Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. október 12., hétfő

Amit a Hold hoz, a Nap viszi el

Robin-Maria-Lionel és Charlotte de Noir, a történet folytatódik ;)

A csónak könnyedén ütődött a móló esőáztatta deszkáinak. Sötétkék bársonycipellők koppantak a hosszú fagerendákon. A kalapos asszony a közeli világítótoronyhoz sietett, de a toronynál senkit sem talált. Visszasétálva a halászfaluba a halászokat kérdezgette, akik csontos ujjaikkal irányt mutattak, egy széles tornácos ház felé. Az asszony belépett a fogadóba. Felvetett fejjel tekintett körbe a pultnál barnasört kortyolgató férfiakon, és elbűvölő mosollyal biccentett.
-          Jó estét uraim! Lionel de Noirt keresem – mondta határozott hangon, és  a hajtűket kezdte kihúzni a kalapjából.
-          S ki keresi, ha kérdezné? – nézett fel rá a csapos a pult mögül.
-          A felesége! – lépett hozzá meleg mosollyal Charlotte. – Töltsön egy korsó sört nekem is – tette le az aranypénzt az asztalra kesztyűs ujjaival Charlotte. A sarokból széknyikorgás hallatszott. Charlotte a régi feliratokat és címkéket nézegetet a pultos feje felett mosolyogva. Várta, mikor szólítja meg a férfi.
-          Charlotte! Tényleg te vagy az? – súgta egy rekedtes férfihang. Charlotte mindenttudó mosollyal megfordult és a férfi szemébe nézett, pajkos eleven pillantással. – Visszajöttél, édes istenem, te tényleg hazajöttél – hebegte Lionel kutató tekintettel figyelve felesége arcvonásait.
-          Miért mit hittél, hogy mostantól kedvedre járhatsz bordélyházról bordélyházra, és literszám ihatod a pezsgőt, nélkülem? – billentette félre a fejét Charlotte kihívóan. Lionel elkapta az asszony derekát és magához rántotta.
-          Gyere ide te asszony! Mert most elfenekellek! – mormolta Charlotte ajkaira Lionel mosolyogva. Charlotte átkarolta a nyakát és… – Mindenki a vendégem egy körre! – kiáltotta Lionel és szorosan magához ölelte a nőt, ahogy ajkaival birtokba vette a száját. A fogadóban ujjongva nézte meg mindenki a szép idegen asszonyt, aki szőke hajával, elegáns ruhájában egyszerre még nagyobb feltűnést keltett a fogadó szerény körülményei közt. Egy de Noir feleség. Nem is kétséges, látszik az, még a lába nyomán is. Mindenki koccintott velük a hazatérő asszony egészségére. – Menjünk vissza a toronyba! – vette ki felesége kezéből a korsót Lionel és kézenfogva magával vonta a világítótorony felé.
Gyertyafény mellett feküdtek a közös hitvesi ágyban. Charlotte szőke haja most hullámos rendetlenségben terült szét a párnán.
-          Tengermorajlás, ezer éve nem hallottam…
-          Nem volt az ezer éve. Csak két éve, amióta elhagytál –korholta Lionel a feleségét nézve az ágyban. – Messze voltál?
-          Közel vagy távol, mit számít az – suttogta rekedten Charlotte, ahogy figyelte férje ujjainak érintését a bőrén.
-          Meghíztál tudod? Nem nagyon, csak itt, meg itt – simította végig a felesége csípőjét.
-          Mert egyfolytában süteményt ettem. Csak a desszerteket ismertem – nézett fel rejtélyesen Lionel sötét szemeibe Charlotte.
-          Na persze – mormolta Lionel, s ujját végighúzta egy-egy vékony fehér csíkon Charlotte bőrén. – Ezek nem voltak itt.
-          Így változik a női test – húzódott el Charlotte és egy fodros csipkeszegélyes köntössel takarta el magát. Szorosan megkötötte derekán a köntös övét, mely elrejtette így terhességi csíkjait a férfi elől.
-          Szebb lettél – jegyezte meg Lionel. – Olyan másabb. Érettebb. Persze régen is az voltál, de… de most nagyon felnőttél.
-          Hűha, dicsérő szavak a férjemtől? Nahát! – csavarta könnyű kontyba a haját Charlotte.
-          Azt hittem eldobtad a jegygyűrűnket, de még ma is hordod – figyelte felesége kecses ujjait Lionel.
-          Persze, hogy hordom. Nem szűntem meg a feleséged lenni, még akkor se, ha nem tartózkodtam veled egy megyében – felelte Charlotte.
-          Miért jöttél vissza? – kérdezett rá elkomolyodva Lionel. A tekintetük sötéten találkozott a fésülködőasztal tükrében.
