Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2013. május 19., vasárnap

Fenyvesek tündére

Az erdei tisztáson végigsütött a napfény, ahogy előbukkant a felhők közül. Tavaszi szél borzolgatta a magasra nőtt vadvirágokat. Fűrészelés ütemes hangja szűrődött a fák közt. Épült a fák ágai közé a gyerekház. Egyetlen faterem lesz, ahova az unokatestvérek kényelmesen beférnek. Pici ablakrésekkel és apró verandával. Corinne egyszerűen babaháznak nevezte, amit a fiúk egyenesen sértésnek találtak erdei erődjük ilyen fajta leminősítésére. Armand a verandán ütötte a szögeket a lécbe. Könnyedén csomózta a felhúzható kis létraszerkezet kötelét, s újabb létrafokot kalapált bele. Robin és Lionel a tetőszerkezethez fűrészelték a gerendaformákat. Armand átnézett a fakorláton és a fiúkat kereste a szemével. Unokatestvérei egy farönkön ültek sorba, a csomózást gyakorolták, csapnivaló teljesítménnyel.


- Nézd Armand így már jó lesz? – kérdezte a feje felé bámulva Fabian.

- Rémes – húzta el a száját Armand. A réten Corinne egyedül bóklászott, időnként lehajolt. De többségében csípőmagasságáig értek neki a szállingózó lágyszárúak. Egyedül volt. A fiúk kijelentették, hogy lány nem ért az erődépítéshez és elzavarták. Corinne meglátott egy fehér kis pillangót és most kergetve igyekezett elkapni. Hullámos vörös haja ruggózott a hátán, ahogy szökkent kis markával újra és újra a levegőbe kapott, de nem érte el a pillangót. Egy ideig még űzte, végül feladta és ismét keresgélni kezdett. Armand leeresztette a létrafokokat és kipróbálta, hogy elbírja-e a súlyát.

- Kész a feljárónk! – mászott le az unokatestvéreihez Armand.

- Szuper! – ugrottak fel a de Noir srácok és Fabian vezérletével nekiálltak felmászni egymás után a faházba. Armand a rét felé vette az irányt. Corinne ide-oda nézett a gazdag aljnövényzetben.

- Mit csinálsz? – nézett rá értetlenül Armand.

- Virágot szedek – jelentette ki meglepődve Corinne, mintha ez nem lenne magától értetődő. Armand körbenézett, majd a Corinne kezében szorongatott vadvirágokat bámulta.

- Te nagyon lány vagy – állapította meg Armand.

- Miért?

- Mert nekem soha eszembe sem jutott, hogy itt virágok is vannak – jegyezte meg Armand.

- Mi van a kezedben? – kérdezte kíváncsian előredugva orrocskáját Corinne.

- Gyere nézd meg! – tartotta összekulcsolt kezeit Corinne elé Armand.

- Nem gonosz tréfa? – bizonytalankodott Corinne.

- Nem – nevetett Armand, majd felső kezét elhúzta. A tenyerében ott rebegtette pille szárnyait a pillangó.

- Ó! – formálta Corinne s hatalmas csodáló tekintettel Armandot nézte. – Te meg tudtad fogni?

- Meg ám!

- Hogy?

- Titok! – vigyorogta Armand. Mindketten a pillangót nézték, ahogy Armand szutykos hüvelykujjára száll, s onnan ismét a szabadba röppent.

- A csokrot a babaházba szedtem. Felvihetem a babáimat?

- Nem, de a csokrot talán – bizonytalankodott Armand.

- Felmászhatok?

- Csak fizetség ellenében – fogta meg a lengedező létrát Armand.

- Ó, már megint? – csücsörített Corinne toppantva, de megnyalta szájacskáját és várakozón nézett fel Armandra, hogy lehajoljon hozzá. Armand lehajtotta a fejét és száját a kislány apró kis ajkaira nyomta.

- Jegy beszedve, mehetsz! – engedte át a létrát a lánynak.

- Armand! Vigyázz Corinne-ra nehogy leessen! – szólt Robin a gyerekekre.

- Jó! – kiáltott fel Armand és figyelte Corinne-t, amint csokrot tartó kezével is egyik fokot a másik után veszi és ügyesen araszolgat felfelé.

- Megérkeztem! – kiáltotta be a fiúknak Corinne.

- Csak te hiányoztál! – sóhajtotta Fabian és kimászott a külső kis verandára. – Felengedted? – nézett szemrehányón Armandra.

- Volt jegye és adott is – rántott vállat Armand. Corinne magasságának tökéletes volt a faház, nem kellett lehajtania a fejét, mint Armandnak, aki az ajtófélfánál bizony meg kellett már, hogy biccentse a fejét.

