Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2012. június 20., szerda

Birtokjog

Francios hozott egy másik fekete inget Robinnak. Maria pedig sajttal, sült hússal és borral kínálta a vendégeket. Lionel és Florian nem is tiltakoztak az elmaradt vacsorát pótló ételek ellen. Robin megnyugodva látta, hogy Maria épségben hazaért és úgy tűnt elegendő támpont volt Mariának az irány megmutatása.


- S most már beszámolsz az erdőben történtekről? – nézte Robint Maria. A férfi még mindig fájós szemöldökét tapogatta.

- Mit mondhatnék? Megfenyegettek és levertek a saját erdőmben és még a bosszú édes ízét sem érezhetem soha, mert nem lesz visszavágás – csattant Robin.

- Hogyhogy? Azt hittem összecsapásra készülünk – kapta fel a fejét a sült hús mellől Lionel.

- Nem harcolunk – intette le őket Robin. A bejelentését néma döbbenet követte. Robin érzékelte az értetlenséget, amit kiolvasott a tekintetekből, de megerősítően csak újra bólintott hozzá.

- Harc nélkül hagyod az erdődet!? – pattant fel hevesen Florian.

- Nem az én erdőm – hajtotta a tenyerébe a fejét Robin, ahogy felült, és egész tartásán érződött, hogy súlyos gondok nehezednek a vállára.

- Mi? Mit jelent az, hogy nem a te erdőd? – fordult felé Maria csípőre tett kézzel.

- Azt, hogy a tulajdonjog nem engem illet – takarta el a szemét a tenyerével Robin, s a halk vallomásra Mariában rekedt a levegő. Tanácstalanul pislogott a férjére.

- Tessék? Én…én ezt nem értem – hebegte Maria s szemét végighordozta a társaságon. Florian eltátott szájjal bámulta Robint, de Lionel mintha nem tűnt volna meglepettnek. – De…de hát te vagy az örökös. Apád elsőszülött fia vagy, a fenyvesek lordja, a fekete erdő örököse, te vagy! – erősködött Maria. Robin sorra csak a fejét rázta, az összes titulusnál.

- Nem Maria – Robin felnézett rá, és végre kimondta azt, amit éveken át titkolt Maria előtt. – Nem érted? Még mindig nem érted? A fenyvesek hivatalosan apám birtokában vannak, s hogy ki örökli az csakis apám végrendeletén múlik. Amikor veled szövetkeztem, amikor megkértem a kezed és amikor feleségül vettelek, apám kitagadott, a vadászkastélyt a kézfogó előtt építtettem, minden amink van csak a saját klánomé. Sem én sem Loveday semmit sem öröklünk, mert Merryweathert választottunk házastársnak.

- Én…én ezt nem értem… - hebegte Maria.

- Az egy dolog, hogy egy család vagyunk, s az egy másik dolog, hogy a birtokból nem részesülünk. Ha apám nem változtatja meg a véleményét, akkor minden a család legidősebb férfitagjára száll, apám kedvencére: Julienre – nézte merőn komor tekintettel Mariát. – Jelenleg az a helyzet, hogy nem én és nem is a nővérem az örökös. Megtűrtek vagyunk a fenyvesekben Maria, ez az igazság.

- S mindez miattam igaz? Miattam? – szorította a kezét a mellkasára Maria.

- Figyelmeztetett apám, ha téged választalak, megváltoztatja a végrendeletet – mondta lehangoltan Robin.

- Ezek csak szavak, üres szavak Robin! – kiáltotta hevesen Maria.

- Láttam a végrendeletet Maria! – csattant rá erélyesen Robin.

- De hát apád még évekig él! – bizonygatta Maria.

- Apám megteheti, hogy átruházza a tulajdonjogot még életében, és Julien ezért járt a várban most ebben az évben is!

- Julien? – ráncolta a homlokát értetlenül Maria.

- Ébredj már fel Maria a hercegnős álmaidból. Itt pénzről van szó! Az egész birtokról! S apámnak én fordítottam hátat! Ugyanúgy, ahogy Loveday! Apámnak a szemében mi már nem számítunk. Coeur de Noir az életrevalóbbat választja örökösnek, és Benjamint és téged is gyűlöl apám! Sem nekem sem a gyerekeinknek semmi esélyük a fenyvesek megszerzésére. Ez az igazság Maria! – Robin csalódottan nézett Lionelre. Miért titkolódza tovább? Idő kérdése és minden kiderül. Lionel tudja, Charlotte is. Florian, akaratlanul fültanúja lett az igazságnak.

