Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2013. augusztus 18., vasárnap

Rokon a sugárúton


Fabian megbújt a hóban. Shadow izgatottan szimatolt mellette. Belefúrta orrát a hóba. Majd prüszkölt mert belélegezte a havat.  Fabian az ajka elé tette a kezét, hogy jelezze a kutyának most csendben kell lenniük. A de Noir vár alatt voltak a falak magasak, a kapu őrizve. Corinne piszmogva nyomkodta ujjait a hóba. Rajzolt. Hóba rajzolás. Fabian egy egyszerű lábrúgással el tudta tüntetni a hórajzot, ami bámulatosan jó volt Corinne-ból a sírás kicsikarására. Maga sem értette miért olyan jó móka megríkatni a húgát. De öröm volt nézni, amikor Corinne elsírja magát. Mert akkor olyan volt mint egy kismacska. Mint egy ázott kis sikátormacska. Vékony kis hangján vinnyogott, összehúzódott és csak nyávogott és nyávogott. Corinne ellenálhatatlanul aranyosan tudott sírni. S utána olyan könnyen meg lehetett vigasztalni. De ma véletlen sem akarta, hogy sírjon, nem ma Corinne-nak is csendben kell lennie. Armand unottan rágta a mogyorót a szájában. Egy fatörzsnek dőlt és nézte a két testvér próbálkozását.

-         Úgysem fog sikerülni! – szólalt meg Armand már tucadjára.

-         Ne károgj itt felettem mint egy vészmadár! Igenis menni fog – sziszegte vissza Fabian és közelebb bújt a kutyához. Shadow lihegve nézelődött, tűrte, hogy Fabian ránehezedik.

-         Fabian, egy várfoglaláshoz legalább ötven-hatvan ember kell. Minimum! Érted? – nyomatékosította Armand.

-         Mi is vagyunk vagy tizennégyen. Az nem elég?

-         Te most Corinne-t komoly haderőnek tekinted? – nézte ahogy Corinne dúdolgatva nyomogat a kis ujjaival pöttyöket a hóba. – Hát kizárt! – fröcsögte Armand és a szájába dobott egy mogyorót, s élvezettel rágcsálta.

-         Figyelj Corinne elbőgi magát, tuti, hogy mindenki elmenekül, mert a nyávogását hallgatni sem lehet – bólogatott Fabian.

-         Fabian fogd fel, hogy azok ott bent, kiképzett katonák, mi meg erdei suhancok vagyunk. Semmi értelme ennek az egésznek – ismételgette Armand.

-         Ez a vár az enyém! – csattant fel Fabian. – Jogos örökségem! Az én tulajdonom. Igenis visszaszerzem! – dühöngött felpattanva Fabian és harciasan bökögette a mellét.

-         Oké! Nem hátráltatlak – tárta szét a karjait Armand. Fabian füttyentett. A távolból kukorékolás hallatszott.

-         Készen állnak! Támadás! – Fabian éles füttyel adta meg a jelet és nekirontott a várfalnak. A várat több pontról mászták meg a de Noir unokatestvérek. Fabian felért a várfal tetejére és végigszökkent a köveken.

-         Miért ilyen csökönyös szamár? – tápászkodott fel Armand a hóból. – Corinne maradj itt, és a közelben bújj el! Jó?

-         Bújócskázunk? – szökkent fel izgatottan Corinne és máris szoknyáját gyűrögetve kémlelte az erdőt, hogy hova is bújjon.

-         Aha! Na eredj, számolok! Egy- kettő!

-         Juj de jó! – csipogta a magasba ugorva Corinne és elszaladt az erdő felé. Armand nekiveselkedett a falnak és maga is felrugaszkodott. Jobb, ha az unokaöccsei után néz, mielőtt hülyeségeket csinálnak. Fabian már a belső udvar felé szaladt. Kezében fáklyával, nyomában Shadow lihegett.

-         Ez itt egy várfoglalás! Gyújtsátok fiúk! – ordította el magát Fabian és nekiiramodott.

-         Hé! Ti kölykök! Mi az ördögöt műveltek itt! Fiúk fogjátok meg őket! – hallatszott egy öblös hang. Döngő, csörtető lépések követték.

-         Behatolók a várban! Elfogni őket! – kiáltozták mindenfelé. A fiúk felgyújtogatták a szalmát, a gabonazsákokat, és amit csak értek a váron belül kiáltoztak, de a vár védelmében itt állomásozó katonák azonnal a nyomukba eredtek.