- Ez egy igazi babaház! Az ablakok elé hozok virágos függönyöket. Itt lesz a sarokban a bölcső a babáimmal, ide hozom a teáscsészéket – sorolta Corinne s ide-oda szaladgált a hajópadlón.

- Rossz ötlet itt lesznek a csúzlik, ide tesszük a kőhajító szerkezetet, itt a sárbomba lesz – sorolta Fabian.

- De nem! – toporzékolt Corinne. – Apa! Ugye nekem is építetted ezt a faházat?! – szaladt a verandán apjához Corinne. A nyomában Fabián futott és Robin nézett egyik gyerekről a másikra. Fabian hevesen tiltakozott részéről egyértelmű, nem hajlandó lányt megtűrni az erődben. Corinne dühösen próbálta kiharcolni saját jogait. Robin a feje tetejét vakargatta. Corinne az egyedüli lány a klánba, ha mindenből kirekesztik a fiúk…

- Nem is tudom, Tudod mit Corinne, neked építek otthonra egy kicsi babaházat a szobába!

- De abba nem férnek be a nagy babáim – dacoskodott Corinne.

- Hagyd a fiúkat az erdőben játszani!

- Én is akarok velük játszani! Miért nem játszanak velem?! – nézett durcásan a de Noir unokatestvéreire.

- Ők fiúk, nekik más játékaik vannak – magyarázta nyugtatóan Robin.

- Ez nem igazság! - maszatolta el a könnyeit Corinne és dühösen földhöz vágta a virágcsokrát és a lengőlétra felé tartott.

- Corinne! Egyedül nem mehetsz le túl veszélyes! Armand menj utána! – szólt a legidősebbnek Robin. Armand beverte a fejét az ajtófélfába. Egy pillanatig semmit sem látott. – Corinne! El ne merészelj szaladni! Nem ismered az erdőt! Hallottad kisasszony?! – nézett a lánya után Robin. Armand felkapta a csokrot a verandáról és a létrát nem is mászva végig könnyedén leugrott az avarba, majd Corinne után szaladt.

- Corinne! – kiáltotta utána. Fabian a nyomában botorkált. Ketten kergették a lányt az erdőben, míg végül Fabian karjaiba futott Corinne.

- Mi van hisztigép?! – szorította meg húga karját Fabian.

- Nem vagyok hisztigép – szipogta Corinne. – Játszol velem?

- Nem!

- De miért nem?

- Mert mindig csak babázol, unalmas vagy! – morogta Fabian. – A fiúkkal akarok lenni az erdőben!

- Akkor had jöjjek veled én is – rántotta ki a karját bátyja szorításából Corinne.

- De ne hozd a babáidat, fölöslegesek és útban vannak – jelentette ki Fabian. Corinne dacosan nézett farkasszemet a testvérével. Armand sóhajtva maradt a háttérben.

- Jöhet? – kérdezte Fabian Armandot. Unokabátyja csak vállat rántott.

- De baba nincs! – szögezte le Armand.

- Akkor fogjatok nekem mókust! – nézett rá hátra a válla fölött Corinne.

- Mókust? – rökönyödött meg Armand. – miért nem nyulat akarsz? Az sokkal egyszerűbb.

- Nem, nekem mókus kell! – adta ki az ultimátumot Corinne. A két fiú magában eldöntötte, hogy Corinne bolond és lehetetlent kíván, de csak a szemükkel jelezték. Fabian megfordította a húgát.

- Gyere ne nyávogj, befonom a hajad, na? – morogta engesztelőn húgának.

- Jó! – térdepelt le az avarba belenyugvón Corinne és Fabian mellé térdelt, aki szakértő módon elkezdte három felé szétválasztani húga haját a füle felett. Armand érdeklődve figyelte a fonás keletkezését.

- Corinne olyan mint egy kis állatka, ha simogatod a szőrét akkor megnyugszik, Shadow is ilyen – magyarázta szakértőként Armandnak.

- Nem is igaz! – nyújtotta ki a nyelvét bátyjára Corinne, de aztán lehajtott fejjel tűrte, hogy Fabian babráljon a fején. Armand is leült a testvérek mellé és a hajfonat közé szúrt egy-egy virágot. Amikor elkészültek a művükkel Fabian elégedetten bólintott.

- Ugye nem csúnya? – tapogatta meg a haját óvatosan ujjaival Corinne.

- Nem. Olyan vagy mint egy erdei tündér – jegyezte meg Armand. – a fenyvesek tündére.

