Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2014. január 17., péntek

Ébredés az álomvilágból


 A finom keleti porcelán könnyedén csilingelt a finom ezüstkanállal, ahogy Corinne a csésze mellé helyezte a teakanalat. Apró kézfején áttetszettek a kék erek. Hófehér bőre hónapok óta most először volt igazán sérülésmentesen sima, finom úrinő keze. Otthon a sok házimunka miatt mindig volt egy-két sérülés, vágásnyom a bőrén. A mosástól, a főzéstől, a forrázástól, takarítástól, akaratlanul nyomok maradtak a bőrén. Corinne kezdte megszokni új életét. Fabian mellett a villában megismerhette az igazán nemesasszonyok életét. Anna szépségszalonba vitte magával, sőt parfümériában is jártak. Corinne áfonyás vöröstermésekre emlékeztető illatot választott magának és Fabian kérés nélkül megvette. Csak előhúzta a tárcáját és megvette. Corinne még mindig zavarban volt ettől a mozdulattól. Fabian kevés kedvvel de végigkísérte Annát és Corinnet a boltokon, és akármelyik nő ránézett, Fabian nyúlt a zsebébe, elővette fekete elegáns tárcáját és fizetett. Corinne már ismerte bátyjának ezt a mozdulatát. S zavarban volt attól, hogy mennyivel másabb volt minden otthon. Armandnak is volt egy régi bőr pénztárcája, s amikor Ezüstharmaton a piacon voltak, Armand mindig szétnyitotta és számolgatta az aprókat. Guberált, hogy mennyi mire hova jut. Armand homlokán szinte mindig összefutott a ránc, ha a pénztárcáját vette elő. Fabian arca meg sem rezzent. Pléh pofával állt, belekotort a fontok tengerébe és leszámolt az asztalra annyit, amennyit. Nem voltak pénzgondjaik. És jó volt így élni. Corinne nehezen vallotta be magának, de igen, iszonyatosan gyűlölt már úgy élni, hogy minden pennyt a fogukhoz vertek, hogy állandóan számolgatták azt a keveset és tologatták ide-oda, hogy mikor mire kell. Könnyen meg lehetett szokni ezt, hogy Fabianra pillantott, és amit kért, megkapta. Fabian pénzen próbált mindent megvenni a nőknek, akiket szeret. A pénzen, amit egy különös házassággal szerzett. A kislányoknak porcelánarcú babákat vett, a feleségének ékszert, Autumnnak drága import bőröket, a fiának repülőmakettet. Anna bármit is csacsogott neki rábólintott, s ment utána, kissé unatkozva a boltok polcai közt, de megadva Annának az örömet, hogy vele tart. Corinne-nak is megvette, amit csak akart. Corinne bármennyire is tiltakozott, Fabian megvett neki egy gyönyörű gyémántfülbevalót. Hatalmas könnycsepp alakú gyémántok csüngtek a vörös tincsek közé vegyülve. Corinne nehezen vallotta be, de szerette ezt az ékszert. Ahogy megrázta a fejét, mindig érezte, ahogy a gyémántkövek hintáznak a fülében, neki-nekiütődve arca bársonyos bőrének. Wayne a Times-ot olvasta a kávéja felett.

- Képzelje, már megint egy német tengerészeti törvény. A britek tengeri dominanciáját akarja ez a Vilmos – rázta a fejét Wayne, ahogy jóízűen ropogtatott egy száraz teasüteményt. Corinne felpillantott rá és most vette észre, hogy Wayne őt nézi az újság felett. A férfi szeme ma kifejezetten zöld volt. Fura, régebben mindig meg volt győződve róla, hogy fakóbarna, de ma kifejezetten békalencse színű. Barna a szeme zöldbe hajló árnyalatokkal. Ezt miért nem vette eddig észre soha?

- Erőfitogtatás a tengeren német módra? – mosolygott vissza Corinne.

- Gyanús, mindenesetre a német császártól ez felettébb gyanús – hajtotta össze a Times lapjait Wayne. – Bocsásson meg, hagytam hogy unatkozzon – Wayne felpattintotta ezüst zsebórája fedelét. – Szörnyű mulasztás, már tíz perce nem szóltam önhöz, ne haragudjon, egy süteménnyel kiengesztelhetem? – intette a pincért Wayne magához és máris rendelt egy szelet meggyzselés kockát Corinne-nak.

- Wayne maga úgy tart engem, mint más a malacát. Hízlal – nevetett fel Corinne. – Ugye nem tekint szerencsemalacnak?

- A szerencsém az, hogy találkoztam kegyeddel, de csakis ezért az édes kuncogó lánykacajért csábítom édes élvezetekre Corinne – kacsintott rá Wayne.

- De Wayne! Ne hozzon zavarba! – rejtette szalvétája mögé a pirulását Corinne.

- Ha nem kéri a süteményt, akkor majd én eltüntetem, az én derékméretemnek már mindegy – simogatta meg a hasát a nadrágja szíjánál Wayne. Corinne hátradőlve nevetgélt. Wayne egészen megváltozott. Ahogy teltek a hetek, lassan meg kellett állapítania, hogy ez a férfi nagyon is vonzó. Kellemes, kedves, jóképű, gazdag, sok mindenről el lehet vele beszélgetni. Magányos volt, de valójában remek társaság. S mellette nagyon könnyű lenne elfeledni Armandot. El lehetne felejteni, ha akarná. Corinne zavartan hajtotta le a fejét és megforgatta a karikagyűrűjét a gyűrűsujján. Wayne nem először kapta el ezt a mozdulatot. Corinne sokszor csinálta ezt. A legkellemesebb pillanatokban, hirtelen lesütötte a szemét és hüvelykujjával a karikagyűrűjét forgatta körbe és körbe az ujján. Mintha emlékeztetné magát, mintha meg kellene bizonyosodnia, hogy még rajta van a gyűrűje.  Wayne megvárta míg a pincér az asztalra teszi a porcelántányéron ragyogó kocsonyatetejű meggyes süteményt.

- Kéri? – kérdezte halkan Wayne.

- Ha nem bánja? – kukucskált fel rá Corinne a szeme sarkából.

- Amennyit csak szeretne Corinne – tolta a nő felé a tányért mosolyogva Wayne. – Ma sokat elréved. Észrevettem.

- Sajnálom. Tudja, volt ma hajnalban egy furcsa álmom – suttogta Corinne, s a villát beleszúrta a süteményba, s lassan végighúzta a krémen a villa élét.

- Mesélje el! – kérte Wayne, s teljes figyelmével Corinne-ra nézett.

- Nagyon érthetetlen egy álom volt. Azt álmodtam, hogy megcsalom a férjem, valaki mással – mondta halkan Corinne, s nem nézett a férfira, csak a süteményt csúsztatta a szájába. Wayne nem sürgette, nem reagált semmit, csak ült, tapintatos távolságtartással és várta, hogy az asszony folytassa a mondandóját. Corinne lenyelte a falatot és folytatta. – És annyira akartam, azt a másikat. Egymás mellett haladtak el, egy időben, egy helyen és én mégis azt a másikat akartam, miközben a férjem is ott volt. És…és ahogy összpontosítottam és kitisztult a kép, akkor döbbentem rá, hogy az a férfi… az a férfi, akit mindenáron meg akarok szerezni…, s vele meg akarom csalni a férjem…az a férjem fiatalkorában. A fiatalkori külsejével, úgy, ahogy megismertem. Ahogy beleszerettem. Fiatalon, frissen és én meg akarom csalni a mostani férjem a férjem fiatalkori  képmásával. Hát értelmes dolog ez? – rázta a fejét Corinne és futólag felpillantott, s könnyedén felnevetett. – Egy személy két különböző korszakában és mindkettőt szeretem, de nekem az a fiatalkori kell.

- Corinne! – érintette meg az asszony kezét futólag az asztalon Wayne. Corinne szemének sarkában két könnycsepp csücsült és lassan megindultak lefelé az arcán.

- Micsoda butaság igaz? – pislogott zavartan Corinne. Wayne az érintetlen szövetzsebkendője szélét nyomta a nő arcára, s felitatta a két kis könnycseppet.

- Maga nagyon szerelmes a férjébe Corinne. Istenem, bár engem szeretne valaha valaki ennyire – suttogta Wayne gyengéden.

