Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2013. augusztus 24., szombat

A szerencse forgandó


A Londoni villában teljes felfordulás fogadta Fabiant, ahogy belépett. Az egyetlen dolog, amit lehetett a villában tenni, az a szobáról szobára járás volt. S ehhez Robin és Maria nagyszerűen értett. Ajtók nyitódtak és csukódtak. Egyik szobáról a másikig követték egymást. És persze az egész villa zengett.

- Hogy voltál képes ennyi pénzt feltenni arra az egy nyamvadt lóra!

- Egy telivér volt Maria, nem volt nyamvadt egyáltalán nem volt nyamvadt! De a Baltazzik mindig nyertek! Nem is értem mi történhetett most! Talán ha nem nézed a hideg szürke szemeddel olyan megrovón azt a gyönyörű lovat akkor nyer!

- Egyszerűen nem hiszem el, hogy képes voltál ennyi pénzt kiszórni, egy lóversenyen! Robin normális vagy ilyenkor? – kiáltotta Maria. – Szia Fabian! Hol voltál? TE is! Hol kóborolsz egész nap érthetetlen! Nem is látunk, se Londonban se Holdföldén! Állandóan bóklászol!

- Mi történt anya? – sóhajtott fel Fabian és az ajtófélfának dőlt.

- Mi? Apád ötszáz fontot tett fel egy lóra és vesztett! Érted? Úszott ötszáz fontunk! Csak mert apád szerencsejátékon akar meggazdagodni!

- S ezen mit változtat, hogy ordibáltok? – kérdezte nyugodtan Fabian.

- Te ebbe ne szólj bele! Fabian ne szólj bele! Te ezt nem érted!

- De értem, de azért nem kell így kiabálnotok!

- Anyád ma havibajos! Nem lehet vele beszélni! Tudod, hogy ha lovakról van szó, az neki olyan mint a kínai – legyintett Robin.

- Apa miért nem vettél inkább egy versenylovat? Indíthatnád a derbyn – jegyezte meg Fabian futólag.

- Nem is rossz gondolat, nem is rossz – kapta a fiára a tekintetét Robin és hullámos hajába túrt. – Gyere ide te apád fia! Igen, okos vagy mint apád! – akarta Fabian haját összeborzolni. – Te aztán megnőttél – rázta a fejét Robin, mert a fia olyan magas volt, hogy nem esett kényelmesen a borzolás.

- Fabian! Te még adod apád alá a lovat? – kiáltott rá Maria dühösen. – Van fogalmatok róla mennyibe kerül egy versenyló fenntartása és gondozása? Szerintetek van nekünk erre pénzünk?

- De Fabian! Jobb ötletem van! A te nevedben indítunk az angol derbyn egy lovat! Ó micsoda fogás! – lelkesedett fel Robin. – Az ilyenekre buknak a nők! – vigyorodott el Robin. – Minden gazdag liba utánad akar tipegni majd! – kacsintott Robin. – Ó máris körbeérdeklődöm – dörzsölgette a kezét Robin és otthagyta őket.

- Jól elintézted – ingatta a fejét Maria.

- Gazdagnak akarunk tűnni nem? A derbyn  csak pénzesek indítanak lovat – érvelt Fabian.

- Minden pénzt elszórunk Fabian. Ha így haladunk, egy hónappal hamarabb kell hazamennünk – sóhajtotta Maria.

- És? – rántotta meg a vállát Fabian.

- nem is baj? Eddig nem bírtál magaddal, hogy mikor jövünk már Londonba, most meg már mennél vissza Holdföldére? – figyelte a fiát Maria. – Tán kikosarazott valaki Fabian?

- Miről beszélünk anya? – vonta fel a szemöldökét közönyösen Fabian.

- Nem tudom. Olyan furcsa vagy. Lány van a dologban?

- Jaj anya hagyj már! – rázta le az anyja kérdezősködését Fabian. S akár az apja ő is menekülőre fogta. De az anyja vérszemet kapott. Jött, és jött, egyik terem a másik után. Jézusom! Londonban tényleg ezt csinálják!

- Miért az egész küzdésünk, ha még csak szerelmes sem leszel! – ment a fia után rendületlenül Maria. – Fiatal vagy, kizárt dolog, hogy egy lány sem tetszik! Nem hiszem el! Fabian miért titkolódzol előttem? Az anyád vagyok! Miért kell megélnem azt, amit Corinne-nál? Hogy én vagyok az utolsó aki értesül róla, hogy házasodni készülsz?

