Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2012. december 25., kedd

A fagyöngy alatt

- Istenem én tényleg áldásért fohászkodtam, de meg sem álmodtam, hogy ez szó szerint gyermekáldást fog jelenteni – nevetett fel hitetlenkedve Robin.


- Mindig mondtam, vigyázz mit kívánsz – emelte a boros serlegét a szájához Lionel. – Tehát minden megoldódott.

- Ezzel…úgy tűnik – biccentett Robin.

- Mindig tudtam, hogy találsz megoldást a dolgaidra, és lám, most is előre lerendezted…- grimaszolt Lionel.

- Nem volt tervben – tiltakozott Robin.

- Robin, te sosem tervezel ilyesmit – vigyorgott rá Lionel. – Milyen érzés a tudat, hogy hamarosan ismét apa leszel?

- Kivételesen jó, lehet csak az ünnepek miatt, de most más szemmel látom mindezt. Vagy azért, mert már egyszer átéltem… - rántotta meg a vállát Robin.

- S Maria?

- Mindketten bevittünk a másiknak egy jobb horgot, hát ezek után talán kvittek vagyunk – mormolta a borospoharába Robin. Lionel röhögve karolta át Robin vállát.

- Még egy éhes száj, amivel több a klán. Felkészültél rá?

- Erre nem lehet felkészülni – sóhajtotta Robin.

- Azért pár hónapod lesz rá. Megyek csatlakozok a fiúkhoz egy kicsit – tette le a fenyőfa előtti asztalra a serleget Lionel. A teremben többen táncoltak már gitárdallamra. Lionel előhúzta a farzsebéből a szájharmónikáját és egy cifrázással csatlakozott. Robin tekintete végigsiklott a klántagokon. Maria puncsot mért ki Solange kristálypoharába és szolidan beszélgettek a sarokban. A fiúk a faragott lépcső aljában játszottak. Fabian a lépcsőn ülve elmélyülten dugta fejét unokatestvérei gyűrűje közé. Robin kihúzta a zsebéből az erdőben szedett sápadtfehér fagyöngyágacskát és megindult a női társaság felé. Csak Mariát nézte, az asszonyosan feltornyozott vörös fürtöket, amiből néhány tincset az arca köré rendezett. A fürtös, hullámokból peckesen meredtek a füle mögött hajába tűzött tolldíszek a magasba. A kontyot is hegyes tollak tartották egyben. Igazi mestermunka volt. Robin elképzelni sem tudta, hogy alkotta ezt a munkát a nő, de a tollak mind elegánsak voltak, fényes fekete faggyús hártyájuk csillogott a gyertyafényben, nagyon ünnepi volt és mégis nagyon…de Noir. Jól illett a bordó bársonyruhához ami a fölötte redőzött fekete csipkeanyag mögül sejlett elő, ami sűrűn hullámzott Maria minden mozdulatára és a fülében az ezüstfehéres gyöngyök hintáztak, amit Robintól kapott. De azok a tollak?! Honnan szerezte az asszony? Olyan elegáns volt vele, ahogy a gyönyörű bronzvörösből borvörösbe hajló előkelően simított hajtincsek közé csúsztatta.



Maria minden karácsonykor olyan kívánatosan nézett ki, olyan trükkösen ötvözte a városi eleganciát a de Noirok egyedi ruhatárával, hogy sosem érződött, hogy a nő nem idevaló. Mariában mindig megvolt a szándék, hogy asszimilálódjon, és a maga módján be kellett vallania a nőnek sikerült is elérnie ezt. A maga nőies módján, de Noir volt. Tolldíszekkel a hajkoronájában, a rókaprémes stólájával, amit a melegben a közeli kanapéra dobott. Az ő felesége. A de Noir vár asszonya kellene, hogy legyen. Így, ezzel a finom eleganciával, ahogy tündököl a többi nő között. Sem Solange, sem Charlotte nem vette a fáradtságot, hogy belecsempéssze megjelenésébe a klán férfitagjaira jellemző tollakat, de Maria megtette. Hogy nem vette eddig észre, hogy a felesége ennyire figyelmes, és ennyire szerelmes belé? Az a nő, aki a fiát megszülte, aki most ismét az ő gyermekét hordja a szíve alatt.

- Ha megbocsátassz, Solange… - mormolta Robin, de tüzes éjfekete szemét le sem vette Mariáról.

- Természetesen… - hebegte Solange zavartan és tapintatosan eltűnt a tömegben. Maria meglepetten nézett a háta mögé settenkedő Robinra.