- Maga jobban megérdemelné, nekem elhiheti – mosolygott rá Corinne apró rebbenéssel és folytatta a süteménydarabolást. – Nagyon zavaros álom volt és nagyon furcsán érzem magam azóta.

- Megértem – mosolygott rá Wayne. – Lenne kedve galambokat etetni ma délután?

- Nem, szeretnék, most egy kicsit egyedül maradni, itt a cukrászdában.

- Hagyjam itt? De, hát ez csúnya illetlenség lenne, nem hagyom magára itt, hazakísérem – tiltakozott Wayne hevesen. – Nem ilyen modortalanságra ne is kérjen kérem!

- De, én most mégis megkérném, mert itt van a cukrászdában… a fiam is – sütötte le a szemét Corinne. – És már láttam, hogy észrevett. Tartozom neki egy magyarázattal – köszörülte a torkát Corinne. Wayne körbenézett a vendégeken. Több fiatal is ült ezen a koradélutáni órán a cukrászdában. Melyik lehet Corinne fia? – Kérem, menjen, had beszéljek vele! Nem fog idejönni, amíg maga itt van.

- Corinne! Biztosan ezt akarja? – fecergett kellemetlenül Wayne.

- Igen – hajtotta le a fejét Corinne. Wayne habozott, végül engedett. Kifizette a számlát és kézcsókkal búcsúzott Corinne-tól. Corinne megdörzsölte a homlokát és enyhén megtámasztotta a fejét a kézfején.

- Anya! Mit jelentsen ez? Te itt Londonban? S ki ez a férfi? – csattant rá Dylan, ahogy az asztalhoz lépett. Corinne felnézett a fiára. Dylan csupa felháborodás, csupa vad indulat, számonkérés, düh, vallatás, és harag. És mennyire Armand! Ahogy növekszik és egyre férfiasabb, úgy emlékeztet egyre inkább Armandra. Szakasztott az apja ez a gyerek!

- Dylan, gyere ülj le, ne kiabálj, mindenki minket néz – intette a fiát az asztalhoz Corinne, s átpillantott a rézsútosan a sarokba állított asztalhoz. – Ki a lány?

- Diana, biológia szakon van, átugrottunk  Londonba. De te ,hogy kerülsz ide, és hol van apa és mit csinálsz itt ezzel a férfival? – záporoztak Dylan kérdései, feszült volt, riadt a tekintete, és haragos.

- Wayne csak barát – nyugtatta meg Corinne a fiát. – Apád… ő otthon maradt.

- de mi a baj, anya? Sosem jöttél egyedül Londonba! Mi történt?

- Nézeteltéréseink akadtak apáddal és úgy gondoltuk jobb, ha egy kicsit távol leszünk egymástól – magyarázta nyugtató kiegyensúlyozott hangján Corinne. Ujjaival fia haját fésülgette, rendezgette, de Dylan makacsul visszaborzolta. Semmi jókisfiús külsőt nem akart magára. Akár az apja!

- Grace miatt van igaz? – csattant rá Dylan. Grace?! Jézusom ne! Már neve is lesz annak a szörnynek? Nem ő nem akar tudni semmit arról a nőről. A nevét se! – Corinne csak magában sikoltott némán és riadtan nézte a fiát. – Az az amerikai zsurnaliszta. Apa ősidők óta ismeri. Grace valami nagy vadat akart az újságba és akkor volt az a halászati botrány, tudod, évekkel ezelőtt. Emlékszem még én is ott voltam, amikor az a nő ott kérdezősködött, apa meg elküldte a francba. Nagyon jó móka volt. Apa mindig úgy védte a halászatot tudod. A legfőbb jövedelemforrást a de Noiroknak. Legalábbis akkoriban még így volt. Aztán Grace maradt. Csak ahogy idősebb lettem, akkor jöttem rá, hogy talán apa miatt.

- Te többször is találkoztál azzal a nővel? És nem szóltál nekem? – fuldoklott Corinne.

- Jaj anya! Grace fel-fel tűnedezett néha, mint a zsurnaliszták tudod, szimatolgatott, amikor Fabian megvette a de Noir várat akkor is érzett valamit a közelben, nem tudom, elég sokára esett le nekem, hogy lehet apát keresi, vagy ilyesmi. Talán háromszor láttam életemben. De általában csak annyit láttam, hogy apa ordibál vele. Grace meg visszakiabált, aztán általában elhallgattak. Grace elég szenvedélyes típus, nem hagyja magát ,tudod olyan amerikai. Amióta elköltöztem néha eszembe jutott…hogy talán… volt köztük valami…? – nézett fel kétkedőn az anyjára Dylan.

- Szóval nem…nem láttad őket együtt… - hebegte Corinne.

- Nem. Mindig véletlen volt, hogy összefutottunk, amikor apával voltam, az biztos, hogy véletlen volt. És furcsálltam, hogy a nő még mindig a királyság területén tartózkodik, azt hittem visszament Amerikába. Te találkoztál vele? Lebuktak? – kerekedett el Dylan szeme. De volt valami furcsa kíváncsi izgatottság a szeme aljában. Dylan viccesnek fogja fel, hogy a szülei házassága romokban van?

- Nem találkoztam vele, apád mondta el – felelte végül hidegen Corinne.

- Apa utál titkolózni előtted – biccentett Dylan. – Ezért utálta a karácsonyt is. Titkolni az ajándékokat meg minden.

- Én meg azt hittem azért nem szereti a karácsonyt mert… - Corinne lehunyta a szemét. Nem akart a karácsonyokra gondolni. A karácsonyban mindig volt valami szomorúság is az öröm mellett. Dylan születésnapját is ünnepelték, de egyben mindkettejükön ott ült valami szomorúság is. Hogy ezzel végleg elbúcsúztak az otthontól, a korábbi élettől, mert egy új élet költözött a szívükbe, a mindennapjaikba Dylannal. Dylan születésnapjaival azt is számolták, hogy hány éve költöztek el a szülői házból. Hány éve volt csapás ez a sorsukon. Armand tényleg nem rajongott a karácsonyért, és Corinne titokban mindig azt hitte azért, mert Armandot a fia születésére emlékeztette, arra, hogy a fiú, aki pont karácsonykor született mindent elrontott. Az életüket, az ünnepüket és mindent. Talán beszélniük kellett volna. Talán egyszer tényleg igazán le kellett volna ülni és megbeszélni ezt az egészet. Dylant, a házasságukat, az életüket. De amíg Dylan otthon volt nem merték megtenni, nem akartak belenézni a tükörbe, nem akarták látni, hogy néha gyűlölik egymást mindazért, amit a gyerek miatt a másik miatt kénytelenek végigcsinálni. Aztán Dylan elment. Armand meg kipakolt. Kiborult a szennyes.

- Szerettük a karácsonyt. A sütemények, az áfonyapuncs, a szülinapom, apa mindig olyan bohókás volt.

- Apád részeg volt minden karácsonykor, a kettő nem ugyanaz – morogta Corinne.

- De jó kedvű volt!

- Mert sokat ivott! – rázta a fejét Corinne. Armand nem hagyta, hogy Corinne leszidja, amiért részegre itta magát. Talán bánatában. Talán mert utálta ezt az egészet. A családtól távoli karácsonyokat, a gyereket akit csinált, de sosem mondott semmit, Corinne-t egyszerűen elhallgattatta, és mindig volt rá Armandnak egy tuti módszere. A karácsonyok forró szeretkezésekbe csaptak át este, Armand alkoholos leheletével. Hát igen, Armand sok mindent megoldott ennyivel. De ez tényleg szeretet és szerelem is volt?

- Hagyjuk Dylan. Nem azért vagyok Londonban, hogy a múltamon gondolkodjak és ezen az egészen. Szeretnék egy kicsit kikapcsolódni.

- azzal a férfival! – grimaszolt Dylan.

- Ahogy apád azzal a Grace nevű nővel!

- Túl szigorú vagy hozzá!

- Túl megértő vagy az apáddal! – csattant rá Corinne. – Nem veszed észre a hibáit! Nem látod, hogy mit művelt? Egy másik nőt tartott, miközben én hűségesen kitartottam mellette!

- Anya, te mindig a tűzhelynél élted ki a szenvedélyedet, semmi más nem érdekelt, csak a főzés, azt hitted ezzel minden meg van oldva, sütsz egy pitét és boldog lesz mindenki! Apát is egy pitével intézted el mindig!