- Jézusom anya! Miért kell mindent így felfújnod? Miért kell mindig ennyit kérdezgetned? – csattant az anyjára Fabian. – Értsd meg vannak dolgok, amik nem tartoznak rád! Ilyen dolog például a magánéletem is! – vágta be az ajtót Fabian. Maria utána ment.

- Nem voltál itthon éjszaka! – jegyezte meg Maria.

- Honnan veszed? -  zárkózott el még erősebben Fabian.

- Rosszul aludtam, néztem a londoni esőt és … a fogat nem volt itt. Hajnal kettő után jöttél haza. Éjszakai kocsikázások. Jézusom Fabian mit művelsz? – nézte a fiát értetlenül Maria.

- Én…? Nem  hiszem el anya, hogy kémkedsz utánam! Te jó ég! – túrt a hajába Fabian idegesen.

- Titkos éjszakai találkák? Ki az a nő? – kerülgette a fiát Maria.

- Anya! – fakadt ki Fabian.

- Miért nem válaszolsz? – zsörtölődött Maria.

- Mert nem akarom, hogy tudj ezekről a dolgaimról! – csattant Fabian indulatosan.

- Szóval mégiscsak nő van a dologban.

- Anya! – toppantott Fabian és megállt egyenesen az anyjával szemközt. – Egy francia szajhánál voltam, lefizettem azért, hogy megdugjam, ezek a dolgok nem tisztességes nőkre tartoznak, miért akarsz tudni róla? – vágta anyja szemébe nyíltan Fabian.

- S szerinted azért vagyunk Londonban, hogy kurvákra költsd a pénzt? – sziszegte Maria.

- Anya huszonkettő leszek, nem akartam szűzen meghalni ennyi – tárta szét a karját Fabian.

- Istenem, úgy beszélsz mint apád, nincs érték, nincs semmi, csak élsz a világba! – sápítozott Maria a fiát nézve. – Mi az hogy nem akartál így meghalni? Hogyhogy meghalni?

- Nem álltam messze tőle – grimaszolt Fabian.

- Mi? Ezt, ezt meg hogy értsem? Fabian! Össze-vissza beszélsz nem tudlak követni és nem mondasz semmit! – támadt rá Maria.

- Anya, hagyjuk túlreagálod, felidegesedsz, engem is felidegesítesz – hunyta le a szemét feszülten Fabian. – Délután teázunk a Hamilton házba próbáljatok meg értelmesen viselkedni.

- Nem tudom ki az aki képtelen viselkedni – húzta fel az orrát Maria. – Szeretném, ha tudnád, hogy az ilyen viselkedésedre nem tudok büszke lenni és bíztam benne, hogy a fiam normálisabb mint…

- Anya, hagyd békében Corinne-ékat jó? – szólt rá Fabian dühösen és a fejét rázta, ahogy anyja elvonult a szobából.

 

Fabian jobb karja be volt kötve. Leesett a fáról. Mert bohóckodott. Fejjel lefelé lógást gyakorolt az ágról, ami hirtelen reccsenéssel egyszerűen letört alatta. Nem volt ideje kapaszkodni sem. Lehullott a fáról mint egy falevél.  Azóta most a nyakába akasztott karral bóklászott az erdőben. Shadow  izgatottan csóválta a farkát és felnézett Fabianra.

-         Na? Mi van? Ezt akarod? Ezt? – Fabian lóbálgatta a bal karjában a botot, majd elküldte  jó messzire. Nézte ahogy Shadow nekiiramodik.

-         Fáj még a karod? – kérdezte Armand, aki mellette bandukolt.

-         Inkább viszket, add ide a kaparófát – Armand átadta a vékonyabb botot és Fabian lelkesen a kötés alá dugta a botot és vakargatta a bőrét. – Le kellene venni ezt a kötést – méregette Fabian a már koszosodó gézt.

-         Szerintem inkább hagyd – jegyezte meg Armand.

-         Azt mondod? – nézett fel rá Fabian bizonytalanul. Corinne furcsán felcsuklott a közelben. A két fiú odanézett. Corinne riadtan nézte a két fiút.

-         Mi az? – nézett rá Fabian.

