Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2013. augusztus 12., hétfő

Utószó


Április vége volt. Az új matracon heverészett Corinne. Tetszett neki az ágy fekvése. Hatalmas volt, kényelmes és az egész szobát be lehetett látni róla. Berendezkedtek. A kályha elé állított dézsában fürdette Armand a kisfiút. Csobogott a víz, elégedett babahangok hallatszottak. Corinne figyelte kettejüket.

-         Nem segítesz nekünk? – nézett rá fel Armand.

-         Nem – jelentette ki Corinne lustálkodva.

-         S a pelenka? – grimaszolt Armand.

-         Hozd ide! – intette magához Corinne. Armand a szövetpelenkát az ágyra terítette. Corinne még Emmától kérdezte meg a tökéletes pelenkahajtási technikát. A szomszédasszony volt az egyik legnagyobb segítőjük az utóbbi hetekben. Corinne rutinosan kötötte meg fia derekán az anyagot. – Ennyi, kész is! – Armand ráadta a gyerekre az angolpólyát és felült a kicsivel a karján az ágyba. Corinne is hozzábújt és nézték ketten a kicsit. A kisfiú felnyüszögött és ajka apró szopómozdulatokat formált. – Várja a vacsit – nevetett Corinne.

-         Amíg szopik nem lesz szükségünk időmérésre – állapította meg Armand és sietve átadta Corinne karjára a gyereket, s Corinne meglazította ruhája megkötőit, s szoptatni kezdett.

-         A pelenkamosást utálom a legjobban. Sokára lesz szobatiszta? – ráncolta Corinne a homlokát.

-         Igen, nagyon sokára – felelte Armand nevetve.

-         Ez neked vicces?

-         Az vicces amilyen arcot vágsz – karolta át Corinne-t az ágyban. A fiuk nagy kék szemeit kimeresztve nézte kettejüket.

-         Ezek szeplők itt az arcán? – méregette a gyereket Armand.

-         Nem. Csak nem mosdattad jól meg! – mosolygott le a babára Corinne.

-         Hazudós! A te családodban van ennyi szeplős. Hogy fog kinézni a fiunk szeplősen?

-         Úgy mint az anyja szeplősen!

-         De neked jól állnak a szeplők!

-         Neki is jól fognak állni a szeplők!

-         Egy kisbaba nem lehet szeplős! – tiltakozott Armand.

-         Armand, tökéletes a gyerek úgy ahogy van. Ne elégedetlenkedj – simogatta meg fia kezeit Corinne.

-         Jobb szerettem volna egy kislányt. Egy olyan kis tündérkét mint amilyen te vagy – morcolódott Armand és a fiát nézte, aki elégedetten cuppantgatott olyan hatalmasakat Corinne melléből, hogy élvezet volt nézni.

-         Én örülök, hogy kisfiú – mosolygott Corinne.

-         Jól van, ha te örülsz, akkor én is – vette el a gyereket Armand. Amíg Corinne visszaöltözött megbüfiztette a kicsit, s maguk mellé tette a bölcsőbe.

-         Tele a hasa, mindjárt elalszik – ringatta Armand a lábával a bölcső lábát.

-         Igen, olyan kis elégedett tud lenni az életével – kukucskált a bölcsőbe Corinne.

-         Amilyenek mi soha? – nézett rá a válla felett Armand.

-         Amilyenek mi is – felelte rá határozottan Corinne. - Ha elaludt bújjunk össze jó? – csipogta hízelkedőn Corinne.

-         Akkor máris elaludt! – kacsintott rá Armand, s lerúgva cipőjét felült az ágyra, s a mellkasához vonta Corinnet.

 

Végre nem fújt orkánerejű szél a tengerparton. Corinne egy kendőbe bugyolálta a fiát és kisebb sétára indult vele a parton.A kicsi ébren volt. Nézte az áprilisi szürkés eget a feje felett. Olyan csendben tudott szemlélődni ez a gyerek. Anyja testmelege melegítette. Friss tengeri levegőt szippantgatott apró kis orrán. Corinne figyelte a gyereket. Tényleg szeplős? Sosem figyelte még így a gyereket. Annyira elégedett volt azzal, hogy egészséges és semmi baja és lélegzik és egyben van és képes volt megszülni, hogy számára minden más lényegtelen volt.

