Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2020. október 25., vasárnap

Az én Holdhercegnő-történetem

 No.1. Akkoriban, a Cinema City moziban dolgoztam, jegykezelőként, diákmunka volt és többször láttam a Holdhercegnő előzetesét. Nagyon tetszett és érdekelt volna. De a filmet végül nem hozták a moziba. Sajnos. A férjem ( akkoriban még párom) is látta az előzetest és azt mondta: szerintem ez neked való lenne. Ő vette meg a filmet DVD-n nekem ajándékba ( azóta is "bánja", hogy mit vett nekem :) ) mert néhány hét alatt elvarázsolt a történet. Tudtam, hogy Maria és Robin története nem érhetett itt véget. 

No. 2. A könyvtárban kezdtem keresni és elolvastam az eredeti Holdhercegnő történetet. Már ezen a könyvön is a filmes borítós Maria szerepelt vörös bársonyruhában. Új kötet volt, senki sem olvasta előttem. Amikor a könyvtárba visszavittem a könyvtárosnő lecsapott rá, hogy nahát ezt a könyvet eddig nem is látta... és félretette magának...:) a Holdhercegnő hatás :)

No. 3. Volt egy nem használt blogom. Ugyanez a háttér, a rózsaszín, szürke repülős madarakkal csak a tartalom volt más.

No. 4. Éppen nem írtam semmi más történetet. :)

No. 5. Elkészítettem a fejlécet, ami 10 éve nem változott :) Tanulva az előző oldalamból, ahol havonta váltogattam az elején. S aztán egyre kevésbé... tehát letisztult végleges arculatot adtam az oldalnak.  csak az oldalsáv bővült.

No. 6. Megírtam az első rendszerező bejegyzést elsősorban magamnak, hogy a film és a könyv kettőséből mit fogok én követni.

No. 7. És elkezdtem írni az első történetemet... Azt tudtam, hogy Robin és Maria legyen, folytatásként, de valami átmeneti címet kerestem. Akkor még nem is volt előttem tiszta, hogy a Fenyvesek lordja az egész Robin és Maria ciklusra vonatkozik majd, vagy csak arra az egy történetre. Akkor még csak meg akartam írni valami folytatást. És belekezdtem...

No.8. Akkoriban még hírből sem lehetett hallani SEO elvekről és egyéb landing oldalakról meg minden ilyen google-keresőmotorokról, de azt tudtam, hogy a keresőben úgy jelenik meg valami, ha egy oldalon többször előfordulnak ugyanazok a kifejezések, amikre rákereshetnek, akiket érdekel a téma. Ezért került a fejléc alá is az idézet Robinnal és Mariával és Holdhercegnővel, és ezért választottam ki az oldalsávba is azt az egy-két idézetet. mind "landing" és "SEO" funkciót töltött be, hogy akiket érdekel a Holdhercegnő azok előbb-utóbb ide találjanak.

No. 9. Megjelentek az első kommentelők, sokáig csak a keresztnevek, karakterek nélkül. Ez volt az első néhány hét és hónap.

No. 10. Megjelentek a klón-oldalaim. Hirtelen felszaporodva néhány hónap alatt, akkoriban volt talán 12 holdhercegnős oldal is. általában ez a linkcserés időszak volt, de ahogy eltűntek az évek alatt, úgy levettem őket a linkek közül is.

2 megjegyzés:

