Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2014. december 9., kedd

Lopott szívek

Nyitott lovaskocsi hajtott át a tisztáson. A bársonyülésen idősödő bozontos szemöldökű úr ült, egy fiatal szőke lány társaságában. A lány napernyőt tartott a feje felé és unottan nézte a fák kéreghullása utáni színeváltozását. Némelyik platán vakító fehérségben ragyogott a napfényben, hatalmas fák voltak, óriásként törve a magasba. Úgy tűnt, mintha postalovak vágtatnának el mellettük, de legalábbis királyi futárok. A lány szeme a lovasok felé rebbent lehajtotta a napernyőjét, hogy megnézze termetüket. Nem a királyi vörös posztóban voltak, így szemét kíváncsian végigmérte a társaságon, ám hamarosan kíváncsiságát meglepődöttség váltotta fel, ugyanis, az ő hintójukat állították meg, s mielőtt megszólalhatott volna egy sötét alakos árny zuhant a kocsiba, egyenesen Charlotte ölébe,  a lányt is magával sodorva a padozatra.
-          Charlotte! Mégis… mit művelnek itt maguk?! – hallatszott bácsikája felháborodott morgása és nagy pocakja előtt a térdére tette vaskos ujjait az öreg. Charlotte meglepődését valami halk kuncogásféle váltotta fel. A férfi még mindig a mellén tenyerelt és  a meleg férfitenyér beborította Charlotte jól fejlett melleit.
-          Vegye le a kezét a gyámleányomról, maga pernahajder! – gorombult be a bácsikája, mivel Charlotte és a támadó még mindig a lába előtt a hintó mélyében hevert.
-          Elnézést… kisasszony, de ez most már… az enyém – súgta rekedten a támadó. Charlotte kíváncsian kukucskált fel a férfira. Az arcából semmit nem látott. Csak pengemetszésű ajka, erős, férfiasan markáns, kissé borostás arcéle és hosszú selyemszalaggal összefogott haja látszott. a szemöldökét, az orrát és a szemét finom selyemszalag takarta. Csak a szem kivágáson át kutatta a támadója tekintetét. Charlotte levegő után kapott. A leggyönyörűbb whiskyszínű szemekkel találkozott a tekintete, amit valaha is látott. Szinte aranyló barnán ragyogtak rá a napfényben. Charlotte nem is ocsúdott fel mi történik vele. Mi az övé? A melle? Ő maga? Charlotte érezte, hogy pír fut fel az arcán, ahogy a férfi érintése lassan felfelé siklott a mellkasán, s a férfi kikapcsolta a medaliont a nyakából. Hát persze, hogy nem ő kell ennek a veszélyes vad férfinak! Hanem az ékszere! A csudába is! – Charlotte csalódottan biggyesztette le az ajkát.
-          Azonnal eressze el a gyámleányom!
-          Egy rossz mozdulat és meghal! – tartották a fegyver csövét egyenesen a bácsikája mellkasának célozva.
-          Ne vegye el – szorította meg a férfi kezét Charlotte. – Ez az anyámé volt, kedves emlék!
-          Sajnos egy emlékkel kevesebb lesz ezentúl az édesanyjáról – simogatta meg a lány arcát a maszkos férfi, s a whiskyszín szemekben mintha tényleg egy árnyalatnyi megbánás sütött volna. Izmos combján megfeszült a nadrág ahogy fellépett a bársonyülésre és egy könnyed, ruganyos szökkenéssel felugrott a ló hátára.
-          Köszönjük az együttműködést! – vigyorodott el a férfi, s vágtára fogta a lovat. A csapat többi tagja is  eltűnt a fák sűrűjében.
-          Hát de, hát de…! Fényes nappal… kirabolnak minket… egy városmenti parkban? Hát ez… ez hallatlan… – hebegte még mindig sápadtan és halálra váltan a bácsikája. – Charlotte gyermekem nem esett bajod? Jól vagy? Hogy milyen durván megfogdosott az a férfi! Micsoda szégyenletes… teljesen ledermedtem, nem tudtalak megvédeni.
-          Bácsikám ne izgassa magát! Nyugodjon meg! Ha ellenszegülünk rosszabbul is járhattunk volna – nyugtatta meg  bácsikáját Charlotte.
-          Igen, igazad van Charlotte. Jól vagy gyermekem?
