Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. október 13., kedd

Viszontlátás

„Charlotte hazajött. Holnap gyertek át vacsorára. Lionel”
Maria sikkantva olvasta el az üzenetet. S körbeugrálta a fehér medvét az előtérben.
-          Robin! Ezt olvasd! Nem, ne is olvasd! Máris mondom! Charlotte hazajött! Itt van ismét a Fenyvesekben, visszajött Holdföldére! Hallod?! Gyere már le! Hát nem nagyszerű hír? – kiáltozott túláradó lelkesedéssel. Maria kiáltásai hosszú másodpercekig válasz nélkül dermedtek a levegőbe. Robin egy pillanatra úgy érezte, a véráramlás megállt az ereiben. Az nem lehet! Robin úgy támolygott le az emeletről mint akit fejbekólintottak.
-          Micsoda?! Nem létezik! – kapta ki Maria kezéből a papírdarabot, s Maria még mindig körülötte forgott, csupa izgalom volt, csillogtak a szürke ezüst szemek, lobogott a vörös hullámos haj. Robin úgy érezte, mintha gyomorszájon vágták volna.  – Ez tréfa!
-          Nem tréfa, Lionel, ilyesmivel sosem tréfálna! – suhant el mellette Maria. – Máris előkeresem neki a legszebb hímzett terítőmet. Nekiajándékozom a visszatérése örömére. Te is nézhetnél neki valamit!
-          Eszem ágában sincs – morcolódott Robin. – Nem is érzem most jól magam. Lehet holnapra lebetegszem – követte bambán felesége lelkes suhanását a lépcsőfordulóban.
-          Robin! – kiáltott felháborodottan Maria. – Ezt nem teheted. Ez Lionelnek nagy nap és velünk szeretné megünnepelni.
-          Fáj a gyomrom! – szorította a tenyerét a hasára Robin. S ez így ment egészen másnap estéig. Robin a borotválkozó tükörbe nézve meredt maga elé. Képtelen lesz újra találkozni a nővel. Egyszerűen nem megy. De ha nem jelenik meg, az gyanús lenne. Ó Charlotte! Legalább felkészíthettél volna erre az egészre! Maria óaranyszín taftruhában suhogott, zizegett körülötte.  Izgatott volt, elegáns volt és egy aranyas fácántoll díszelgett a hajában.
-          Robin, kész vagy már? Meddig borotválkozol? Mi bajod van?
-          Mondtam, hogy pocsékul vagyok – morogta Robin.
-          Jó akkor nem megyünk, pedig ezt a fácántollat csakis miattad vettem fel. Látod, mindkettőnknek lesznek tollaink – simította meg Robin arcát,  a fácántollat kiemelve a hajából. – Na gyere, jó lesz.
-          Charlotte? Ugyan, unalmas lesz, gondolom a legújabb divatról akar veled pletykálni. Mesél a nagyvilági városi élményeiről, vagy ki tudja miről – dörmögte Robin. A tücskök ciripelése kísérte őket. Lionel nyitott ajtót és csillogó szemmel invitálta befelé őket. Valóban régi emlékek szűrődtek a világítótoronyból. Sült gesztenye és pulyka illata. Charlotte akkor helyezte az étkezőasztalra a pulykát, ahogy beléptek. Akaratlanul is összevillant a tekintetük. Charlotte arca a sütésben pirult ennyire ki, vagy Robin látványától? A kék szemek mélye még sötétebb titkokat rejtett. De Charlotte szinte provokálni akarta. Az a zafírfülbevaló volt a fülében, amit azon a napon adott neki, ott az orvos rendelőjében. A de Noir ékszer. Kemény este lesz. Robin mélyen megszívta a tüdejét levegővel.
-          Ó Charlotte, annyira örülök neked! – szakította meg a néma párbeszédet Robin és Charlotte között a közbelépő Maria. – Nézd? Még mindig megvan – egy apró darabkára hajtogatott papírlapot vett elő Maria. – Igen, a leveled. Az utolsó, amit nekem írtál. Azóta is mindig magamnál tartom. Mert irányt mutattál. Mert Charlotte! Jaj annyi mindent köszönhetek neked!
-          Ó Maria ha tudnád, hogy mennyi mindent viszont nem köszönhetsz neki – grimaszolt rá Robin.
-          Látod, mióta elmentél ilyen lett. Elszemtelenedett, és gonoszkodik mindig – nevetett Maria, vörös hullámos haja lengedezett. Charlotte orcán csókolta Mariát, de közben hűvös kék szeme Robinon pihent.
-          Abban biztos voltam, hogy ha bármi változás történt, az Robinnak nem vált előnyére – Charlotte elhúzódott és tartózkodón lépett egyet Robin felé.
-          Örülök, hogy újra a de Noir birtokon vagy sógorasszony – lépett hozzá két öles lépéssel Robin, és meleg leheletével megmelengette Charlotte hűvös arccsontját. Lehelete bepárásította a zafírkövet Charlotte fülbevalóján.
-          Én nem különben – fordította félre a fejét Charlotte, s finoman hátrált egy lépést. Robin közelsége rá sem maradt hatástalan.
-          Látom gesztenyés pulyka lesz. Mint mindig Charlotte – állt meg a szék mellett Robin várakozón. Zavartan állták körül négyen a terített asztalt. Mind néztek valakit. Lionel Robint, Robin Charlotte-ot, Charlotte Mariát, Maria fácántolla peckesen suhogott a levegőben, ahogy fejét lassan körbehordozta a feszengő társaságon.
-          Foglaljatok helyet! – törte meg a csendet Lionel és az asztal felé mutatott, s egy éles késsel szelni kezdte a pulykát. Charlotte egyenes derékkal ült le a két férfi közt, Mariával szemközt. A jobbján Lionellel, a balján Robinnal Robin suroló tekintete Charlotte gondosan befűzött derekát követte.  Aranykarkötője koppant az asztalon, ahogy karját lassan a tányérja mellé helyezte, törzsből enyhén Lionel felé dőlve.
-          Merre jártál Charlotte? – kérdezett rá érdeklődve Maria. Robin torokköszörülve intőn pislantott a felesége felé.
