Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2021. július 30., péntek

Kedves Max_9


Kedves Max,

készítettem neked egy megfigyelési tervet.

Megfigyelés helye: Blackpool

Megfigyelésre ajánlott objektumok: Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Hold

A csatolmányban részletesen lebontottam neked a bolygóállásokat és elkészítettem az este tíz órakor látható égbolt vázlatos rajzát is a feladatokkal. Ha ezeket megtalálod akkor a következő levelemben új tervet küldök. 

Chelsea


Szia,

köszönöm. Mind megvan.

Max


Kedves Max, 

Most a személyes születési dátumod csillagállásával fogunk megismerkedni. Év hónap nap. Ezeket kell felszorozni a következők szerint:

  • mindhárom szorzatát oszd el 120-al ennek a maradékából vonj ki 30-at.

  • hónap szorozva a nappal, oszd el 24-el. itt is a maradék a lényeg.

  • hónap szorozva a nappal, oszd el 60-al. itt is a maradék a lényeg.


 Az így kapott számok segítségével egy égi pont fog kijönni. Derítsük ki mi a te csillagod ;) Ha ez megvan akkor a csillagképpel szomszédos csillagképeket és  a három legfényesebb csillagát is megkeressük koordináták szerint.

Jegyzetfüzet legyen nálad!

Chelsea


Szia,

jó feladat volt.  Csatolom.

Max


Kedves Max,

ügyesen megoldottad. Jövőhéten ugyanígy?

Chelsea


Szia,

ok, péntek este tíz.

Max


Etetem a halaimat. A kapcsolatom velük. Ilyenkor tudják, mindig a bal szélső sarokba szórom nekik a kaját, ami aztán lassan lepereg egészen az akvárium aljáig. De ilyenkor többen ideúsznak és felfelé ficánkolnak. A bátrabbak fel-felugranak, szinte a kezemig. Éhesek. Mértéktelenül, akár képesek felfordulni is annyit is képesek enni. Ezért fontos a mértékletesség. Mohó halak. Az ujjaimat az üveghez érintem. odaúsznak hozzá.

  • Helo, hogysmint odabent az élet? - kérdezgetem halkan őket.  Egy darabig nézem őket, ahogy bujkálnak a roncshajó, kincses láda és a dzsin lámpás között, mások a vízinövények között kergetőznek. Órákig tudom őket bámulni. Olyan mint egy természetfilm a nappalimban. Áttörlöm az üvegfelületet az ujjlemnyomataimtól és még a forgószékemre ülve is őket figyelem. Ma a vitorlásoktatómmal voltam kint a vizen. Bár tudok vitorlázni, még mindig fizetem neki az órákat. Egyszerű indok: hogy ne egyedül vitorlázzak, fizetem az oktatómat, hogy kísérjen el. Ő persze magyaráz, jó oktatóhoz híven. Szeretek vitorlázni is. Egyszerű, egyenes beszéd. Nincsenek benne hétköznapi sallangok. Közel a természet és minden csak a széljáráson múlik. Tapasztalás. Figyelni a természetet. Megjegyezte, hogy kevés ilyen férfi tanulója volt, aki visszahívta vizsga után is. Tetszik neki, hogy nem vagánykodom el ezt a vitorlázást. Legyen aki elkísér. Enniy. Ezért fizetek személyi edzőt is. Legyen aki akkor is ott van és figyel rám, amikor Wave nincs velem. Egy kigyúrt srác, szinte irigylem, ahogy kinéz, és lehajtott fejjel néz rám, és int, még, még, még. Jó elég. Na még egy. Ez a személyi edzőm. Foglalkozik velem. Mert fizetek neki.


Lehet, hogy csak ezt a fajta figyelmet ismerem. Amit pénzért kapok. Fizetségért cserébe. Mert egyébként nekem nem jár. Nem szolgáltam meg. Nincs indokom figyelmet kapni. Kérni. Remélni. Egy nő figyelmét sem tudom spontán felkelteni. Miért is kelteném? Nem vagyok semmiben sem különleges. Ahogy az egész életemben semmi különös nincs. Soha nem csinálok semmi különöset.