- De…- próbált tiltakozni Maria.

- Nem tudom biztosítani sem az anyagi, sem a fizikai biztonságodat többé Maria. Szeretném ha ezt tudnád a jövőre való tekintettel. – Kemény szavak voltak. Maria magába roskadva nézte a zilált, gondterhelt, sápadt arcú férfit. A másik kettő csendben hallgatott, nem akartak a házastársak beszélgetésébe szólni. Robin mély levegőt vett. Tekintetét végighordozta a hallgatóságon, végül Marián állapodott meg a tekintete, s valami kifürkészhetetlen sötétség borult a szemére. Rekedt hangon szólalt meg újra, s kijelentése lesujtó végítéletnek tűnt: - Ha akarod… kérvényezhetjük a …válást… - jelentette ki végső lehangoltságában Robin.

- TESSÉK?! – sípolta magából Maria tehetetlenül. - Miattam vagy ebben a helyzetben Robin. Ha nem engem választasz, még ma is te vagy az örökös. Veled maradok ez nem kérdés! – mondta határozottan Maria. – S ha már végre tisztázzuk a helyzetünket, mi volt ma?

- Változás lesz Maria. Talán hamarabb mint várjuk, ha személyesen Julien nem tudja elérni, hogy apám ráirassa a birtokot, akkor megteszi majd erővel. De értelmetlen az ellenállás.

- Ne de mi miatt?

- Ha ellenállunk, megölnek mind engem mind titeket. Megéri ezt?

- Mi miatt?! – erősködött Maria.

- Még mindig nem érted? A fenyvesek jelenlegi örököse Julien. Szerinted, hogy fogadja, hogy én vadászom a vadakat az ő vadasparkjában? – fröcsögte kíméletlenül Robin. – Lionel pontosan tudja ezt. Ha Julien az aki, a támadások és a rablások mögött van, voltaképpen semmit sem tehetünk. Jelenleg úgy áll a dolog, hogy jogosan szerezte vissza azt, ami az övé.

- De az emberek, a klán melletted van Robin! – nézett segélykérőn a szobormerev csendbe dermedt de Noirokra Maria. – Vagy nem?

- Őket hagyd ki ebből Maria! – állt fel Robin imbolyogva és a klántagok és Maria közé állt. – Menj, pihenj le egy kicsit!

- Hogy pihenhetnék le, amikor az egész világ összeomlott körülöttem? Miért nem mondtad el korábban Robin? Miért? – támadt a férfinak az ökleivel Maria. De Robin elkapva a vékony csuklókat, könnyűszerrel hárította a támadást.

- Menj a szobádba, a fiúkkal még beszédem van – nyomatékosította Robin.

- De én… még nem beszéltük…

- Engedelmeskedj, az Isten verjen meg, hát olyan nehéz ezt megértened!? – kiáltott rá Robin. – Eredj fel, és hagyj végre gondokodni és beszélni a fiúkkal! Neked is adok feladatot, gondolkodhatsz az ajánlatomon, amíg nem megyek!

- Miféle ajánlatodon? – nézett rá a válla fölött Maria kikerekedett szemekkel.

- A váláson – tolta ki az előtérbe a nőt Robin és bevágta mögötte a nehéz vasalt ajtót.





Robin megszédülve nyomta homlokát a hűvös faajtónak. Érezte, ahogy a verejték lassan végigcsorog a halántékán. Miért ilyen nehéz most egyszerre minden? Tenyerével teljes erőből a falapra csapott, s az ajtókeret is belerezgett az ütés erejébe. A két unokatestvére csendben hallgattak a háttérben. Robin szembefordult velük és hátát az ajtónak vetette.

- Na most mi lesz? – kérdezte Robin hetykén.

- Hogy áll apádnál a szénád? – kérdezett vissza Lionel.

- Szerinted? A legjobb lapok Juliennél vannak. Befolyásos ember, kitűnő életpályával, ami jót tesz a birtoknak is. Számos terve van az erdővel: fakitermelés, flottaépítés a királynőnek, és persze vadászatokat rendezne az arisztokráciának.

- Jó kilátások – hümmögte Lionel.

- S ezzel vége a rablóvadászatnak – jegyezte meg Florian.

- Pontosan – biccentett rá Robin.