  1. Szia Callie!
    Kis késéssel, de megérkeztem.
    Nahát, arról nem is tudtam, hogy végül nem adták a filmet a moziban. Pedig mennyi rajongó akadhatott volna még, hiszen tényleg van egyfajta varázsa a filmnek, a történetnek.
    Azt hiszem, a férjed is érdemel egy köszönetet, amiért megvette a DVD-t neked. :)
    Fenyvesek lordja. Ez a cím annyira hatásos. Nem tudom, szerintem vannak ilyen beteges függőségeim dolgokhoz, ezt a címet pedig valamiért kifejezetten szeretem. Talán mert nekem a Fenyvesek lordja mindig Robin volt, még ha ez nem is helytálló. Egyébként rengeteget gondolkodtam ezen a lordos kérdésen, és arra jutottam, hiába volt rossz érzés, hogy nem lett Robiné a vár, mert igazából hozzájuk tényleg a vadászház illik. A medvével, azzal a trónszékkel, mindennel. Robin és Maria párosa így kerek egész. :)
    Szerintem az összes Holdhercegnős blogot felkutattam, de kb. kettő volt már akkor is, ami tényleg jól szerkesztett, élvezhető történet, ebből természetesen az egyikre ennek képében leltem rá. És igazából ez az egyetlen, ami egy befejezett egész, szóval egyértelműen top nálam.
    Az igazság az, hogy sok mindent tudnék most írni. Egy részét már említettem is. Tényleg nagyon hálás vagyok az egészért. Voltak időszakok, amikor pont arra volt szükségem, hogy találjak egy "helyet", ahol kikapcsolódhatok, megpihenhetek néhány percre. (Vagy órára, ha nem bírtam lerakni. :))
    Nem is tudom, hányszor olvastam már újra, de vannak részek, amiket nem tudok megunni. A minap is eszembe jutott egy részlet és annyira szuper volt, hogy szinte azonnal, fejezetre pontosan megtaláltam.
    Őszintén szólva, úgy érzem, néhány dologban meghatározta a blog a gondolkodásom, a szemléletem, és azt hiszem, az ízlésem is. Ez abszolút pozitív.
    Azt hiszem, nem lenne jó most messzire vinnem magam az áradozásban, mert sose leszek készen a teendőimmel, de lezárásként még egyszer szeretnék köszönetet mondani, és gratulálni mindehhez! ♡
    《Bius》

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bius!

      Amikor először nekiindultam az egésznek, 10 éve, még fogalmam se volt, hova fog jutni egyáltalán az, hogy elkezdtem Maria és Robin történetét folytatni. Ott az elején még én is Robint tartottam a fenyvesek lordjának. Az örökösnek. Aztán, valahogy... mégis megszületett az az egész gondolatkör, hogy Robint kihelyezem a várból... és megalkottam a saját világomat benne Robinnal és Mariával. Azt hiszem a vadászházban találtam meg igazán kettejüket. Ahogy az felépült, azzal már világot alkottam. Ott már ők voltak, az enyémek voltak. A saját gondolatvilágomban mozogtak és ettől lettek igazán az enyémek. Nagyon szerettem azt, ahogy szépen lassan kiépült ez a világ, a maga kis elemeivel, meghatározó képeivel, és karaktereivel.
      Bár a teljes történetek néha elhalványulnak bennem, de egy-egy elem itt él velem, olyan képekként, mint amikor egy fényképalbumot nézegetünk egy-egy kimerevített képpel az adott pillanatról. Maria először a klán előtt, Robin tekintete a sorsdöntő Gretna Green-i indulás előtt. A diótörés meghitt párosa. De sorolhatnám... a szerelemfa, a hangár,
      Maria első ruhája, az első jelenetkép a Fenyvesek lordjából.
      Egy létező ruha... a helyi ruhatervező munkája volt, egy ékszerüzletben kiállítva. csak a szoknya, fekete tollakkal, és olívazöld taft. A felső csak fekete fátyol, vagy muszlinanyag volt áttekerve, de az a szoknya...imádtam, és olyat akartam volna magamnak. Amikor néztem a kirakatban arra gondoltam, a fiatal Mariának, Robin oldalán egy ilyen szoknya illene, aki próbál beilleszkedni az erdő vad fiai közé.
      De emlékszem a zöld fenyőtoboz kivonatos dobozra is a közeli kisbolt polcán, ahogy szemeztem vele és megvettem, csak azért, hogy személyes ízélményem legyen, mert arra gondoltam, Robin ilyet enne a tűz körül.
      Rengeteg ilyen kis elem állt össze azzá a nagy történetfolyammá, aminek a részesei lehettünk ebben a 10 évben.
      Remélem, hogy a következő jubileumra valami hasonló történetfolyam és birodalom épül :)
      Callie

      Törlés