A vitorlásról készítettem néhány drón képet, a part a víz, Blackpool. Külön mappákba gyűjtögetem őket. Még csak nem is látja őket senki. Magamnak fényképezek. Nem nagyon volt, akit érdekelt volna, a drónfelvételeim világa.  Időzítőt állítottam, hogy jelezze a telefonom, ha indulnom kell a kaszinóba. Ma újabb élő kaszinós este.


Hűvös és sötét a bejárata is a kaszinónak. A leginkább azt szeretem, hogy bár túl jól ismernek, sosem köszönnek rám ismerősként. Nincs barátkozás a játékosokkal tilos. Tabu. Úgy köszönnek rám, mintha most járnék itt először. Zsetont váltok és asztalhoz ülök. Érdekes, a székek itt is bézs bársonyhúzottak, mint a pszichológusom kanapéja. Lehet azért érzem annyira otthonosan nála is magam. Megkapom a lapjaimat. Kör kilences és jumbo. Az asztalon a kör ász, káró kilenc, pikk hármas. Emelem a tétet. Asztalon a kör nyolcas. Újabb zsetonokat dobok az asztalra. Asztalon a treff ász. Bedobom a lapokat.


Két hatos. Ez laza kör lesz. Párral általában lehet nyerni. Nem nagy összeget. De lehet. Ez jó lap lesz. Gyorsan fut a kör és valóban el is viszem ezt a kört.


Körülbelül egy órája játszom, amikor fehér suhanó szoknya lebbenését érzékelem a jobbomon. Helyet foglal. A parfümje illatából és a fehér ruhájából tudom ki lesz az.

  • Ismét fehérben tündérke? - kérdezem és bedobom az asztalra a zsetonjaimat.

  • Ez a védjegyem.

  • A fehér angyal? Vagy arkangyal? Hol hagytad a szárnyaidat?

  • Az öltözőben - súgja bizalmasan. Játszom néhány kört, aztán feladom.

  • Elvitted a szerencsémet tündérke! - hagyom ott a játékasztalnál. 


Ha nem szerencsés egy asztal, azt ott kell hagyni. Ennyi. Az est folyamán többször váltok asztalt és a fehér ruhás nővel is összekerülök még asztaloknál. Enyhén megemelem a kártyáim sarkát az asztalról, hogy lássam a lapokat. A két kártyámon dobolok az ujjaimmal. Nem szeretem fehér ruhás nőként emlegetni. Mi van, ha egyszer nem fehér ruhában jön, oda lesz az ismertetője.

  • Mi a neved? - kérdezem meg és közben az ujjaimat a kártyákon ütögetem.

  • Kaszinóban nem ismerkedek - feleli miközben az asztal közepére dobja a zsetonjait.

  • Én sem, de ha meglátlak jó lenne nem a “dögös fehér ruhás nőci” jelzővel illetni gondolatban.

  • Tehát szerinted dögös vagyok? Milyen tárgyiasított szexista gondolkodású vagy - néz rám. A lapokat igazgatom az asztalon. Ő az első, aki annak tart. Bár ő az első, akit valamiért folyton csesztetek szóban. A szememmel végigmérem. A vállpántoktól szép V alakot formázva halad a ruha dekoltázsa a mellei felé. Enyhén látszik csak a melle kerek íve. Finom ruha, nőies.

  • Csak egy kérdés volt - rebbentem el a szemem és a következő lapot nézem.

  • Szerinted… hogy hívnak? - felfedjük a lapjainkat. Új kör jön, új lapokkal. Megemelem a kártya csücskét az asztal lapjáról. Miközben a tizes párt nézem megjegyzem.