- Mi a terved? – tette karba a kezét Lionel, miközben rezzenéstelen arccal Robint figyelte.

- Honnan veszed, hogy van bármi tervem? – nézett rá flegmán Robin, s egyik lábát felhúzva talpát az ajtónak vetette.

- Ismerlek kölyökkorunk óta. Neked Robin mindig van terved – mondta fanyarul Lionel.

- Tényleg van tervem most is – bólogatott türelmetlenül Robin.

- Éspedig?

- Kihasítom a részem a birtokból – mondta komoran Robin. – Követelem apámtól, hogy francia módra örököljünk.

- Vagyis birtokaprózás – sóhajtott nagyot Lionel.

- Nincs jobb ötletem. Julien a birtokot akarja, de én akkor sem adom az egészet. Akkor legyen enyém a part menti sáv a vadászkastélyig, a ti világítótoronyrészetekkel és kész – rántotta meg a vállát Robin.

- De ezzel elismered Julien követelését – emlékeztette Lionel.

- A kérdés most már nem az, hogy Julien vagy én. Hanem az, hogy mi az amit még kimenthetek magamnak és a családomnak. Évekig vártam, hogy apám megenyhüljön, de mai napig eredménytelenül. Ha továbbra is ugyanígy állok hozzá, Julien kiforgat a teljes örökségemből. Amíg még tehetek valamit, beszélek apámmal, hogy igenis követelem a részem a birtokból és hasítsa ki a birtoktestből az én részemet, legyen az akármennyire is kicsi! Valóban igaz két kakas nem fér meg egy ólban. Mit léptek?

- Nem tudom – ingatta a fejét Lionel.

- Nem köt hozzám semmi…

- Kivéve, hogy a te birtokrészedre esne a mi házunk – emlékeztette nevetve Lionel.

- Az csak egy ház – vigyorgott rá vissza Robin.

- Robin, ki volt a legjobb unokatestvéred? A többiek nem tudom, hogy döntenek, hogy apád, vagy Julien…de én biztos, hogy veled maradok. – Lionel kérdőn Robinra sandított. – És Maria? Tényleg válni akartok?

- Amíg a kicsi nem születik meg, addig valószínű, hogy nem válunk el, de…persze Maria dönt. Lehet tényleg Julien megkéri a kezét?

- Robin! – csattant rá a két másik.

- Meg kell ezt beszélnünk, fogalmam sincs, hogy mi legyen…

16 megjegyzés:

  1. Jó lett nagyon és remélem,hogy Robin és Maria nem fognak elválni.Egyetlen baj,hogy rövid lett,de lehet csak azért éreztem rövidnek,mert már régóta vártam az új fejit :D

    VálaszTörlés
  2. Szia Timi!
    Nem baj lesz még folytatás most talán a mai nap, úgyhogy, nem fogod most olyan sokáig érezni a friss hiányát. Látom nagyon szemfüles voltál, még "nyomdamelegen" olvastad. ;)
    Köszi, hogy írtál!
    Callie

    VálaszTörlés
  3. Annyira jó hogy már nem tudom mit írjak.Nagyon izgalmas ami Robinnal és Mariaval történik.Fantasztikusan írtad meg olyan mintha, aki olvassa ott lenne.Remélem Robinné lesz a birtok.
    Sok sikert a további írásokhoz!=)
    Szia:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Krisztin!

      Úgy érzem elég nagy dilemma lesz most a klánban, a de Noir családban és persze Robin és Maria házasságában is hogy hogyan tovább? Erre a kérdésre próbálnak a következő fejezetek választ keresni és találni. Köszönöm, hogy írtál!
      Üdv: Callie

      Törlés
  4. Megérte türelemmel várni, végre vissza tértél a Fenyvesek lordjához. Újra olvastam a fejezeteket. Kiválót alkottál. Várom a folytatást. Jó írást! Andy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andy!
      Köszönöm, megnyugtattál, hogy nem okoztam csalódást a folytatással és sok hónap kihagyás után is élvezhető a folytatása. Igyekszem írni a továbbiakat is csak a szabadidőmet ne rabolja senki! :)
      Callie

      Törlés
  5. Ismét egy csodálatos, izgalmas fejezet :) Tűkön ülök mi lesz a továbbiakban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Krie!
      Jó olvasni, hogy izgalmasnak találtad a fejit:) most ismét újabb bonyodalmak kuszálják Robin és Maria életét. Folyt köv. Callie