- Szerintem inkább manó – felelte Fabian, tiltakozón a túl szép jelzőre. Corinne most megsértődni sem tudott annyira meglepte, hogy Armand tündérnek titulálta. Ennyi elég volt, a fiú belopta magát a szívébe. Még mindig hatalmasra kerekedett szürke szemekkel nézte a fiú mogyoróbarna tekintetét. Armand az avarban könyökölve nézett rá vissza. Corinne egyszerre gyönyörűnek látott mindent az erdőben. A fák zöldjét, a rétet, a lágy, szűrt napfényt, a finom nedves, párás, derűs tavaszi erdőillatot, és az avarban könyöklő Armandot is. Pedig a fiú arca tele volt pattanásokkal, a kezére horzsolások nyoma karcolódott, a körme alatt barna erdőtalaj sötétlett, a szája azonban mindig mogyoróízű volt. S ez a száj a fenyvesek tündére jelzőt ragasztotta rá. Itt és most. Corinne, aki tündérmesékre aludt el, számára ez maga volt a megvalósult álom. Ő is lehet tündér? A vörös hajával, a szeplőivel, a mindig földes, poros piszkos szoknyájával?

- Ó fiúk! Szeretlek titeket! – fakadt ki túlcsorduló lelkesedéssel Corinne, s előbb bátyja nyakába borulva nyomott puszikat Fabian maszatos arcára, aki hevesen tiltakozott húga érzelemnyilvánításától, utána Armand nyakát karolta át kis kezeivel, s mivel Armand pattanásos arcát sosem puszilta, most is a szájára nyomta ajkait. Armand szája megrebbent, Corinne ökleivel Armand hosszú haját markolta, s ennek a furcsa önkéntelen találkozásnak Fabian vetett véget, aki egy marék földet dobott hozzájuk. Corinne prüszkölve pattant fel, s most állva nézett vissza a fiúkra. Armand kérdőn nézett fel rá, változatlanul félig az avarban könyökölve hevert, hajába apró földdarabok, amiket Fabian dobott hozzájuk.

- Szóljatok ha megszereztétek a mókust! – futott vissza a kis erődítményhez Corinne.



4 megjegyzés:

  1. Hát ez irtó aranyos rész! :))
    Annyira, de annyira ügyes vagy Callie!!! Nagyon szeretem a történeteidet, sok blogot olvasok, de a tiéd messze felülmúlja az összeset. Olyan nehéz volt ez a pár hónap, amíg nem írtál, bár természetesen tudom, hogy rengeteg dolgod lehet, de annyira örülök, amikor meglátom, hogy van új rész:))
    Remélem még sokáig folytatod és a klán új generációjának történetei is, olyan fordulatosak ugyanakkor szépirodalmiak lesznek, mint az eddigiek. Mert amit te írsz, az már szépirodalom!
    Köszönöm, hogy olvashatom a történeteidet!
    Lilla

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lilla!

      Köszönöm a soraidat, nagyon jó érzés volt olvasni, különösen, hogy szépirodalmi jelzőt használtál az írásomra. :) Tényleg igyekszem azért egy minőséget tartani, és ha több időt fordítanék rá, akkor akár sokkal igényesebb is lehetne a történet, amitől igazán szépirodalmivá is válhatna, de sajnos ennyi időm igazán nincs. Így be kell érnetek ezzel a hobbi szintű írással, ami spontán, első gondolatra előjön a fejemből, mert én azért nem szoktam egy-egy fejezeten üldögélni. Megírom és felteszem. Ennél több idő nincs rá. Tehát igen, lehetne részletesebb leírás, gazdagabb szóhasználat érzelmi árnyaltság stb. stb. csak hát mindezeket átgondolni és megszülni sokkal több időt és energiát venne igénybe. S én tényleg azért írok, mert kedvem van írni, mert ez kapcsol ki és szórakoztat, és valamilyen szinten hobbi. Remélem továbbra is élvezhető és érdekes lesz olvasni is mindezeket.
      Köszönöm, hogy olvasod a történetem:) tudom, hogy sokszor sokat kell várni a folytatásokra, de eddig azért elég kitartóan maradtam a Holdhercegnővel, már jó pár éve :D
      Callie

      Törlés
  2. Jaj végig vigyorogtam a történet olvasása közben , annyira aranyos volt!!!:D
    Imádom ahogy fogalmazol, és mindent részletesen bemutatsz!Nagyon tehetséges vagy!!!!:):D
    Alig várom már a következő fejezetet!:)

    millió puszi:


    Natalie

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D jó látni, hogy megbarátkoztatok a gyerkőcökkel is:D azért bármennyire is sietek írás közben, igyekszem egy-egy elemet jobban kiragadni és arra legalább néhány mondattal részletesebben utalni, és örülök, hogy ez valamennyire át is jött a történetben:D
      Puszi:
      Callie

      Törlés