantást, de fejével puhán biccentett. Maria ellépett Lionel mellett és tovább haladt a kavicsösvényen Robin felé, aki még mindig világítótorony szikár falának dőlve állt.

-          Beszélhetnék veled bent, négyszemközt Robin? – kérdezte higgadtan Maria, s szoknyáját megemelve fellépett a világítótorony bejáratához. Robin nem válaszolt semmit, de kelletlenül követte Mariát a házba.

 

10 megjegyzés:

  1. Ej, azok a női praktikák! :D Csak úgy vigyorogtam, amikor Charlotte kezelésbe vette Mariát! Hogy mit gondolok: Robin ezt te nem fogod megúszni egy csókcsata nélkül! Egyébként ha el is küldené, megbánná pár nap után, hiányozna neki a baj, amit Maria okoz. Mégis mi a jó a nyugalmas kezelhető házastársban? Robin kérdem én, ölebet akartál, vagy feleséget? Hah? :))
    Callie, ez fantasztikus volt. Tényleg fogalmam sem volt, hogyan haladsz tovább, de ez egy nagyon jó ötlet volt! Még hogy zárda.. és... még hogy Charlotte 1 (!!!) évig zárdában volt?? Na erre azért kíváncsi lennék. Ki az aki az életerős, derűs, sugárzó Charlotte-ot berakja egy zárdába?
    Robin meg mit várt mikor elvette? Hogy egy harmincas nő, vagy mi? Hiszen tisztában volt a korával, mégis... nembaj, nembaj, tudom hogy megoldod, nekem csak az a dolgom, hogy agyonizguljam magam. :) Ez pipa.
    Nagyon tetszett ez a rész, tényleg. Valahányszor olvasom az új fejezeteket, mindig az van, hogy ez jobb, mint az eddigiek, ami részben igaz, részben nem, mert mind nagyon-nagyon jó!
    Köszönöm a fejezetet! És várom a következőt!!
    ui.: Vasárnaptól, csütörtökig táborban leszek, tehát ha addig nem írok (de olvasom!)
    Gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mh, írtam egy szép hosszú kommentet és aztán kitörölte, hát ez tud bosszantani ebben a blogban, amikor ilyeneket csinál.

      A folytatásban kiderül, hogy Robinnak miket kell kiállnia, de nem tévedsz, bizony Robin nem fog menekülni:)))
      Néha magamat is meg tudom lepni egy folytatással, mert sokszor én sem tudom, hogy mi fog következni. Charlotte és a zárda, tényleg nem túl jó kombináció:))) Különösen a zárdának, de Charlotte-nak sem :))) Egy kis kóstolót majd innen is kapunk a későbbiekben.
      Tehát táborba készülsz. Érezd jól magad, gyűjts élményeket és szórakozz jókat, és majd mesélj, hogy hogy telt. Addig én írok szépen szorgalmasan, hogy legyen azért mit olvasnod a táborozás alatt a tábortűz mellett :)
      Jaj és a várnézés az biztos nagyon jó volt, én is szeretek várakat nézni :) Mindig de Noirokban reménykedünk erdő mellett, de ritkán látni őket :)
      Callie

      Törlés
  2. Szia, Callie!

    Te még most is képes vagy megmosolyogtatni! És egyébként nem is tudod, hogy ilyenkor milyen jó is praktikákat tanulok el tőled... Ejnye, Callie, furfangos női praktikákra tanítasz! Ha anya ezt tudná! :D Még szerencse, hogy nem mondom el neki mindig egészen pontosan, hogy mit olvasok. xD
    Tényleg nagyon jó volt ez a rész, imádom, ahogy a többit is. Várom is a következőt! ;)
    Pusz: Laura

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lau!
      Tényleg praktikákat tanulsz tőlem? Ajaj. Ifjú lányok megrontója vagyok én! Kijelenthetem pl. a férjem nem szereti ha kifestem magam. Sőt mivel én ritkán szoktam kifesteni magam, ami kb egy évben egyszer, szilveszterkor történik meg, a legtöbb férfiismerősöm is úgy ismer, hogy smink nélkül, a magam természetességében. A sminkkel jobb vigyázni, de komolyan, megrázó, ha vki sminkkel ismer meg, de anélkül ébredsz mellette az ágyban :))) Ismertem egy lányt, aki egyszer festék nélkül jött suliba. A srác aki mellettem ült rákédezett: Jézusom komolyan ennyit tesz a smink? Na jó akinek nincs szempillája nem árt ha pingál magának egyet. csak ennyit akartam közölni.
      Pusz: Callie

