Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2013. augusztus 8., csütörtök

Halászház a tengerparton

Ezzel a fejezettel szeretnék nagyon sok boldog születésnapot kívánni hű kommentírómnak B.Bodrovaj-nak! Köszi Bodrovaj és tölstd nagyon jól ezt  a napot! Pusz: Callie

És lányok örömmel jelentem be, hogy a Fenyvesek lordja is ezzel a fejezettel jubilál, ugyanis ez a fejezet pontosan a 100. bejegyzés a blogon:)))


Amikor Corinne másnap felébredt Armand már nem volt mellette. Hideg vízben mosakodott meg. Nem volt Francios, aki megmelegítse a vizet, mire ő kimászik az ágyból. Fájt a háta a földön fekvéstől. S rengeteg teendője volt az új házban. A saját háztartásában. Corinne feltűzte a haját és bő ruhája elé kötényt kötött. Kilépett a kis verandára, ami a tengerre nézett, mint minden halászházé itt a parton. A tőle néhány méterre levő  házban kint teregetett egy nő a verandán. Sarkában kisgyerek sertepertélt. Corinne a fakorlátra tenyerelt. Már megtépte az idő a házat, a lépcsőket, a korlátot is. Most látta igazán Corinne, a nappali fénynél, hogy milyen szürke kis ház ez is, mint itt a soron a többi.

-         Üdv! Emma vagyok! – integetett át a nő , hogy kicsipeszelt egy ruhát.

-         Corinne! – integetett vissza Corinne ő is mosolyogva.

-         Örültem, hogy végre megvette valaki ezt a házat itt a szomszédban. Olyan sivár és élettelen volt. Jó hogy ilyen fiatalok költöznek ide mellénk – mosolygott tovább a nő. – Találkoztam a férjével is.

-         A férjemmel? – lepődött meg Corinne. Csak sokára esett le neki, hogy a barátságos Emma  nem másról, mint Armandról beszélt.

-         Micsoda derék fiatalember az! Hogy faragott itt a verandán míg le nem ment a nap! Jó férje lesz! Mondta, hogy hamarosan kisbabájuk lesz! Mikorra várják a kicsit?

-         Én…január körülbelül – hebegte Corinne, s zavarában a kontyát kezdte igazgatni.

-         Elrepül az a kis idő is, majd meglátja! Most megyek mert ideje főzni az ebédet, mindjárt hazajönnek a hajnali halászatból és ha nincs kész az ebéd! Jaj, akkor nagyon kikapok! – nevetett fel Emma, s már be is ment  a kicsivel a nyomában. Corinne a homlokát ráncolta. Tehát Armand is hazajön ebédre? Vagy nem? Fogalma sem volt mi Armand napirendje. Corinne sietve visszalépett a konyhába, levest tett fel főzni, Armand úgy látszik sok gondot fordított arra, hogy megfelelő tűzhelye legyen. Vajon honnan szerezte be és mennyibe kerülhetett? Corinne bekavart egy gyors pitét is, s míg azok a tűzhelyen készültek végignézett a helyiségen. Az asztalra hímzett terítőt tett, ahogy a székekre is. Az ablakok elé függönyt akasztott, az ágy köré eligazgatta a szőnyegeket. S elkezdett a szekrényekbe pakolni.  A befőtteket és dzsemmeket elrendezte a konyhában szépen egymás mellett a polcokon. Épp  a sütőből vette ki a pitét, amikor Armand megérkezett.

-         Hazaugrottam, hogy megnézzem boldogulsz-e? – lépett be a helyiségbe Armand.

-         Boldogulok – mutatott a terített asztalra Corinne. Armand megigazgatta a szekrényeket. A falhoz tolta őket. S közben megnézte, mit végzett Corinne. Az anyagoktól hangulatos lett a kis szoba. Már nem is volt olyan kopár mint amilyennek az emlékeiben élt. Vidám volt, tele hímzett virágokkal, mindenütt fehér alapon zöld, és sárga virágmintával, derűs volt az egész. Corinne keze nyoma volt. A szőttesek natúr színűek a szélükön piros mintával. Szép szőnyegek voltak, egyszerűek.

-         Jó helyre jöttem? – mosolygott rá Armand.

-         Tetszik? – szedett a levesből Corinne.

-         Nagyon – bólintott rá Armand. – tudtam, hogy csak te kellesz ide és máris megváltozik a hangulat – mosolygott Armand, ahogy sietve a levest kanalazta.

-         Csak én?

-          Az erdei tündér, aki varázserejével igazi otthonná varázsolja majd – felelte magyarázatként Armand. – Igaz Tündérke? – átnyúlt az asztal felett, és megsimogatta Corinne kezét.