- Tessék? – hebegte Corinne. Dylan kifakadt rá és ilyet sosem csinált. Az apja oldalára állt ellene.

- Nem emlékszel, hányszor csinált apa jeleneteket? Az egész klán nálunk volt, apa mindenkit leugatott, kivéve téged. Elzavart mindenkit aztán beszélni akart veled, és te elétoltad a pitét és azt mondtad, feszült vagy drágám nyugodj meg, egyél, biztos éhes vagy az a baj. Fáradt vagy és pihenned kell.

- Apád mindig azt mondta mindenki milyen boldog lehetne, ha a pitémmel meg lehetne oldani a világ összes gondját – tiltakozott magabiztosan Corinne. Aztán csak döbbenten meredt a fiára.

- Nincs ebben semmi áthallás anya? hát még mindig nem érted? – rázta a fejét Dylan. Corinne lehunyta a szemét ahogy megdöbbentette a felismerés. Úristen! Hányszor mondta ezt Armand! Megpaskolva a kezét és bekebelezett kötelességből egy szelet süteményt. Engedett, ráhagyta, és szőnyeg alá söpörte a problémáikat. Pedig rengetegszer jött haza így. Idegesen, ingerülten, aztán Corinne elétette a süteményt és a világ megállt. Nem akart veszekedni vele, nem akart beszélgetni a gondjairól vele. Mert meg akarta óvni mindentől. Mert megfogadta, hogy védelmezi, mert Corinne-nak nem volt senki más a világon csak ő. Armand mindenkivel ordítozott, veszekedett, kiabált, leoltott, csak Corinne-t nem. Istenem bár csak egyszer is veszekedtek volna! Talán nem itt tartanának ma!

- Ó Dylan! – suttogta Corinne és  átsimította a homlokát. Hogyan felejthette el, hogy Armand mennyire gyűlölte ezt az egészet! A halászatot, a büdös halakat, a hideg vizet. Armand sokszor mondta, még amikor gyerekek voltak és felnéztek Armandra, az egyetlenre, akinek volt pénze, egy kevés kis pénze a halászatból. Armand akkor még kezdő halász volt, azóta húsz éve halászik. Hát persze, hogy ki akart törni belőle! Persze, hogy unta és gyűlölte és mégis csinálta, miatta. Miattuk! Dylan miatt.- Ó Dylan!

- Anya, ne hajtogasd a nevem! Otthagytad apát abban a szarban? Komolyan? Te meg itt parádézol Londonban? Bravó! Felnőtt magatartás tőled! Tudod, lehet, hogy apa sok hülyeséget csinált, lehet, hogy néha  félrelépett, mert  unta a szar életét, de soha nem hagyott cserben minket! Mindig számíthattunk rá! Ha baj volt ő volt az első, aki ott volt mellettünk. Te az első problémára elmenekültél tőle! Nem akarlak bántani anya, semmi közöm nincs hozzá, a ti ügyetek, de… Istenem anya néha tényleg idegesítően hiszékeny és naív voltál és a világ nem ilyen!

- Apád oldalára állsz, ellenem?

- Senki oldalán nem vagyok anya! De a lónak is négy lába van, mégis megbotlik! Talán ezen a mérlegen kellene tartanod apa tetteit is – állt fel Dylan és visszament a lányhoz, kézen fogta és maga után vonszolta az utcára. Parádés végszó! Hát apja fia annyi szent! Corinne szipogva nézett a fia után.

 

Armand kiugrott a mólóra. Rutinosan kötözte ki a csónakot a moló széléhez. Vödrökbe dobálták a halakat. Némelyik ficánkolt a levegőben izgatottan vergődtek.  Végóra közeledik rájuk. Jégtálakon viszik őket be a városokba. Londonba is. Holnap reggel már a piacon lesznek. Ismét vége egy napnak. S még hány ilyen nap lesz?  Megborzongott ahogy megfújta a nedves sós tengervizes ruháit a szél. Végeztek. A halászok hangos kiáltásokkal búcsúztak, Armand zsebre dugta a kezét és lassú bandukolással megindult a halászház felé. Bár már nincs is sok értelme hazamenni. Üres a ház. Talán sose kellett volna bevallani Corinne-nak, és minden marad a régiben. Talán. Hiányzott az otthon melege. Persze, hogy hiányzott. Corinne csiripelése, amire többnyire oda se kellett figyelni, fáradt volt sokszor az értelmes párbeszédekhez. Corinne csak azért beszélt, hogy kitöltse  a csendet. Ha beszélni akart vele, akkor is Corinne kivette a szájából a szót és helyébe süteményt pakolt. Corinne hinni akart a jóban, mert ő maga volt a jóság. Azt hitte körülötte is minden jó. Még alig kezdődött akkoriban az ügy, Fabian kettős életén Corinne annyira megbotránkozott, hogy Armand végül elvetette az ötletet, hogy bevallja Corinne-nak a legsötétebb titkát. Nem, Dylan itt van. És a gyerek még ha csak héba-hóba is jár haza a középiskolából, még szüksége van a családi stabilitásra. Tehát Armand hallgatott. De hát Dylan már nem gyerek. Felnőtt férfi, nagy életcéllal, tervekkel. Armand mindig is reménykedett benne, hogy a fia megvalósítja majd az ő álmait, utazni fog. A fiúk a klánból mindent tudtak, persze, hogy tudták a klánban nem voltak titkok. Csak hát Corinne nem volt klántag. Corinne-t egy picit mindenki védte, dédelgették, meg akarták őrizni a világ csapásai elől.  Corinne-t minden úgy megrázta. Richard törvénytelen gyerekei is. Richard olyan véletlenül kottyantotta el magát Corinne előtt. Corinne pedig sóbálvánnyá vált. A fiúk feszengve hallgattak el, s Corinne legalább egy évig nem is volt hajlandó beszélni Richarddal. Pedig igazán kedvelte.

 

Armand hirtelen váltott irányt, s a világítótorony felé vette a lépteit. Mégiscsak a szülei. Corinne nélkül miért ne látogathatná meg őket. Nincs Dylan. Csak ő. Kopogtatott, Lionel meg sem lepődött a jöttén, csak betessékelte az étkezőbe.

-         Anya! Gesztenyés pulyka! Jézusom ezer éve nem ettem! – döbbent le Armand, ahogy belépett az étkezőbe.

-         Számítottam rá, hogy a napokban benézel – biccentett Charlotte.

-         Számítottál rám? Ez új! – jelentette be Armand, s még mindig ide-oda topogott. – Van még itthon valami rám való? Teljesen átázott a nadrágom – nézett le magára Armand.

-         Keresgélj, még a régi ruháid közt is akad ez az, ha más nem akkor meg nézzél apád ruhái közt valamit – intette az emelet felé Charlotte. Armand szinte nosztalgiázva haladt fel egykori szobájába. Visszaköltözhetne vajon? S vajon akarna negyvenévesen az anyjáékkal lakni? Húsz év házasság után? Ez már nem menne. Benyitott az egykori szobájába. Belekotort a ruhásládába és szétnézett az elnyűtt nadrágok közt. Sirályok köröztek a világítótorony körül. Corinne mennyire imádta ezt! Hányszor feküdt itt a lány az oldalán akkoriban! Kagylóból fűzött ékszereket neki. Micsoda ostoba gyerekes rajongás volt! Már kicsit szűk volt a nadrág, de a bő ing alatt úgyse látszik. Armand visszatrappolt az étkezőhöz és keresgélni kezdett kézkrém után.

-         Apa, te már nem tartasz a halászati krémekből?

-         Apád minek tartana olyat? De használd az én kézkrémemet – intette Charlotte a bejárati ajtó melletti szekrényhez.

-         Női kézkrémet használjak, most viccelsz? – nevetett Armand, de kivette anyja kézkrémét a szekrényből, s bedörzsölte vele száradó kezeit.

-         A sós víz és a halak – grimaszolt Lionel, s megdörzsölgette kezeit az emléktől, hogy milyen száraz és repedezett volt mindig a bőre. Gyűlölte. Armand sziszegve kenegette a kezét. Ó igen, a sebesedésig száradt bőr emléke, Lionel megborzongott. Armand keze vörös és enyhén bevérzett volt ahogy a kézfején a szárazságtól felrepedő bőr enyhén vérzett. Most a krémtől csak pirosak voltak a foltok a kezén s puhább lett a bőre. Armand fájósan megrázta a kezeit. – AH, sosem fogom megszokni.