      Törlés
    2. Bizony-bizony! De nem is bánom. Egyébként én is csak szökőévenként nyúlok anya sminkjeihez hozzá (sajátom persze nincs, nem is kell). Nem tudom, ez a saját véleményem, de a 13-14 éves lányok, ha már most húsznak néznek ki a smink miatt, akkor milyenek lesznek tíz év múlva..? Na, mindegy. Hasonlítunk. :) Engem is mindenki smink nélkül ismer, és szerintem csak rondább vagyok anélkül. xD

      Törlés
    3. A sminknek sajnos tényleg ez a nagy hátránya, hogy idősebbnek néz ki vele az ember lánya. Hát most mit mondjak. Én lehetőleg igyekszem annyi lenni amennyinek kinézek és semmi esetre sem idősebbnek:))))

      Törlés
  3. Szia Callie,
    Belépek az oldalra,hátha van új rész,felderülök,mert meglátom,hogy már kettő is van. :D

    Callie,ez most komoly? Charlotte zárdában egy évig? Hogy élte túl Lionel? És a kolostor? :D

    Maria,mit nem műveltél,te leányzó??? Charlotte megtanít egypár praktikára,hogy megmenekülj,tartsd őt nagy tiszteletben,édes lányom... :D

    Remélem jó kis fejlemény lesz,Robin se bírna ki Maria nélkül egy hetet se,nemhogy egy hónapot.

    Üdvözöllek: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!
      Charlotte még a Lionel előtti időkben volt zárdában, ami azt jelenti, hogy még lánykorában :))) Szerintem Lionel így elég könnyen túlélte. A kolostori élet, hát el tudunk képzelni egy Charlotte-ot aki kolostorban él? Valószínűleg komoly rendbontó károkat okozott.:)))
      Azt hiszem Charlotte iránymutatásai nélkül Maria picit elveszettebb lenne a házasság révében.
      Lesz fejlemény. Jött az ihlet és végre elindultam az úton, nos kíváncsi leszek, mik lesznek a reakciók a továbbiakra :)))
      Üdv: Callie

      Törlés
  4. Szia Callie!

    Hűha,hát erre nem nagyon számítottam! Megtudsz lepni,elég érdekes hogy Robinban egyáltalán felmerült hogy Mariat kolostorba küldje és 1 évet kibírjon nélküle! Képtelenség főleg hogy mennyire szereti és hát eléggé sűrűn is kívánja meg Mariat egy kis pajzánkodásra! :D
    Szóval tuti megbánná ha elküldené,de örülök hogy Charlotte beszélt Maria fejével és elvitte Robinhoz! :)
    Mindig egyre jobban várom az új részeket,nem bírok betelni az írásaiddal! :)

    Puszi:Cyca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cyca!

      Igen, a legtöbb fejtörést nekem is ezek a meglepő, fordulatok jelentik. Mármint hogy ezeket kiötöljem:))) A fordulatok előtt van általában egy elakadásom a történetben, legalábbis most ezen a történeten ezt vettem észre :))) Tehát mindig a fordulattal lendítem át saját magam is, hiszen az viszi előre a történetet. Komoly gondolkodásba kerül egy-egy ilyet kitalálnom. Ami azt jelenti, hogy már régen kikapcsoltam a gépet, de én még a vacsora felett is csak azt hajtogatom, hogy na de most hogyan folytassam????:))) Aztán este lehunyom a szemem az ágyban és még mindig csak ez jár a fejemben, hogy na most mi legyen?
      Ha benne vagyok egy történetben, akkor a mindennapokban elég elviselhetetlen vagyok, mert csak ezzel tudok foglalkozni. Ez a helyzet :))) Egyébként Charlotte... hát ő Charlotte... egyelőre ehhez nem is fűzök hozzá többet :) A folytatásban még lesz szerepe.
      Puszi: Callie

      Törlés