-         Tündérnek neveztél – mosolygott rá szomorkásan vissza Corinne. – Akkor minden rendben van. Ha Tündérnek nevezel akkor tudom, hogy rendben vagyunk.

-         Fenséges amit főztél, de sietnem kell vissza – ölelte magához Armand búcsúzóul.

-         Halszagod van – jegyezte meg nevetve Corinne.

-         Tudom. Majd délután ha hazajöttem fürdök – rántotta meg a vállát tehetetlenül Armand. Még gyorsan begyűrt a szájába egy meleg piteszeletet és már sietett is vissza. Ahogy elment Corinne még mindig érezte a halszagot. Jött –s ment szellőztetett, mire rájött, hogy Armand halat hozott haza. Vödörben. Ott volt az asztal mellett. Corinne elmélázva figyelte a hal fakószín szemét, ahogy pislogott.

-         Belőled jó kis halászlé lesz ma este – beszélte meg a hallal Corinne. Összeszorított szemmel végzett a hallal, úgy ahogy Armand mutatta neki még két éve szentivánéjkor. S  nekiállt, hogy halászlevet főzzön belőle. Már kora délután volt, amikor Corinne vizet tett oda forralni, hogy lefürödjön. Hosszasan lustálkodott a vízben. Próbált arra gondolni, hogy mi a következő feladata. De mégsem tudta elfelejteni a vadászházat. Tegnap még ott aludt, még ott hajtotta álomra a fejét, a pihepuha ágyában, a szép fehér medve előtt jött-ment, a valahonnan összelopkodott ezüst étkészlettel evett, finom porcelántányérból ettek, nem ezekből a fatálakból. Igaz ezeket Armand faragta fáradtsággal.   Corinne elkezdte kiöntögetni a fürdővizet és újat melegített. Mert emlékezett, hogy Armand azt mondta, ha hazajön fürödni szeretne. Elfáradt. Annyira elfáradt, hogy muszáj volt lepihenni egy kicsit. Lekucorodott az egyik szőnyegre csak úgy, hanyatt fekve. A halászlé a tűzön, a forralt víz kancsókban a dézsa mellett.

 

Vízcsobogásra ébredt. Oldalt fordította a fejét. Armand a dézsában ült és fürdött. Élvezte a meleg vizet. Szappanhabos volt a haja. Kimerült volt, és lehunyt szemmel tarkóját a dézsa szélének döntötte. Látszott, hogy ő is majd elalszik. A mozgásra és ruhasuhogásra Armand felnézett.

-         Nem akartalak felébreszteni – szólt Armand.

-         Nem akartam elaludni – ült fel Corinne. – Meleg még a víz?

-         Persze, köszönöm. Gondoltál rám.

-         Azt mondtad fürödni szeretnél – nézett oldalt zavartan Corinne.

-         Igen, emlékeztél rá? – Armand nagy csobbanással kiszállt a vízből és sietve törölközni kezdett. Corinne felnyúlt a kontyához és a hajtűket próbálta rendbe szedni.  Armand csak nadrágot húzott, s szedett a halászléből, s közben csendesen mosolygott.

-         Mi az? – figyelte a fiú arcjátékát Corinne.

-         Nem így kell halászlevest főzni, de majd legközelebb megmutatom neked – felelte jókedvűen Armand. Corinne leült vele szemközt az asztalhoz.

-         Mivel töltötted volna a napod, ha otthon maradsz? – ráncolta a homlokát Armand.

-         Sétáltam volna az erdőben, virágokat szedek a szobámba, elsétálok a favésethez – Corinne lesütötte a szemét, s megforgatta  gyűrűsujján a vékony karikagyűrűjét. Most már nem kellett titkolniuk. Most már mindketten hordhatták nyugodtan. Senki sem látta őket a családból. Armand elkapta Corinne mozdulatát.

-         Hiányzik az erdő igaz? – suttogta Armand.

-         Nagyon – lehelte Corinne s szemét elfutotta a könny.  Armand letette a fakanalat. Corinne elfordult az asztaltól, s a köténye sarkával törölgette a szemét. – Nem tudom mi van velem. Olyan könnyen sírvafakadok – próbált mosolyogni Corinne.