-         Nemes kéz, heh? – vihogta Lionel. – Na gyere, gesztenyelakoma van. Bort is töltök hozzá – öntötte a kancsóból a vörösbort fiának is Lionel.

-         Még mindig semmi híred Corinne-ról? – kérdezte aggódva Charlotte.

-         Hagyjuk ezt – öblögette meg a szájában az erős bort Armand.

-         Nem kellene hagynod, a feleséged! Eredj utána – vágta fel a pulykát határozottan Lionel.

-         Nem, nincs értelme. Elment. És én megértettem, hogy így döntött.

-         Gondolom a bátyjánál van – fintorgott Lionel.

-         Gondolom. De nincsenek a várban – felelte Armand.

-         Akkor Londonba mentek, miért nem mégy utána, miért nem keresed meg és hozod vissza, vagy maradsz vele? – kérdezte sürgetőn Charlotte.

-         Anya! Ne nyaggassatok már folyton ezzel. Nem ez az első zátonyra futott házasság, nem is az utolsó – morogta Armand, s gesztenyetölteléket tömött a szájába.

-         Lionel, beszélj vele a te fiad! – csattant a férjére Charlotte.

-         Most mégis mit mondhatnék neki, hüm? – nézett fel rá futólag a pulykahúsról Lionel.

-         Hogy egy férfinak kell harcolnia egy nőért! – dörrent rá határozottan Charlotte és csípőre tette a kezét. – Igen Lionel, és Armand! Hozzátok beszélek! Mind a ketten magatoknak való bolondok vagytok, de Lionel neked már mindegy, te már vén róka vagy itt az erdőben. Armand! A feleségedről van szó. Aki fiút szült neked! Vagy tán elfelejtetted? – nézett rá nagyra nyitott kék szemekkel Charlotte.

-         Nem felejtettem el anya, de ezen már túlléptünk én is, szerintem Corinne is! – vágott újabb falat húst Armand.

-         Nincs kitartásod semmihez!

-         Ez nem a kitartásról szól anya!

-         Akkor miről szól!

-         Megcsaltam anya!  Aztán mivel nem jött rá, közöltem vele. Szerinted ezt megbocsájtaná valaha?

-         Corinne sosem volt az a fajta büszke nő, aki ne látna tovább és ne tudna tovább lépni az életben – ült le bizonytalanul Charlotte. Arany karláncait babrálgatta a csuklóján.

-         Nem is ismeritek! – mordult rájuk Armand.

-         Mert soha nem jöttetek hozzánk, itt voltunk a parton!

-         Felénk se nézetetek!

-         Anyád, ő nem mert a halászok közt bóklászni! – mutogatott a feleségére Lionel.

-         Ne bújj meg a szoknyám mögött Lionel! Te éppúgy mehettél volna! Ki tartott vissza, csak ki kellett volna lépned az elefántcsonttornyodból! De nem te bent nyalogattad a sebeidet! – szólt rá Charlotte. – Egyél Armand!

-         Mindegy, ami elmúlt elmúlt, haragosak voltunk, hibáztunk egy csomót, aztán Dylan iskolába ment. Nem volt már miért hozzátok menni – vakarta meg a tarkóját Lionel. – Elszúrtuk az egészet.

-         Sosem jöttetek ki a partra – jegyezte meg Armand.

-         Általában bent voltunk. Nem is mentünk sehova azóta. Kivéve Fabian esküvője. De hát akkor is olyan furcsán nézett ránk mindenki.

-         Mert évek óta nem láttak titeket – felelte Armand.

-         Most nem rólunk van szó, ne tereld a témát – intette fia felé a mutatóujját Charlotte. – Rólad van szó, a házasságodról, a feleségedről! Meg sem próbálod visszaszerezni őt?

-         Nem.

-         Miért vagy ennyire makacs?

-         Más utat vett az életünk, és ez így van jól, Corinne éli az életét, valószínűleg Londonban, végre tényleg úgy élhet, ahogy megérdemli.

-         Honnan tudod, hogy ő mit akar?

-         Biztos vagyok benne, hogy ezt akarta…

-         Ezt hogy érted? – dőlt hátra a székén Charlotte, s most először futott át arcán riadalom.

-         Tudom és kész anya.

-         El akartok válni? – kérdezte halkan Charlotte.

-         Talán.

-         Corinne elküldte a válási papírokat – szorította a tenyerét a torkára Charlotte.

-         Még nem. Elméletileg Londonban bárhol szerez ügyvédet, papírokat, vele van a bátyja. Nincs elveszve. Ha akarja, akkor megküldi, én aláírom és kész végeztünk egymással – nézte a tányérját Armand. – Úgyhogy anya elégedettek lehettek. Valóban kudarcra ítélt házasság volt ez az egész. Gyerekfejjel csináltuk. És az ilyesmiből semmi sem szokott örökké tartani. Elégedettek lehettek, hiszen sosem voltatok igazán ez mellett a házasság mellett. Talán már el is kezdtek Corinne-nak alkalmas férjet keresni. Hozzá valót, nemest, aki mellett jól élhet. Lám igazatok volt, ez a kapcsolat halálra volt ítélve, mind tudjuk, hogy csak a gyerek miatt volt ez az egész – folytatta Armand fel sem nézve.

-         Szereted még? – fogta le fia kezét Charlotte, s megrázta, hogy kényszerítse nézzen fel rá.

-         Persze, hogy szeretem – emelte rá sötéten a tekintetét Armand.

-         De szerelmes is vagy belé?

-         Szerinted ha nem így lett volna kitartottam volna eddig ezzel az élettel így? Szerinted elengedtem volna? Esélyt akarok adni neki arra, hogy változtasson, ha akar. És igenis el kellett engednem ahhoz, hogy dönteni tudjon. Most még nem késő. Változtathat az életén, az életünkön. Később tényleg csak belesüppedtünk volna ebbe a reményvesztett életbe. Corinne tündér, tündérszárnyakkal, és én azt akartam, hogy repüljön egy kicsit, mielőtt végleg itt ragadna. Döntsön ő, hogy mit akar és nem akarom ebben befolyásolni, ha utána mennék azzal…befolyásolnám a döntését – felelte Armand lehangoltan. – Megyek, elment az étvágyam.

-         De gyere gyakrabban is Armand, te mindig egyke voltál, tudom, hogy jól elvagy egymagad is, de sosem jó egyedül, főleg, hogy most így magadra maradtál, miközben húsz éven át családról gondoskodtál – engedte el a fiát Charlotte.

18 megjegyzés:

  1. Szia!
    Szegény Armand... most nagyon sajnálom őt is, Corinne-t is. Remélem, valahogy megjavulnak köztük a dolgok, mert ahogy ők szenvednek, úgy szenvedek én is. :( Folytasd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lau!
      A folytatásban majd alakulnak a dolgaik, hát most én is kicsit szomorkodom, de ez egy válsághelyzet, és nekik kezelniük kell valahogy.
      Üdv: Callie

      Törlés
  2. Üdv Callie! KÉRLEK A HOSSZÚ SOROK ELLENÉRE OLvASD EL NEKEM MERT NAGYON FONTOS LEHET VALAKI VAGY EZEN DOLGOK SZÁMÁRA!!!!! nemtudom hogy most mit szóljak és hogy most mi lesz.Tudod megértem én mindkettőjüket Armandot is de talán még sem kéne így döntenie ha szereti tényleg harcol érte és nem hagyja annyiban.Tudod most mondhatnák azt hogy de persze ez nem így megy mert a valóságos világban nem minden ilyen egyszerű és ha szeretsz valakit akkor elengedés így tovább.De ez ne igaz mert ha igazán szeretsz valakit akkor ezt nem engeded és nem hagyod annyiban.És tudom hogy szegények már 20 éve itt éltek kínok közt ,és lehet hogy szegények voltak de akkor is szerették egymást és akármilyen is a helyzet akkor kitart mellette.Az nem kifogás hogy attól hogy ,ég nem ment valami túl fényesen az élet attól még a másikat meg kell csalni Tudod mi az Armand igazi baja?Hogy nem tud és nem is akar benne hinni hogy csak akarás és szeretet kérdése. Mert attól hogy még szegényen él attól még független akármennyire szeretheti az embert mert akkor az örökké tart.Mert nagyon nagy ereje van a a szerelemnek.

