Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2014. július 17., csütörtök

Az első közös ebéd


A várudvaron Robin lesegítette Mariát a nyeregből és teleszívta tüdejét levegővel. Nem fog magasabbnak és erősebbnek sem látszani, ha levegővel szívja fel magát, de kellett valami, mert úgy érezte fojtogatja a feszültség, és szorítja össze a szívét. Maria olyan törékeny és apró volt. Riadt kis madárka, aki tehetetlenül vergődött most a de Noirok kalitkájában. Ártatlan szürke szemeivel panaszosan nézett körbe a várfalon őrködő delejes alakokon. Robin bátorítóan megszorította a kezét. Maria szinte belekapaszkodott ebbe a kézfogásba. Érződött, mennyire szüksége van a megerősítésre, a támaszra, a bíztatásra.  Maria elérzékenyülése mélyen Robint is meghatotta. A lány olyan egyenes, olyan mélyen és tisztán érez, ahogy senki más. Maria tudja mi a jó és mi a rossz. Különbséget tud tenni. Sőt, tudja is magát a helyes oldalhoz tartani. Csodálta ezt a lányban. Ezért is vette feleségül. Mert Maria olyan egyenes jellem. Olyan jó és ártatlan és tiszta és komoly és egyszerű. Félénken bújt meg Robin oldalán és  óvatosan körbepillantott.  Robin öles léptekkel indult meg, fel a nagyterembe. Apja szokásait elég jól ismerte. Hiszen itt nevelkedett fel. Minden vasárnapi ima után kiadós ebéd következett. Coeur de Noir már az asztalfőn ült, díszes húsz fős asztaltársaságával és lakomázott.  Zsíros ujjaival cuppogtatta a csontokról a húst. A belépő fiatal klántagokra felpillantott. Ingott egy kicsit, egyik fenekéről a másikra, bozontos sötét szemöldökét jobban összevonta, dülledő táskás szemei körül a sötétség még mélyebb lett, de végül csak morogva intette zsíros zaftos ujjaival, hogy leülhetnek. A fiataloknak külön asztalt terítettek sietve a szolgák, volt a várkonyháról még bőven mit felhordani az asztalokra. Robin otthonos fölénnyel helyet foglalt és lehúzta maga mellé Mariát is a lócára.  A fiatal de Noirok óvakodó körülpillantással foglaltak helyet. Fegyvereiket maguknál tartva.

-          Tehát, mi a helyzet? – suttogta Florian az asztal fölött áthajolva.

-          Itt vagyunk, élünk, még egy puskagolyó sem süvített el a fülünk mellett, tehát megebédelünk, apám vendégszeretetét élvezve – jelentette ki Robin kését előhúzva a csizmaszárából.

-          Remek – vágta rá Lionel Robin mellől.

-          Egy falat sem megy le a torkomon miközben kritikus szemmel bámul – nyelt nagyot Maria.

-          Akkor ne nézz rá, ez a legjobb módszer, hogy kizárd őt a tudatodból – felelte rá közönyösen Robin.

-          Provokálod? – ráncolta a homlokát Maria.

-          Szoktatom a gondolathoz, hogy a feleségemet az oldalamon lássa – nézett fel komolyan Mariára Robin.

-          Bölcs dolog ez most?... hiszen nemrég vert el – habozott Maria, szürke tekintetével állva apósa elítélő pillantását.

-          Nem hagyom, hogy elriasszon minket – makacsolta meg magát Robin. – Együnk! Egyetek! – mordult a klántagjaira Robin és sötét tekintettel viszonozta apja rá irányuló pillantását. Nehezen csúsztak a zsíros ételek, és a vörösbor sem oldotta a klántagok hangulatát. Tűkön ülve várták mikor robban ki a vita a két generáció közt. Feszélyezetten rágták a húst a foguk alatt. Gyanakvó pillantásokat vetettek az ablakok felé, az ajtók felé, de semmi sem történt. Coeur de Noir fogyasztotta az ebédjét, ráérősen, urasan. Végül egy kendőbe törölgetve ujjait magához intette fiát. A klántagok visszatartották a levegőt. Robin megemelkedett ültében, de Lionel lefogta a karját.

-          Biztos? Amikor legutóbb kartávolságra voltál tőle…

-          Nem fogok félve elsunnyogni előtte – szólt keményen Robin.

-          Ne menjünk veled? Egyikünk… - dugta előre az orrát Florian.

-          Maradjatok, ha bármi gyanús, Mariát kimenekítitek előbb – nézett rá komoran Robin és egy futó pillantást még vetett Mariára. Csak Mariára nézve enyhült meg, és vált féltő aggódássá a tekintete. Bátorítóan rámosolygott aztán sarkon fordult és apja asztalához sétált. Coeur de Noir egy vékony ezüstvájóval a fogát piszkálta, ahogy Robin mellé lépett a vájóval Maria felé bökött.