-         Mit műveltek ti csirkefogók! Na megálljatok adok én nektek! -  Armand a kavarodásban Fabiant kereste.

-         Gyere csak ide fiacskám! – Julien de Montmartre állt a várfalon. Kíváncsian méregette a fiút. A katonája erősen tartotta Fabiant. Egyértelmű volt. Fabiant sarokba szorították. Fabian gyűlölködve nézte a vár urát. Itt van ez a férfi. Az övé most a vár! Az ő vára. A de Noir vár. A de Noir várból sosem lesz de Montmartre vár! Ez a férfi pöffeszkedik az ő örökségén! Bárcsak jól megrúghatná, vagy megharaphatná! Shadow ugatva rátámadt a férfira, s elkapta a katona bokáját s vicsorogva  húzta el Fabian közeléből.

-         Á! Lőjétek le ezt a dögöt!

-         Kösz Shadow! – zihálta Fabian és sietve felmászott a legközelebbi falhosszra. – Visszavonulás! Fiúk! Visszavonulás! – Fabian élesen trillázó füttye kísérte a szavait. Armand a várfalon futásnak eredt.

-         Fabian! A másik irányba a másikba! Arra meredek a várfal! – kiáltotta Armand. Fabian legörnyedve iszkolt a várfalon. Alájuk pörköltek puskákkal a várból.

-         A francba – kapkodta a lábát Armand, ahogy  érezte, hajszálon múlt, hogy el nem találták. Fabian felbotlott a várfalhoz állított szakállas puskában, és hátrabukfencezve nagy csörömpöléssel döntve mindent zuhant ki a puska melletti résen.

-         Fabian! – ordította Armand. Fabian végigcsúszott a várfal lőrésén és zuhant lefelé a várfalon kívülre.  Shadow ugatva érkezett a külső várfal másik oldaláról. Armand átszökkent a  várfalnak támaszkodó fa ágaira és leügyeskedte magát a hóba. Fabian a hóban szétterülve feküdt, körülötte a hóban élénkpiros vércseppek. – Basszus-basszus! – rohant oda hozzá Armand. – Fabian! – Armand letérdelt a fiú mellé.

-         Egyben vagyok! – jelentette ki Fabian s felállt a hóból, de előredöntötte a fejét, mert ömlött belőle a vér.

-         Jézusom hogy vérzel! – nyomta a tenyerét Armand az unokaöccse fejére. Pillanatok alatt le kellett ,hogy rázza a tenyeréről a vért.

-         Menjünk haza! – morogta Fabian.

-         Nem, egyenesen Ezüstharmatra megyünk! Fiúk szaladjatok előre, hívjátok az orvost! – kiáltotta Armand. A kezét szorította Fabian fejére, hogy megpróbálja elállítani a vérzést. De a vér csak patakokban ömlött az ujjai közt. Fabian a saját lábán jutott le Ezüstharmatra. Az orvos ellátta a sebet, összevarrta Fabian feje tetejét.

-         Mit műveltél te lökött?

-         Fabian contra vár – jelentette ki Fabian. – A vár győzött – nézett Armandra vigyorogva Fabian.

-         Ez nem vicces. Rosszabbul is járhattál volna.

-         Csak bevertem a fejem a várfalba!  - tiltakozott Fabian. – Azt hittem elég erős a fejem, hogy betörjem. De csak az én fejem tört be. Sebaj! Legközelebb valami jó erős faltörőt viszek – bólogatott Fabian. Nézte a fiúkat ,ahogy libasorban ott ülnek előtte, miközben az orvos beköti a fejét. – Te Armand… Corinne-t hol hagytátok?

-         Úúú! Corinne! – csapott a homlokára Armand. – Siessünk, szegény biztos még mindig bújócskát játszik.

-         Vagy bömböl, hogy otthagytuk – ingatta a fejét Fabian. – Au! Ez fáj! – nyomkodta meg fájós fejét.

-         Fájni is fog egy darabig fiatalúr! – rázta a fejét az orvos.

-         Menjünk Corinne-ért! – állt fel Fabian, s az unokatestvérekkel előreszaladtak.

-         Corinne! Corinne! Hol vagy? – a fiúk kiáltozásaitól volt hangos az erdő. Corinne egy odvas fatörzsből bújt elő.

-         Itt vagyok fiúk! Ilyen jól elbújtam, hogy nem találtatok meg? – egyenesedett fel és nézte a fiúkat. – Fabian, neked meg mi lett a fejeddel?

-         Behavaztak nálam – nyomta a fehér kötésre a kezét Fabian.