- Néha olyan hangtalanul tudsz lopakodni… - sütötte le a szemét zavartan Maria és a merőkanalat visszaejtette a puncsostálba.

- Csak ha igazán nemes vadat kell becserkésznem – búgta Robin érzékien, s figyelte, ahogy Maria nyakszirtjén a leheletétől libabőrössé válik a bőr. Maria próbált ellépni, de az asztal és Robin közé szorult.

- Robin – nézett fel rá kérdő tekintettel Maria.

- Hátrálj! – mormolta Robin és combjával és csípőjével a helyes irányba tolta a nőt.

- Vendégeink vannak – motyogta zárt szájjal a tiltakozást Maria, de engedelmeskedett és tenyerét maga mögött tartva bizonytalanul hátra lépett.

- Még! – zihálta Robin, s Maria engedve a nyomásnak a falnak ütközött.

- Mit művelsz? – suttogta Maria fürkészve a helyzetet. Teljesen a terebélyes nordmann fenyőfa mögött voltak a szalon sarkába lapulva. Robin szélesen elvigyorodott és felemelte a fagyöngyöt tartó karját és Maria feje fölött a falnak támasztotta.

- Ó Madame de Noir, attól tartok Ön fagyöngy alatt áll – súgta rekedtes hangon Robin. Maria felpillantott a feje fölé. – Nincs mit tenni… - tette a tenyerét Maria csípőjére Robin és lehajolt a nő ajkaira. Maria először meglepetten fogadta a csókot, de aztán elernyedve karolta át Robin nyakát és kábultan adta át magát a nedves, vad vágynak, amivel Robin beborította. Robin szorítása erősödött és csókja egyre szenvedélyesebb és vadabb lett. Maria aléltan nyögött bele a csókjukba és kapaszkodott a férfi tarkójába, attól tartva, hogy különben lábai szétcsúsznak és összeesik itt a nordmann fenyő takarásában a szalon sarkában a férje karjaiban.

- Te csaló! – kapkodott levegő után Maria, ahogy ajkaik elváltak egymástól.

- Igen, az vagyok. Megőrjítesz, annyira kívánatos és elegáns vagy – csúsztak Robin ajkai Maria arcáról a nyakára.

- Robin, egy fenyőfa mögött vagyunk – emlékeztette zavartan Maria.

- Tetszik nekem ez a fenyőfa, jól választottam, jövőre is ilyen lesz – mormolta Maria bőrébe, amely kivörösödött Robin ajkai nyomán. – Istenem! Nincs rajtad fűző! – hápogta Robin tenyerét Maria mellére csúsztatva.

- Nem, már nem hordom… a kicsi miatt – sütötte le a szemét zavartan Maria.

- Ó, igen…a pici – Robin tenyere lágyan Maria hasára simult. – Idebent bújik a kis csöppség. Menjünk a hálószobába! – súgta felajzottan Robin.

- Nem lehet! Tele a ház vendégekkel és mi vagyunk a házigazdák, kérlek Robin…- nyüszítette Maria a szemére ereszkedő köd ellenére.

- Ó az én illemtudó feleségem – távolodott el kissé Robin.

- Inkább táncoljunk – javasolta menekülőútként Maria.

- Nem vagyok túl jó táncos – ráncolta a homlokát Robin, bánatos, kisfiús ajakbiggyesztéssel.

- Táncolj velem, a kedvemért…olyan ritkán táncolunk – fogta kézen a férfit mosolyogva Maria és maga után húzva kivezette a fenyőfa rejtekéből.

- Nem vállalok felelősséget a kék-zöld foltokért, amit táncolás közben szerzel tőlem – figyelmeztette Robin.

- Ezeket önként kérem – mosolygott fel rá Maria. Robin túl közel húzta magához. A csípőjük összesimult és Maria minden lépésnél érezte Robin erős, izmos combjainak nyomását. De most semmi sem zavarta. Robin táncol vele! A ritka alkalmak egyike. Robin nem volt jó a modern táncokban, de a tűz körül remekül ugrált, a ritmusérzékével sosem volt baj. Most minden tudatos lépéskombináció nélkül ringatta a zene ütemére. Édes andalító együtt ringás volt. Maria lehunyt szemmel élvezte férje mozdulatait, ahogy kivételesen a karjában tartja a hálószobán kívül is. A házasságuk alatt egyre ritkábban fordult elő, hogy bizalmasan érintkeztek volna, jó érzés volt Robinhoz simulni, más módon is.

