Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2013. augusztus 9., péntek

Hétvégi látogatás


Corinne felhajtott szoknyával meztelen lábszárral állt a vízben és csutakolt. Sosem gondolta volna, hogy a hétvégéi ezzel fognak telni. Hogy két kezét szinte véresre dörzsöli majd a jéghideg vízben görcsbe ránduló ujjakkal. Mert hogy mosott. Armand hatalmas fekete ingjeit, büdös, kavicsmorzsalékos nadrágjait, az összes zokniját. S a saját otthoni ruhái mellett még ott voltak az ágyneműk, a terítők. S minden héten. Corinne most döbbent rá arra, hogy mennyire gyenge is ő. A vizes ruhák súlya jóval nehezebb volt, mint gondolta. Sosem mosott ekkora lepedőket és terítőket egymaga, kézzel. Ez a vadászházban nem a de Noirok dolga volt. Francios vitte mosatni a ruháikat be Ezüstharmatra és ott mosták a falu mosónői. Corinne most szembesült, hogy a halászfaluban az élet nem könnyű. Hanem szüntelen munka. Corinne alig bírta megemelni a nehéz víztől csöpögő anyagokat. Erőtlenül dobta a dézsába.  Még mennyi ruha, és utána mindegyiket ki is kell csavarnia, hogy hamarabb száradjanak! Corinne egy nedves hajtincset csapott félre, ami az arcába hullott, s nekiveselkedett, hogy újabb csutakolásba kezdjen. Nagy hasa miatt olyan esetlennek és ügyetlennek érezte a mozdulatait is. Ráadásul nem is volt egy gyakorlott mosónő. Sirályok röpködtek a feje felett, remélhetőleg nem készülnek a tiszta ruhákat felülről megtisztelni. A tengerpart szüntelenül viharos. Milyen bosszantó, és idegesító ez az állandó szélsüvítés. Amíg, csak egyszer-egyszer járt ki, vadromantikusnak és hangulatosnak tartotta. Ma minden csak idegesíti. A hideg víz a lábának csapódott, karjai el-elfáradva estek vissza, de új erőt merítve sikált és sikált. A vízcsobogás ritmikus zajába egy másfajta csobogás is hallatszott hirtelen. Egyszerű, tiszta csordogálás. Erős, időszakos. Corinne fájós derekának támasztva a tenyerét felegyenesedett. Tőle pár lépésre a dézsánál Armand állt, és a tiszta ruhákat csavarta. Corinne meglepetten nézett rá.

-         Hagyd, majd csavarom őket én!  Az én karom erősebb! – rántotta meg erősen a csavart anyagot Armand. Férfias, erős mozdulata volt. Sokkal sikeresebb és jobb volt a csavarása, több vizet tudott a ruhákból kipréselni, mint Corinne hosszas küszködés után. Corinne az utolsó darabot is a dézsába dobta.

-         Engedd, csinálom én!  - lépett a már tiszta ruhás dézsához Corinne.

-         Nem! Menj be, megfázol itt a parton, hideg ez a víz nagyon! Eredj a házba és szárítkozz meg! – intette le Armand. Corinne beletörődve hagyta magára a fiút. Felhúzta a cipőjét és felsietett a falépcsőkön. Valóban, csak most döbbent rá, hogy mennyire fázott és didergett odalent. Amíg dolgozott nem is érezte ezt. Valószínűleg Armand is mindig erről beszélt. Miközben mozog, nem érzi, milyen hideg a víz. Csak utána döbben rá, hogy mennyire fázott, amikor kijön a vízből.  A dagály most az alsó lépcsőfokokat mosta. Corinne ezt használta ki. Örült, hogy közel a víz és gyorsan dolgozhat. Nem kell a csudából hoznia mosóvizet. A halászfaluban több nő is a parton volt ugyanígy és mosott. Corinne tőlük látta ezt a rafinált módszert. Armand jó fél órával később jött be az öles kosár tiszta ruhával. Corinne fázósan burkolódzott be a takaróba, s a széken ülve stoppolta Armand zokniját.