-         Hűűű! Ilyen hó is van? – álmélkodott Corinne. – Megfoghatom?

-         Ne, inkább ne nyúlj hozzá! – rántotta el a fejét Fabian, mielőtt Corinne megtapogatja, amúgy is fájós fejét.

-         De miért ne? – görbült le Corinne szája széle.

-         Mert elolvad. Tudod, hó! – felelte Fabian.

-         Az igaz – méregette Corinne a bátyja fején a jókora kötést. A választ kielégítőnek és logikusnak találta. A fiúk egymás feje felett összenéztek és vigyorogtak. – Milyen jó vagyok bújócskában! Nem találtatok meg! De jó! Én nyertem! – ugrándozott előre Corinne. A fiúk fejüket ingatva ballagtak utána.

-         Mindent meg lehet etetni vele – röhögte Fabian. – Na ezért nagyon király dolog egy kisebb tesó. Főleg ha lány! Azok jó buták!

-         De, ez végülis hazugság volt – felelte Armand.

-         Nem hazugság, az igazság elhallgatása – válaszolta Fabian. – Ezt a mondást apától tanultam. Ő mondja, hogy nőkkel így kell bánni. Tudod nálunk sok a nő.  Kettő is van. Na nem árt ha ismered ezt a mondást.

-         Hát ha egy olyan bölcs és okos vadász mondja mint az apád, akkor biztos igaz – biccentett Armand. – De ezt hogy adagoljuk be apádéknak?

-         Hááát…? – nézett rá fancsalin Fabian. – Még nem tudom…

 

 

Hétfő délelőtt van. Fabian még mindig az ágyban heverészett. Minek is keljen fel? Anna az értésére adta, hogy szálljon le róla. Mennyire unalmas London az unokatestvérek nélkül! És Anna nélkül! Anna nélkül nincs is igazán értelme az ittlétnek. Fabian kinézett a zuhogó esőbe. Ujjaival a széles ágy fejtámláján dobolt. Nincs gond. Anna felől nem ment a közeledés. Ez egyértelmű. Bukta. Teljes vereség. Nem erőltetheti magát a lányra. De nem Fabian de Noir lenne, ha nincs más terve. Csak a másik terv kevésbé jó. Ezért nem akart ma felkelni. Mert tudta, hogy sietnie kellene. Anna utalt rá, hogy tervezik az esküvőt. Hamarosan lemarad Anna Montgomery-ről és annak teljes hozományáról, ha nem siet, ha nem kap észhez még idejében. William Richards is a pénzt akarja.  Fabian meghúzta a feje felett a csengőt.

-         John! John? Hol van már? – kiáltotta ásítozva Fabian.

-         Jövök már fiatalúr! Nem akartam felébreszteni, olyan jól aludt – lépett a szobába a reggelivel John.

-         A szüleim?

-         Az úr az angol derbyre indult, állítólag lovat akar kinézni magának – Fabian összevonta a szemöldökét. Istenem! Remélem apa nem akar fényes nappal egy versenylovat lopni! – Asszonyom is vele tartott – tette hozzá John megnyugtatásként mintha kitalálta volna Fabian gondolatait.

-         Meddig tart a lóverseny?

-         Talán ebédidőre már biztos vége.

-         Jó, nagyon jó – dörzsölgette a tenyerét Fabian. – Írjon apám nevében egy kártyát a Hamilton Hallba és köszönje meg nevében a csodálatos vacsorát és miközben átadja a kártyát érje el, hogy Mrs. Hamilton meghívjon minket délutáni teára. Utaljon rá, hogy szívesen vennénk Mr. Lloyd és Mr. Montgomery családjának társaságát is! Mrs. Hamilton olyan nyájas tud lenni…

-         De fiatalúr!

-         Csinálja! Maga a legügyesebb az ilyesmiben – Fabian kiugrott az ágyból és  a lágytojást egy könnyed ütéssel az ablakpárkányhoz ütötte, a repedt héjat a tálcára dobta és ahogy felhúzta az ablakot már öntötte is a szájába a folyékony langyos tojást. Éles füttyel jelezte az állandó kocsisuknak, hogy nézzen fel.

-         Tíz perc és indulunk!

-         Igenis uram! – Fabian el is lépett az ablaktól és sietve öltözködni kezdett.

-         De ifiúr! Máris indul? Még fel sem kelt – kapkodta a fejét John.

-         Tudja John a mondás, hogy ki korán kel aranyat lel csak apámra érvényes. Szerintem a későn kelők sokkal nagyobb aranyakat lelnek – vigyorgott rá vissza Fabian és két kézzel integetve kilépett a londoni esőbe.

