Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2010. október 25., hétfő

Holdhercegnő - Robin de Noir és Maria Merryweather

Holdhercegnő

A történetet 1946-ban írta meg Elizabeth Goudge. A regény:
A regényben nem teljesen úgy épül fel a kapcsolati hálózat mint a filmben. - Nos kétségtelenül elhibázottabb és rosszabb. a filmben igyekeztek ezeket a botlásokat helyreigazítani.

A legnagyobb és legélesebb különbség, hogy Robin nem Coeur de Noir fia. Viszont Loveday valóban de Noir. Férjhez megy egy ügyvédhez, és Robin a könyvben Lovedayfia. A másik, hogy nincs meg Maria és Robin között az ellentét. Valójában ők ketten gyerekkori barátok és játszótársak. Robin nem tagja a de Noir klánnak és nem rabol, lop vagy fosztogat.
Mariát mélyen átható vallásosság jellemzi, ami a filmben szerencsére nem jelenik meg. A regényben Robin már kijelenti, hogy feleségül veszi Mariát. Ez meg is történik amint betölti Maria a 14. életévét és az utolsó lapon már azt is tudjuk, hogy tíz gyermekük születik.

Miss Heliotrop nem Sir Benjamin kocsisához, vagy komornyikjához - vagy nem is tudom milyen státuszban van az illető a kastélyban - megy feleségül, hanem a helyi paphoz, aki egykori régi szerelme. Ezt a szálat átemeltem a regényből, mert így a folytatás egyszerűbb.

A film szerinti Robin és Maria felállásban íródik a folytatás, vagyis Robin a fenyvesek tolvajbandájának tagja és de Noir. Loveday a nővére, Coeur de Noir az édesapja.

A regényből meghagytam azt a változatot, hogy a problémamegoldás azzal zárult, hogy Holdfölde, a Merryweatherek és a de Noirok egy szövetséget kötnek. A de Noir klán nem fenyegeti többé a vidéket, nem lopnak, nem rabolnak és nem vadásznak. helyette halkereskedelemmel foglalkoznak és a halat szállítják és cserélik el a környékbeliek termésére.

A regény legnagyobb hibája talán éppen ebben gyökeredzett. Hogy a de Noirokat egyszerűen Azoknak titulálja az író, a gonoszoknak. A gonoszságuk csak abban rejlik, hogy többet akarnak Holdfölde birtokaiból, holott a valóság az, hogy a Merryweatherek akarták a de Noirok erdejét is magukénak tudni, s ezzel kijutni a tengerhez, s teljes Holdföldét uralni.

Nos a de Noirok nem egy halászközösség, hanem afféle lovagi típusú nemesség részei. Kaptak egy fenyvest de képtelenek azon gazdálkodni. A fenyvesekben nem terem semmi ezért természetes, hogy vadásznak. Az egyéb terményeket pedig tolvajlással szerzik meg...

A filmben és nagyjából a könyvben is Maria és Robin összefogásából megoldódnak a gondok. és sem a könyvben sem a filmben nem következik be, a lappangó Robin&Maria vonzalmat betetőző csókjelenet. Tulajdonképpen egymás kezét sem fogják meg. Ez egy gyerektörténet.
Loveday és Sir Benjamin újra egymásra találnak, ahogy Miss Heliotrope is vagyis a teljes boldogság a zárókép mind a filmben, mind a könyvben.

55 megjegyzés:

  1. A könyvet sajnos még nem olvastam, de a fil nagyon tetszett:D csupán egy dolgot nem értek benne, hogy Robin miért van ott a temetésen?:S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert maria meghívta. vagyis a nevelőnője.

      Törlés
    2. De miért hívta meg? Miss Heliotrop már ismerte Robint? :o

      Törlés
    3. Szerintem Robint senki sem hívta meg a temetésre. A film szerint Robin ebben az időben éppen megfigyelés alatt tartja a Merryweather-házat, név szerint Mariát, hogy jól kirabolhassa.
      Vagyis a film szerint Robin már Londonból ismeri Mariát - mert ki akarta rabolni, ahogy az úton is a kocsiban.- de Maria ekkor még nem ismeri Robint.