-         Gyere, ülj az ölembe! – tolta ki magát az asztaltól Armand, s várakozón Corinne felé nyújtotta a kezét. Corinne habozott, s miközben potyogtak a könnyek a szeméből átült Armand ölébe. Armand vállára hajtotta a fejét, s a fiú keze lágyan simogatta. Tudta, miért sír a lány. Egy hatalmas klán tagjai voltak ők. Rengeteg unokatestvérrel. Nagy családban. Corinne úgy nőtt fel, hogy sosem volt egyedül. Annak ellenére, hogy lány volt, szinte kötelezően jelen volt a fiúk klánjában. Mindig volt körülötte valaki, ha más nem, legalább Francios, a házi mindenesük. S most. Egyedül van a nap legnagyobb részében. Távol azoktól a helyektől, amiket szeret, ahol nevelkedett, ahol jól érezte magát. Armand jól tudta, nem lesz idejük már a klánra. Corinne még nem is látott bele igazán, hogy mennyire nem lesz idejük.

-         Hétvégén sétálunk majd egy nagyot a fenyvesekben! Rendben? – nyugtatta a lányt Armand. – Hiányoznak a de Noirok igaz? Fabian, és a többiek – sóhajtotta Armand.

-         Igen, azt hiszem – szipogta Corinne.

-         Én is csatlakoztam néha hozzátok, tudod, majd néha elmegyünk és találkozunk velük – vigasztalta Armand.

-         De… az már nem lesz olyan – nézett le nagy hasára Corinne. Armand is követte a mozdulatot és Corinne hasára tapadt a tekintete, ami félig nekinyomódott. Kerek, masszív kis valami volt, fölényesen kiharcolva magának a helyet Armand ölében. Armand tenyere rátévedt Corinne pocakjára.

-         Tökéletes forma. Stramm gyerek lesz – mormolta Armand, s értetlenül csóválta a fejét. Corinne, a csöppnyi, törékeny Corinne a kis filigrán erdei tündér, olyan hihetetlen, hogy most egy ilyen terhet cipel magával minden nap.  Corinne lehajtott fejjel figyelte, hogy Armand hogyan tapogatja a hasát. Armand futó csókokat nyomott Corinne arcára, haja tövére, fülére.  Szinte nem is tudatosult benne, hogy mit művel, már a lány ajkát falta. Corinne szinte fuldokolva kapaszkodott bele. Armand keze még mindig a hasát melegítette jólesőn. Másik kezével a kontyába túrt. Fékevesztett árként zúdultak az érzéseik. Szükségük volt egymásra, jobban mint korábban bármikor. Mert most már csak egymásnak voltak ők ketten. Nem volt ágyuk, a földön bárhova kerültek egyforma volt a fekvés. Armand meglazított a nadrágja övét.

-         Az egyetlen előny, hogy most már nem tudlak teherbe ejteni  - rázta a fejét Armand.

-         Csókolj, ne beszélj! – lehelte a fiú hajába túrva Corinne.

-         Szólj, ha nagyon nyomlak – mormolta Armand, ahogy Corinne felé nehezedve beléhatolt. Corinne felsóhajtott a gyönyörtől. – Szeretnék vigyázni rátok.

-         Nem nyomsz, gyere közelebb! – szorította magához a fiút Corinne, Armand olyan óvatosan próbálta Corinne hasától távol tartani magát. A törvényes nászéjszakájuk volt. Itt a halászlak deszkapadlóján. Már csak, akkor döbbentek rá, amikor elcsendesedve mindketten a gondolataikba mélyedtek, s lassan elszenderedtek.

6 megjegyzés:

  1. Szia, Callie!

    Én egy nagyon kicsi házban nőttem fel, négyen voltunk otthon (elszórtan persze, hiszen anyáék mindig változóan értek haza a munkából), talán ezért is van, hogy sohasem szeretnék nagy házban élni. Kicsi ugyan a lakásunk, ahogy Armand és Corinne háza is, de én mindig is úgy voltam vele, hogy jobb is így, hogy ilyen közel vagyunk egymáshoz. Ha összevesztünk nem tudtunk hová menni, nem tudtuk magunkra csapni az ajtót. A kis házak összehozzák a családokat.:) Ez egy különleges varázslat, amit nagyon nehéz elmagyarázni. Féltem is tőle, hogy nem jön majd át az az érzés amit ők éreznek a kicsike halászházban... de megvolt. És nagyon élveztem.
    Örülök, hogy a Armand és Corinne a babával még közelebb kerültek egymáshoz.:) Látszik hogy régen más volt a felfogás. Akkor még a gyerekek áldások voltak, ma meg már teher.
    Nagyon szép volt ez a fejezet, ahogy így sürgött-forgott Corinne, miközben első napját töltötte az ú otthonában. :)
    Izgatottan várom a következő fejezetet!:)
    Gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gréti!