-         Behoztam a ruhákat, kint esni fog – tette a padlóra a kosarat Armand.

-         Itt a szobában kell teregetnem? – kerekedett el Corinne szeme.

-         Hacsak nem akarod, hogy megázzanak – mosolygott rá Armand. Corinne az ajkára harapott. A szobában fognak ruhát szárítani. Ő ilyet még sosem élt! Armand a halászhálóknak használt erős köteleket feszített ki a szoba egyik sarkától a másikig.

-         Kiteregetek én – tartotta a háta mögé a kezét Corinne, hogy fellökje magát a székből. Már csak így tudott felállni kényelmesen.

-         Maradj, majd rádobálom én a ruhákat – legyintette maradásra Armand. Armand kétszeresen dolgozott. Corinne pontosan tudta,  a fiú a halászat után hazajött és neki segített. Sosem kellett semmit kérnie, Armand mindig minden helyzetben feltalálta magát. Corinne összedörzsölte az ujjait. Még mindig olyan dermedt görcsben voltak.

-         Fázol, begyújtok – szólt Armand, aki a lepedők közti résben elkapta Corinne mozdulatát.

-         Nem, nem kell begyújtani – rázta a fejét Corinne.

-         A ruhák is gyorsabban száradnak úgy – vetette ellen Armand, s a kályhához lépett. Corinne a hasán támaszotta meg a stoppolni valókat. Olyan volt a hasa mint egy kis asztalka. A tiszta ruhákat a hasán hajtogatta össze. Armand futó mosollyal figyelte a lány ügyeskedéseit. A kályha lassan lehelte  a meleget a szobára. Megérkezett a vihar. Corinne a tarkóján érezte a szél süvítését. Olyan döbbenetes, hogy az egész halászlakon szinte átfújt a szél. A deszkaréseken ömlött be a hideg, állandóan huzatos volt, ha tombolt kint a vihar és az egész szobán fütyült a szél. Különösen az ablakoknál. A kályha legalább barátságos fényt adott a szobának. Végre nem az a szürke sivárság és szélsüvítés, ami jellemezte ilyenkor a halászfalut.

-         Halászok féle halászlé? – kérdezte Armand, s megállt a lány előtt. Corinne félretette a tűt és a cérnát, s felnézett rá.

-         Legyen, mutasd meg! – tartotta a kezét Armandnak, s a fiú felsegítette a székből. Corinne a tarkóján igazgatva a fürtjeit állt a konyhában az üsthöz, Armand mellett. Armand csónakja neki-nekiverődött a ház alatt a cölöpöknek. Minden hullámzás lökött a csónakon egyet. Dagályhang. Néha olyan volt, mint a kakukkosóra a vadászkastélyban. De csak néha.

-         Először kizsigereljük – fogott egy kést Armand és rutinos mozdulatokkal a hal hasába szúrta a kést. – Utána megfogod itt a fejét  és szeleteket vágsz a testből – húzta végig a kését hosszirányban. – A halfejet pedig így – szépen kettészelte. Bravúros szimmetriával.

-         A hal szemei is benne lesznek? Ez rémes Armand! – tiltakozott Corinne nevetve.

-         A hal szemeit a halászok sosem szedik ki, ez esztétikailag így teljes, ráadásul nagyon finom – kacagott Armand.

-         Fuj! Én biztos, hogy nem fogom megenni a fejét – tette a szája elé a kezét Corinne szörnyülködve. Armand kezdte előmelegíteni az edényt. Corinne az asztalhoz ülve figyelte Armand otthonos mozdulatait. A forró vízbe dobálta a haldarabokat, fűszerezett. Kóstolt. Az ajtón kopogtattak. Mindketten felkapták a fejüket.

-         Vársz valakit? – nézett Corinne-ra Armand.