-         Hova lesz a menet uram? – kérdezte a kocsis.

-         A Montmarte villához legyen szíves – csapta be a kocsi ajtaját Fabian.

 

A Montmarte villa a londoni Buckingham palota felé vezető hosszú sugárúton emelkedett. Impozáns és elegáns épület volt, tornyokkal, neogótikus motívumokkal. Fabian bejelentkezett a ház urához. Tudta jól a parlamenti ülés tizenegyig tartott. Fölösleges lett volna korán kelni. Julien de Montmartre bizonyára még csak most ért vissza a Westminsterből és újságokat olvas mielőtt ebédhez ülne.

- Az úr fogadja önt – nyitotta ki a dolgozószoba ajtaját az inas. Fabian biccentett és belépett a helyiségbe. Julien de Montmarte dolgozószobája sötétzöld drapériákkal volt tele. Az íróasztal felett Viktória királynő képmása. Az íróasztalon egy gyorsfénykép Corinne-ról és Mariáról. Még a londoni időkből.  Fabian emlékezett arra a délutánra.  Charlotte hóbortja volt az új divat. Fényképkészítés. Fekete-fehér gyorsnyomatokat készíttettek.  Charlotte jelmezekben, a kor divatja szerint. Romantikus, antik beállítással. Készült egy felvétel a két fiúról is. Armandról és Fabianról, ahogy egymás vállát átkarolva vigyorognak a kamerába. A kép valahol a világítótoronyban volt. Talán Lionel dolgozószobájában? Ki tudja, Fabian ritkán járt már ott. A legkedvesebb kép azonban ez volt. Maria és Corinne. Corinne mint egy kiscica bújt az anyjához, kedveskedőn, vidáman, kis tejfogaival belemosolyogva a fényképezőgép letakart dobozának lencséjébe.  Maria egy széken ült oldalbeállításban, hosszú uszályos ruhában és enyhén a lánya fejére billentett fejjel karolja magához Corinnet. Mindketten hullámos hajjal kis kedves tekintettel. Kalandos útja volt a fényképnek, hogy itt kötött ki. Julien de Montmartre asztalán. Aki Mariát mindig távolról imádta.

- Anyád adta nekem – bökött rá Julien a képre. – Jó pénzt adtam érte, nem loptam – tárta szét a karját Julien.

- Igen tudom. Ez az egy felvétel készült tudja? – kérdezett vissza Fabian.

- Foglalj helyet. Nem nem tudtam. Valóban? – Fabian leült a dolgozóasztal köré rendezett fotelek egyikébe.

- Charlotte néném giccses romantikájába illett, hogy minden negatívról egyetlen képet készíttetett, utána pedig összetörte őket. Az örökkévalóságra így egyetlen kép maradhat csupán – rázta a fejét talányosan Fabian.

- A nőknek vannak hóbortjaik. Cigarettát? – nyújtott Fabian felé egy ezüst cigarettatárcát Julien.

- Ha nem fogadom el? – nézett pajkosan Julienre Fabian.

- Londonban? A felsőbb körökben? Fabian. Az új világ szenzációja a dohány! A cigarettázás divat. Érted? Nagy üzleteket csakis  közös békepipázással lehet kötni, te pedig ezért jöttél nem igaz?

- A gondolataimba is belelát? – nevetett Fabian, miközben elvett egy szál cigarettát, s nézte, ahogy Julien segít neki meggyújtani.

- Fabian! Én politikus vagyok. A politika pedig üzlet. Végtelen üzlet. Érted? Pontosan tudom, hogy egy fiatalember, akivel nem éppen kedvező a rokoni kapcsolatunk, nem ok nélkül jön ide. Egy huszonegy éves fiatalember ráadásul házasodni akar. Én ezt is tudom. Azt is, hogy Robin jól akar házasítani. Ez pedig hozományszerzést jelent.  Én jobban értem a londoni viszonyokat Fabian mint gondolnád. Ki a kiszemelt? – szippantott mélyet a cigarettából Julien és a füstön keresztül Fabiant nézte. Fabian futólag szívta meg a cigarettát.

- Anna Montgomery – fújta ki a füstöt Fabian.

- Hah! Nagy vadra vadászol London vadasparkjában öcsi! – nevetett Julien. – De értem már miért vagy itt!

