Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2012. június 30., szombat

Gombakaland

Robin kócos göndör fürtjeibe túrt, ahogy felkönyökölve az ágyban Maria pocakját figyelte. A takaró emelkedett és süllyedt az apró mozgolódásoktól. Maria mosolyogva figyelte Robin csodálkozó tekintetét.


- Már ő is felébredt – nevetett Maria.

- Vettem észre – simította végig Maria lábát a takaró alatt Robin.

- Későre jár, fel kellene kelnünk – tiltakozott nevetve Maria.

- Még van időnk – morogta vágytól fűtötten Robin, s amikor csókot lehelt Maria vörös ajkaira, már Maria sem tiltakozott. Két órával később ébredtek újra, s közeledett a délidő is, mire mindketten kimásztak az ágyból. Az étkezőben Lionel és Florian ültek és kártyáztak.

- Felébredtetek végre? – morogta Lionel. – Csodás! – állt fel az asztaltól Lionel.

- Miért nem mondtad, hogy várnak rád!? – kapta el Robin karját Maria mérgesen, miközben füle tövéig elvörösödött.

- Én vagyok a vezető várhatnak rám – rántotta meg a vállát Robin, s az asztalon fekvő fatálban tálalt sajtból letört egy darabot.

- Mehetünk? – harapott a sajtba Robin, s kérdezés nélkül kézen fogva Mariát is magával húzta.

- Ő is velünk jön? – állta útját Lionel fekete szemével Mariát méregetve.

- Igen – csámcsogta mohón Robin, s kikerülte Lionelt. Florian is felemelkedett ültéből és csatlakozott az erdőbe vonuló társasághoz. Lionel felkapta az udvarra készített kosarakat és a vállára dobva cipelte Maria és Robin kettőse után.

- Mondhattad volna, mert akkor lelépünk – dörmögte rosszkedvűen Lionel. Maria lobogó szoknyával próbált lépést tartani Robinnal.

- Ha terhetekre vagyok… - kezdte Maria zavartan, de Robin a szavába vágott.

- Nem vagy terhünkre – szakította félbe nyersen Robin.

- Már dehogy nincs! – csattant vissza Lionel. – Úgy volt hajnalban indulunk és ebédidőre már végzünk is. Erre tessék!

- Változott a program – felelte rá Robin hátra sem nézve. Kézen fogva húzta Mariát az erdőbe, akinek szoknyája minduntalan beleakadt egy-egy ágba.

- Robin várj! Beakadt a szoknyám! Így elszakítod! – szabadította ki a kezét Robin szorításából Maria. Robin visszalépett és egyetlen rántással letépte az ágról az anyagot.

- Mehetünk? – kérdezte komoran Robin.

- Így tönkreteszed a ruhámat, te vadállat! – sopánkodott Maria a lyukas anyagot vizsgálva.

- Szokj hozzá Maria! Tíz éve élsz mellettem, az erdő a birtokunk ehhez képest még mindig úgy öltözködsz mintha csak egy kis sétára indulnál a város utcáin – fordult szembe vele Robin.

- Nem öltözködhetek úgy mint egy férfi! Nő vagyok ha nem vetted volna észre – bosszankodott Maria.

- De észrevettem – szűrte a fogai közt Robin és megmarkolva a szoknyarészt maga felé húzta az anyagot, hogy lássa a szakadást. – Hagyd a fenébe! Veszek neked másikat – engedte le az anyagot és megindulva Mariát maga után vonszolta.

- És mégis miből? Tudtommal egy kis anyagi gondod támadt épp a minap! – emlékeztette Maria Robin után sietve.

- GRrrr! – morgott Robin. – Hogy lehetsz ilyen kiállhatatlan? Miért kell mindent a fejemhez vágnod? Anélkül is van épp elég gondom, hogy te a fejemre olvasnád!– csattant rá Mariára.

- Talán mert a feleséged vagyok? Nem tehetem meg? Csak tűrjek csendesen? Ezt akarod? – vitatkozott tovább Maria a környező cserjéssel hadakozva maga és ruhája körül.

- Te és a csendesség? Maria! Ha valamiben biztos voltam veled kapcsolatban már a megismerkedésünk pillanatában, hát éppen az, hogy nálad harciasabb virágszállal még nem találkoztam! – nézett a lomkoronák felett kéklő ég felé.

- Ezt dicséretnek kellene vennem?! Várj már be ne loholj! – fulladt ki Maria és egy fatörzsnek dőlve megállt, hogy kifújja magát.

- Persze, hogy nem dicséret – torpant meg Robin is és visszafordult.

- Vadászni akartok? – pihegte Maria fejével a másik két de Noir felé biccentve, akik most lassítottak, látva, hogy a házaspár megállt.