-         ÉN? – döbbent le Corinne. – Senkit se ismerek, aki tudná, hogy itt lakunk – rázta a fejét Corinne. Armand megtörölte a kezét a konyharuhában, s öles léptekkel az ajtóhoz lépett s kinyitotta. Az esőben esőkabátban, fekete esernyővel egy a sajátjához hasonló mogyoróbarna szempár nézett fel rá, félig komolyan, félig pajkosan.

-         Fabian! – lepődött meg Armand. Corinne sikkantása hallatszott a háta mögül, és a lány szinte feldöntötte, úgy rontott a testvéréhez. Nem zavarta, hogy eső hullik rá, Fabian nyakába vetette magát.

-         Fabian! Fabian! De jó, hogy látlak! – és persze sírt. Azonnal, vigasztalhatatlanul. Zokogott. Armand az ajtónak döntötte a karját és homlokával rá támaszkodott. Nézte a két testvért, ahogy egymást ölelik a halászház küszöbén.

-         Gyertek már be, hát eláztok kint! – szólt nekik Armand.  Fabian tolta befelé a hugát, s végre a meleg kályhafűtött helyiségbe lépett. Armand bezárta mögöttük az ajtót. Nem szólt semmit, lejjebb kapcsolta az edény alatt a tüzet és a konyhaasztalhoz ült. Corinne csak sírt és sírt. Fabian ölelte a húgát, de kérdőn Armandot nézte. Armand csak vállat rántott.

-         Hahó! Hugi! Hát ilyen rosszul bánik veled Armand? Hogy az első betoppanó nyakában sírod ki magad? – kérdezte Fabian.

-         Neeem! – sírta keservesen Corinne. – Csak örülök, hogy látlak! – bújt hozzá rázkódó vállakkal Corinne.

-         Tudtad, hogy rúg a hasad? – kérdezte Fabian nevetve. Corinne szipogva húzódott el, s azt a pontot simogatta, ahonnan a mozgást érezte Fabian.

-         Egy halacska ficánkol odabent – nevetett könnyes arccal Corinne.

-         Sokára jöttél te fiú!

-         Szobafogságban voltam – felelte Fabian.

-         Gondolom vajas volt a képed meg a fejed teteje is! Tudták, hogy te már régóta tudsz mindent igaz? – rázta a fejét Armand.

-         Hogy fogadták otthon? – kérdezett rá félénken Corinne.

-         Hát nem jól. Nagyon nem jól – harapott az alsó ajkára Fabian. Corinne kibontakozott az öleléséből és zavartan ellépett. Fabian levetette esőkabátját és a fogasra akasztotta. Az esernyőjét a sarokba állította.

-         Van áfonyás piténk kérsz? – kérdezte testvérét Corinne, s kerülte annak pillantását.

-         Süti! Pesze, hogy kérek – csillant meg Fabian szeme és Armanddal szemközt leült az asztalkához. Corinne tányért tett elé és egy szelet áfonyás pitét. Fabian miközben a pitét gyümiszkélte a szájába a másik kettőt figyelte. Armand szeme alatt mély karikák voltak, Corinne kerülte a pillantását. De mindkettejük arcvonásai kisimultak voltak.

-         A klán?

-         Találkozgatunk, néha. Kicsit megrázta most a családot a hír – húzta el a száját Fabian. – Lionelék nem járnak már vasárnaponként, na meg mi se a világítótoronyba – tette hozzá feszengve Fabian. – A két család egyáltalán nem beszél egymással. A múlt héten Ezüstharmaton összefutottak apáék Lionellel, hát apa állítólag az utca túlsó végébe is átment inkább, hogy ne is lássa őket. Szóval kínos az ügy. Az egész falu beszél róla.

-         Szegény apám, nem ezt érdemelte – sóhajtotta Armand.

-         Ti voltatok valamerre? – kérdezte puhatolódzva Fabian.

-         Viccelsz? Itt vagyunk egész nap a parton.

-         A világítótorony is a parton van. A fénye gondolom bevilágít az ablakotokon éjszaka. Apád bizonyára sejti, hogy itt laktok valahol – intett a fejével a part felé Fabian.