- Szeretek így lenni veled – mosolygott Maria, ahogy Robin hozzásimította az arcát az arcához.

- Én meg szeretnék szeretkezni a feleségemmel – mondta némi bosszúsággal a hangjában Robin.

- Robin! – korholta Maria, s futólag körbepillantott, hogy hallotta-e őket valaki. – Majd este! – súgta Maria.

- Este? Biztos? – kapott a szón mohón Robin.

- Esküszöm! – bólintott ünnepélyesen Maria.

- Én pedig esküszöm, hogy boldoggá teszlek – kacsintott Robin és kiforgatta a feleségét, majd visszarántotta magához.



Lionel visszacsúsztatta a szájharmónikát a zsebébe és szomjasan nyalogatva az ajkát töltött újra bort, magának és Robinnak. Robin le sem vette a feleségéről a szemét egész este. Maria elbűvölő volt háziasszonyi szerepében. Robin egész klánja hivatalos volt a karácsonyi estebédre és Maria tökéletesen eleget tett kötelességének. A klánvezető feleségeként a legelegánsabb, a legszebb és a legkedvesebb volt mindenkihez. Senki sem gondolta volna, hogy ez a két ember talán néhány nappal korában még a váláson gondolkodott. Robin a klántagokkal borozgatott, beszélgettek, nevetgéltek, régi vadászélményeken anekdotáztak, s Maria kedvesen csatlakozott hozzájuk.

- Mond Maria, mi a véleményed Robin vadászteljesítményéről? – kérdezte pajkosan Florian.

- Nos, uraim, bár én keveset láttam Robint vadászat közben… - nézett körbe csillogó ezüstszürke szemeivel Maria, s végül tekintete megállapodott a mellette ülő férjén, aki lehajtott fejjel várta Maria véleményét. - … de azt tudom, hogy a férjem igen jó vadász. Biztos vagyok benne, hogy ő a legjobb vadász egész Holdföldén. A férjemre! – emelte meg a poharát Maria.

- Robinra! – rikkantották a klántagok is és nagyot kortyoltak a boroskupákból. Robin kipirulva és zavartan nevetgélt. Maria mosolyogva hagyta ott a férfitársaságot, de Robin tovább kísérte tekintetével. Maria olyan sokszor szidta, annyi nézeteltérésük és veszekedésük volt. De amikor kellett…mindig mellette volt. Sejtelme sem volt, hogy mit fog válaszolni erre a kérdésre a felesége. S belül, nagyon jól esett neki Maria dícsérete.

- Jó, hogy csak a vadászatot kérdezted Florain – szólalt meg elcsendesítve a klántagokat Robin. – Biztos vagyok benne, hogy rabló-banditaként és útonállóként is megkaptam volta ezt! Az azért nem hangzik ilyen jól – kacagott fel Robin és a kiürült boroskancsókat kezdte összeszedni az asztalról, hogy Francios újra megtölthesse. A klántagok csatlakoztak a jóízű nevetgéléshez.

- Le sem veszed a szemed az asszonyról, ennyire Szent a béke? – bökte oldalba Lionel.

- Szent? Béke? – kérdezett rá a szavakra Robin. – Így is mondhatjuk, igen.

- Ha nem ismernélek, azt hinném, hogy ennyi év után újra belezúgtál – vigyorgott rá Lionel.

- Nem, ez még az első, azóta tart – felelte rá Robin zavartan a borospoharát forgatva a kezében. Lionel halkan füttyentett.

- Ragyogtok, mint a telihold öcskös! – kacsintott rá nevetve Lionel. – Áruld el, hogy csináltad?

- Azt hiszem, egy áldás és egy fagyöngy kellett hozzá – sorolta a karácsonyi kellékeket Robin. – Mindig azt hittem a karácsonyhoz elég a fenyőfa, meg a templomi prédikáció.

- De most…?

- Rájöttem, a legfontosabb, mégiscsak… a család – mosolyodott el szomorkásan Robin.

- Megkomolyodtál ember! – verte vállba az unokatestvérét Lionel. – Ezt én se tudtam volna jobban mindani. – A próféta szólt belőled! A családra! – emelte a poharát Lionel. A klántagok pohara újra megtelt, ahogy Francios körbehordozta a kancsót, s azok is magasra emelték a kupákat.

- A klánra!

- Te Robin! Hol is az a fagyöngy? Kell még neked? – morogta Lionel kiürítve a borospoharát.