      Pontosan tudom, hogy miről írtál. Egy kis ház hangulata elírhatatlanul jó tud lenni. Ha olyan emberek élnek benne, akik szeretik egymást. És totál pocsék az, amikor nem vagy részese ennek az egésznek, csak látogató vendég vagy és látod, hogy milyen szuper hangulat van, sokan vannak azon a pici helyen és mégis milyen jól elvannak, és úgy szeretnél egy kis porszem lenni abban a közösségben, mert akkor rád is rádvetül az ő jókedvük és vidámságuk. Na én ilyen porszem szerettem volna lenni:) Pocsék volt onnan minden héten eljönni...és azokban az években azt hiszem az volt az egyetlen igazán örömöm. Hát kár hogy vége.
      Na szóval pontosan tudom milyen az amikor sok ember van kis helyen. Bár én nem éltem így de láttam, milyen az élet egy ilyen családban. Szóval maximálisan szuper Armandnak és Corinne-nak szerintem és ők pontosan ilyenek és én nekik el sem tudnék képzelni mást:) Azt hiszem szeretnék Corinne és Armand lenni mindazon nehézségek ellenére, amivel meg kell birkózniuk. Mert ők ketten iszonyat jók együtt szerintem.
      MEgnyugtattál, örülök, hogy sikerült a halászház-hangulatot jól megteremtenem, mert ez nekem is nagyon fontos volt.
      Callie

      Törlés
  2. Szia Callie!

    Nagyon tetszett a fejezet!!! Imádom amiket írsz!
    Izgatottan vártam, hogy mit fognak most tenni, hogy Corinne hogyan viseli a váltást. De feltalálta magát! :) Kíváncsi vagyok, hogy Fabian meglátogatja-e őket, esetleg a klán gyerekrésze?
    Remélem. Én azt látnám benne, hogy ők így is elfogadják Corinne-ékat. Egyébként az előző fejezetben Robin kirohanása után, újra tudatosult bennem, hogy ő már egy viszonylag komoly családapa. Visszaolvastam a Holdudvarban jártam fejezeteket, és olyan éles az elütés a bolondos, Maria-t csábító Robin, és a családapa Robin között, hogy néha egészen belezavarodok.
    De azért az egészet nagyon-nagyon szeretem!!!!
    Corinne-ról és Armand-ról még annyit, hogy remélem, hogy Robin még megbékél és visszafogadja Corinne-t. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy olyan kapcsolat legyen köztük mont Robin és az apja közt. :/
    Sok sikert az íráshoz, várom a szuper új fejezeteket! <3

    Szia, Rebi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Rebi!

      Először is köszönöm, hogy írtál.:)
      Corinne-nak azért nem lesz egyszerű, de bátor lány ő, megoldja a dolgokat. A családtól a reakciók fognak még következni a fejezetekben, tehát más már nem nagyon lesz.:)
      Valamilyen szintű karakterfejlődést meg kell élniük a szereplőknek. Robin már nem az a suhanc, rablóbandavezér, aki Mariát az erdőben csábítgatta, szépen lassan ő is más szerepeket kellett, hogy magára vegyen és mivel gyerekei vannak, természetesen másként viselkedik apaként mint fiúként. A másik, hogy Robinból igazán most azt látjuk, ahogy a gyerekei látják őt, és ez nem azonos azzal a Robinnal, aki a főszereplő Robin. Nyilván a felnőttek is másként látják...
      Már Fabian történetével küszködök éppen... próbálom legyőzni a meleget és önmagamat:)))
      Köszi, igyekszem az írással.
      Üdv: Callie

      Törlés
  3. Sziaaaaaaaaaa!!!!! :D
    Először is,annyira aranyos vagy,hogy pont a szülinapomon tetted fel a részt!!! Imádlak. ♥ Tökéletes ajándék volt!Mikor hazaértem a strandról,első dolgom volt felnézni az oldalra,hátha van új rész.Erre mit látok?Van bizony,és megemlítettél,boldog szülinapot kívántál!!!Leírhatatlanul jó érzés volt,amikor megláttam!!!! *.*
    A másik,hogy ez volt a 100.bejegyzés.Nem gondoltam volna!Olyan furcsa belegondolni.A 100 kerek szám.Egy szép kerek szám.És jó nagy...:D
    Annyira varázslatos ez az egész!!! Körülbelül egy éve találtam rá a blogodra,de mégis,annyi mindent tapasztaltam már meg,annyi mindennek lehettem a részese,vagy a történetek segítségével,vagy pedig az emberek társaságában,mintha már tíz éve ismernénk egymást!!Megtanultam várakozni,megbecsülni a legapróbb dolgokat,és hálásnak lenni.És ez a te segítséged nélkül nem ment volna!!Annyira boldog vagyok,hogy rátok találtam,erre az egész közösségre!!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