    VálaszTörlés
  3. És az a baja a felnőtteknek hogy nagyon racionalizálnak.Mert az lehet hogy a világ ilyen meg olyan meg amolyan de attól még nekik nem kell olyannak lenniük.Ha változást szeretne valaki látni a világban akkor magának kell lennie annak a változásnak.A többi már csak kifogás.Mert fél szembenézni vele és az nem mentség hogy ő most így meg úgy van.Az lehet hogy szegény és nehéz és én teljes mértékben megértem és nagyon de nagyon nagyra értékelem hogy így kiállt a családjáért de ha tényleg szereti akkor nem adja fel.Mert nem tudhatja hogy a másik mit akar és értem én hogy meg akarja őt védeni és jobb életet adni neki de az nem a pénztől függ.Nem attól szigorúan attól függ hogy most hogy állnak.Mert ha hisznek magukban és hitük és akaratuk mindvégig töretlen akkor már eleve győztesek.Mert csak ezen múlik.És van két világ amiben élhetsz.a sajátos és az igazi.De igazából egy világon élünk mindnyájan és magunk döntjük el hogy mi hogy legyen.Nem tattól függ hogy mások ok most csinálnak és hogy mint.Az a lényeg hogy ő mit csinál.Mert ha tényleg szereti akkor nem csalja meg! Mert tudod a „A Föld képes kielégíteni mindenki igényeit, de nem képes kielégíteni mindenki mohóságát.”És ez igaz.Mi az hogy csak azért csalja meg valaki a feleségét mert esetleg nincs jobb dolga vagy unatkozik?Hm?akkor nem is szerette igazán mert ha a templom előtt megesküszik és azt mondja hogy csak ásó kapa nagy harangja választhatja el őket egymástól akkor csak az és nem holmi ember.Tudod én nem értem a felnőtteket és nem is akarom.Mert az igaz hogy jobb gyereknek lenni de ha én felnövök ugyanilyen leszek mint gyerekként.Én ne fogok meghátrálni a világ elől akármilyen is legyen ha én elhatároztam valami akkor azt véghez is viszem és nem érdekel hogy ki kit szól.Mindenre van megoldás.Ha szeretek valakit megküzdök érte,Ha valakinek baja van akkor segítek és ha valakinek szüksége van rám nem hagyom ott a pácban!És tudom hogy Armand pont nem hagyta ott őket mert nagyon kitartott a családja mellet csak nem a felesége mellett.Tudom hogy jót akar neki de akkor is ha megcsalja akkor azt azt jelenti hogy ne, volt elég jó neki és az már akkor ugyan nem az amit mondott.Mert ha szereti akkor halála után is szereti.És ez nem badarság! AZ A BAJ a felnőttekkel hogy nem akarnak semmit sem csinálni tespedtség alatt vannak mindet elfogadnak úgy ahogy van és nem tesznek ellene semmit.Elhagy?Hát akkor elhagy mit is érdekel ez engem ezt csinálják de ez nem jó.Tudod az már emberi dolog és természet kérdés hogy ki miben hisz.Én hiszek az igaz szerelemben halálom napjáig mert létezik és van .Mert ha hiszek akkor bármi lehetséges és ettől senki de senki és semmi a világon el nem tántoríthat!!!Tudod magunk választjuk hogy hogy élünk.Én két világ között élek.És ez így jó.De nehogy össze hasonlítsd az amit Fabian csinál a két nővel mert az hogy ő most így megvan az egy dolog.De én úgy élem a világomat ahogy szeretném.Egy álomvilágban és ez így van jól.Mert nekem vannak álmaim és el is fogom érni .Én nem akarok úgy meghalni hogy azt csináljam int a többi idő ember vagy más ember hogy jajj istenem ha ezt megtettem volna akkor most mennyire jobb lenne és ezt sajnos nem tudtam megtenni és nem is tehetem már és jajajajj..

    VálaszTörlés
  4. Na jó .Én ebből köszönöm nem kérek mert én nem akarok úgy meghalni hogy ne teljesítettem volna valamit amit szerettem volna.Mindenki okkal születik és egy céllal küldetéssel amit végre kell hajtania.És ha Hisz és Akar és Mindent megtesz hogy sikerüljön persze tisztességes és becsületes módon akkor azt végig is csinálja.Én elterveztem hogy amit megcsinálok meg is fogom akármi is történjék akár bántsanak szavakkal vagy akadályozzanak meg de engem nem fog zavarni mert kitérek előlük és megcsinálom ha elmegy rá minden erőm is de ami jót elterveztem azt meg is csinálom.És tudod az embernek mindig is lesz egy külön kis világa ahova úgymond"menekülhet" a másik elől de ezt nm kell.Mert én benne élek és a valóságosból csak tapasztalatot és mertek mert az enyémből minden márt .Erőt Kitartást Lelki életerőt és fennmaradást.Nekem ez nyújt örömöt és vígaszt .Mindig azt mondják hogy de jó hogy még gyerek meg ilyenek.De hát mindenki az csak nagyobb gyerek.Hát nem értem a felnőtteket mert szinte mindegyik ugyanazt csinálja kivéve persze a kivételeket.Ez úgysem megy mert nincs értelme meg aha persze te ezt nem érted mert még kicsi vagy meg ilyenek mert az élte nem ilyen meg balalala..Mert ő érti?Komolyan ha értene hozzá is valamit akkor nem tartana ott ahol jelenleg éppen van.Mert mindenki aki volt és van gyerek van benne egy hit egy ártatlan hit és akarat amiben hisz és ettől olyan milyen és boldog és életvidám.Mindig azt mondják hogy de jó volt amíg gyerek voltam mert nem volt ennyi problémám.De hát most sem kell hogy legyen mert még mindig gyerek csak idősebb.És ha kitart maga mellett és amiben hisz akkor azt meg is valósítja.Mert bizony hogy léteznek csodál csak meg kell találni őket.A szomorú embereket boldogra téríteni.A hitetleneket megtanítani Hinni.És persze miben embert jóra sarkallni tanítani.Mert erről szól az élet hogy megtegyük azt amit szeretnék és esetleg másnak segítenünk.Mert megszülettem anélkül hogy akartam, meg fogok halni anélkül hogy akarok de akkor legalább hadd éljek úgy ahogy én akarok!És ha én olyan változást szeretnék látni a világban ami jó és jó lesz akkor nekem kell lennem lenni annak a változásnak.És egyáltalán nem értek egyet Dylannal néhol.Jó néhány helyen igen a kitartásnak de nem.Ha az édesanyjára mondta hogy elmenekült akkor az apja mit tett? hmm?ezt mond meg nekem kérlek .Mert Corinne mintdvégig kitarott Armand mellett hűen és Biztosan.Nem érdekelte hogy milyen szegények is de ő szerette és neki csak ez számított és ez nem álomvilág.Ez a szerelem.Hogy kitart mellette Hűen és hogy védelmezi.Armand is ezt tette egy darabig de aztán?Mi lett vele csak úgy megcsalta.Ezt érdemelte Corinne?Ezt kell elviselnie hogy míg ő mindvégig hűen kitartott a férje mellett ő csak egyszer csak úgy minden más nélkül kedve tartja elmegy és megcsalja egy másik nővel?És csak 9 Év után mondja el?