  • Aphrodité… vagy Vénusz - nem nézek rá, a lapjaimat nézem, de a szemem sarkából látom, hogy átsimítja a ruhája pántját és a nyakát. Azt hiszem hízelgett neki ez a kifejezés. De ezekben a fehér ruhákban tényleg a tóga színére tudok gondolni, a bíborvörös ajkaival. Szinte a kaszinó zárásáig kártyázunk. Amikor az utolsó asztaltól felállunk, odalép hozzám.

  • Egyébként Tia.

  • A Tiara legalább olyan jó név, mint az Aphrodité - biccentek. - A habokból született igazgyöngy Tiara.

  • Valahol mélyen te egy cuki srác vagy… - Megemeli a szemöldökét várakozón.

  • Max - adom meg a választ.

  • Max. Ma is jó játék volt. Felveszem a szárnyaimat és indulok is. de előtte...megiszunk valamit a bárban?

  • Éhesebb és álmosabb vagyok annál, hogy igyak. De kösz. Jó éjt! - zárom rövidre.



Anyám egész héten nem hívott. Haragszik, hogy ott hagytam a Diane utáni vasárnapon. Én sem keresem, de tudom, hogy idővel fel fogom hívni. Mondjuk holnap. S minden visszatér a régi kerékvágásba. Addig viszont élvezem az egy órás fizetett figyelmet, amiben Christina Richardson részesít. Csak rám fókuszál a tekintetével. Szeretem ezt a pszichológus nézését. Békés derűvel  kitartóan figyel, néz, rám, csak rám. Lehet frusztrálna, ha más csinálná, de ő valamiért jól csinálja. S ezért nem tudok neki beszélni arról a két nőről aki igenis itt van a gondolataimban, az álmaimban. Chelsea és Tia. Mert róluk álmodtam, mintha egyesítették volna egymást. Tia, aki a külső énjét adja Chelseanak, akit csak levelekből ismerek. Christina azt mondta figyeljem az álmaimat. S most egy igazi Jákob álmom volt. Azért, mert hétvégén a prédikációban erről volt szó: küzdelem az ismeretlennel. A sötétben. Önmagunkkal. Istennel. Egy… angyallal. Aki lépcsőkön lépked fel az égig. Tia és a lépcső tetején álmomban ott állt távcsővel Chelsea, s azt mondta, gyere olvasd ki önmagad a csillagokból, te csillagbaba. Önismeret. Chelsea nem hisz a horoszkópban és a bolygók életre gyakorolt hatásában. Ő csillagász. Az asztrológia és az asztronómia két külön dolog.  Az egyetlen biztos és állandó  nőhöz kapcsolódó pont az életemben. Az Chelsea levele. Ha Londonnal beszélnék, most rágyújtanék vele. De Christina várakozó tekintete van itt csak velem szemközt.

  • Ma nagyon esik - összegzem tömören.

  • Te szereted a vizet Max - feleli.

  • Mondjuk nem akkor, amikor ömlik az ágy körüli ablakaimra egy egész éjszakás kaszinózás után, jó kis széllökésekkel és a fél partszakasz viharjelzésben van, de igen, szeretem a vizet. Ha nem figyelek, akkor vízágyam lett volna pillanatok alatt. 

  • Rendkívüli esemény a héten?

  • Találtam egy négylevelű lóherét. Ez szerencse - bólogatok. Hajnalban fent maradtam és együttállás híján mégiscsak elkalandoztam az asztrológia felé. Chelsea rosszul lenne, ha leírnám neki, de találtam egy Szerencsepont számítást. Nappali és éjszakai számítása is van. Aszcendens plusz Nap mínusz Hold. A bolygók boldogságkódja. Ha ezt most megemlítem, akkor Christina asszociálni fog. Chelsea-re. Tehát ezeket a lapokat el kell dobni.