    Nem is tudom mit írjak a részről...annyi mindent tudnék,de valahogy nem akarnak ráugrálni a billentyűzetre az ujjaim. :)
    Mindegy,valahol elkezdem...hm...szóval...
    Az első,ami megtetszett ebben a részben,az nem más,mint Emma.Annyira barátságos volt,előítéletek nélkül,tényleg örült,hogy beköltöznek a szomszédos házba!Azt akarom mondani,hogy majd megzabálom,annyira aranyos volt Corinne-nal,de inkább mégse,mert az furcsán nézne ki.Ha Armandra vagy Fabianra mondom ezt,akkor oké,mert ők a szerelmeim,de azért Emmára inkább nem mondom. :) De tényleg,nagyon szimpatikus,és szerintem idővel jó barátai lesznek Corinne-éknak. :D

    "-Tetszik? – szedett a levesből Corinne.
    -Nagyon – bólintott rá Armand. – tudtam, hogy csak te kellesz ide és máris megváltozik a hangulat – mosolygott Armand, ahogy sietve a levest kanalazta.
    -Csak én?
    -Az erdei tündér, aki varázserejével igazi otthonná varázsolja majd – felelte magyarázatként Armand. – Igaz Tündérke? – átnyúlt az asztal felett, és megsimogatta Corinne kezét."
    Annyira araaaaaaanyos Armand!!!!!!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Mindjárt megzabálom őket!! xD

    Mikor Corinne elaludt,már kezdtem azt hinni,hogy valami baj lesz,lángra lobban a ház,vagy valami,de szerencsére nem így történt.

    "-Nem így kell halászlevest főzni, de majd legközelebb megmutatom neked – felelte jókedvűen Armand. Corinne leült vele szemközt az asztalhoz."
    Cukkerek! ♥
    Úgy sajnálom Corinne-t!!!! :(

    "Armand tenyere rátévedt Corinne pocakjára.
    -Tökéletes forma. Stramm gyerek lesz – mormolta Armand, s értetlenül csóválta a fejét."
    He??? xDDD

    Boldog vagyok,hogy a fejezet végén újra egymásra találtak,mert mostanában nem igazán volt idejük egymásra,és már kezdtem megijedni,hogy eltávolodnak.De úgy látszik,a szerelmük mindent legyőz!! ♥
    Hiányzik Fabian!!!! :'( Hiányoznak a hülyeségei,ahogy ugratja Corinne-t... :'( Egyáltalán ki fognak békülni Robinék Armandékkal??????????????????Ugye igen????Ugye????

    U.i.:Komolyan????Tényleg????De tényleg?????????Fogsz még róluk írni??????Yeaaaaah!!!!!!!!!!!!Már várom! ;D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szió!:)
      Tudod, amikor megláttam, hogy ez a 100. bejegyzés, akkor teljes nosztalgiahangulatom lett. Végigfutott bennem az a három év, ami azóta telt el, hogy elindítottam a blogot. Felugrottak a csomópontok, amik az életemben történtek ez alatt a három év alatt és megdöbbentő, hogy milyen jó volt itt lenni, hogy minden krízisben mennyire biztos pont tudott lenni az életemben a blog. AZt hiszem ezért is szeretek blogolni és írni, mert a történetek velem vannak, mindig mindenkor és segítenek elfeledni a mindennapokat, átbillenni a válságokon.
      Örülök, hogy neked is tudtam valamit adni a bloggal és hogy egy kicsit részeddé is vált:) Én annak örülök, hogy te rámtaláltál és a blogra... és köszönöm hogy írtál a jubilálásra, mert nekem egy picit azért ez is fontos volt és nagy időt jelent ez, hosszú küzdelmeket...
      A részről: hát innentől már csak morzsákat kapunk Corinne és Armand életéből, nagyon röviden nagyon futólag... majd jön tőlük egy nagyobb lélegzetű mű, ami új lendülettel ruházza fel őket:)
      Tehát nyugalom nem köszönünk el Corinne-tól és Armand-tól, mert ott lesznek Fabian történetében is. És kap még egy külön történetet Corinne és Armand. A gyerekkorukról már írtam. Szeretném őket egy picit felnőttként is szerepeltetni majd.
      Nekem is hiányzik már Fabian, bár én már nyakig benne vagyok a Fabian történetében, úgyhogy... én már látom az új utat... hamarosan ti is:)
      Callie

      Törlés