    VálaszTörlés
  5. Volt mersze hozzá gy 9 Év után elmondja?Hogy volt képes elbírni a lelkiismerete?Lehet hogy bánkódott miatta de nem hagyta abba.Ha igazán szerette volna elmondta volna neki.Ezzel amit tett nem védte hanem bántotta.Mert minél nagyobbra gyűlik a gond annál nagyobb lesz elviselni a tehát és ő csak úgy 9 Év után hajlandó ezt közölni.Hát ez remek.Úgyhogy most üzenem Callie az Armandnak a te emberednek hogy szedje össze végre magát induljon az asszonya után mert ha nem tezsi meg nem akkor azzal azzal nem segít hanem ár mindnekinek és saját magának is.Nemtudhatja hogy neki mi a jó ha nem is bezsél vele.Corinne szereti őt lássa már be kérlek szépen.Remélem észhezbtér és meglátja a saját hibáját mert nem másét hanem a sajátját is meg kell látni az embernek hogy utána javíthasson rajta.Lehetett volna másképp is ha máshogy is állnak hozzá.Lehettek volna sokkal boldogabbak hogyha ő is úgy akarná.Ez nem teher lett volna neki ha nem úgy áll hozzá.A gyerek akkor ajándék és nem teher hogy el kell tartani.Érdekes a szomszédék jól megvoltak együtt pedig épp olyan szegények voltak mint ők.„Korunk embere válaszúthoz érkezett. Vagy továbbra is a vak fogyasztói lét foglya marad, kiszolgáltatva az új technológiák és az anyagi javak… felhalmozásának, vagy pedig keresi és megtalálja a lélek felelősségéhez vezető utat…”

    Tudod nekem ez az idézet azt mondta hogy az mebrer vkét dolog közöóül bálaszthat:Hogy vagy megmarad abban abban az életben hogy megadva magát kiszolgáltatva a technológiának és a pénznek és benne ragad abban a dologban hogy ezek határozzák meg s döntik el hogy ő most mit csináljon,
    Vagy hagyja ezt a dolgot és megkeresi azt a lélekutat amivel jobb lesz az élete és nem érdeklik az ilyen dolgok hanem csak az ami lélekben számít.Azért a családi megélhetést azt biztosítani kell de boldogan hogy mindekinek boldog legyen.Hát én csak ennyit szerettem volna mondani Callie és bocsi hogy ennyit írtam de muszáj volt elmondanom amit gondoltam.A másik részt még nem olvastam el de remélem hogy ott már jobb lesz a helyzet és végre Armand is észhez kap.Mert kétféle képpen élhetünk a világban hogy azt gondoljuk hogy a világban nincsen csodák,Vagy azt hogy a világban minden egyes dolog és történés maga a Csoda! És ebben kell hinni mert ha akarja megteheti amit szeretne csak hittel kell elérni.És bizakodásban és Akarattal és ez nem holmi csacskaság és ostobaság meg ilyenek.Tudod ezek léteznek.És végre fel kéne ébredniük a felnőtteknek is abból a fásult életből amiben akarnak élni.Mert nem igaz hogy semmi sem lehet éppen olyan jó ahogy ő azt szeretné..Mert Hinni kell benne minden erről szól hogy Hisz benne az ember és Úgy mint régen gyerekként amikor gyerek volt akkor mért hitt?és most akkor mért nem hiszi el annyira?Pedig csak Hinni kéne semmi mást .Mert ha felnő a gyerek akkor is megmarad abban a Hitben hogy az élet jobb lesz és csak rá vár hogy ő azt még jobbá tegye mert erről arról az egész.A Hitről,Az Akaratról és A Bizalomtól.Mert az élet lehet hogy egyszer kétszer pofonja ad annak ellenére hogy nem is tett az merre olyan rosszat de akkor azt is csak azért tezsi mert éppen meg akar tanítani valamit az életben hogy ébresztő meg kel, tanítanom neked valami és az lehet ebben az esetben a Hit is! Mert nem csak holmi olyasmi dolgokat kell megtanulni hogy most ezzel akard legyőzni a másikat meg hogy a túlélés ilyen dolgok hogy csak a sajt biztonságodra gondolj.

    VálaszTörlés
  6. Nem ez nem erről szól.Ez arról szól hogy együtt kell mindenkinek végig csinálni azt a rövidke kis életét amit kapott és azt mind a lehető legjobb módon tenni.Mert ha kapott hozzá agyat eszet szívet és Hitet és erőt akkor már legyőzhetetlen Mert Hinni kell a lehetetlen lehetőségében! Mert akkor bármi megtörténhet.Lehet hogy ezt valakinek feleslegesen magyarázom de nem érdekel.Ezt el kell mondanom mert fel kell rázni az embereket a tespedtség alól és meg kell őket tanítani arra hogy csak ő maguk tehetnek valamit is ebben a félig meddig romlott világban és csak ők lehetnek a jók akik meggyógyíthatják és helyre hozz hassák azt mert ha valaki akar az képes rá hogy megtegye azt a lépést amit másom nem is mernének megtenni a jó érdekében.Mindenki okkal születik és meg kell találni az az okot amiben Te magad születtél!Mert ha már megvan akkor már csak egy karnyújtásnyira vagy ahhoz hogy megvalósídst. az Álmaidat!És ezen csak te tudsz döndenti és Tenni! További jó írást Üdvözlettel szerinte tudod ki aki mindig tele írja a sorokat a és nem hagy nyugodni a folytonos kérdéseivel :) Ne álmodd az életed hanem éld az Álmod!!!!!!!!!Ehhez nekik mégpedig sok sikert!!!!!!
    Uóirat:Nem Corinnal van a baj hanem azokkal az emberekkel akik nem hajlandóak elfogadni egyes dolgokat üdv :)

    VálaszTörlés
  7. És ezt mind én írtam mert ez egy egybefüggő kerek vélemyény éeíréás nnagyon sajnálom hogy ezt így teleírtam de muszáj volt további szép napot :)

    VálaszTörlés
  8. Ó és hogy a tévedést elkerüljem nem céloztam senkire a felnőtekkel hanem általában azokra értem akiknek tényeg rászrul ez és nem esetleg segíteni hanem muszáj segíteni nekik de megint bocsi remélem van idegzeted eut mg lolvasni üdv :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Moon!

      Nyugodj meg volt idegzetem. Beültem szépen a gép elé egy nagy bögre forró teával és amíg olvasgattam, elszürcsölgettem itt, tehát kibírtam.

      Ha lassan felléphetnék itt pályaválasztási tanácsadónak, akkor neked tuti, hogy egy teológia kart ajánlanék, mert fantasztikusan tudsz mindazokról az erkölcsi és pozitív dolgokról beszélni, amiről igenis kell a szószékről hallani. Tehát ezt totál komolyan mondom, ha te lennél a templomban és vasárnaponként téged kellene hallgatnom én tuti elmennék minden vasárnap, hogy egy kicsit helyrerakj, úgy lelkileg és iránymutatásban a világomban:)

      Itt a közelemben csupa szar prédikációk vannak, halálra unom rajtuk magamat, szóval, ilyen emberekre lenne ott szükség mint te, nem az olyanokra, akik maguk is unják a szövegüket.

      Na és rátérve volt egy kedvenc rész tőled, amit nagyon jól írtál. Ez a nem akartam megszületni, nem akarok meghalni, de had éljek úgy ahogy én akarok! Vao!!! Moon ez nagyon ott volt! Komolyan azt hiszem én is pontosan ezt érzem. Csak már túl felnőttem és ezért mindig azt mondom, hogy de jó lenne...

      Armandról és Corinne-ról. Nagyon nehéz őket igazán tisztán látni. Egyrészt van a férj aki megcsalta az asszonyt, aztán puff a képébe vágja.

      Armand megtarthatta volna a kis titkát továbbra is. Mégsem tette.
      Corinne elhagyja, és erre Armand hagyja az egészet és arra sincs energiája, hogy utána menjen, vagy hogy beszéljen vele.

      Abban egyikük sem kételkedne, hogy nagy szerelem volt kettejüké. Hogy akarnak-e harcolni ezért az egészért, hogy akarják-e együtt folytatni, ezt nekik kell eldönteniük. El is fogják majd dönteni :)))

      Az a baj, hogy most mindketten elvesztették az álmaikat, a vágyaikat, a hitüket és talán kicsit a szerelmüket is. És így nagyon nehéz egymás mellett élnie két embernek, ha ezek nincsenek meg velük.

      Nos ez a történet pontosan erről szól. Egy házaspárról, akik mindezeket elvesztették és most próbálják újra megtalálni.

      Tökéletes korrajzot készítettél a felnőttek világáról. Nem hiszem hogy könnyebb lenne. Egyik korosztálynak sem könnyű, sőt minden korosztály a maga problémáival küszködik az életben. Az óvodás utál oviba menni, hiszen játszani otthon is tud, ráadásul tévézhetne is otthon, meg anyu is otthon lehetne vele. Az iskolás utálja a sulit, mert egy csomó időt elvesz a játéktól, majd a barátoktól, meg a szabadidőből stb.stb. a szülők korlátokat vonnak, azt kell csinálni és akkor kell csinálni amikor ki van adva...hát...nem könnyű megfelelni a felnőttek elvárásainak és akaratának.