-          Még nagyon fiatal – jegyezte meg rosszallóan Coeur.

-          Az – vágta rá hűvösen Robin.

-          Aztán, járja-e már az asszonyi természet? – méregette Maria vékony alkatát Coeur.

-          Apám, ez nem hinném, hogy rád tartozik – utasította el a válaszadást Robin.

-          Ha én házasítlak jobban rám tartozna mint hinnéd fiam, válaszolj! – mordult Coeur. Apja hangjával egy időben nagyot dördült az ég is a vár felett.  Borulat jött a fenyvesekre. Robin felnézett az asztaltársaságára, végül habozva biccentett.

-          Igen, természetesen. – Couer átdörzsölte a szemét és a homlokát. Gondterhelten nézett fel a fiára. Robin félig leeresztett pillái alól nézte apja kutyáit az asztal alatt, ahogy az odadobott csontot csócsálják.

-          Túl keskeny a csípője! – ingatta a fejét Couer. – Így nem fogja tudni kihordani a fiadat – mérte végig kritikusan fiatal menyét Couer.

-          Apám!

-          Ha már hozománya nincs, legalább egy hasznod legyen belőle! Szüljön! – mordult Coeur.  – De amilyen gebe, kétlem, hogy képes lenne rá!

-          De apám!

-          Amikor Lionel elém hozta, ezt a Charlotte-ot – Coeur szeme a szőke hajú nőre esett. – Azon is láttam. Egyikteknek sem lesz utódja, ha így választotok. Nézd meg! Charlotte is elvetélt a de Noir vérrel! – nézett mérgesen a másik asszonyra Coeur.

-          Apám, Charlotte vetélésének semmi köze ehhez, te is tudod!

-          Elhallgass! – csattant Coeur türelmetlenül. – Semmit nem tanulsz apádtól, te hülyegyerek! Mit mondtam mit kell nézni egy nőn? Az a termékeny, amelyiknek széles a csípője és nagy a fara! – bökte meg az oldalán ülő férfit és az asztalnál ülők Coeur-el együtt jóízűen felkacagtak. Coeur széles távot mutatott a két tenyere közt és a fiára nézett. Robin nem reagált semmit. Csak az apját nézte komoran.

-          Maria még nincs készen erre, és én ezt nagyon jól tudom.

-          Akkor mi a csudának vetted el máris?

-          Mert szeretem – suttogta halkan Robin.

-          Szerelem! Mi vagy te, bájgúnár költő? –lökte félre a fiát Coeur, de Robin nyakát megragadva Robin fülét a szája elé húzta. – Kezdj neki utódokat nemzeni, mert lesz vele gondod, annyi szent! Na eredj! Aztán fiúunokával ajándékozz meg amint tudsz, különben kiestél a kegyeimből! Végleg! – tolta vissza a társaság felé Coeur a fiát. Robin azonban megértette a célzást. Apja fogcsikorgatva is, de elfogadta a tényt, hogy a fia megnősült. Már ez is haladás.  Az asztalnál ülőkön feszült várakozás érződött. Robin visszaereszkedett a padra Maria és Lionel közé.

-          Szólalj már meg! Mi történt? – kérdezte Lionel türelmetlenül. – mit mondott?

-          Úgy tűnik, kezdi elfogadni a megváltoztathatatlant – felelte zárkózottan Robin.

-          Az nem is olyan rossz – ingatta a fejét Florian s visszafordult a tányérja felé.

Maria és a többiek is csendben követték a példáját. Maria feszengve érezte magán továbbra is apósa szúrós tekintetét. A várnak nyomasztó a hangulata. Komor, hideg, elutasítás. Nem érezte jól magát a nehéz falak közt, melyek vallatással és kétségekkel vannak tele. Hogy tudott Robin itt élni? És felnőni? Mariát kirázta a hideg. Sosem tudna ebben a várban élni, még ha Robin most valamennyire vissza is kapta a reményt, hogy egyszer ennek a várnak az ura legyen. Nem. Képtelenség, hogy ide költözzenek. Az erdei kis faház, a vadászház az hangulatos volt, üressége ellenére is barátságos, és Maria alapvetően jól érezte magát benne. De itt a várban, szüntelen félelem lenne úrrá rajta. De hát hogyan mondja ezt meg Robinnak? Hiszen látszik Robinon, hogy minden vágya egyszer visszatérni ide, sőt ide költözni, itt élni, ennek a várnak a jogos örökösévé válni, birtokolni. Most egyelőre nem akart vitát szítani ezzel a témával, de a valóság akkor is az, hogy erről előbb vagy utóbb, de beszélnie kell Robinnal, ha majd hajlandó lesz a jövőbeli terveket megbeszélni vele. Maria az erdőben jól érezte magát, Robinnal és a saját klánjával, de az idősebb de Noirtól rettegett. Félt, és szíve szerint most is sikítva menekült volna tőle, amilyen messze csak lehet. Ő ismeri Coeur de Noir hideg és számító logikáját, érzéketlenségét, aki szenvtelenül oszt életet és halált. Kegyelmet és büntetést. Jobban félt az apósától, mint bárki mástól a világon.