-         Nem keressük a kapcsolatot – felelte kitérően Armand.

-         Miért nem? – támadt rá Fabian.

-         Nem akarom a véleményüket hallgatni az üggyel kapcsolatban – felelte elutasítóan Armand. Corinne némán kavargatta a halászlevet. Nem akart beleszólni a beszélgetésbe.

-         Lionel egyetlen gyereke vagy. Szerették Corinne-t is. Miért nem adsz egy esélyt?

-         Igen, Corinne-t is küldjem apád elé? – csattant rá Armand. – Nem akarom magunkat kitenni a szemrehányásaiknak. Nem…

-         Armand! Egy család vagyunk! Jézusom! Unokatestvérek vagytok! Ne mond, hogy családon belül ezt nem lehetne megbocsátani! Még csak meg sem próbálni?

-         Álljunk eléjük és? Közöljük velük, hogy igen: Lefeküdtünk, teherbe esett, megházasodtunk ez van, mit szólsz hozzá apa? Felcsináltam a másodunokahúgom a házatokban? Így képzelted? Hogy lehet ehhez jó pofát vágni Fabian!? Sehogy!

-         Mert egy gyáva féreg vagy és képtelen vagy még az apád szemébe is nézni. Hát igen, lehet hogy jobb, hogy Corinnet- mint egy kagylót kihoztad ide a partra őrizgeted a kis gyöngyödet, elrekesztve a világtól, mert nem mered felvállalni a tetteidet! – támadt neki Fabian.

-         Fabian – szólalt meg csendesen Corinne. – Mi nem akarunk már kapcsolatot a családdal. Értsd meg. Nem vagyunk büszkék arra, amit tettünk. Jó életünk volt? Lehet Fabian. Lehet, hogy a ti szemetekben az volt, a minden hétvégén egymáshoz járás, az, hogy mindent mi kaptunk. Mert így volt Fabian. Te kapsz mindent abból, ami itt Holdfölde tengerpartján terem! EZ a te nyereséged! Nem Armandé, nem az enyém. Apánk önző módon megtartott magának mindent, hogy nemes maradhasson. Csak azért gyűlöl engem, mert én megtagadtam ezt. A nemességemet dobtam el azért, hogy egy halászfaluban éljek azzal, akit szeretek! Kérdezett felőlünk bármit is? Felőlem? Akart tudni valamit is?

-         Nem…de

-         Fabian. Ne vádaskodj, ne akard a jót és az igazságost keresni. A becsületest, meg az erényest, meg a tisztességest. Meg amiket akarsz. Ne azért látogass meg minket, hogy rábeszélj minket egy megalázkodásra. Hogy a nagy kegyes de Noir familia elé járuljunk bűnbocsánatért. Házasok vagyunk, törvényesen. Nem kérünk a segítségükből. Csak annyit, hogy hagyjuk egymást békében élni – tette le a fakanalat, amivel már hadonászott Corinne. – De mond, csak nem a meghívásukat akarod közölni?

-         Hamarosan visszautazunk Londonba, tudod. Én is csak búcsúzni jöttem, mert nem tudom lesz-e alkalmam még kijönni ide. Alig találtalak meg titeket. A halászfaluban nem túl beszédesek az emberek. Corinne! Armand! Én… én annyira szeretném, ha minden a régiben lenne! Gyertek vissza! – nézett egyikükről a másikukra Fabian.

-         Azok az idők már elmúltak Fabian – nézett össze a házaspár. – Család voltunk. De mi ketten vagyunk most már egy új család. Nem rejtegetni akarom Corinnet, hanem védeni. Mi szükségünk lenne a szüleink dorgálására? Amit mondanának azt mi is tudjuk. Corinne az unokahúgom, a feleségem. Hidd el Fabian, többszörösen olyan rokonom, akinek a legjobbat akarom – mosolygott Corinne-ra Armand.

-         Kizárt, hogy egy szülés a legjobb neki – vágta rá keményen Fabian.

-         Hagyjuk ezt – legyintett Armand.