-         Corinne! – szólította meg valaki halk hangon. Corinne felkapta a fejét a gyereke szemléléséből. Az anyja állt ott a parton, kosárral a karján és őket nézte. – Már annyira szerettelek volna látni titeket. Amíg Londonban voltunk is arra gondoltam, hogy jól vagytok-e. Reménykedtem, hogy legalább Fabiannak írsz, ha…ha megszületik a kicsi. De nem írtál nekünk.

-         Gondoltam, úgysem érdekelne titeket – rántotta meg a vállát Corinne.

-         Szabad? – tette le a kosarat Maria, s a kezét nyújtotta a kicsi felé. Corinne habozva, de átadta kezéből a kisfiút. Elégedetlen nyüszítés érkezett. – Semmi baj! Itt van anya is látod? Mutasd magad te csöppség! – suttogta a kicsinek. Corinne a fiát nézte. Idegen kezében még nem is volt. Furcsa volt a gyereknek az új hely. – Milyen szép baba! De hát ti is szépek voltatok, mind! Boldogultok Corinne? – nézett fel a lányára Maria.

-         Igen, anya.

-         Franciossal összegyűjtöttünk pár dolgot. Nektek hoztam – mutatott a kosárra Maria. Corinne csak lehajtott fejjel biccentett.

-         Kösz. Nagyon haragszol rám? Ezért? – nézett körbe Corinne.

-         Én? Nem. Dehogy. Én is fiatalon mentem férjhez. Bár nem azért, mert gyereket vártam. De fejest ugrottam egy házasságba, anélkül, hogy tudtam volna, hogy mi az. Azt gondolnánk a gyerekeink nem követik el ugyanazt a hibát – mosolygott bágyadtan Maria. – Tudod mi bánt? – nézett mosolyogva Maria.

-         Mi? – emelte fel a fejét Corinne.

-         Hogy nem vettem észre – nevette el magát Maria. – A szemem előtt voltatok. Minden vasárnap egy asztalnál ettünk. És nekem nem tűnt fel, hogy Armand és Te! – rázta a fejét hitetlenül Maria. – Tudod. Akkor este. Amikor elmentetek. Ott az asztalnál is csak néztem kettőtöket. Néztem Armandot és téged és csak ültem, hogy istenem, nem is ismerem a gyerekeimet! Nem ismerem őket, mert nem vettem észre, hogy az életükben, a lelki világukban hatalmas változások mentek végbe! Hogyan…hogyan is tűnhetett volna fel? Fabiannal mindig csüngtetek Armandon. A legidősebb fiú volt köztetek. Imádtátok, mert hogy neki már mindent szabad volt, ami nektek még nem. Hogy ő erősebb volt, gyorsabb volt, magasabb volt, okosabb volt…sorolhatnám. Szóval nem vettem észre, hogy a gyermeki rajongás mikor változott át nálatok… szerelemmé. Hát ez van. Lemaradtam. Nem voltam melletted, amikor szükséged lett volna rám. A tanácsaimra, egy beszélgetésre, bármire. Hagytam, hogy kisétálj az életünkből. És ilyen fiatalon. Ez az én kudarcom – nézett le a lányára Maria, s megsimogatta Corinne szeplős kis arcát. – Még annyira gyerekek vagytok, és mégis szülők és felnőttek most már.

-         Anya, Armanddal mindig jókat játszottunk…

-         Ez is csak játék?

-         Ez, az élet játéka – biccentett Corinne. – Gondolom apa nem bocsát meg – nézett fel kérdőn az anyjára Corinne.

-         Tudod, apád de Noir. Nagyon büszke ember. S rád már nem tud büszke lenni. A büszkeség nem mindig jó tulajdonság.