      Szóval ez a helyzet. Nem tökéletesek a szereplőim sem, de remélem, hogy éppen ettől, egy kicsit emberibbek is lesznek, közelebbiek is és nem misztifikálom őket fel az égig...

      Köszönöm a soraidat Moon, érdekes volt, elgondolkodtató és néhol tényleg tanulságos, még magamnak is. Igazi lelki terápiautazás volt számomra.
      Üdv, és szép estét neked is: Callie

      Törlés
  9. Szia Callie!

    Wayne egyre szimpatikusabb nekem, és őszintén remélem nem lesz olyan, mint Richard a Mardekár reménységében.
    Corinne egyre jobban mutat az előkelő asszony szerepében, sőt, mintha át is érezné a gazdagságot. Akármennyire is boldog volt Holdföldén, csak eszébe juthatott, hogy többre vihette volna, nem csak állandóan dolgozó feleségként élhetne.
    Dylan. Nos, őszintén, ha az én fiam lenne, most egy hatalmas pofonnal gazdagodott volna. Amit mondott, ahogy mondta. akármi is történt Corinne mégiscsak az anyja, ennek ellenére borzasztóan tiszteletlen volt vele.
    Igen, Corinne nem vette (vagy nem akarta) észre az intő jeleket, de sokat tett értük. Mindkettőjüket maximálisan kiszolgálta, erre ezt kapja tőlük. Dylan pofátlan vele szemben, az anyja szemébe vágja, hogy ennek tulajdonképpen ő az oka, különben is otthon kéne maradnia, hogy mert Londonba jönni. Ha Armand csak úgy félreléphet, akkor Corinne nem érdemel meg egy kis szabadságot?
    Armand a problémáik miatt lépett félre. Corinne meg hunyjon szemet felette, sőt igazából vezekeljen is. Dylan tényleg így látja a dolgot?
    Várom a folytatást. :)
    Pussz: Sugi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Sugi!

      Már vártam, hogy írj, mindig jól helyrepakolsz, és igazítod a soraimat. Tehát nagyon vártam a visszajelzéseket tőled.
      Mh...igaz, van vmi sanda áthajlás Richard és Wayne közt. De ő nem lesz Richard. Még maga a történetszál sem fog rá emlékeztetni, majd látni fogjuk, hogy Wayne az nagyon Wayne lesz:) Én is nagyon szeretem őt.

      Corinne nagyon sokat változott és finomodott. Azt kell mondjam jótékonyan hat rá, hogy a bátyjával van és hogy Londonban van. Én szerettem Corinnet az erdőben is a halászházban is, de jó őt végre Londonban látni nőként.

      Dylan, Dylan. Ő egy nagy dilemma számomra is. Én meglehetősen apásnak érzem. Amolyan apja fia. Van-egy két jelenet ahol Armanddal beszélgetnek, majd ott jobban látjuk, hogy mennyire kijön ez.

      Dylanban úgy fogalmaznék, hogy ő nem egy otthon ülős fazon. Neki az anyja talán mindig unalmas volt egy kicsit. corinne állandóan a tűzhely mellett volt és Dylannek ez nem volt akkora izgalom, mint az apja, akivel piacra járhatott,üzleteléseket láthatott. Dylan inkább azt vágta itt az anyja szemébe, hogy anyám halál unalmas voltál és apám egy kis izgalmat keresett az életben, mert melletted szétunta az agyát! Hát kb ez volt itt, csak finomabban...
      Nem hiszem, hogy azt mondja hunyjon szemet a megcsalás felett, hanem, hogy ébredjen fel és vegye észre, hogy vannak problémáik és voltak is. Ne csak akkor vegyen észre valamit, amikor az már ordít: mint egy megcsalás.
      Körülbelül most így állunk, majd ahogy halad előre a történet talán több minden felszínre kerül...

      Pusszantás: Callie

      Törlés
  10. Hát köszönöm Callie a dicsérő szavakat nagyon jól esett :).Csak tudod n csalódtam Armandban de nagyot.Nekem ő nagyon fontos ember volt ebben a történetben ahogy Fabian is.Mert Fabiant nagyon szerettem el sem tudod hinni mennyire ő volt a fény a történetben meg Armand.Amikor még kicsik voltam annyira szerettem azt hittem majd meg zabálom megeszem olyan kis aranyos volt :) Szó szerint "belészerelmesedtem a történet folyamán" Annyira kis virgonc volt tökkelütött idióta e egyben nagylelkű hatalmas szívvel és segítőkészséggel.Nyugodt volt de mindig volt valami frappáns megjegyzése Mondjuk a húgát sokszor piszkálta de mikor ítéletidő volt akkor mindig kitartott mellette.Jaj istenkém amikor volt az a kendős rés
    rész amikor Corinne nem volt hajlandó kendő nélkül Armand elé állni és egyszer akkora hisztit levágott amit még a család nem látott és akkor Fabian úgy kiállt mellette hogy istenem kilopott egy könnycseppet a szememből annyira megható volt hogy majd akkor majd ő is kendőben fog megjelenni minden Vasárnap a világítótoronynál csak hagyják már békén szerencsétlent.Tudod nekem a szívemhez nőtt.Annyira megszerettem hogy már elengedni nem tudtam.És ahogy egyre nőtt és nőtt mindig olyan más irányzatot vett.S mikor már Annával találkozott olyan fiatalember lett aki tudott szeretni és végre megértette Corinnékat.És azért voltam mérges Annára mert ott kínozta szegényt és fájt nekem hogy fáj neki és nem volt boldog.Na meg amikor a párbaj volt ott aztán azt hittem én is meghalok szó szerint.Annyira meglepett hogy dermedségemben ki kellett mennem este fél tízkor és meg kellett ennem egy gabnonapelyhet hogy lehigadjak.Nem nem halhat meg mert nem engedhettem meg hogy csak eltűnjön az én kis életembeől abból a kis világból amit neki szántam amiben él.Tudod a te szereplőid nekem olyanok mintha a második családom lenne és néha a én kis gyerekeim. Ezért is féltem őket annyira mert szeretem őket és nem akarom hogy rossz legyen nekik.Ezért is nem akarom hogy Corinne Waynel legyen mert neki Armandot szánta az ég bármennyire is válságos a helyzet no meg ennek így kell lennie.És amikor Fabian megcsalta a feleségét én azt hittem hogy kitérek a hitemből annyira fájt és hogy ki lett vele?Ekkor szinte magamban Corinnal egyszerrre kérdeztem hogy mi lett azzal a kis imádnivaló rosszcsont kölökkel aki mindig rendes de bolond volt és szerette mindenki?Erre ő megcsalja a feleségét.Ez nekem fájt.És ekkor már azért Annát sajnáltam mert már tudta szeretni.Sőt őrülten szerelmes volt a férjébe de ekkora már Fabiannak mintha eltűnt volna mindene.Nem érdekelte Anna és ez viszont már nekem fájt.Mert én éreztem amit Anna érez és az nagyon nem jó.Hogy te megszereted azt az embert kivel együtt kell élned és végül halálosan beleszeretsz.De akkor már nem kellesz neki.