-         Azt hiszem…lenyeltem egy bogarat – tette a szája elé a kezét Corinne.

-         Mi vagy te béka? – rázta a fejét Fabian.

-         Most mi lesz? – kérdezte megszeppenve Corinne.

-         Hát körözni fog a hasadban mint egy pöcegödör felett – felelte Fabian nevetve.

-         Tényleg? – ráncolta össze rémülten a homlokát Corinne.

-         Persze nézd így! – nevetett Armand. – Zzz… zzz… - elkapta Corinne derekát és csiklandozni kezdte a lányt. Corinne visítva kacagott a kezében. Armand végigcsiklandozta Corinne hasát. – Itt repül a kisbogár! Zzz…

-         Ne! Ne! Armand hagyd abba! Ez csikiz! – visongatott Corinne és sietve elszaladt, ahogy kiszabadult Armand kezei közül. Váltórendszerben Shadow érkezett, ügetve hozta a botot. Fabian kirántotta a botot a kutya pofájából.

-         Te Armand átkozottul rafkós vagy!

-         Miért? – lepődött meg Armand.

-         Leszerelted Corinnet! Tudod, hogy ebből mekkora sírás-rívás lett volna?! Hogy ő lenyelt egy bogarat? ÉS te megelőzted! Ha nem én nyígatom meg akkor nem olyan vicces a dolog – jelentette ki Fabian.

-         Akkor jó, sírásveszély elhárítva – szalutált Armand.

-         Innen jó lesz a kilátás! Eredj Shadow! Hozd vissza! – dobta el nagy ívben a botot Fabian. – Távcső! – nyújtotta a bal kezét Armand elé Fabian.

-         Amióta eltört a karod hordárnak érzem magam melletted – állapította meg Armand, de átnyújtotta a magával hozott távcsövet. Fabian a szeme elé emelte a távcsövet és egy kézzel élesítette.

-         Az én váram! – mormolta áhítatosan Fabian.

-         Julien de Montmarte tulajdona – pontosította Armand.

-         Akkor is az én váram lesz – dühöngte Fabian, s elemelte a szeme elől a távcsövet. – Gyönyörű nem igaz? – suttogta, s átnyújtotta Armandnak, hogy ő is megnézze. Armand is belenézett. A lakótorony és a várfal egy része is valóban jól látszott innen.

-         Egynek megteszi – biccentett Armand.

-          A legszebb vár az egész megyében! – húzta ki magát Fabian büszkén.

-         Vár, hol van vár? – hallotta meg a feléjük ugráló Corinne.

-         Ott ni előtted, kiböki a szemed és nem látod? – morogta neki Fabian. – Ja persze, ha én is ilyen kis manó lennék én se látnám – gonoszkodott Fabian.

-         Nem is vagyok manó! – nézett fel bátyjára durcásan Corinne. – hol az a vár! – rángatta továbbra is a fiúk nadrágját felváltva Corinne.

-         Ott, nézd! – Armand a nyakába emelte Corinne-t és átadta a távcsövet.

-         Ó, az tényleg egy vár! Vajon van benne egy királynő? – sóhajtozta Corinne.

-         Nem, a királynő palotában él, Londonban – felelte Fabian. – Még ezt sem tudod?

-         De hercegnők élnek benne? – kérdezősködött tovább Corinne.

-         Nem – forgatta a szemét Fabian.

-         Akkor lehetek én a hercegnő abban a várban? – kérdezte izgatottan Corinne.

-         Az a vár most nem a miénk – morogta Fabian rosszkedvűen.

-         Na jó, de ha a miénk lesz, akkor lehetek benne a hercegnő? – akadékoskodott Corinne.

-         Akkor megengedjük, hogy hercegnő legyél benne – felelte Fabian vállrántva.

-         Ó de jó, és mikor lehetek hercegnő? – kérdezte tovább Corinne.

-         Ahhoz herceget is találnod kell te lüke – rázta a fejét Fabian.

-         Tényleg? Na jó – gondolkodott tovább Corinne.  – S hol találok herceget? – ötlött fel az újabb probléma corinne-ban.

-         Mit tudom én! De rohadt idegesítő tudsz lenni Corinne – fújtatott Fabian és elszedte Shadowtól a botot.

-         Fabian te nem vagy herceg? – kérdezte Corinne, és leseperte a szoknyáját, ahogy Armand talpraállította.