  • Hogy miért nem alakítok ki párkapcsolatot? Ez a kérdés igaz? Félek. Kudarctól való félelem. Ennyi. Félek belemenni is. Mert előbb utóbb eljutunk oda, hogy szex. Na és fogalmam sincs akkor mit fogok reagálni. Tudom egy kapcsolat két emberen múlik blablabla. Ezért nem keresek párkapcsolatot. Helyette simán elcsevegek bárkivel akár a világ végéig is, amíg az barátság. Amíg az beszélgetés, levelezés, akármi. De ne jussunk túl egy vonalon, ami fizikai-testi érintkezést követel. Húztam egy vonalat, és azon túl nincs átlépés. Bocs. Ne zavarjátok a köreimet - teszem szét a karom a kanapén. - Tudod Chris, minden pasinak van a gépén egy mappa, amiben a féltett titkai vannak. Nagy százalékuknak pornóképek, videók, exek akármi. Nekem? Tele van olyan dolgokkal, amiket másokkal nem tudok megosztani, mert nem érdekli őket. Drónfelvételek, akármi.

  • Miért gondolod, hogy senkit sem érdekel?

  • Ugyan Chris, a mai internetes világban? Minden baromságot lájkolnak, nekem a saját anyám megjegyezte, hogy folyton unalmas dolgokat osztok meg, amit még ő sem hajlandó lájkolni. A saját anyám. Érted? Az egyetlen akibe zsigerileg bele lenne táplálva, hogy szeressen és elfogadjon olyannak, amilyen vagyok. Közli velem, hogy halál unalmas vagyok és totál értelmetlenségek érdekelnek, ami kábé senki mást nem érdekel. Vagyis hülyeségek.

  • Ezzel ismét ott vagyunk, hogy a szülői hatás erős.

  • Ez nem csak szülői hatás - rázom a fejem. - A haverjaim ugyanazok. Mindenki, ugyanaz. Ha nem fizetek nekik, akkor le se vagyok szarva. Ez van, a pénz beszél, a pénz figyelem. Mondjad csak, tipikus pénzember gondolkodásom van, közgazdász vagyok, mindent csak pénzben tudok mérni, még a nem létező szórakozásomat is. A hobbijaimat, a kapcsolataimat, a kenyérkeresetemet.  Wave kábé szánalomból jön velem edzeni, mert bérelte a kecómat és hát én ismerős vagyok Blackpoolban, London tökre ugyanez, ha itt van a városban bérli a lakásomat. De a valóságban kis hülyének néznek és mellettem úgy érzik, ők előrébb vannak. Ez szimplán egófényezés tőlük. Nem őszinte kapcsolat. Chris ez az igazság. Nincs egyetlen őszinte kapcsolatom se.  Nem tudok hinni az őszinte kapcsolatokban. Nincs ilyen. Nincs. Egyszerűen nincs. Chris itt van a kedvenc szlogened rám: Nincs kapcsolat. Igazat adok neked. Nincs. Mert nincs őszinte kapcsolat. Ez az igazság. S nekem nincs szükségem őszintétlen kapcsolatokra. Főleg  nem az intim szférámban egy nővel, aki olyasmit akar tőlem, amit én nem tudok megadni neki. A szexet igen.

2 megjegyzés:

  1. Szia Callie!
    Azért az sem utolsó, hogy Chelsea nem pénzért cserébe foglalkozik vele, szóval örülök, hogy Max biztos pontként nevezte magában a levelezésüket.
    Egyébként engem zavarna egy ilyen beszélgetésben Max szűkszavúsága, folyton azon rágódnék, hogy zavarom-e, pedig például itt láthatóan kapcsolódási pont a levelezés. Az őrült kiismerhetetlenség. °~°
    Tia és Max. Amikor Tia Max arcába vágta, hogy szexista, az nagyon komoly pillanat volt. Talán a legpoénosabb rész címért is elmegy, a fejemben annyira jól lement a szitu. :D
    Kezd egyre jobban érdekelni ez a csillagos dolog. Ez a fejtegetés, ezek a képletek stb. A kamu horoszkópok annyira nem adják át a dolgokat. :D
    Az őszinte kapcsolatokról alkotott véleményt osztom. Nagyon nehéz úgy általánosságban őszinte dolgokkal találkozni, a hamis meg annyira érdektelen, időt pazarló.
    《Bius》