-          Jól vagyok bácsikám, nagyobb volt a riadalom, mint a baj – tapogatta meg üres nyakát Charlotte. Elvitték a mama kedvenc medálját! Rózsaszínre csiszolt gyémánt volt, egyáltalán nem egy hivalkodó darab. De hát értékes, persze hogy az. Charlotte minden ékszere értékes volt. Még ez az egyetlen apró gyémántkő is. Nem is az ékszer elvesztése bosszantotta, hanem, hogy a támadójuk szinte alig foglalkozott vele. Ha csókot kért volna az ékszerért cserébe vajon… vajon megcsókolta volna? – Charlotte durcásan húzta ki a bársonyülések közül a legyezőjét, s megcsapkodta arca előtt, hogy levegőáramot küldjön felhevült arcára és mellkasára. Az a férfi a mellét markolta! S milyen jó volt!
Powell bácsikája mérhetetlenül fel volt háborodva, elment a seriffhez is, aztán a délutáni teánál egyenesen nekitámadt egyetlen mindennapi látogatójuknak Elizabeth Grantnak, aki bácsikájához hasonlóan özvegyként tengette mindennapjait, ezért szinte állandó vendége volt a Powell-háznak.
-          Soha ne utazzon Elizabeth egyedül, különösen nyitott kocsin. Látja mi történt velünk? Egyszerűen megtámadtak minket! Útonállók! Igen-igen! Maszkos férfiak voltak, egyiket sem ismertem fel. Mind sötét ruhában voltak, ijesztőek voltak, én mondom úgy vert a szívem, hogy majd kilyukasztotta a mellkasomat… igaz Charlotte? Rémesen ijesztő volt… - a bácsikája nem várt igazán választ a kérdéseire. Még csak megerősítést sem, beérte Charlotte hűvös biccentésével.
-          Jonathan, nyugodjon meg! Majd a hatóságok elfogják ezeket a csirkefogókat! – igazgatta főkötőjét Elizabeth és nagy köves gyűrűs ujjaival Powell bácsikája felöltőjének ujját szorongatta.
-          Nagyon remélem, nagyon. Halálfélelmem volt, szó szerint halálfélelmem. Ugye neked is drága Charlotte-om? Most mondja mik nincsenek a mai világban! – Charlotte unottan nézett ki a szokásos angliai szemerkélő esőbe. Egyetlen izgalma volt végre a héten és a bácsikája ezt is rémtörténetté alakítja. Mit számít most az az egy ékszer a sok közül! A Powell-ékszerekből még akad bőven, Charlotte önként is odaadta volna végre egy kis kalandért. Az ő szemében ez nem nagy veszteség cserébe azért, hogy egy férfihoz legalább ennyire közel lehetett. A bácsikája drámai előadását megunva Charlotte felpattant és Jonathan Powell elé lépett.
-          Elnézek a közkönyvtárba bácsikám!
-          Charlotte, nem engedlek egyedül, vidd magaddal valamelyik inast, igen, legalább az egyiket! Nem is értem miért akarsz közkönyvtárba járni, ahova mindenféle népség beteszi a lábát.
-          Bácsikám a könyvtárba csak írni olvasni tudó emberek teszik be a lábukat, tehát nem mindenféle népség. S a Turner-család magánkönyvtára végülis ugyanúgy nemesi magánkönyvtár mint bárki másé azzal a különbséggel hogy megnyitották a szélesebb közönség számára is – emelte a mennyezet felé a tekintetét Charlotte.
-          Nem tetszik ez nekem Charlotte. A héten raboltak minket ki! Ezen a héten! Gondold meg gyermekem, nekem most fájnak a lábaim nincs erőm kísérgetni téged unos untalan a hóbortjaid után! – rázta a fejét Jonathan Powell.
-          Akkor nem teszek ma ékszert bácsikám. Így megfelel? – kérdezte türelmét vesztve Charlotte.
-          Na jó, igen, ez logikus megoldás, ha nincs nálad érték nem tudnak kirabolni – bólintott rá beleegyezően Powell.
-          Nem leszek sokáig, szerzek néhány új olvasnivalót – lelkesedett fel Charlotte és az előtérben a kendői közül válogatott. Az inas már esernyőt a karjára akasztva várta a kisasszonyt. A szalon felől Charlotte még hallotta Elizabeth Grant bizalmas halk hangon suttogott terveit.
-           Kinéztem egy igazán izgalmas jelöltet Charlotte számára. Az évi jövedelme…