-         Nem veszekedni akartam veletek, csak…tudjátok vacsora szokott időben…gondoltam…átjöhetnétek.

-         De csak szemrehányásokat teszel nekünk Fabian. Értsd meg ez nem hiányzik nekünk – felelte Corinne. – Nekem nem hiányzik, hogy csendben üljem végig a vacsorákat az asztalnál. Hogy ne beszélhessek Armanddal. Hogy én legyek a kicsi Corinne. Neked Fabian lehet, hogy ez hiányzik, mert te voltál a klán csillaga és most mivel ilyen rossz a családok közt a viszony, nem ragyog úgy a te fényed, de nekünk nem hiányzik. Nem éreztem régen se annyira jól magam azokon a vacsorákon, el tudom képzelni, hogy most meg már egy falat sem csúszna le a számon, olyan fagyott lenne a hangulat. Szóval köszönöm de nem – vonult el a szoba legtávolabbi pontjába Corinne.

-         Majd beszélek velük – mondta halkabban Armand. – De nem most. Még nagyon friss ez az egész. Csak veszekedés lenne. Had dolgozzák fel magukban. Azért jó, hogy eljöttél öcskös! Gyere máskor is…

8 megjegyzés:

  1. Sziaaaa! :)
    Wow.Érdekes rész lett! :D
    Armand és Corinne annyira aranyos,ahogy segítenek egymásnak!!!!Majd megzabálom őket! ♥ Már nagyon várom,hogy megszülessen a kisbabájuk,biztos ugyanolyan kis zabálnivaló húsgombóc lesz,mint ők ketten! :)
    "- Süti! Pesze, hogy kérek – csillant meg Fabian szeme és Armanddal szemközt leült az asztalkához. "
    Úgy hiányzott már!!!De Corinne-nak is,látszik. :) Remélem,hogy hamarosan megbékélnek.Annyira szomorú ez így.Mármint,hogy nem beszélnek,Robin kerüli Lionelt,és Fabian is elköszönni jött. :'(
    Nem is tudom,mit írjak a beszélgetésükről.Szerintem valamilyen szinten mindkét félnek igaza van.Beszélniük kéne a szüleikkel,ahogy Fabian mondta,de az a baj,hogy ahhoz Robinéknak is jelezniük kéne valahogy a hajlandóságot rá.Eszembe jutott két dolog.Az egyik,hogy Armand nem találkozik Lionel-lal halászás közben?Vagy Lionel nem halászik?A másik meg,hogy Maria nem próbálta megkeresni Corinne-t?Hiszen mégis az egyetlen lánya...
    Corinne és Fabian annyira aranyosak voltak,amikor Fabian megérkezett!Elképzeltem,és majd megzabáltam őket,közben pedig sírni lett volna kedvem,hogy belegondolok,hogy érezhet Corinne. :/

    U.i.:Fabian története időben mikor kezdődik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziaa!

      Nekem is hiányzott Fabian, meg úgy ez a klánság meg minden. Valahol persze mindenkinek igaza van, csak hát nehéz összeegyeztetni a sértettségeket, a büszkeségeket stb.
      Lionel már nem halászik. Amikor Armand végleg hazakerült és megszüntették a londoni villalátogatásokat, azt hiszem ott volt valamelyik fejezetben ez megemlítve, hogy Lionel átadta a halászatot teljesen Armandnak, hogy így kitöltse a fiú idejét.
      Azt most nem látjuk, hogy mi a helyzet a vadászházban, de Mariát nem igazán engedi most Robin.

      Fabian története... hát Fabian története picit másabb lesz mint amit megszokhattunk. A történet fő folyása és tényleges szála az öt évvel Corinne és Armand történetzárása után zajlik. Viszont Fabian rengeteget emlékezik vissza a gyerekkorra és átszövik szüntelen a jelen eseményeit a múlt eseményei... hát kíváncsi leszek, hogy tetszik majd nektek az ő életének alakulása...

      Törlés
  2. Szia Callie!