-         Dehogy vagyok az – mérgelődött Fabian és elküldte a csudába a botot.

-         S te Armand? Te herceg vagy?

-         Nem – rázta a fejét Armand.

-         Corinne, a családban senki sem herceg, eredj szaladj előre, lehet ott lovagol az erdei tisztáson keresztül a herceged! – szólt rá Fabian.

-         Komolyan? Ott lovagol?! Láttad? Juj, akkor sietek! – iramodott neki Corinne.

-         Mindent megzabál. Látod? Tisztára dilinyós – rázta a fejét Fabian, ahogy húga előreszaladt hercegnézőbe.

-          Aham, volna kedved horgászni a parton? – kérdezte Armand.

-         Nem tudom. Tudok én horgászni? – bizonytalankodott Fabian.

6 megjegyzés:

  1. Szia Callie :)
    Nagyon aranyos a règi Corinne amikor Fabian visszaemlèkezik:3
    Szegèny Maria rossz lehet kèt fiúval akik ellene vannak,de sok kitartást neki:D
    Mindjárt vège a nyári szünetnek:/ezèrt mindenkinek kevesebb ideje lesz,de remélem sokszor olvashatom az írásod:}
    Üdv.:Dalma
    U I.:Siess Fabian!!!nem sokára haza kell menned!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dalma!

      Sajnos most már nagyon itt van a szeptember, hamarabb sötétedik, de közeledik a karácsony is :))) úgyhogy én azért örülök is, sok minden vár rám, hát én sem tudom, hogy érek majd rá mostantól, de igyekszem azért :)))
      Nekem is még mindig kedvenceim a kicsik, a gyerekkor, de most már egyre dominánsabb lesz Fabian felnőttkora :)))
      Üdv: Callie

      És Fabian tényleg összeszedhetné magát, hiszen mindjárt visszamennek a fenyvesekbe:))

      Törlés
  2. Ès mèg a taálkozóról szeretnék kèrdezni,mert nem találom meg,hogy hol beszélitek meg,mert amit először kiírtál arra azt írja,hogy törölve:/
    Szóval hol lesz és mikor?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Találkozó érdeklődés hiányában elmaradt. Majd jelezzétek, hogy ha lesz kedvetek, időtök összefutni.

      Törlés
  3. Szia Callie!
    Nagyon tetszett ez a rész. Már láttam magam előtt, ahogy Maria megy szobáról szobárá és Fabiannal perel, tetszett nagyon. Nehéz lehet neki két ilyen önfejű férfival, de nem kell Mariat félteni:)
    Hú és a bogaras rész is jó volt, meg mosolyogtatott. Imádtam.
    Ami Anna és Fabian szerelmét illeti, hát nem kiábrándító, egyáltalán nem. Valahogy mintha ezt éreztem volna ki az írásodból, és ezért kellett rá kérdezzek, hogy akkor is szeretné-e, ha nem lenne vagyonos. Úgyhogy gratulálok, nagyon jól írsz. :) Van mondani való a sorok között :D
    Tetszik nekem Fabian, hogy ennyire eltökélt és tudja, hogy ez az utolsó dobásuk van, máskülönben nekik annyi.
    Hajrá Fabian. Büszke vagyok rá:D
    Neked is hajrá Callie, várom a következő fejezetet.

    Andy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andy! :)

      A férfiakkal nem könnyű az élet. Főleg ha szeretnénk elérni vmit. Úgyhogy Maria is küzd a két de Noirral rendesen.
      Szeretem a kis bohókás hármast együtt gyerekként az erdőben, mindig jókedvre derítenek, és mindig igyekszem vmi jó kis ötletet kitalálgatni rá.
      Akkor az írás is rendben van mert azt sugallta amit szerettem volna kifejezné, s örülök,hogy ezt is érezted ki belőle. Hát mindig nagyon sokat dolgozok azon, hogy a történetnek legyen mondanivalója, tartalma, vezessen valahonnan valahova, mert egy történet ettől nyer értelmet szerintem.
      Én is nagyon szeretem Fabiant ő egy teljesen más felfogás mint Armand és corinne volt, de egyik sem jobb vagy rosszabb. egyszerűen ő eltökélet eltervezett dolgokat és véghez akarja vinni, és nagyon szorítok neki, hogy sikerüljön is:)))

      Callie

      Törlés