-          Mit gondolsz, hiányzott a szex vagy mi? – nézett rá Charlotte felhúzott szemöldökkel.
-          Nem kellett volna egyenesen az ágyba rángatni téged, egyszerűen csak, rég láttalak, és megörültem neked. De mi az ok, a közvetlen ok, hogy egyszerre csak minden előzetes jelzés nélkül feltűntél, megjelentél az életemben? – ült fel az ágyban Lionel, s magára rántotta a nadrágját.
-          Emlékszel? Hogy mikor hagytam itt az erdőt? – kérdezte nyugodt hangon Charlotte.
-          Augusztus eleje volt, akárcsak most – felelte Lionel.
-          Pontosan – bólintott rá Charlotte. – Két évvel ezelőtt.
-          Igen úgy van. Két éve. Miért pont most?
-          Te is tudod jól. Nem az érzelgős hiányod, vagy egyéb butaságok. Indítványozzák a hazatérésemet. Hanem a legkomolyabb okok. Tárgyalás – mosolygott rá Charlotte.
-          Akkor még jó, hogy felhúztam a nadrágom – vigyorgott rá Lionel, csak lazán a vállára dobta az ingjét és kilépett a hálószobából. Charlotte mezítláb követte, le a konyháig, ahol bort töltöttek a régi kristálypoharakba. Charlotte ujjaival végigsimított a rég látott készleten.
-          Tehát újratárgyaljuk? – nézett rá a borospohara felett Lionel a feleségére.
-          Természetesen.
-          A házasságunkat.
-          Igen azt.
-          Hallgatlak – foglalt helyet Lionel a bársonyszékben.
-          Jövőhéten lejár a két év. Ezért mielőtt ez bekövetkezett volna, úgy éreztem, illendő megjelennem. Két év ágytól és asztaltól való elválás ugyanis automatikusan elválttá minősítene minket.
-          Tehát nem akarsz elválni tőlem?
-          Nem, ha te sem akarod. Ezért jöttem vissza, hogy megbeszéljük. Maradjak és ezzel továbbra is érvényes a házasságunk, vagy…
-          Visszajöttél Charlotte. A törvényileg szabályozott határidőn belül. Megosztottuk az ágyunkat, ha vacsorázol velem, akkor az asztalunkat is. A feleségem vagy és amíg jogot formálsz erre a posztra mellettem, addig az is maradsz – intette a feleségét az asztalhoz Lionel. – Sajt mindig van, tudod.
-          Igen, emlékszem – sóhajtott Charlotte hátradőlve a karosszékben és kényelmesen figyelte, ahogy Lionel az asztal közepére teszi a tömlő sajtot és szel mindkettejüknek belőle.
-          Holtomiglan, holtodiglan – kacsintott Charlotte-ra, ahogy átnyújtotta a sajtot és mindketten haraptak belőle. Leöblítették a sajtot a borral.
-          Szó nélkül visszafogadsz? Kérdések nélkül, harag nélkül? – emelte meg a szemöldökét kérdőn Charlotte.
-          Amit el akarsz mondani azt úgyis elmondod, amit nem, az úgysem tartozik rám – felelte komolyan Lionel.
-          Egy valamit szeretnék leszögezni, mert ez az egy dolog mindenképpen változott a házasságunkban – mondta ki Charlotte nehézkesen. Lionel megnyugtató csendben várta, hogy folytassa. – Az örökségemmel már nem rendelkezem – köszörülte a torkát zavartan Charlotte és félrenézett.
-          Charlotte, sosem a hozományodért, vagy az örökségedért vettelek el, tudod jól. Én téged vettelek el, nem a pénzedet. Azért megtartottál valamit?
-          Persze, főleg családi ékszereket, ezt-azt, emlékeket. De a pénz mint olyan… az már nem az enyém – mondta Charlotte megfejthetetlen, hűvös pillantással.
-          Valld be asszony, eljátszottad! Mindig is nagy szerencsejátékos voltál! – csapott az asztalra nevetve Lionel. – Akkor igyunk arra, hogy a feleségemmel egyenlő anyagi helyzetben vagyok! – kacsintott Lionel Charlotte-ra, s a poharát összekoccintotta a nő kezében tartott kristálypohárral.
-          Lionel, te kinevetsz engem! – kacagott fel Charlotte.
-          Én? Csak üdvözöllek a vesztesek közt – vigyorgott rá Lionel. – egyébként holnap találkozhatsz a legnagyobb vesztessel: áthívtam Robinékat vacsorára. És most már meg is írhatom nekik, hogy a specialitásod lesz: gesztenyés pulyka.
-          Ó ne, te gaz! Máris a rokonságoddal versz engem! Tudtam, hogy nem úszom meg – sóhajtotta Charlotte.
-          De nem ám!