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bius!
      Igen, ez egy jó észrevétel Chelsea-vel kapcsolatban. Főleg, hogy a mai fejezetben sorra olyan kapcsolatokat említ fel Max, amiket pénzért tart fenn. ( eredetileg befizetett volna Chelsea túrájára is, de végül mégsem ment el, és Chelsea mégis végig viszi a túrán ellenérték nélkül is.) Ez elég fontos szempont lesz.
      Én személy szerint kikészülök az ilyen semmilyen válaszoktól. Meg tudok őrülni a tartalmatlan beszélgetésektől, levelektől. Meg ha ennyire nehezen kell kiszedni a szavakat, a válaszokat valakiből. Tényleg mintha terhelném, fárasztanám, zavarom. Valószínűleg így is van. Csak akkor miért nem írja meg? Amikor rákérdezek akkor meg jön a válasz: hogy dehogy! Hát nincs annyi kérdőjel, amit én fel tudnék már tenni az életemet végigkísérő ilyen furcsa kommunikációkon... Szóval Max mondhatni egy tipikus jelent az életemben :D
      Titokzatos Max... ugye milyen őrjítő?
      Tia-Max. jó páros lesz. Kedvelem a kettősüket. Azt hiszem Tia szexista jelzője viszi a prímet ebben a történetben. De kár, hogy nem tudtam jobban megírni Max reakcióját erre. Ahogy az arcába kapta ezt a kifejezést. Szóval a fejemben nekem is nagyon jól lement a szitu, de nem tudtam kiírni... :D Nincs az a szerkesztő akit meg tudnék fizetni az ilyen gyomok kigyomlálásáért. De már feladtam... megírom ahogy és olvassa aki akarja... nem tudok többet tenni. Egyszerűen anyagilag ez nem vállalható. Sajnálom, de ez van.
      Örülök, hogy kicsit beléd is beültettem ezt a csillag-témát. :D Én is nagyon ráálltam a témára, most nagyon Max-csillagok és csillagászatban telik a nyaram. Sok idétlen horoszkóp van, de azért vannak akik elég komolyan tudják csinálni és nem hülyeség, amit írnak. Persze ez mind csak "hajlamosit" de ahogy az is meghatározó, hogy melyik generációba születsz bele X,Y,Z,Alfa... márpedig az az évszám! Hát ugyanígy meghatározó a hónap-nap is. és nem tudjuk felbecsülni az aszcendens jelentőségének a hatását. Én azért szeretem tudni valakinek a horoszkópját, mert akkor jobban megértem, hogy mit miért csinál. ezek alap személyiségjegyek, amik nem fognak változni.
      A csillagászat elég komoly számítási tudomány. Én végigcsináltam egy földrajz szakot, de ott igazán a Föld-Hold Naprendszeren kívül más téma nem nagyon volt. Ott a Stellarium programmmal dolgoztunk egy fél évet és ott végeztünk mindenféle dolgokat. Földrajzi helymeghatározások témában. de ahhoz jobban bele kellett volna még mászni ezekbe a témákba. Elég ijesztő volt. Ki lehetett menni, az úrbe, elhagyva a Földet egy-egy választott objektumra. Nekem komolyan ijesztő volt. Ahogy huss ki a Földről a nagy fekete semmibe. Pedig csak egy szoftver volt. Azért nem a legkönnyebb szak egy csillagászat téma... de mindenképpen izgalmas, ha már belekóstolsz és valamit el is érsz benne. Most tényleg horizonthoz igazítva szeretnék megtalálni égi elemeket, ahogy az meg van írva...
      Őszinte kapcsolatok... Csatlakozom Maxhoz... Végre megtaláltam a kifutását Maxnek. Már néhány napja pánikoltam itt, hogy hogyan is fogom megoldani, de ma a semmiből beugrott, hogy hát persze, hogy ez kell ide :D
      Callie

      Törlés