- Tudom, hogy Montgomeryvel politikailag ellentétes nézeteket képviselnek, azt is, hogy Montgomery személyesen fúrta meg a miniszterségen többször is a beadványait. Többszörösen is kész rá, hogy bosszút álljon rajta nem igaz? Miért ne állhatna rajta bosszút egy olyan módon, amit az öreg Montgomery nem is vár!

- Ravasz, nagyon ravasz. És jól tájékozott. Úgy látom olvasod a napilapokat fiam – kacagott Julien. – Mi pontosan az üzlet feltétele?

- Tudja jól mi a vágyam.

- A régi nóta igaz? A de Noir vár.

- Figyeltettem a várat, nem tartózkodik ott nyáron sem – tartotta el a cigarettát türelmetlenül Fabian.

- Holdfölde, hogy is mondjam, nekem kicsit unalmas. A nagy halak Bristolban vannak és Cardiffban nyáron inkább azokat a partokat választom… nem állítom, hogy nem kezd fölöslegessé válni számomra a de Noir vár… már húsz éve van a birtokomban és az igazság, hogy akkoriban bármit megtettem volna azért, hogy megszerezzem, de most már elvesztette a varázsát. A vár addig izgatott, amíg nem lehetett az enyém. Ahogy megszereztem kielégültem. Ez ugyanolyan mint a nőkkel. Érted gondolom? – nevetett hasból Julien.

- Igen értem. Köthetnénk-e úgy az egyezséget, hogy segít nekem megszerezni Anna Montgomery kezét, amint a frigy létrejött megvásárolom magától a teljes áron a de Noir várat Montgomery pénzén. Dupla haszon magának! Bosszút állhat Montomgeryn, a lánya révén és családban marad a vár, mégis… teljes árat kap érte, ami szintén a Montgomeryk pénze – nézett fel a férfira Fabian várakozón. Julien a széke karfáján könyökölve szívta a  cigarettáját. Mérlegelt. Szeme lázasan kutatta Fabian arcát.

- Ismerem a családot. Montgomery azért akarta a lányát hozzáerőltetni ehhez a Richards-hoz mert nagyon jó tőkebefektetéseik vannak, persze főleg az új világban, bankokban, de ezek értékpapírok, tőzsdeügyletek. Richards az ősi angol családokba akar beházasodni ezért választotta Annát.  Két út van, vagy Richards oldalról rontjuk meg az egyezséget, vagy Montgomery részről. Úgy kell ellehetetleníteni a jegyességet, hogy közben már kínáljuk is a másikat.  És utána minél hamarabb egybe kell kelni.

- Tehát segít nekem? – kérdezte Fabian sürgetőn.

- Meglátom mit tehetek az ügyben – nyomta el a cigarettacsikket a hamuzóban Julien. Fabian követte a példát. Kezdetnek ez is megteszi. Juliennek tetszett az ötlet. Látszott ravasz szemének sötét, hideg villanásán. Julien keresztbe akar tenni politikai ellenfelének. Ha máshogy nem, akkor így.

 

13 megjegyzés:

  1. Szia!

    Hűha! Fabian milyen dörzsölt tud lenni, nagyszerű, hogy nem egy második Robin :)
    Julien is egészen elfogadható, kissé meghökkentem, mikor elolvastam a Marias részt. Érdekes, ahogy közelednek egymás felé. Milyen arcot vágna Robiin, ha ezt megtudná? Ha végiggondolom Fabian korrekt. Pénzt kínál a várért. Nagyon várom a folytatást. :)

    Pussz
    Sugi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nem szerettem volna egy második Robint. Véletlen sem. Igyekszem Fabiant amennyire lehet elhatárolni attól, hogy azt sugallja ő Robin kicsinyített mása. Fabian nem is lehet már azonos Robinnal. robin sértettsége azért nem öröklődik a fiában. Fabian-nak Julien egy rokon. Akié a de Noir vár. S akitől meg akarja szerezni azt. Fabian nem a rablóvezér és nem a klánvezér itt elsősorban. Kitervelt valamit és ezt véghez akarja vinni...de tisztességes úton. Hát ebben eléggé különbözik Robintól:D
      Julient egy picit más megközelítésből látjuk. Azt hiszem egy kicsit a nagybácsi rokon-hangulat jön elő Fabiannál, az a férfi, aki titkon mindig Robin kiszemeltjeibe lett szerelmes. Véletlenségből:)

      Puszi:
      Callie

      Törlés
    2. Julien nekem szimpatikus, elvégre gőgből el is zavarhatná, mégsem teszi. Tényleg olyan nagybácsisnak tűnik. :) Amúgy, ha Julien fiú nélkül marad, akkor Fabian örökli a várat?