- Szerinted magammal hoználak egy vadászatra? – hunyorított gúnyosan Robin.

- Had találjam ki: Nem? – gúnyolódott Maria.

- Nem, naná hogy nem!

- Akkor most miért vonszoltál magaddal? – tette karba a kezét sértetten Maria. Robin hátrasétált és a Lionel által a földre dobott kosárból kiemelt egy apró bőrkötéses könyvet.

- Mert ebből sosem tanulod meg, amit kell – felelte Robin és Maria felé hajította a könyvet. Maria elkapta röptében a kötetet és belelapozott. A Charlotte-nál keresett gomba és növényhatározó volt. Meglepve pillantott fel Robinra.

- Úgy van Hercegnő – gúnyolódott Robin. – Megtanítalak gombászni, mert az ilyesmit nem könyvekből kell elsajátítani, hanem a természetből.

- Ó Robin! – eresztette le a kötetet Maria meghatottan.

- Ó Robin! – utánozta gúnyolódva Lionel és rosszkedvűen szétdobta a négy kosarat négyük lábai elé. – Tudod Maria nélküled sokkal egyszerűbb volt az élet a fenyvesekben. Amióta betetted a lábad szüntelen vagy téged kell megmentenünk, vagy hajkurásznunk, vagy egyszerűen csak hátráltatsz minket!

- Mindig is gyűlöltél igaz? – kapta rá szürke szemét Maria.

- Elleneztem, hogy házasságra lépjetek, ha erre vagy kíváncsi – morogta Lionel.

- Nem Lionel volt az egyetlen – túrt a hajába Robin. – De hát ezt tudjuk nem igaz? - viszonozta Maria pillantását Robin. – Azért tartunk ott ahol.

- Kérlek ne beszélj így Robin! – törölte megizzadt tenyerét a szoknyájába Maria.

- Mindig mondtam, nőnek semmi keresnivalója az erdőben – vette karba saját kosarát Lionel.

- És Loveday? – kérdezett vissza támadóan Robin.

- Ő más, ő közülünk való – felelte nyakasan Lionel.

- Maria is hozzánk tartozik – védte meg feleségét Robin.

- Sosem fogja úgy ismerni az erdőt mint mi! Soha! Mert nem itt született! – sziszegte Lionel, miközben átvágott a fák között.

- Nem is kell, hogy úgy ismerje! – kiáltotta utána Robin. – Elég ha én ismerem – morogta az orra alatt Robin. – Eredj te is, egy óra múlva itt találkozunk! – szólt rá Florianra Robin. Maria egy kidőlt fatörzsre telepedett és hangtalan kérdéssel figyelte férjét.

- Miért? – kérdezte végül csendesen. Robin odament hozzá és leereszkedett mellé a farönkre.

- Mit miért? – nézett el a fák sűrűjébe Robin. Beszivárgott rájuk a déli napfény vidám sárga színe és játszadozott Maria bordó ruháján.

- A nagy vadász gombászásra adja a fejét? – sandított rá Maria hitetlenkedve.

- A természet, természet. Az erdő is erdő. Minden benne élő fajjal. Legyen az növény, állat, gomba: élőlények. Tulajdonképpen mindent ismerek. Miért ne mutathatnám meg neked? Még akkor is, ha engem csak a vadak érdekelnek igazán az erdőben – vette le a kalapját Robin és maga mellé tette a farönkre.

- Tudom, hogy úgy ismered ezt az erdőt, ahogy rajtad kívül senkise. A klán más tagja sem ismeri úgy mint te. S te most itt vagy és gombaszakértői leckéket akarsz adni a tulajdon feleségednek? Miért akarsz te magad megismertetni a gombákkal? – játszadoztak Maria ujjai a fatörzs háncsának mélyedései között. Ahogy megszívta a nap most szárazabb volt a sötétbarna felszín, de a mélyedéseiben még nedves volt a fa, az elmúlt napok esőzéseitől. Robin is követte tekintetével Maria finom kis nőies ujjait, ahogy játszadoznak a háncs vonalai között. Maria mutatóujja végigkövette a szabálytalan barázdákat, s közben a napfényben felragyogott arany karikagyűrűje a gyűrűsujján. Robin rátette a kezét az asszony sápadt fényű kézfejére, s Maria ráemelte komoly szürke szemeit.

- Hogy miért segítek neked? – ismételte meg a kérdést rekedt hangon Robin. – Mert tudom, hogy fontos neked. Hogy mennyire fontos ez neked.

- Honnan tudod te azt? – mosolygott rá félszegen Maria.