-          Igen hosszú, belső lélekutazást tettem – mondta nyugodtan Charlotte, szemével lustán viszonozva Robin és Maria tekintetét. Maria érdeklődő, Robin kutató pillantással méregette.
-          Lélekutazás? Ez izgalmasan hangzik – hökkent meg Maria, s csodálkozó szürke szemei Charlotte-ról Lionelre tévedtek, aki lesütött szemmel csak a pulykaszeletelésnek szentelte figyelmét. Robin ingerülten Lionel szeletelő mozdulatait figyelte.
-          Az volt.
-          És mi lett az eredménye? – kíváncsiskodott tovább Maria.
-          Gazdagabb lettem általa – felelte ködösen Charlotte.
-          Melyik városban lehet Angliában lélekutazást tenni? – faggatódzott Maria.
-          Maria! Elég volt! – csattant rá Robin. Sötét tekintetével szinte keresztüldöfve feleségét.
-          Miért? – kapta felé harciasan fácántollas lángoló hajkoronáját Maria, s kissé felszegte állát.
-          Mert kínos helyzetbe hozod a háziasszonyt! – sziszegte rá Robin.
-          Ugyan Robin, mit tudsz te Charlotte érzelmeiről? Semmit! – fordult vissza a hűvös szőke hajú nő felé. – Engem érdekel, hogy hol járt! – makacskodott Maria.
-          Maria, semmi közöd hozzá. és ha nem viselkedsz akkor hazamegyünk – dobta vissza az asztalra az asztalkendőt Robin és felugrott ültéből, s végigdübörögve a folyosón kilépett a világítótoronyból.
-          Mitől lett ilyen ingerült? Utána menjek? – pislogott Maria a két másikra meghökkenve.
-          Hagyd, visszahozom - lépett suhogó szoknyával Charlotte és egy könnyű kendőt maga köré tekert. – Addig szedj mindenkinek Lionel! – A világítótorony előtt a partnál állt Robin. Hullámos hajába kapott a szél. Bőrkabátját hátralebbentette, ahogy nadrágja zsebébe dugott kézzel állt a tengert nézve. A kavicson lépéseket hallott. A szél női parfüm illatát hozta. Robin leeresztette a szemhéját és mélyen belélegezte a réges régen nem érzett intenzív női illatot. Ez az illat, felborzolta az érzékeit.
-          Visszajöttél – szólt Robin szemrehányón, hátra sem nézve. az illatából tudta, hogy ki közelített hozzá.
-          Felzaklattalak? – kérdezte Charlotte hetykén. De a hangja rekedtsége mélyebb mögöttes tartalmat sugallt.
-          Mondjuk úgy, eddig egyhangúbb volt az élet az erdőben – grimaszolt Robin, ahogy a nő felé fordult. – Miért jöttél vissza? – futó pillantása, Charlotte keresztbe tett karjára esett, s felette a dekoltázsban domborodó női halmokra. Charlotte aurája beburkolta, most, hogy a nő ilyen közel állt hozzá.
-          Tán zavarlak?
-          Igen! – csattant Robin. Mire Charlotte lágyan felkacagott.
-          Ezt úgy mondod, mintha hatással lennék rád.
-          Hatással vagy rám Charlotte – mondta szárazon Robin. De a tekintete fájdalomról tanúskodott.
-          De én nem akarok hatással lenni rád – túrta át laza hullámokba rendezett szőke haját Charlotte. Hófehér karján megcsillantak a drága Powell családi ékszerek, a mozdulattól erős parfümillat csapta meg Robint. Ketten álltak a tengerparton, karnyújtásnyira egymástól.
-          Ez nem a te akaratodon múlik – lehelte erőtlenül Robin.
-          Hanem a tiéden? – ejtette tisztán csengőn Charlotte, s Robin válla felett a tenger felé nézett.
-          Ezt a dolgot nem tudom irányítani – rázta a fejét bosszúsan Robin, s lehajtott fejjel néhány kavicsot bökdösött odébb a cipője orrával. – De… felbolygatott a hír, hogy visszatértél. Egyelőre nem tudom hogyan is viszonyuljak ehhez a helyzethez.
-          Segítek! Sehogy – mondta keményen Charlotte.
-          Én erre nem vagyok képes – Robin megemelve a fejét zavartalanul, lustán végigjártatta tekintetét Charlotte testén alulról fölfelé haladva. – Nem tudom kiverni a fejemből azokat a képeket.
-          Légy úrrá magadon!
-          Azon az asztalon csináltuk Charlotte! – zihálta Robin  a világítótorony felé mutatva. – Akármilyen részeg is voltam, emlékszem az érzésre, az illatodra, a bőrödre… - Robin idegesen a hajába túrva lihegett. Charlotte csípőre tett kézzel nézte. Robin szétnyílt ajkát ingerülten megnyalta, felületesen lihegett, és a szeme sötétje egyre feketedett.
-          Cseréltessem ki az asztalt? – érdeklődött fagyosan Charlotte.
-          Tudod, hogy nem erről van szó! – sziszegte Robin rezzenetlenül.
-          Akkor próbálj meg viselkedni! Nekem egész jól megy
-          Te jól bírod a tettetést, londoni vagy – préselte össze az ajkait Robin.
-          Vissza kell mennünk! – Robin keze a csuklójára fonódott, megakadályozva, hogy Charlotte ellépjen előle.
-          Hogy fogunk a szemükbe nézni? – súgta Robin az asszonyhoz lépve. Teste melege a tengerparti szélben is sütötte Charlotte fedetlen bőrét. Ahol hozzáért ujjai izzottak a nő csuklóján.
-          Azért jöttem vissza, mert kész vagyok tovább lépni a múlton. Próbálj meg te is így tenni – fejtette le Robin ujjait a csuklójáról Charlotte és a szoknyáját felkapva elindult vissza a világítótoronyba. Robin mély levegőket vett, lassan kifújta, majd követte az asszonyt.
-          Minden rendben – ült vissza széles mosollyal Charlotte az asztalhoz. – Lionel, remekül felszeletelted a pulykát!