      Sugi

      Törlés
    3. Itt Julien nekem is szimpatikus, Jó őt kicsit más megközelítésből látni. :) SZerintem Julien nem haragszik a de Noirokra. Ő egyszerűen megszerezte, ami kellett neki ennyi. Robin persze elvből gyűlöli, de Fabian miért gyűlölné?
      Egyébként nem Fabian örökölné a várat, hanem a közvetlen Montmarte ág. Bár Juliennek nincs fia, de lányágon örökítené a várat.
      Nem véletlen, hogy Fabian is rástartolt Annára. Ugyanis Anna is lányágon fog mindent örökölni az apja után. Vagyis a Montgomery várra fáj Fabiannak is a foga:)))

      Callie

      Törlés
  2. Szia Callie! :)
    Ne haragudj, hogy eltűntem, most pótlom a mulasztásom ^^ Legalábbis igyekszem :)
    Először is, bár nem emlékszem, melyik Corinne-Armand részhez írtam utoljára, de azért velük kezdem.
    Nagyon örülök nekik, hogy végül a körülményekhez képest minden sínen van. Örülök, hogy fiuk született... De nem emlékszem, hogy lett volna-e említve a neve oO Majd megnézem a részeket, de lehet, hogy nem írtad, most ezt így nem tudom, de fáradt vagyok megnézni, bocsi. xD
    Tudtam, hogy Maria rendes, könyörületes, szerető anya, remélem, azért egyszer valaha Robin is megbékél. Hátha majd drága Fabianunk... Na de nem kalandozok el... Nagyon :D
    Te jó ég, hogy vert a szívem, amikor a párbajos rész volt! James egyébként nagyon szimpatikus. :) Na jó, össze-vissza írok xD.
    Szóval Jamest nagyon kedvelem, nekem is van egy ilyen nevű karakterem a kedvenc, nem publikus sztorimban, úgy tűnik, a Jamesek ilyen jófej emberek :) A kedvenc dobosom is James! :D
    Na jó, szóval ő szimpi... De Anna! Hát ő nagyon nem xD Gőgös liba. Ha egy Fabian de Noir "üldözne" a szerelmével.. Ahw *-* Gondolom a genetikája is hibátlan, ráadásul egy nagyon édes fiú! Értem én, persze, hogy ne érteném a lány helyzetét, de sutyiban akkor is rávetném magam :D
    Nos, a párbaj megijesztett, a szívem kihagyott, reméltem, hogy Mr. Santa nem ilyen módon szándékozik nekem szolgáltatni, bár ha ide menekül, nem küldöm haza xD. De tudtam, hogy nem bántod, főleg, mivel elég rövid lett volna a története.. :D
    Fabian, te kis furmányos! Nő, vár, hozomány? Mesterhárams öcsi, adj egy pacsit! xD Remélem, sikerül összehoznia, amit eltervezett ^^ Szeretném joggal beleképzelni a De Noir vár lovagtermébe, ott a helye, és onnan kell "dirigálnia"! :D
    Te jó isten, ezek a visszaemlékezős részek! IMÁDOM mindet *-* Kicsit teljesebb képet kapunk a gyerekkorukról, egészen más szemszögből, teljesen új dolgokat. A vár visszafoglalásának kísérletén nagyon sokat mosolyogtam, de szegény keményfejű Fabian! :)
    Oh, Shadow, drága kiskutya, hogy hiányzol nekünk! :( Neki nem lehetne története? xDDD
    Na jó, kicsit szentimentálisra sikerült ez a komment ^^"
    Nagyon várom a folytatást, igyekszem majd rendszeresen írni!
    Puszi: Phoebe.

    U.i.: Mi történt a Holdhercegnő-találkozóval? Sztornózva lett? Nem találom a bejegyzést :|

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. U.U.i.: Imádom a napi idézeteket, annyira jók, ez a mai is, az otthonnal *-* Teljesen Corinnékra illik :) Legalábbis szerintem ^^.
      A hónap ikonja nem rossz, szeretem azt a részt a filmben, amikor Robin végre a sarkára áll ^^ :D

      Törlés
    2. Szia Phoebe!