      Törlés
  2. Szia
    Nagyon jó a történeted, folytasd lécci:)

    VálaszTörlés
  3. Igazán tetszett az összehasonlításod. Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Szívesen olvasnák hasonlókat. :D

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik nekem!:D Jó a történet, helyes a szereplő:Robin!+ Én sem értem mért van ott a temetésen Robin? Én sem olvastam még könyveben, de mihelyst lesz időm elolvasom! A film tök jó!

    VálaszTörlés
  5. Nekem is nagyon tetszik a történeted! És nemrég találtam egy részletet youtube-n a filmmel kapcsolatban amiben Robin betör Mariahoz éjjel és a nyakláncát nézi!(ez mér nincs a filmben?:S)

    VálaszTörlés
  6. Jó a történet fojtasd lécci holnap újra meg nézem
    Niki vagyok

    VálaszTörlés
  7. tök jó!!!és robin olyan helyes,de csak ebben a filmben
    am sztem azért volt ott a temetésen mert el akarták kapni mariát , vagy csak kémkedett itána

    VálaszTörlés
  8. Robin azért van a temetésen, mert eredetileg Maria és Robin találkoztak Londonban és együtt játszottak, sőt konkrétan játszótársak voltak, aztán amikor Maria elkezdett felnőni Robin eltünt, mert hogy már játszani nem tudnak együtt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De akkor a filmben is ismerik egymást?

      Törlés
    2. Szia T. Szerintem a filmben annyira ismeri Robin Mariát előzetesen - még a londoni időkben - amennyire egy rabló azt a házat, amit ki akar rabolni. Tehát látja Robin a temetést, és fellopakodik Maria szobájába is - kimaradt jelenetek.
      De messze nem ismerik egymást úgy, mint ahogy az a könyvben megjelenik. Tehát személyesen nem ismerik egymást a film szerint.
      Üdv: Callie

      Törlés
  9. A Robin tapizza Maria mellkasán az ékszert egy kimaradt jelenet, kár mert jól érzékeltük volna benne, hogy Robin tulajdonképpen egy tolvaj, aki besettenkedik mindenhova és hát elég jól ismeri Mariát. Nekem tetszett ez a jelent, főleg hogy Robin felborogat egy csomó mindent és tipikusan olyan kis esetlen és mégis olyan vonzó. hát ő robin:) a dvd extrán rajtavan a jelenet és van egy jó kis beszélgetés Augustus Prew-al is, aki áradozik a jelmezéről mert nagyon tetszik neki a Robin kosztüm:)

    VálaszTörlés
  10. Robin jelenléte Londonban azért volt szükséges, mert a könyvben is megjelenik Robin Maria korábbi életében, és valahogy ezt akarták áthidalni szerintem, hogy Robin itt is megjelenik már olyan sejtelmesen és titokzatosan, és Maria még nem tudja hogy ki ő...aztán megismeri;)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jó de a végén Robinnak meg kellet volna csókolnia Mariat

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eggyetértek :D

      Törlés
    2. szerintem nem kell az a csók mert még ..... Amúgy teccet a könyv meg a film de inkább a film

      Törlés
    3. a film tényleg jobb... hát azért egy ártatlan puszi belefért volna :D

      Törlés
    4. Akkor jó :) Ebben többet egyetérthetünk...

      Törlés
  12. Nagyon jó az oldal egyszerűen mesés ezek a történetek:) Jó lenne ha folytatnád:) Nagyon ügyes vagy;) És hol van az a jelenet ahol bemegy Robin Mariahoz? Vagyis mit kell beírni? Köszönöm! Szia!