    Huhh, beragadt a billentyűzeten az "l" betű és alig bírom leütni. xD
    Oké, na. Nem hiszem, hogy érdekel az ilyesmi, szóval írom a véleményemet. :)
    Az emberek nagyon makacsok tudnak lenni. Ezt tapasztalatból tudom, én is az vagyok. Sokszor akarják elérni, hogy nekik legyünk igazik, holott a dolog már vesztett ügy. Armand okosan gondolta, hogy adni kell nekik időt. Pár nap, hét nem elég arra, hogy egy ilyen hírt meg lehessen emészteni. Főleg nem ha Lionelről és Robinról van szó. Igen, a makacs, önfejű, de igazán józan gondolkodású apák (akik most már nagyapák!!). Akik ebben a pillanatban elvesztették a józan gondolkodásukat :D:D. Amit meg is értek, természetesen, de idővel muszáj lesz valamilyen álláspontra jutniuk, mert ha ez így megy tovább a klán könnyen kettészakadhat annak pedig végzetes következményei lehetnek.

    Fabian sokat változott. Látom, hogy most már kezd úgy igazán megemberesedni, de ez a változás kisfiúból felnőtté, nem teszi tönkre azt a törékeny és egyben nagyon erős kapcsolatát a húgával. Mondhatná Corinne-nak, hogy "én megmondtam", de nem teszi. Ez pedig biztos vagyok benne, hogy még jobban megerősíti majd a kapcsolatukat. :) Szegény, szeretné összehozni a családot, mindent a régiben akar, de ez nem fog menni. Az a baba mindent megváltoztatott. Nem csak a helyzetet, de a szereplők látásmódját. Mindent. Már csak azért kell reménykednünk, hogy jó irányba!:)

    Komolyan alig tudom elhinni, hogy ilyen hűen tartod magad az írási stílusodhoz. Lenyűgöző!:D
    Gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gréti!

      Alaposan tapasztalom, hogy főleg a szülői reakciókra vártok olvasókként és próbáljátok meg elképzelni a helyzetet, és nem Armand és Corinne álláspontjából. Valóban igazad van, egy ilyen hír... változást jelent. EZt mindenki érzi a klánban, az érintettekben. S hogy ehhez hogyan lehet viszonyulni, az nem rövid távú dolog. Ez nagyon lassan alakul ki. És főleg a tapasztaltak határozzák meg.
      Álláspontra fognak ők jutni, de ez hosszú időbe telik.

      Huh néha megdöbbent, hogy mennyire érzékenyebben és jobban látod a helyzeteket. Mindig nagyon kíváncsian várom a véleményed, mert mindig nagyon jó megállapításokat teszel és érzékenyen reagálsz a történet helyzeteire. Ezt nagyon szeretem benned és a kommentjeidben:)

      Én kicsit azt érzem ebben az egész fenyvesek tündére véghelyzetben, hogy mindenki ősrobbanást élt meg. Valami a központban felrobbant és a szétszóródott kis darabok most próbálnak pályára állni és felvenni a keringést a klán körül. Mindenki szeretne még visszatérni az ős masszához, az eredeti kiindulóponthoz, de ezt már nem lehet.

      Azt hiszem, úgy érzem, hogy meg kell hagynom ezt a történetet így, ahogy elképzeltem, mert így marad hiteles és realitástalajon. A szülők nem úgy reagálnak, ahogy azt gyerekként várná tőlük az ember, és a gyerekek nem úgy cselekszenek, ahogy azt a szülők elképzelik. Ilyen az élet.