- Nesze vidd! Kizárt, hogy kétszer bejön ugyanaz a trükk – nyúlt a zsebébe a fagyöngyért Robin és átnyomta Lionel markába.

- Majd elválik…

- Ne ejstd ki ezt a válás szót, nem tetszik – riadt meg Robin. – Eredj, hajrá a fagyöngy alatt! – vigyorgott a felkászálódó Lionelre Robin.

- Fagyöngyös szerencsét Lionel! – vihogtak oda a klántagok, mire Lionel fagyöngyöt tartó kezével leintette őket. Robin a kakukkos órára nézett az előtérben. Mikor mennek már el a vendégek? Kettesben akart maradni a feleségével… karácsonykor, kettesben, Mariával.

6 megjegyzés:

  1. Ez is nagyon jó volt!!!:)
    Robin most olyan aranyos Mariával<3
    Csak ìgy tovàbb;)
    Üdv.:Dalma

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nekem is nagyon tetszett a páros. Kezdenek magukra találni és összecsiszolódni, jó volt őket így látni :) Ritka percek:)
      Üdv: Callie

      Törlés
  2. Megint egy remek rész!!!!!
    A többire nem volt időm írni, de azok is nagyon jók lettek. Annyira meglepő volt, hogy kisbabájuk lesz. Biztosra veszem, hogy lány lesz. Az írásodból ítélve, úgy jobban ki tudnál teljesedni. Annyira hangulatossá tetted a karácsonyt, le a kalappal előtted! ☺ ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem árulom el a kicsi nemét, az legyen meglepetés:) de most maximálisan imádtam karácsonykor írni a történetet, hiszen minden nap egy éppen aktuális karácsonyi részt tettem fel és ettől egy oly oldalát éltem át a karácsonyvárásnak én is:)
      Örülök, hogy te is így érezted.
      C*

      Törlés
  3. Jó ég!
    Annyira sajnálom, rengeteg részt kihagytam, mert egyáltalán vettem észre! Annyira sajnálom!
    De, nagyon örültem, hogy volt mivel lefoglalnom magam!
    Majdnem sírtam, amikor Maria közölte, hogy beszélni akar Robinnal. A hideg futkosott a hátamon! De amikor Maria kimondta... vigyorogtam és sírtam! Ilyen se volt még!
    Mindig újra és újra rádöbbenek, hogy olyan könnyen el lehet képzelni a helyzeteket, annak köszönhetően, ahogy leírod.
    Fabian kistestvére? Hűűűűű, nagyon kíváncsi vagyok fiú-e, vagy lány?
    Ideérve ehhez a fejezethez, annyit mondok, drága Callie, hogy én is szeretnék egy ilyen klán-családot. Nagyon tetszik ez az összetartás, ez a családiasság. Megjegyzem, még mindig vigyorgok.:)
    Nagyon-nagyon boldog és áldott karácsonyt kívánok megint, így az utolsó napokra!
    puszi Gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gréti!
      Tudom, az ünnepek miatt most kevesebb idő volt ilyesmire, de úgy gondoltam, most azért kicsit mégis jobban ráérek én is talán ti is, hogy olvasgassatok. Ezért aki az ünnepek alatt velem tartott, annak minden nap volt meglepi:)
      Aki az ünnepek után ér rá annak pedig legalább egy csomagban a teljes készlet jut. Legalább nem kellett sokat várni a folytatásra:) Gyorsan tudtad olvasgatni a fejezeteket.
      Jó látni, hogy azért sikerült valami érzelmeket is megmozgatnom a fejezetekkel, hiszen sorsfordító pillanatok is voltak most. És valahogy a nagy izgalmak után mindig olyan jó a boldog megkönnyebbülés, hogy ó minden rendben van. ez nagyon jó érzés én nagyon szeretem. És most kicsit ezt élhettük át Robinékkal.
      Már én is várom Fabian kistestvérét:)
      És továbbra is fennáll az állítás én is nagyon vágynék a de Noirok közé. olyan jó nekik, együtt vannak, van kinek elsírni az örömödet, bánatodat, összetartanak, számíthatnak egymásra...és mindenkinek olyan fontos a család és ezzel már Maria is és a kicsik is:) Szerintem a szíve mélyén mindenki szeretne egy ilyen családhoz tartozni.
      Köszönöm a szép szavakat.
      Én is kívánok neked békés, boldog és áldott karácsonyt!
      Puszi: Callie

      Törlés