-         Valóban nem – Corinne kezébe visszaadta Maria a kisfiút.

-         Ha bármire szükségetek lenne, tudod, hol találsz – mondta Maria, miközben figyelte, hogy Corinne a kicsit eligazgatja egyik karján, a másik kezébe a kosarat veszi.

-         Persze anya, de… nem lesz szükségünk semmire – rándult meg futólag Corinne szája. Maria ott maradt a parton, nézte a távolodó lányát. Corinne egyszerű vászonruhában volt. Mint mindig. Így járta az erdőt, hímzett ruhákban. Nem drága selyemben, nem kereste a londoni villa kényelmét. Corinne az erdő lánya – Armand szerint a tündére - volt. Többet volt az erdőben mint otthon. A természetben érezték jól magukat. Armand futva érkezett a mólóról. Corinne letette a kosarat és integetett neki. Bizonyára kisétált a kicsivel Armand elé a partra. Armand vette fel a kosarat, s lehajolt, hogy előbb a kisfiú fejére, majd Corinne szájára nyomjon csókot. Együtt indultak vissza a halászház felé…

7 megjegyzés:

  1. Szia Callie!:)

    Maria. Ó, istenem, Maria. Tudtam én, hogy ő egy nagyon meleg szívű nő. Biztos voltam benne, hogy megérti majd a lányát. De, ahogy mesélt neki a kudarcáról... ebbe bele sem gondoltam. Milyen szörnyű lehet egy anyának, ha nem ismeri igazán a saját kis babáit, még ha azok a babák nem is olyan kicsik. Sőt.
    Szerintem ez a találkozást már sokan vártuk, és most hogy megkaptuk elégedettek lehettünk, mert nagyon szívmelengetőre sikerült. Bár, még így is látszott, ahogy elidegenedtek (van ilyen szó?) egymástól. Corinne kicsit visszahúzódott, mintha attól félne, hogy az anyja mindjárt leüvölti a fejét.
    Robin... Robin meg egy tuskó! Igen, az! Egy ostoba fajankó, amiért szinte pontosan ugyanúgy viselkedik mint az apja! Merthogy ez ugyan az! Jaj, de ettől még imádjuk... imádjuk ezt az ostoba fajankót. :)
    Gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jé, képzeld Calie, visszaolvastam a Hétvégi látogatás kommentjeit (szokásom, nem is tudom miért) és meglepetten láttam, hogy Sugi is ostoba fajankónak titulálta Robint. :D Ez valami véletlen egybeesés? Vagy az is lehet, hogy ennyire együtt érzünk. :)

      Törlés
    2. Szia Gréti! :)
      Szerintem mind egyetértünk, hogy Robin egy ostoba fajankó szóval lehet a következő fejezetben névváltoztatást kérelmezünk a mi Robinunknak és innentől Johnny Wood lesz :)))
      Remélem, hogy most már mindenki megkapta a kis nyugalmát, láttuk Mariát. végre megszólalt ebben az egész helyzetben, kaptunk tőle valamit, inkább Maria bánkódását saját önmarcangolását láttuk, hogy bizony valahol ő is hibázott itt az egészben. Egyébként Maria biztos, hogy sajnálja a lányát, és igazad van Corinne nem tudta eldönteni, hogy felpofozzák vagy megsimogatják vagy mi lesz most. tart ő rendesen a szüleitől, de egyben nem is idegenkedés ez, hanem valahol távolodás, ami egyszerűen az élethelyzetből adódik. Külön élnek, saját életük van, kevesebb időt töltenek együtt. Ez egy teljesen természetes folyamat...
      Szerintem Mariának pont az fájt a legjobban, hogy nem figyelt eléggé, hogy felfigyelhetett volna árulkodó jelekre, Armand késői hazamenetelei, stb. stb. tehát lehettek volna jelek, amikből neki egyszerűen érezni kellett volna, hogy van valami a levegőben. De nem jött rá, hogy a gyerekei már nem gyerekek...és a játékaik alaposan megváltoztak :)))
      Hát ez az amikor Maria szembesül önmagával: ő sem tökéletes, bár tudja ő ezt magáról nem kell féltenünk. Remélem kibékültünk most már a törtéenttel és minden szereplővel és elégedettek lehetünk egy kicsit mindenki hozta a formáját, de írjátok ha nem.
      Most már jön Fabian, a cím fent, hamarosan jönnek a fejik is. :)
      Callie