Robin megérezte Maria feszültségét. Maria úgy ült, mintha karót nyelt volna, óvatos tekintete mindig a lovagterem főfala előtt ülő Coeur de Noir felé tévedt, szemmel tartva apósát. Maria nem tudott felengedni itt, a várban. Bizonyára nem is olyan kellemesek az emlékek, amik ide kötik. Amikor betette ide a lábát, a börtönbe száműzték, túszként kezelték. Még ő maga is. Maria fenntartással viszonyul a várhoz, s ezt a viszolygását kétséges, hogy valaha is levetkőzi. Pedig apja halála után, Maria de Noir e vár úrnője kell hogy legyen! Fel kell nőnie a feladathoz. Szerencsére Coeur de Noir jó egészségnek örvend, egyhamar ez nem lesz kérdés, de előbb-utóbb elő fog kerülni, és Mariának helyt kell állnia. Az ő dolga, hogy felkészítse erre a szerepre idővel. Robin mélyet sóhajtott. Maria még túl fiatal, kemény feladat lesz ebből a lányból asszonyt faragni. De még keményebb feladat lesz úrnővé tenni.

 

10 megjegyzés:

  1. Nagyon jo lett!mint a többi, ugyebár.......most találtam a blogodra, és imádom.ha van e-mail címed meg tudnád adni? persze, csak ha te is akarod.IMÁDLAK! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ha lejjebb görgeted egy kicsit az oldalt a de Noir vár képe alatt ott van egy rész a Levél Callie-nek címen, ha oda írsz, azt automatikusan a saját e-mailemre kapom és tudok válaszolni neked.
      Üdv: Callie

      Törlés
  2. Callie!:))
    Jaj, már annyira vártam!
    Én hiszek benne, hogy ha máshogy lett volna, Maria képes lett volna felnőni a feladathoz, hogy várúrnő legyen belőle. Van elég erős személyiség, annyira erős jellem, csak hát... igen, ami megint érdekel, hogy mi történt, ami miatt annyira összevesztek, hogy aztán egy jó szavuk se volt egymáshoz.
    Belegondolva Maria úrnő lett, csak éppen egy vadászkastélyé nem pedig egy váré. :) Az én szememben talán jobban is odaillik az erdő közepén megbújó házba. Ő... ilyen. Az a vadászkastély... egyszerűen oda való. Például a filmet is elnézve sosem tudtam igazán elképzelni Holdszálláson, sem Londonban. Na, Robint meg aztán főleg.
    Na a lényeg, hogy ha minden máshogy ment volna, Maria Robin mellett képes lett volna várúrnővé válni. :)
    Coeur-től mindig kiráz a hideg. Annyira negatív karakter, sosem tudtam igazán megkedvelni. Kár, hogy nélküle sem lenne teljes a történet, mert azért mindig kell egy gonosz. :P Most is annyira feszült volt a helyzet, szinte izzott a levegő, ahogy mindenki kényelmetlenül fészkelődött, vártak és füleltek akár egy pisszenésre, ami azt jelezné, hogy rájuk támadnak. Maria pedig ott ült ennek az egésznek a kibaszott közepén, és valószínűleg nem csak Robin apjával tartott szemkontaktust, hanem az őt vizslató klántagokkal. Ilyen fiatalon ennyi férfi között... és ki tudja azok mit gondolhatnak róla? De! Persze nem volt egyedül, mint mindig, Robin és a klán is körbeállta (ülte) és védte. Elképesztő lehet egy klán védelme alatt lenni. :)
    Nagyon várom a következőt! :)
    puszi Gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gréti!

      Kicsit sajnálom, hogy nem láttuk Robint és Mariát a várban úgy igazán, tulajdonsoként. Mert Fabiánnál kaptuk meg ezt, de abban nem sok örömünk volt úgy igazán. Szerintem azonban jobban illett az ő karakterükhöz a vadászház, egy erdei fából készült ház, valahogy olyan természetesebb környezet számukra. Nekem a vár túl rideg az ő természetközeli életükhöz képest.