      Törlés
  6. Nagyon jó az írásod ez az eddigi legjobb holdhercegnős történet amit olvastam. Mikor várható a folytatás? Remélem nem csak fél évente fogsz írni egy részt. Ugyanígy folytasd ne hagyd abba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Trixi!
      Én is remélem, hogy nem csak félévente lesz időm normálisan elmélyedni a történeteimben. Ez sajnos nem csak rajtam múlik, de igyekszem itt lenni és írni ahogy időm engedi, ezért kitartást és türelmet kérek, nyugalom a nyáron gyakrabban lesz friss ne aggódj! ;)
      Üdv: Callie

      Törlés
  7. Szia Drága ^^
    Jajj olyan jó újra látni itt *-* Nagyon hiányzott a történeted, és, mint mindig, most is remek lett!!! Nagyon élvezetesen írtad le a gondolatsorokat, nem volt bonyolult, nagyon is megértettem Robin gondját :)
    Nagyon kíváncsi leszek, hogy Maria hogy dönt :/ De akárhogy, biztos, hogy nagyon jól lesz leírva ^^
    Várom a kövit ^^
    Puszillak(LLL)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Reginám!

      Nagyon hiányoztál már Te és a Holdhercegnő. Jó újra kicsit belemélyedni ebbe a világba és az erdőbe és a holdhercegnőbe, és ismét holdhercegnős körben mozogni és létezni:) Köszönöm, hogy írtál és örülök, hogy még mindig tetszik a történet. Sietek tényleg a folytatással.
      Millió puszi!
      Callie

      Törlés
  8. Szia Callie!
    Hűha. Most aztán szegény Robin. Csodálkozom hogy eddig így tartotta magát. És a gyanúmat és másokét is megerősítette ez a mondat:"- Amíg a kicsi nem születik meg". Sokan úgy éreztük hogy a gyerek majd összetartja Robint és Maria-t. Így is volt. Hogy most mi lesz az Marian múlik. Valamint persze a leendő apukán, Robinon.
    Valami viszont azt súgja nem fognak elválni! Mikor az erdőben voltak, Robin azt mondta, hogy szeret túlesni minden nehézségen Mariaval. De ki tudja még mi lesz. :/
    ui.: szerintem ezzel, hogy Robin nem örökös, mindenkit vérig megleptél. :D:D:D
    puszi Gréti

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Gréti!

      Külön köszönöm, hogy az elszálló kritika után vetted a fáradtságot és újra írtál nekem, különösen mert nagyon tartalmas, amit írtál és ez nagyon jót tett a lelkemnek. :)
      Bíztam benne, hogy azért sikerül egy kis újdonságot csepegtetnem közétek ezzel a fejezettel, hiszen mindig is benne volt a pakliban az hogy az öreg de Noir kitagadta Robint. És mélyen megérintett, hogy ilyen figyelmesen olvastad a történetet, mert Robin tényleg ezt mondja, hogy a nehézségeket Mariával jó átélni. ;)
      Sok gond szakadt most Robinra és Mariára, a folytatásban kiderül, hogyan birkóznak meg a mostani nehézségekkel.
      Puszi: Callie

      Törlés
  9. Szia! Én nemrég kezdtem elolvasni a te folytatásodat és szerintem sokkal jobb mind a film vagy a könyv!!!!! Nagyon tetszenek a leírásaid teljesen olyan mint a könyvben. Én mondom belőled még nagy híres és sikeres író is lehet!!! Én is szoktam írogatni de amit te csinálsz... az már MŰVÉSZET!!! Imádlak és véletlenül se merd abba hagyni az írást!!! És további jó alkotást neked a LEGJOBB ÍRÓNAK A VILÁGON!!!!
    Puszi: Dzsesszi ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Dzsesszi!

      Huha! Köszönöm szépen a dicsérő szavakat. Egészen belepirultam és kimelegedtem a soraidat olvasva. Én is mindig erről álmodozom, hogy egyszer nyomtatott kötött változatban is megjelenik majd egy művem, de ezt a nagy művet meg is kellene írni. Terv már van rá, csak sok ihlet és kivitelezési kitartás is kell. De ha nagyon elbizonytalanodnék, most már mindig előkeresem majd, amit Te írtál és egyből kapok egy kis lendületet annak az írásához is. Köszönöm, hogy olvasod a történetem, és ígérem a folytatás sem marad el.
      Puszi: Callie :)

      Törlés