      Holdhercegnő talit valóban töröltem. Két hét alatt nem juttottunk ötről a hatra, szóval én holnap utazok Pestre és nem leszek sokat netközelben, innentől én már nem tudok egyeztetni. Azt hiszem te voltál az egyedüli, aki budapesti, tehát ha érdekel még a dolog, akkor csak velem tudsz találkozni mivel én folyamatosan fent vagyok. Mivel napi nyolc órában a Buda-várnál leszek, ezért ha érdekel a téma akkor pontos helyszínt is adok. Ruswurm cukrászda, lehetőleg délután. Melyik nap lenne neked alkalmas? Ha jól emlékszem csak hétvégéken érsz rá. Akkor pénteken vagy szombaton a Ruswurmnál?
      A mai napi idézet nekem is a kedvencem, az ilyen idézetek miatt gondolkodom le, hogy lehet tényleg el kellene már kezdenem Wass Albertet olvasni. EZ nagyon Corinne-ékra illett és nagyon szép volt és nagyon igaz is:)
      Nekem is egyik kedvenc jelenetem, amikor Robin végre szembeszáll az apjával. És hát persze, hogy egy nőért, és egy nő kedvéért:)))) ezért szeretjük annyira ezt a történetet és ezt a párost:)))
      Hamarosan megtudjuk a kis lurkó nevét, eddig még nem találtam megfelelő nevet, na de most megleltem és most már Armand fia is bátran szerepelhet a történetben, hamarosan megjelennek ők is a színen.
      Szeretem a Fabian szemszögő gyerekkori részeket, kevésbé lírikus, kevésbé szerelmi, de mégis nagyon kis bohókás az egész. Jó gyerekkoruk volt, szerintem. Shadowt én is imádom, még lesz róla néhány jó kis jelenet.... de sajnos kutyaszereplőről hát nem tudom, még nem próbáltam olyat írni:)))

      Anna. Anna nagyon nem egyértelmű szereplő, és nem is lehetünk benne biztosak, hogy igazán szeretni való szereplő lesz valaha is. Ez majd még elválik. Amíg Corinne-éknál nem léptünk ki a család határain kívülre, addig Fabiannal már igen. Fabian nem családból választ. Anna nem azonos a de Noirokkal és soha nem is lesz velük azonos. Hát majd ahogy halad előre a történet megismerjük, hogy milyen is Anna. Szerintem megosztó személyiség lesz, van aki végig nem szereti, van aki valahol vmiért majd megkedveli. Anna ilyen lesz.

      Nem véletlen esett Fabian választása Annára, és nekünk ezt el kell most fogadnunk. Bár én is inkább a rávetem magam Fabianra kategóriába sorolnám magam, Anna nem fog hozzánk csatlakozni...ő nem ilyen. ő ehhez túl angol:)))
      Hiányoztaka kommentjeid, úgyhogy várom nagyon, a rendszersséget .:))

      Puszi:
      Callie

      Törlés
  3. Callie!
    Jó, hogy most már Julien is fel tünt a színen. Izgalmas. Fabian ravasz:) jó kis tervet gondolt ki. Jó lenne, ha vissza tudná szerezni a De Noir várat. Az öreg De Noir már nem él?
    És még azt szerettem volna kérdezni, hogy ha Anna nem lenni vagyonos, Fabian akkor is szerelmes lenne belé és el akarná venni?
    Andy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andy!

      Az öreg de Noir már nem él. Ezért Julien tulajdona jelenleg a vár. Mivel a felcseperedő gyerekek kalandjai közt nem érzékeltük a halálát ezért nem derült ki.
      Azt hiszem a legvelősebb kérdést megfogalmaztad. Az egyik legfontosabb és legjobb kérdés mind között. Hogy Fabian akkor is szeretné-e Annát, ha nem lenne olyan vagyonos?
      Nos a válaszom bármilyen kiábrándító is az, hogy: nem.

      Fabian éppen azért szerelmes Annába, mert Anna vagyonos. Tehát fele részt Anna pénzébe szerelmes. Persze ez is egy mértékletes szerelem. EZ nem egy Armand/Corinne, nem egy mindent elsöprő lángoló csoda. Fabian a maga módján szerelmes Annába, tetszik is neki a lány, de ha a kritériumoknak nem felelne meg, Fabian felé sem nézne.
      EZ valahol nagyon is egy érdekvonzalom, nincs mit tenni Fabian neveltetése tökéletes lett, ő igazán nemes, és tudja, hogy azonos az azonosban oldódik, nem fog kibillenni a szerepéből, iszonyat jól akar házasodni, különben a de Noir családnak befellegzett. S ezt ő nagyon jól tudja, nem is fog engedni. Majd a későbbiekben látjuk mennyire nem.