    VálaszTörlés
  13. jujj ez engem is érdekel vki irjon egy linket!!!pls

    VálaszTörlés
  14. Igen, igen valaki írjon a linket, mert én se találom, pedig mindenfélét beírtam már! :) :) LÉGYSZÍVES! LÉCCI! írjon valaki linket :) :) Köszi! :)

    VálaszTörlés
  15. Sziasztok! én ezen a linken találtam egy rövid részletet:http://www.youtube.com/watch?v=TPhVEATpNT0

    VálaszTörlés
  16. Huhh köszii:) Nagyon rendes tőled:) Regi vagyok:)

    VálaszTörlés
  17. huuu nekem is nagyon tetszett, úgy hogy én megnéztem még egyszer a MOOvie.hu-n :) egyszerűen imádom ezt a filmet :) (L)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. huuuh ez tök jó! ez a kedvenc filmem amúgy, nagyon jó az oldal hol lehet kapni könyvben?? amúgy nagyon cuki a Robin!!:)

      Törlés
  18. Szia Dom! Én is örültem volna egy Maria&Robin csókjelenetnek, de mivel Dakota éppen hogy betölthette a 14. évét a forgatás alatt, ez valószínűleg felvetett volna egyéb problémákat a filmforgatással kapcsolatban. És szerintem ezért is tekintettek el egy ilyen jellegű jelenettől. Igazán kár, hogy a szinésznő éppen annyi idős, amennyi a könyvben Maria, mert így korlátozottak voltak a lehetőségek is. (az érzelmek intenzívebb kinyilvánítására:))

    VálaszTörlés
  19. Igen én is megnéztem a Moovien:) Mert egyszerűen nagyon jó mint ez az oldal:) Remélem majd valami fontos ember megtalálja ezt az oldalt.. és bárcsak megcsinálnák filmen is nagyon jó lenne:) Mert ezek a történetek isteniek és tényleg ügyes vagy mert ezt nem is lehetett volna jobban megcsinálni:) Regina:)

    VálaszTörlés
  20. Én még csak most olvastam el a könyvet, de varázslatos a történet ami benne van! A filmet is láttam és az is elvarázsolt ezekben a történetekben a kettő még varázslatosabb összeolvadását láttam és igazán tetszik remélem hamar folytatod!:)Puszi Dan*

    VálaszTörlés
  21. Sziasztok tényleg nagyon jó az oldalad és remélem tényleg folytatod nekem a kedvenc filmem a holdhercegnő és imádom am kár hogy az a jelenet nincs benne jó lenne legalább megtudnánk mi is az igazság am dóri vagyok

    VálaszTörlés
  22. Szia! Nagyon tetszik az oldal és imádom a történeteket. Csak azt nem értem hogy ha a két család mindig gyűlölte egymást hogy lehettek játszótársak Maria és Robin?

    VálaszTörlés
  23. Szia! Mint írtam. Robin a filmben De Noir.

    A könyvben Robin nem de Noir. Így Maria és Robin közt mindig is fennállt a barátság.
    Callie

    VálaszTörlés
  24. szia!
    nagyon jó az oldalad, és mint már annyian írták, igen folytasd, mert nagyon jól csinálod!!! imádom ezt a történetet, és tényleg kár hogy kimarad a csókjelenet Robin és Maria között..
    Eszter (ezie)

    VálaszTörlés
  25. Nem tudja valaki, hol lehet letölteni a zongoraszólót ami a filmben volt?? Hálás lennék ha valaki megmondaná, mert nagyon tetszett, de nem találom!!

    VálaszTörlés
  26. Jesszusom, ez a film a kedvencem :D Robin <3 :D Kár, hogy nem volt csókjelenet a végén Maria & Robin között, de így legalább össze lehet hozni egy jó kis Robin & saját szereplős fanficet :D Két dolgot viszont nem értek: Ha Robin a filmben de Noir, akkor a filmben nincs múltja Maria-val, vagy igen? Valamint mi közük a de Noir-oknak a kakasokhoz? Bocsi, a hülye kérdés miatt, de ha említették a filmben, akkor én biztosan kihagytam azt a jelenetet :$
    Xoxo, Vanille

    VálaszTörlés
  27. Valaki meg tudja mondani nekem, hogy kicsoda Vicar, Lawyer, Henry, Richard, David és Dulac? Láttam a filmet, de az ő nevüket nem hallottam, vagy lehet, hogy igen, csak nem értettem :$ Kik ők? Kérlek, nagyon fontos. Szeretnék Holdhercegnő fanficbe kezdeni, de szeretném tudni, hogy ők kicsodák, hogy tudjam fontosak-e vagy sem.

    VálaszTörlés
  28. Szia Vanille!