-          Van benne rutinom, még ha ki is jöttem a gyakorlatból – biccentett Lionel és tekintetével Robint követte, aki aprólékosan hajtogatta a damasztkendőt a térdére.

5 megjegyzés:

  1. Drága Callie!
    Alig várom a folytatást. Ezt a fejezetet is imádtam, annyira jól írsz! Érdekel, Robin mit lép legközelebb, és, hogy Maria megtudja-e, mi történt Charlotte és Robin között. Minél előbb hozd a folytatást! :)
    Puszi: Laura

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Laura!

      Lássuk csak. Nem tudtam továbblépni a Hold alapproblémáján, hogy még mindig itt van ez a furcsa szerelmi négyszög. Ráadásul Charlotte-nak és Robinnak közösen van már gyereke, míg a két házaspárnak külön-külön nincs. remélem nem leszek nagyon unalmas és nem ismételgetem magamat unásig .:)Szólj ha mégis...
      Puszi:Callie

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Szia Callie!

    Az van ideírva, hogy eltávolítottad az előző megjegyzésemet. Őszinte legyek, fel sem tűnt. Remélem, semmi olyat nem írtam, ami nem odaillő volt. Vagy én töröltem volna? Hijj, de rég is jártam környékeden.

    Nos, Mint veszem észre Maria nagyon örül Charlotte érkeztének, míg Robinon látszik az ellenséges magatartás.
    Charlotte megbékélt, és ugyanott akarja folytatni Lionellel, ami eddig volt, persze Robin előtt.
    Persze Robin játssza a megsértett kisfiút, aki ha nem úgy van, ahogy tervezte, hisztizni kezd. Ilyen a mi Robinunk! Majd megbékél... :)

    További jó írást, és szép napszakot!
    Próbálom pótolni a részek olvasását, csak te is tudod, ha nincsen hangulat, akkor nem megy :(

    Üdvözlettel: Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anita!

      Ha eltávolítottam akkor szerintem dupláztál. És a duplákat szoktam törölni. de már én sem emlékszem mi volt az oka.
      Hát majd én is próbálok írni... de lehet nem mostanság lesz az...
      Üdv: Callie

      Törlés