      Calie

      Törlés
  4. Nekem igazából kivételesen lehet, hogy jobb lenne a hétköznap, mert a barátom pont a hétvégére jön fel hozzám Miskolcról, ha minden igaz, de még nem tudom, hogy lesz, ezért a hétvégém kicsit zavaros, nem akarlak téged is belerántani.
    De természetesen nagyon szeretnék veled találkozni :) És a budai várat is szeretem, rég voltam arra :)
    Ha tudsz írni még mostanság, itt az e-mail címem: phoebeamanda.grant@gmail.com, itt egyszerűbben tudunk egyeztetni. :)
    Puszi: Phoebe ^^

    VálaszTörlés
  5. Szia! :)
    Három napon keresztül még csak a gép közelébe sem jöttem.Azt hiszem,kevesebbet kéne gépeznem,mondjuk minden másnap.Tegnap már fel akartam nézni,van-e új rész,de vihar volt,úgyhogy nem nagyon akartam megkísérelni egy villámcsapást,vagy áramszünetet,éppen ezért hatalmas boldogság,hogy ma már tudok gépezni,és ráadásul olvasni is tudok egy új részt! ♥
    Eléggé meglepődtem,hogy Fabian várfoglalásba kezdett.Nem gondoltam volna,hogy ilyeneket is csináltak. :)
    És olyan kis dinka volt. xDD
    "Maga sem értette miért olyan jó móka megríkatni a húgát. De öröm volt nézni, amikor Corinne elsírja magát."
    Ez azért kedves tőle. xDD
    "- Figyelj Corinne elbőgi magát, tuti, hogy mindenki elmenekül, mert a nyávogását hallgatni sem lehet – bólogatott Fabian."
    Istenem. xD
    Milyen aranyos is volt Shadow! ♥ Hiányzik.
    Nagyon megijedtem,hogy valami nagyobb baj lesz,de szerencsére eljutottak az orvoshoz!Lehet hogy a génjeikbe van építve a várfalról leesés,mert a filmben Maria is legurult,de szerencsére nem lett baja. :)
    Fabian olyan lüke! xDD Amiket mondott. xPPMegpróbálta betörni a várfalat.xDDDneeee!ez fááááj! xDDD
    Na meg otthagyták Corinne-t! xDDDNo comment. :DDD
    "- Mindent meg lehet etetni vele – röhögte Fabian. – Na ezért nagyon király dolog egy kisebb tesó. Főleg ha lány! Azok jó buták!

    - De, ez végülis hazugság volt – felelte Armand.

    - Nem hazugság, az igazság elhallgatása – válaszolta Fabian. – Ezt a mondást apától tanultam. Ő mondja, hogy nőkkel így kell bánni. Tudod nálunk sok a nő. Kettő is van. Na nem árt ha ismered ezt a mondást."
    Tudod,nálunk sok a nő...xDDD Atyaég.xDDDNem semmi ez a Fabian.xDDAzt hiszem röhögőgörcsben fogok meghalni. :D
    Eléggé meglepődtem,mikor Fabian a Montmarte villához indult.Fogalmam sem volt róla,vajon mit akar ott.Aztán meg WoWWWW.Nem gondoltam volna,hogy egyszer,talán még Fabianéké lehet a de Noir vár.Ráadásul Julien segítségével?Érdekes.Mégis miilyen szép gondolat. :)
    Visszatérve Annára,tudtam én,hogy Fabian kieszel valami ördögi tervet.Az mondjuk eszembe se jutott,hogy Julien segítségével fogja megkaparintani,de végül is miért ne? :) Már nagyon várom,mi fog kisülni ebből!!!!! :D
    B.Bodrovaj :)

    U.i.:Szerintem aranyos,hogy Juliennek van egy fényképe Mariaról és Corinne-ról. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bodrovaj!
      Szerintem érdekes fordulat volt, hogy éppen Julien lesz a kulcs ebben a történetben:) hogy Fabian, aki nem azonos a szüleivel lát lehetőséget a rokoni kapcsolatokban. Szerintem ez jó kiindulás, különösen, ha várfoglalásba kezd :)))
      Ha Annáról van szó, Fabian nem fog nyugodni ebben biztosak lehetünk, kell neki nagyon a vagyonos szép örökösnő. Tehát dolgozik majd azért az ügyön, hogy sikeres is legyen.
      Nekem is nagyon tetszett, a kép Mariáról és Corinne-ról, olyna kis édesek lehettek és a fejemben olyan szép kis kép volt ez róluk, vmi a múltból, amit nagyon szeretnénk, de a képek csak pillanatok és nem az élet...
      Callie

      Törlés