4 megjegyzés:

  1. Drága Callie!
    Azóta, hogy utoljára érkezett bejegyzés, mindennap feljövök a blogodra, ha másért nem, hogy elolvassam a napi idézetet (fel vagyok iratkozva, szóval a bejegyzéseket amúgy is meglátnám, de hátha írsz a csetbe, vagy valami), meg, mert szeretek a blogodon időzni. Annyira örültem ma, mikor láttam, hogy, ha nem is épp hosszú, de megint van új fejezet! Főleg, mikor elolvastam. Szokás szerint nagyszerű fejezetet írtál, végig mosolyogtam, mint egy idióta. Alig várom a folytatást, mint mindig!
    Ölel: Lau

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Lau!
      Te tényleg mindig meglepsz. Nem is számítottam, hogy ilyen gyorsan reagál majd valaki. De hát nem véletlen, hogy Te tartod itt a lelket bennem, hogy igen érdemes még ide írni. :)
      Úgy látszik, akkor Te sűrűbben látogatod az oldalt mint én. :)))
      Ó hát nem tudtam, hogy várjátok, hogy a chat-be irogassak. Mivel általában senki más nem ír oda, kicsit olyan lenne, mintha magamban beszélgetnék ott, és az nekem eléggé furán jön ki. De ha szívesen olvasod a monológomat ott, akkor időnként irogatok bele ;)
      És jó olvasást! Mi sem jobb mint este a melegben egy forró ital mellett egy kicsit olvasunk
      köszönöm, hogy itt vagy, nagy ölelés: Callie

      Törlés
  2. Halihó Callie!

    Eléggé sokat változott az írásstílusom, kérlek, ezt nézd el nekem.
    Tehát, egész nyáron felügyelettel tartottam az oldaladat. De látom, nincsenek történetek. Mint látom, és tudom, már volt ilyen. Neked is sok dolgod van. Már mondtad is még annó, tavaly. Nem tudom, emlékszel-e, kedves Callie :) Ezért is nem nyüstöltelek, mert tudtam, hogy majd ideérsz.
    De, iskolaidőben nekem is kevesebb időm volt, hogy felnézzek hozzád. Most viszont végre téli szünet van, tehát ráérek, és eszembe jutottál.
    És 8 új fejezettel, vagy írással leptél meg :)

    TEhát, elkezdtem olvasni. Mint vártam tőled, ez is remek lett.
    Csak nem emlékszem tisztáűn, miért ment el Charlotte. Ez volt, mikor Robinnal meglepő módon az alkoholtól mámorosan eltöltöttek egy szenvedélyes éjszakát, majd Charlotte megszülte a gyermeket? (Armand??, vagy Armin volt? )
    Tehát, aztán, mint a 2 év, és pont a határidőn belül, visszatért eme nőszemély. És Lionel nem érdeklődik. Nem tudta meg? Vagy miért?
    És, a másik az, hogy nem zavarja Lionelt, hogy Charlotte csak úgy visszajött, és nem mondott neki semmit sem? :o

    Na, ennyi kérdezgetés elég mára. Köszönöm a részt, megyek tovább olvasni.

    U.i.: Callie, mikor nevezhetlek téged már Dr.Callie-nek? És, hogy s mint vagy?

    Üdvözöllek: Anita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anita:)

      Nekem is eléggé megoszlik az időbeosztásom. Néha egyre kaotikusabb. És persze idő és hangulat is kell hozzá, hogy írjak, tehát nem mindig megy ez zökkenőmentesen.
      Charlotte elment megszülni a gyereket és most visszatért. Lionel egyszerűen csak örül, hogy hazatért a felesége. ha faggatná, Charlotte elmenne, ezt jól tudja ő.
      közben voltak itt olvasói lázadások is, tehát nekem is irányt kellett módosítanom a történetben. A jövő év elég mozgalmas lesz. a dr. még beletelik 1-2 évbe. éppen disszertációírásban vagyok, szóval... ezért nem is nagyon akad időm másra...ez egy elég hosszú folyamat lesz...
      hogy vagyok? hát... valószínű a disszertációba kezdésem miatt is komoly alvászavaraim vannak. nem túl kellemes...
      igyekszem most egy kicsit irogatni két ünnep közt, most úgyis minden zárva van. tehát remélem akad néhány fejezet még ebben az évben :)
      örülök, hogy eszedbe jutottam és olvastál és hogy újra írtál nekem, várom a további reakciókat is!
      Kellemes pihenést a téli szünetben és jó olvasást!
      Üdv: Callie

      Törlés