    A coeur jelentése hogy kakas. A felsorolt nevek egyike sem szerepel a könyvben sem a filmben, nem ismerem őket. A filmben az oldal jobb oldalán felsorolt szereplők szerepelnek. Üdv: Callie

    VálaszTörlés
  29. Szia/Sziasztok,most fedeztem föl az oldalt és nagyon tetszik!Ügyes vagy!Igaz még nem igazodok ki teljesen az oldalon,de majd csak belejövök :)
    Azt szeretném kérdezni,hogy a történet fejezetei ott fönt a "Callie: Fenyvesek lordja" cím alatt vannak?Szívesen olvasom,én is odavagyok Robinért meg az egész Holdhercegnőért...
    De azt viszont még nem tudtam teljesen eldönteni,hogy Robin valójában egy főszereplőféle,vagy csak úgy szereplő és a film végén lényegesebb szerepe van?!
    Azért vagyok bizonytalan ebben,mert pl.a moziplakáton és a film honlapján ahol sorakoztatja a szereplőket nincsen túlságosan kiemelve.
    Bocsi,hogy ilyen sokat írtam és csak így tovább!
    Köszi előre is a válaszokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. eggyet értek mind azokkal akik irtak elöttem.annyira jól néz ki ROBIN.kár h a való világban nem ilyen,azért néha megpróbálhatna úgy lenni mint a filmben.na a lényegh ez a film BRUTTÁLISAN jó volt és kérlek szépen h csináljatok 2részét de mindeggy h filmben v könyvben csak csináljatok.amugy naon sajnálom h nem volt csók a végén.asszem tudok adni pár oldalt ahol láthattok pár irt fejezetet:http://holdhercegno-mariaesrobintortenete.blogspot.hu/2012/04/14fejezet-rajottem-titkodra.html.meg van még egy pár,akinek kell csak irjon és irok neki szívesen.amugy könyörgök legyen egy olyan rész ahol csók van és nem egy,kézfogás.kettesbenlét....

      Törlés
  30. Szerintem is hiányzik a csók.Lettem volna Maria helyébe,énis megismerkedtem volna Robinnal.

    VálaszTörlés
  31. szia Callie!
    már nagyon várom az új fejezeteket:)
    én még csak most jelentkeztem be,de már többször komentáltam úgy,
    hogy oda írtam a végére:üdv Dalma
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dalma!
      Köszönöm, hogy írtál, és természetesen lesznek következő fejezetek, csak szabadidő is nagyon kell hozzá :) de gondolataim Robinék körül vannak, úgyhogy előbb utóbb kiforrja magát egy új fejezetben:)
      Üdv: Callie

      Törlés
  32. sziasztok! azt szerettem volna megtudni hogy nem-e lesz 2. része a filmnek? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem hinném, hogy készítenek folytatást, nincs is rá igazán történetfolytatás...

      Törlés
  33. Én nekem is nagyon tetszett a film.
    És egy Robin Maria csók jelenet nekem is nagyon tetszett volna.
    És remélem h lesz folytatása, :D

    VálaszTörlés
  34. Szia! Tetszik az összehasonlítás!!! A könyvet még nem olvastam, de lenne hozzá pár kérdésem! A könyvben Robin és Maria szeelme ugye jobban ki van "bontakozva"? Ja, és van 2. része?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Zsó!

      Igyekeztem rendet tenni a könyv és a film között, mert teljesen más a történet az egyikben és a másikban. A könyvben, nincs igazán jobban kifejtve Maria és Robin szerelme. Egyértelműsítve valóban jobban van, tehát tulajdoképpen ki van mondva, hogy Robin feleségül veszi Mariát és csakis őt és pont és kész, együtt kell lenniük. Viszont hiányzik a könyvből az a "Rómeó és Júlia" szál, hogy két ellentétes család és mégis egymásba szeretnek ...stb. Ez a könyvben egyáltalán nincs. Tehát teljesen másra kell számítani, ha a könyvet olvasod, ne várd vissza a filmelemeket. A film sokkal jobb mint a könyv szerintem.
      Sajnos nincs második rész. Ez egy történet és ennyi. Nem véletlen, hogy szükséges volt rajongói folytatásokat írni:)))
      Ettől függetlenül érdemes elolvasni a könyvet, hogy teljes képet kapj mi is ez az egész, de picit el kell vonatkoztatni a filmtől és akkor élvezhetőbb:)
      Jó olvasást!
      Üdv: Callie