      Sajnos egy ilyen helyzet, mint amibe Armand és Corinne cseppent nem igazán hozza ki a legjobbakat a közvetlen közeli családból. Bízom benne, hogy végül így lesz ez jó mindenkinek:)

      Mindig dilemma számomra egy-egy helyzet, amiben állást kell a szereplőimnek foglalniuk. S mindig próbálom a tőlük leginkább várható reakciót visszaadni. Remélem, hogy sikerül.
      És köszönöm, örülök, hogy a stílus maradt. Ez megnyugtató számomra is, köszi, hogy írtad!
      Callie

      Törlés
  3. Szia Callie!
    Új olvasó vagyok és nagyon szeretem ahogyan írsz! :) A véleményem erről az egészről nekem is az hogy hol van Maria? Mert tudom,hogy Robin nem engedi,de Maria mégis csak egy elég karakán személyiség.Hol van az az erős,akaratos,kitartó,pimasz Maria akit még a Holdhercegnőben megismertünk? Így hát én sem hiszem,hogy enyiben kéne hagynia a dolgot,és háttérbe vonulnia. Alig várom a folytatást! :D
    Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dóri!
      Köszönöm, hogy új olvasóként írtál nekem. :) mindig kíváncsi vagyok a bekapcsolódók véleményére is.
      Maria. Hát tudom valami titokzatos oknál fogva mindenki Mariát várja ebben a helyzetben mint megmentőt. Szeretnélek azzal bíztatni titeket, hogy Maria a mindent értő nő. A legmelegebb anyai szeretet melegágya. Szerintem az a legnagyobb sokk, amikor egy ilyen helyzetben, ébredünk rá arra, hogy az, akit megértőnek és maximálisan magunk mellett hittünk olyanokat mond, tesz és javasol, amik totális ellentétei a róla elképzelt személyiségnek. Ilyenkor jön az, hogy huha??? most át kell festeni az egész festményt???? jelentem, igen. Vannak helyzetek, amikben megdöbbentően találkoznak elvek, elképzelések, megdöbbentő reakciók, vagy éppen azok hiánya.

      Maria távolmaradása Corinne-nak a ráébredése arra, hogy vannak helyzetek, amikben nem számíthat a szülei támogatására az életben. Egy ilyen tett, pontosan egy olyan helyzet, amiben nem számíthat rájuk.

      És ismét azt kell mondanom. Hogy egy Maria pimasz, akaratos és erős amikor Robin de Noir csábítja, vagy férjként parancsolgatna neki, esetleg a nagybácsi tilt tőle valamit. De Maria most nem feleség, és nem unokahúg és nem szerető.
      Ez a Maria az anya, aki bármennyire is szereti a gyerekeit, egy toleranciahatárt húzott, és Corinne ezt megugrotta.
      Nem állítom azt, hogy nem ő lenne az, aki majd nyitni próbál idővel a lánya felé, de itt és most Maria reakcióhiánya mondta szerintem a legtöbbet el. Hogy itt ne mtud Corinne mellett állni, és nem tudja szemrehányás nélkül békejobbját nyújtani. Maria a felejtsük el, és majd ha már túlvagyunk rajta nyitunk megoldást fogja választani.
      Most semmit nem tesz. Londonba megy és éli tovább az életet, próbálják elhitetni magukkal, hogy semmi sem történt. Ez a törés azonban örökre ott marad, nem hullott darabjaira a tükör, de a repedés benne van.
      Callie

      Törlés
  4. Szia!

    Örülök, hogy bepillantást nyerhettem a fiatalok életébe. Kicsit sajnálom a Fabiant, de neki is meg kéne értenie, már minden megváltozott.
    Robin... Egy ostoba fajankó. Mintha ő nem az erdőben hentergett volna Mariával anno. MAria sem volt sokkal idősebb, ráadásul Robin tények elé állította. Vagy lefekszik vele, vagy vége mindennek. Ha ez eszébe jutna, talán másképp látná a dolgokat, hiszen a szerencsén múlt, hogy nem lett gyerek a vége. Talán emlékezhetne arra is, hogy egy szegény lányt vett el, hozomány nélkül, nem törődve a következményekkel. Most a saját lányát és fiát is vásárra küldené. Pont olyan, mint Coeur, aki azt leste, hogy lehetne nagyobb hasznot húzni a családjával. Jó, azt is figyelembe lehet venni, a klán érdekeit védi, de ez nekem sántít.
    Maria nem akarja a lányát látni? Mert, ha Robin tiltja is, Mariat nem éppen engedelmes asszonynak ismertem meg. Egy anya mindenre képes a gyermekeiért.
    Kíváncsi vagyok rá, hogyan élik meg a szülők ezt meg. Szegény Charlotte és Lionel elvesztették az egyetlen gyermeküket, de remélem hamar észhez térnek, megkeresik őket.
    Sajnálom, lehet, sokat írtam, de egyszerűen kikívánkozott belőlem. Lélegzetvisszafojtva várom a folytatást :)