      Törlés
  2. És mi lett a kisfiú neve?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kérdés. Napok óta ezen agyalok, lehet tegnap is ebbe fájdult bele a fejem. szóval szegénykémnek még nem találtam meg a tökéletes nevet...

      Törlés
  3. Sziaaa! :)
    Sajnálom,hogy eddig nem írtam,de nem voltam gépközelben,ha meg igen,akkor nem működött normálisan a nagy meleg miatt.Magától kapcsolódott ki-be az internet.De most végre rászántam magam,hogy írjak. :)
    Nem is tudom,hogy kezdjem.Hm...Talán...szeretném ott kezdeni,hogy annyira sajnáltam Corinne-t,mikor megindult a szülés.Szegény annyira megijedt,és egyre az járt a fejében,hogy meg fog halni,a fenyves közepén.Szerencsére Armand segített neki,és végül beértek az orvoshoz.Mikor Armand egyedül ült kint,és az járt a fejében,hogy ne haljanak meg,és izgult,vajon mi történik,akkor deja vu érzés töltött el.Eszembe jutott,Robin is mennyire izgult,mikor Fabian született.Annyira aranyosak voltak!!!!!! ♥ ♥
    Mikor Armand azt mondta,hogy inkább egy lányt szeretett volna,akkor eléggé meglepődtem!Nekem az a tapasztalatom,hogy a férfiak általában fiút akarnak,viszont Armand nagyon aranyosan megmagyarázta,hogy egy olyan kis tündérkét szeretett volna inkább,mint Corinne.Annyira aranyos volt!!! ♥ Na meg mikor a szeplőiről veszekedtek. xDDD Hát az egyszerűen nem volt semmi!Csak ültem itt a széken,és vigyorogtam mint egy hülye gyerek. xDDD Annyira bírom,mikor ilyen szócsatákat folytatnak. :D
    Örülök,hogy Maria eljött,megnézte Corinne-t és a picit,de nem volt olyan mint régen.Corinne is távolságtartó volt.Szomorú vagyok emiatt,de igazából mit is várhatnék ettől a helyzettől??Csak hát hiányoznak,ennyi az egész. :)
    Mindent összevetve azt hiszem,hogy nagyon boldog életnek néznek elébe,még akkor is,ha nem pompában és csillogásban hanem egy halászházban kell élniük,és már nagyon várom,hogy többet megtudjak a közös életükről!!!!!!!!!!!!!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szióka!

      Bizony nagyon hiányoltalak a hétvégén. Különösen, hogy most utolsó szériásan elkezdtem feltöltögetni a részeket:) Már aug. 20. előszél van, nyakamon a határidő, úgyhogy...
      Valóban volt egy kis hasonlóság Robin és Armand közt, hát férfiként nehéz másként megélni ezt azt hiszem.
      Mh hát általában szerintem is fiút szeretnének az apukák. De hát Armand egy abszolút kivétel. Armand-nak egy kis Corinne kellett volna egy kis kicsinyített Tündérbaba.
      Főleg, mert hogy Corinne olyan kis aranyos volt és Armand ismerte őt gyerekként is, szerintem ezért akart kislányt. De itt a szeplős kisfiuk. Hát az egyik legédesebb kis rész tőlük. én ezt nagyon szerettem. Nagyon családiasnak tűnt.
      Valóban nem lesz itt gazdagság, de attól még jól elboldogulnak ők hármasban és lesznek itt még jelenetek velük bőségesen. :)

      Törlés