      Törlés
  35. Üdv nektek :) És kérlek szépem Callie hogy olvasd ezt el mert nagyon fontos
    Elolvastam a kommenteket hát hogy megmondjam őszintén nagyon jók voltak és olyan jókat nevettem rajtuk de ezt nem kell sértésnek venni.Hát hogy mondjam én is eléggé sajnálom hogy nincs második része mert annyira vártam rá mert annyira jó volt csak hét mégsem így lett.Amikor elkezdett a film a vége felé haladni jobban izgultam és már alig vártam erre amikor az utolsó percek folytak le és megláttam hogy vége és így végződik,na ott azt hittem hogy kifutok a világból mert hát annyira vártam
    és amikor megláttam hogy így van vége akkor azt hittem hogy oda megyek a rendezőhöz s leütöm hogy hogy képes így abba hagyni egy filmet mert így pedig izgalmas volt és hát már elképzeltem a folytatást erre vége,nos hát nem erre számítottam de azért agyon tetszett még a mai napig sem tudok leszállni róla és ez így lesz életem végéig.Nos hát most néztem meg és hogy bevalljam csordultig tele vagyok boldogsággal és ez az arcomból kifolyó könnyekből tudom egyszerűen isten nagyszerű ez a film.És hogy most kérditek hogy miért nincsen második része?Hát mert nem volt ki megírja de szerintem ezt ti is tudjátok.Éppen ezért kell tollat ragadni és megírni ti magatoknak a történetet.És callie ha ezt meglátod vagy elolvasod vagy nem tudom de eljut hozzád akkor nagyon szeretnélek szépen kérni hogy olvasd el a következőket és válaszolj és kérlek szépen:Én az elmúlt napokban máson sem gondolkoztam mint ezen a dolgon és ahogy gondoltam és gondoltam egy akkora ötlet fogott meg ugrott be hogy attól még te is meglepődnél elégé.Úgyhogy ezt mindenféleképpen meg kell közölnöm veled és hogyha meglátod akkor kérlek szépen válaszolj nekem.Ez életbevágóan fontos és nagyon nagyon szükségem lenne a komolyságodhoz az elhatározásodhoz és a tisztességes döntéshez és diszkréciódhoz,Úgy hogy ha ezt meglátod akkor kérlek szépen írj vissza nekem s te és ne más.Remélem ez tényleg eljut hozzád és akkor majd beszélhetünk, akkor ezennel további szép napot nektek Üdv, tudod ki

    VálaszTörlés
  36. Sziasztok! :) Ahogy elolvastam, a kommenteket, felmerült bennem is két kérdés. Az első, hogy Robin és Maria közt mi volt előtte, jó oké, hogy Londonban barátok voltak, csak valaki feltudná tenni, hogy ezt hol lehet megnézni, mert nagyon érdekel! Lehetőleg úgy, hogy nekem tabletem van. A második az ugyan ugy Maria és Robin közt, csak az, hogy én is láttam egy videót a Youtubon, ahol Robin Maria ágya mellett megnézi Maria nyakláncát, és nagyon érdekel, hogy ez hol van! Meg valaki fel tudná tenni az igazi filmet! Előre is köszi, mert amióta megnéztem a filmet, imádom! És nem csak a filmet, hanem Robint is! :) Nagyon de nagyon érdekelnek a kihagyott részek! Puszi: Reni :) ui: Lehetőleg minél hamarabb, mert fontos! :) Köszii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Reni!

      A Londoni barátság szálat itt tudod elolvasni:
      http://www.scribd.com/doc/39356574/Elizabeth-Goudge-Holdhercegn%C5%91

      A Holdhercegnő film fent van a moviee-n úgy emlékszem. de a kimaradt jeleneteket a youtube-on megtalálod. valahol vki be is linkelte ide, na majd összekaparom magam és csinálok már ezekről egy külön menüt az oldalon és akkor meglesz egy helyen.
      Pusz:
      Callie

      Törlés