-          Ne kapkodjuk el Elizabeth, van még legalább nyolc évünk igen, de akár több is, hogy a megfelelőt…- Charlotte nagyot sóhajtott, és kimenekült a Powell-ház ajtaján.


6 megjegyzés:

  1. Ez az a Charlotte? Jujj, de jolett, naon orulok az uj fejinek, oan regen olvastam mar az irasod! Megint lehagytam az ekezeteket ;-) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szió! Igen ez a Charlotte az a Charlotte, most egy kicsit róluk lesz szó. Már nekem is hiányzott egy kicsit az írás, és örülök, hogy itt vagytok. :) És olvastok ;)

      Törlés
  2. Szia Callie! :)

    Már megint azzal kezdi ez az édes, és aranyos számítógép, hogy nem küldte el a megjegyzésemet. De hát csak én lehetek ilyen szerencsétlen az élet minden területén.

    Na szóval. Nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy újra bejegyzések tömkelege rohamoz meg itt, a blogodon. Nagyon felvidultam tőle, és elhatároztam, hogy a szünetembe a rengeteg könyv mellé, amit el akarok olvasni, ezt is besuvasztom. És hát ez így is lett.

    Nagyon hiányoztál Te is, Robinék és Lionel-ék is. De végre itt vagytok. És ezt örömmel tapasztalom.

    Veled is biztosan rengeteg új dolog, fejlemény történt. Megvan már a Doktori kinevezésed? Vagy nagyon le vagyok maradva? Én már fotósnak nevezhetem magamat. Itt, a gimiben, végre volt esemény,amit megengedtek, hogy fotózzak :)

    Szomorúan tudtam meg Szegeden, a Pláza könyvesboltjában, hogy a Holdhercegnő könyvet bevonták, vagyis leállították, már csak az interneten lehet megrendelni. És így elhatároztam, hogy sokadjára újra megnézem a filmet.

    Kedvenc részem, ebből is Benjamin Merryweather-től: Először nézd meg a szobádat, csak azután fanyalogj! :) Ez a legjobb. Ez engem megfogott.

    Charlotte az a régi Charlotte? A bandita akkor meg Lionel, vagy nem jól tudom? Remélem, nem maradtam le semmiről, és nem zavarodtam bele.

    Olvasom tovább, szép estét/reggel/napot! :)

    Üdvözletemet küldöm: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      Nekem is nagyon hiányoztok és Robinék is mindig nagyon hiányoznak. Néha előtör belőlem a dacos kislány, hogy de én akkor is róluk akarok képzelődni :) Pedig nagyon sok dolog van. Munkahelyet váltottam, közben három hét múlva konferenciára megyek. Már nagyon besokalltam a konferenciáktól :) Idén túl sok van belőlük. És még mindig a doktorit taposom. Még elég messze vagyok a kinevezéstől... addig még rögös az út rendesen. :) majd jelzem nektek, amikor már a küszöbön vagyok :) Sőt ha lesz kedvetek el is jöhettek megnézni a doktori védést, az nyilvános, publikus dolog, ott a családtagok is ott lehetnek :)

      Jól megleptél, a bevonták a könyveket dologgal, persze valahol érthető, egy kicsit lecsengett már a Holdhercegnő téma és gondolom most már csak a központi raktárakban őrzik a könyveket. Lehet rendelni kellene belőle? Még nekem sincs meg a mű és azt hiszem ildomos lenne már beszereznem egyet. :)

      Nem maradtál le semmiről a bandita Lionel és Charlotte a mi jól ismert Charlotte-unk :)

      Üdv neked is!
      Callie

      Törlés
  3. Szia Callie!
    Köszönöm a válaszodat. A munkahelyváltásnak oka volt? Mármint miattuk, vagy miattad?
    És hát, nem érdek én a doktori témához. Ha el is engednének, akkor se biztos, hogy értenék egy mukkot is. Na, majd meglátjuk :) Akkor mi, olvasok (nincs hosszú o-m.) is a családod tagjai vagyunk? :D Ez megtisztelő.

    Hát, én is olyan meglepett arcot vágtam, hogy annál jobban nem is lehetett volna. Ezért elbandukoltam a boltbol, aztán megláttam a mangákat a polcokon, és elmúlt a rossz kedvem, ugyanis az Éhezők Viadala második részét néztük meg a barátaimmal. Csak ez így megmaradt.

    Reméltem is, hogy nem vagyok teljesen lemaradva. Csak egy könyvet ajánlanék: Gayle Forman: Ha maradnék, második fele a Hová tűntél?, a 3. része meg még az ír kezeiben. Meg éri elolvasnod, de semmiképp ne nézd meg a filmet, mert az elrontja a varázst.

    Üdvözöllek: Nita :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nita!

      A váltásnak szerintem több oka is volt. De végülis nem én mondtam, hogy agyő. Ugyanakkor most már nem kell napi 5-6 órát ingáznom csak kb. 1 órát tehát végülis mégiscsak jobban jártam.

      akik az oldalra járnak azok valahol mégiscsak az én bő családomhoz tartoznak, hiszen egészen családiasan vagyunk mi így itt :) Tehát igen.

      Én is nagyon sok mai irodalmat olvasok. S elkezdtem a Ha maradnék ot is, viszont ami nagyon zavart, hogy rögtön a tragédiával indít. És nekem erre nagyon nem volt akkor hangulatom, hogy én rögtön egy szétszaggatott családot és egy traumát kezdjek el olvasni. Tehát őszintén szólva én nagyon kerülöm ezt a témát. Tudom, hogy sokan majd meghalnak a történetért, nem véletlen, hogy megfilmesítették, de valahogy nekem az indítás nagyon betett. Tehát én nem olvastam el és egyelőre nem is fogom... valahogy mindig kerülgetem, de nem visz rá a lélek, hogy újra nekilendüljek.

      Üdv: Callie

      Törlés