    VálaszTörlés
  11. És én azt hittem leütöm mindkettőt a Fabiant meg Kittyt. Na itt kiégette a biztosítékot.Olyan dühös voltam hogy azt hittem felrobbanok és írtam is egy verset dühömben és el akartam küldeni neked vagyis ebben az esetben Fabiannak csak kitöröltem mert nem akartam hogy annyi meglássa de most már minden.És ezért csodálkoztam meg rajta hogy miért?Komolyan Miért?Miért tette ezt pedig ő szerette Annát és most ő is szereti de ő?Ő már nem azért mert nem tudom mi lett vele és egyszeriben ilyen tapló lett aki csak gy minden nővel összefekszik hogy ne keljen a feleségével lennie?Na ez már szíven ért és dühös voltam és megint kilopott több könnycseppet a szememből.És ezért esett ez rosszul.És ezért viselt meg annyira Armand.Ő olyan rendes ember volt annyira szerették egymást Corinnal és annyira egymásnak voltak adva.De aztán megcsalta.S ekkor kérdeztem én Miért?Hát mér tette ezt?Komolyan miért érdemelte ezt meg szerencsétlen szegény Corinne?Ha már meg kell küszködnie a mindennapi terhekkel akkor már a férje sem nyújt számára segélyt.Miért nem szereti Hmm?És itt már nem tudtam mit tenni nekem ez sok volt.Olyan mintha mindketten elárultak volna Fabian meg Armand.De ettől függetlenül még nagyon szeretem őket csak számomra felfoghatatlan hogy miért?Mert az ember nagyon kiszámíthatatlan.Tudom nem vagyunk tökéletesek, de az hogy a másikaz eláruljuk akit elvileg annyira szeretett és aztán már térde csúszva kell könyörögni hogy visszafogadjon.Hát ez nekem már sok.Én erre már nem tudtam mit mondani.Amikor legelőször olvastam a története és Mariáék voltak benne akkor még annyira jó volt .Mert annyira szerették egymást és lelkileg is annyira elválaszthatatlanok voltak.Minden feladott a férfi érte szinte mindent csupán azért mert szerette.És ő is hű volt hozzá mert nélküle nem tudna élni.Nekem ők ezt jelentették.És lehet hogy sokat veszekedtek de én azon annyit tudtam nevetni bocsi de annyira komikus volt hogy ők ketten ott nem hadják magukat .Mert rettentően sokat veszekedtek de ez nem tántoríthatta el őket egymástól.Ezáltal még közelebb voltak egymáshoz.Nekem ők voltak az én gyerekeim Néhol a családom Az erőm és a boldogságom.Legalább ők boldogok voltak ha már én nem lehettem olyanok mint ők.Nekem ők voltak a boldogságom mindig mosolyt csaltak az arcomra: de aztán az idő múlt és ahogy olvastam úgy éreztem hogy múlik vele valami más is és ez a más az élet.El kezdenek egyre idősebbek enni és nem sok marad már hátra és ez engem megrémített .

    VálaszTörlés
  12. Annyira rossz volt hogy egyre idősebbek lettek és hamarosan már elmennek.De aztán jöttel Corinnék.Először nehéz volt őket elfogadnom azért mert még még mindig az előző párt sirattam.De aztán megszokta és már megszerettem főleg Fabiant.Nekem ő volt a második Robinom.Annyira hasonlított az apjára hogy majdnem megettem annyira szerettem.Ő benne élt tovább mert ő volt az aki megfogott.Benne megfogott valami Annyira tündéri és annyira rosszcsont volt és jólelkű szó szerint belészerettem a kis fickó.Annyira de annyira nem tudom mi de megfogott benne és engem is elvarázsolt mint később Annát.Hát ez történt minden nőt elvarázsol ez a férfi.És annyira megszerettem, de persze az apját még jobban.Nekem Mariáék egy olyan örömöt adtak magukkal hogy már olyan olt hogy van miért küzdenem.Nekem is meg kell találnom a saját Robinomat meg kell találnom azt a férfit aki szeretés vele kell lennem örökké.Tudod amikor én előszőr megnéztem a filmet nagyon megtetszett.Szó szerint megfogott benne valami mindenkiben a szereplőkben és el is felejtettek hogy ők is csak emberek színészek és csak előadják.De amit előadnak ők is olyanok maguk.De aztán rájöttem hogy ők nem csak színészek akik előadják amit kell nekik hanem emberek akik itt élnek és ők a könyv és a történet alapján lévő szereplők.Ők itt élnek.Megkaptuk az élő embereket.Már nem csak a fejünkben vannak a karakterek hanem a és a szívünkben hanem itt a világban.Jó persze ez számukra csak egy szerep de ők a megfelelőjük és én is hasonlóan képzelem el őket jó az egyiket.És nekem van egy nagy célom amit kifogok tűzni és akkor is megcsinálom ha elvész vele minden erőm.Én tudom és Hiszek benne és Ez Törhetetlen marad mindig is.Én érzem is hogy sikerülni fog és megteszem.Mivel én Színésznő szeretnék lenni egész életemben és az is leszek mert megvalósítom Majd egy szép napon kimegyek Amerikába és találkozni fogok azzal a bizonyos férfi színésszel.Majd páran lásd csak meg, lehet hogy azt mondják hogy kicsi az esélye és ezer az egyhez hogy menni fog de én szeretnék én leszek is az az egy aki megfogja ezt tenni remélem és bízom benne és teszek érte.Nekem ezek a színészek nemcsak holmi emberek akik persze megközelíthetetlenek.Persze azt a színészt aki Robint alakítja meg a többi is. Nekem ők nem csak sztárok meg ilyenek.Nekem az a színész sokat jelent mert úgy érzem hogy megláttam benne valamit és nem úgy minta többi tipikus rajongó hogy jaj istenem nézd itt van ó ú jaj de jól néz ki meg ilyenek á aztán másnapra meg mi?jaj hagyjál már.Nem .Én
    tényleg úgy érzem hogy megláttam abban az emberben akkor valamit a képernyőn és nekem úgy érzem hogy találkoznom kell vele és fogok is akár hiszitek akár nem és akkor mis megteszem mert az emberi lélek erőssége akármin átvisz és segít.És amikor megnéztem a filmet annyira furcsa érzés fogott el hogy ott motoszkált bennem valami hogy meg kell tennem és ekkor már olt egy célom.Találkonzi és tenni És amkor elolvastam a könyvet akkor ott oly hirtelenjében belémkapott valami újabb furcsa érzés hogy van küldetésem.Még a többire majd rá kell jönnöm de már van.

    VálaszTörlés
  13. És amikor elolvastam azt a könyve vagyis bele bele olvastam még trendesen teljesen ki kell olvasnom akkor rájöttem valamire. vagyis ezt már eddig is tudtam és éreztem de akkor még annál is erősebb lett bennem az érzés ami minden nehézséget először.Olyan lelkierőt adott nekem hogy az nem lehet leírni és elképzelni szó szerint leírhatatlan.Annyira igaz volt amit írt hogy megint kiloptak egy könnycseppet a szememből.A Hit Boldogság És Szerelem mindenre erős bármi történjék és főleg Hinni ezt kell tudni és akarni.n mindig halálom napjáig Hinni fogok bennük Ez a könyv nagyon jó mindenkinek és ez nekem több mint egy könyv meg a történet is meg a iéd is.A Könyveben megismertem a kedves tapintatos illedelmes úriember Robint de a tiedben meg azt a mindent elsöprő vad és céltuatos kitartó szenvedélyes és bátor énjét és ez a kettő összekeverve valami fantasztikus.Úgyhogy nekem ők fontos.Meg kell találnom az igazi világban is egy ilyen embert.Mert én Hiszem és tudom hogy valakik ketten Azért születtek erre a világra hogy egymásra találjanak.És ezért vannak ők egymást segíteni és együtt élni.Ez az élet rendje és dolga hogy az emberek együtt vészeljék át a történéseket kalandokat és veszedelmeket gy amikor a vihar elül szivárvány üljön a helyébe.Mer minél nagyobb a vihar annál nagyobb lesz a szivárvány a helyén.És én hiszek bennük hogy ők valahol ha nem is ezen a világon élnek és boldogok és egyszer majd ha nem ezen a világon leszek akkor én is velük lehetek.Tudod néha jó lenne ha belemehetnék az ő világukba vagyis az álomvilágomban és akkor ott maradhatnák velük örökké.De nem maradhatok ott mert nekem itt van dolgom.itt kell teljesítenem azt küldetést a miért születtem..Mert mindennek van oka csak fel kell fedezni.És ez nekem meg kell tennem .Mert élni változást szeretnék látni a világban mégpedig jó és az én szeretnék lenni.Tenni is fogok érte majd meglásd És ha majd minden a rendjén van akkor majd visszagondolok ezekre az időkre és boldogsággal fognak eltölteni hogy nem adtam be a derekamat és megtettem és menni is fog:) Hát most tömören ennyi,lett volna előre is köszönöm hogy meghallgattál Üdv :)Tudod ki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. SSzia Moon!

      Ide is válaszolok még, de most el kell mennem főzni...

      C*

      Törlés
  14. Szia Callie!
    Moon írása mindennel felért. Én mindent el szoktam olvasni,akármilyen hosszú,mert megfog. Én nem szeretnék kisregényt írni,de köszönöm mindkettőtöknek!

    Üdvözlettel: Anita :D

    VálaszTörlés