      Coeur. Nem is tudom, hogy utálom-e. Ha rangsorolnom kellene, Benjamin és Loveday még mindig a kevésbé kedvelt szereplők közé tartozik számomra. Talán azért, mert ők Merryweather-ek és én a két család vitájából a de Noirokhoz húzok egyértelműen.
      Maria alaposan kiveheti a részét a férfialapú társadalomban, annyi férfi közt lehet nap mint nap, amennyiben egész életében eddig sohase volt, hiszen nevelőnő mellett és szobalányok közt nőtt fel hát... ehhez képest, most Charlotte-on kívül nem nagyon akad nőtársasága. Én nagyon élvezném ezt a védelmet, amit ennyi férfi jelent számára.

      Szerintem most sem fesztelen a helyzet a de Noirok közt. Tehát ez az elhidegülés elég hamar elindult. Egyébként meg fogjuk tudni, hogy mi jelentette a végleges szakadást apa és fia közt, ami már áthidalhatatlan lesz igazán a későbbiekben is.
      Puszi: Callie

      Törlés
  3. Szia Callie!
    Na,ez is elérkezett. Beértelek téged. Feszengve várom az elkövetkező részeket. De szerintem ez csak jót jelent,mert én is ugyan azon lelkesedéssel várom az elkövetkezendő részeket.

    Mint ahogy Gréti írta,úgyszintén nekem is feláll a szőr a hátamon és a karomon Coeur de Noir - tól.

    A vár úrnőjeként nehezen,de el tudom képzelni Mariát. Képes lenne felnőni ahhoz. El bírom képzelni,hogy ott osztogatja a parancsokat a szolgáknak,Gyorsan bele bírna tanulni.

    A várban lakni? Tényleg ijesztőnek tűnik. De hozzá lehetne szokni,idővel.

    A klán a szíván viseli Robinék sorsát. De,hát ez így van egy igazi, nagy, összerázódott családban.

    Most már megyek és várok. Szia Callie!

    Üdvözöllek: ANiita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Egyébként én is el tudtam volna képzelni Mariát várúrnőként , de az egy másik történetszál lenne egy másik hipotézis. Talán majd ha már semmi más ötletem nem maradt a továbbiakra, akkor majd elindítok egy ilyen szálat és azt viszem végig.

      Most én is megyek egy kicsit varrni. Új időtöltésem, mondhatni az egyetlen, ami tényleg kikapcsol. Annyira kell koncentrálnom, nehogy szétszúrjam az ujjam, hogy legalább addig tényleg semmi máson nem jár az agyam. Szeretem ezt a koncentráltságot, nagyon kikapcsol. Amikor varrok nem kattog az agyam semmin. Most mivel nem találtam normális nyári táskát, ezért varrok egyet magamnak :))) hát kíváncsi leszek milyen lesz, úgy tervezem a hétvégén elkészülök vele :)))

      Üdv: Callie

      Törlés
  4. Szia Callie!

    Folyamatosan olvastam a blogod és egy kicsit lemaradtam a komment írással!
    De ez a fejezeted is mindegyik szuper lett és annyira örültem hogy minden napra hozol új részt,elolvasni elolvasom,de az írással hadilábon állok! :)

    Puszi: Ágica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cyca!
      Tudom, hogy nem olyan egyszerű nyomot hagyni magunk után kommentben, csak nekem is jó iránymutatást ad, ha több olvasómtól van visszajelzésem, hogy mi a tűréshatára és jó irányba halad-e a történet, tehát ha nem jelzitek akkor kegyetlenül elszabadulok valami irányba és a vége az lesz, hogy nem fog tetszeni nektek amit írok, és itthagytok és nem olvastok többet, én pedig nem ezt szeretném elérni. Tehát igenis várom a kommenteket mindenkitől aki szereti a Holdhercegnőt és olvas nálam, mert jó lenne látnom, hogy mik a reakciók.

      Most minden napra jön egy fejezet a történet végéig, ugyanis utána... bizony nagyon felsűrűsödnek a dolgaim, közeledik a szeptember és nekem nagyon nem lesz időm írni, ezért szerettem volna nektek egy jó kis nyarat, amikor azért van mit olvasgatni, mert utána picit ínséges idők jönnek... amit ki kell bírnunk. nektek is, nekem is.
      Puszi: Callie

      Törlés
  5. Szia Callie!

    Megint én,bocsi az előző kommentnél elírtam a nevem! :)
    Ágica helyett Cyca! :)
    Puszi: Cyca

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cyca!

      Néha én is perverz vagyok és a saját nevemet írom alá, főleg az Üdv-ök után nem tudom miért, gondolom mert nagyon levélformára emlékeztet. De amikor egy-egy kommentre válaszolok annyira odafigyelek, hogy ki mit ír, hogy a Szia után is van hogy a Calliet írom, mintha én is Callienek válaszolnék, sokszor szoktam ilyeneket bénázni, aztán nem győzöm javítgatni újraleszedni és újra feltenni a kommentet a jó megszólítással.
      Szóval nem vagy ezzel a névazonosítás-problémával egyedül :)
      Pusz: Callie

      Törlés