    Pussz
    Sugi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Sugim!
      Fabian. Ő a tipikusan, de sajnálom, hogy kihűlt a kakaóm típus. Ott maradt a szülőkkel a fagyhangulatban és piszkosul szeretné visszakapni a régi életét és már nem fogja. Fabiannak sem könnyű feldolgoznia, hogy akaratán kívüli okok miatt egyszerűen minden megváltozik körülötte. Szerintem ő a legkorrektebb az egész történetben Corinne-ékkal.
      Robin. Hát igen, Robin veti az első követ Armandra, holott ő maga sem volt különb. Igaz Robin azt nem tudja, hogy egy Armand és Corinne kapcsolat ég és föld a Robin/Maria száltól. Főleg azért, mert szerintem Armand és Corinne sokkal minőségibb és tartalmasabb érzelmeket táplálnak egymás iránt. Ők sokkal inkább az együtt oldjuk meg típusok. Kevésbé öntörvényűek mint Maria vagy Robin.
      Nagyon jó, amit írtál. Annyira jó, hogy ehhez nem is sokat akarok írni, mert majd a Fabian történetében lesznek kimondva, hogy Fabian pontosan látja ezeket a párhuzamokat a családban, generációkon át öröklődve.
      Robin bizonyos tekintetben sajnos valóban nem esett messze a fájától. S igen, nem sokban különbözik most Coeurtől.

      Ismét visszaköszön a Maria téma. Ezt ne mfogjátok tudni megbocsátani nekem már látom :))) Egy olyan anya képes mindenre a gyerekeiért, akik nem okoztak neki is csalódást. Majd az utolsó jelenetben fogjuk látni a két nőt együtt. Remélem, hogy ezzel ráébredünk, hogy mit is éltek ők ketten meg ebben az egészben.

      Ismételten mondom, ez nem Maria szempontú történet:) itt most Corinne a hősnő, és neki igenis ezt kell megélnie, hogy egyedül maradt mint a kisujja, mert úgy viselkedett, ahogy nem várták tőle. SZerintem így is hálát rebeghet, hogy egy olyan fantasztikus fiú van mellette, mint Armand, aki viszont maximálisan mellette van ebben a helyzetben.
      Mások nem lettek volna ilyen szerencsések.

      Az évek múlásával fog majd enyhülni ez, de látni fogjuk, hogy Corinne és Armand viszont nem felejt. Tisztában vannak azzal, hogy abban a helyzetben nagyon kellett volna segítség és senki sem volt a családból akire számíthattak volna. Szomorú, de ez van. négy lába van a lónak mégis megbotlik, de az élet egy versenypálya és ott elbukni...

      ezt senki sem fogja elfelejteni a családból. Ez van. Mind látták a botlást még ha próbálnak is majd enyhülni.

      Charlotte és Lionel. Hát ők azért sosem voltak az érzelmes családtípusba sorolhatók...
      Nem ragozom, biztos hogy utáltok ezért, de nekem nem megy itt ez a limonádéstoryzás, hogy mindenki megenyhül és oltári nagy happy end.
      De a zárás Maria és Corinne lesz. Úgyhogy jön az utolsó fejezet és aztán átgaloppozunk Fabianra... ;)

      És az sosem baj, ha sokat írsz. Az a baj ha túl keveset :)))
      Köszönöm, hogy megosztottad velem a gondolataidat. És remélem, hogy nekem is sikerült valami értelmeset kreálnom rá:)

      Pussz:
      Callie

      Törlés