- Tíz év házasság után azért feltételezhetnéd már rólam, hogy legalább egy kicsikét ismerlek – hunyorított rá Robin, s az ajka elé emelte Maria kezét, s puha csókokat nyomott az asszony ujjbegyeire. Maria lehunyta a szemét a gyengéd érintések alatt. Érezte Robin meleg telt ajkait az ujjbegye alatt, s lágyan átsimította a férfi száját. Robin felvetette rá a tekintetét. Maria vörös tincsei szinte lángoltak a napfényben, a hullámok a mellkasára omlottak. Csupa szeretett illat vette körül, a fák, az avar, Maria szappanillata, a háttérben a fák sűrűje, s Maria mellette várandósan. Ha tehetsége lenne megfestené ezt az idilli képet, ha elég pénze lenne rá, akkor biztos hogy megfestetné. De egyik sem áll rendelkezésére, úgyhogy…

- Lássunk munkához! – pattant fel hirtelen a farönkről Robin. – Első számú szabály: csak akkor szedj gombát, ha már teljes biztonsággal felismered a mérgező fajtákat. S meg tudod különböztetni az ehetőt a mérgezőtől.

- És mégis hol kezdjük a gombaszedést? – meredt a férfi hátára Maria.

- Itt, most, rögtön – Robin lehajolt a fa gyökereihez és szedett néhány gombát. Maria megadóan sóhajtott és követve a férfit megnézte a vékony törzsű csinos kalapú gombákat Robin tenyerében. Két órán át bóklásztak az erdőben, miközben Robin végigmutatta az ehető gombafajokat a fenyvesek területén.

- Gombát szedni mindig meleg és csapadékos időszak után érdemes. Ha egyedül szedsz gombát, és bizonytalan vagy, esetleg nem ismered, akkor előbb mutasd meg nekem, vagy legalább valamelyik klántagnak. Világos?

- Jól van, nem kell megint elmondanod! – sóhajtotta Maria, és megforgatta a szemét, amikor Robin tüzetesen átvizsgálta a gombát, amit Maria akart a kosárba tenni. Robin már egy kosárnyi gombát szedett, és most az ölében hozta.

- Jó, ez ehető – biccentett rá Robin és a többi közé tette. – Még egy szabály!

- Robin, elég volt a szabályokból, már zsong a fejem – szorította a mutatóujját a halántékára Maria és finoman megmasszírozta.

- Még egy szabály: csak annyit szedj le, amennyit tényleg el is fogunk fogyasztani. Minden fölösleges gomba pazarlás és nem bánhatunk ilyen kizsákmányolóan az erdővel – magyarázta csökönyösen Robin.

- Mondja ezt éppen a vadász!

- A vadállományt is karban kell tartani. A túlszaporodás veszélyes is lehet, domináns fajok jelenhetnek meg, melyek kipusztítják a gyengébbeket, ezért a legfontosabb a mértékletesség… - kezdett hosszas okfejtésbe Robin.

- Jézusom Robin! Te és a mértékletesség? – nevetett gúnyosan Maria.

- Tudom Hercegnőm, számodra ez összeférhetetlen velem, de képzeld, bizonyos dolgok fontosabbak. Még az én értékrendem szerint is.

- Azt hiszem, minél jobban megismerem az erdődet annál jobban ismerlek meg téged is – állapította meg Maria nagy bölcsen.

- Lehet benne valami – kacsintott rá Robin.

- Befejeztétek a turbékolást? – hallották meg Lionel türelmetlen kiáltását. Persze, hiszen a fiúk már egy órát vártak rájuk. Késtek egy órát, akárcsak reggel. Lionel bosszankodva nyalábolta fel a teleszedett kosarát.

- Indulhatunk! – kiáltotta nekik előre Robin, és karján a vesszőkosárral az oldalán Mariával ő is a vadászkastély felé vette az irányt.

5 megjegyzés:

  1. Ez a rész is nagyon jó volt ebből látszik igazán, hogy Robin menyire kedves és megértő is tud lenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, már túlságosan is kedves volt, Robin kezd kiesni a szerepéből:) Tennem kellene ellene...na majd ránézek a körmére:)

      Törlés
  2. Szia Callie! De jó, hogy van új fejezet. Robin rendes volt, hogy tanítgatta Mariát. Igazi férjként és majd apaként) viselekedett, gondoskodó volt. Tetszett nagyon, hogy pártját fogta Mariának Lionnellel szembe. Szegény Maria, befogadják valaha is igazán.
    További jó írást! Várom a következőt.
    Andy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andy!
      A meleg jótékony hatása, szívesen pilledek most a gép előtt és álmodozom egy kicsit Mariáról és Robinról. Nem hiszem, hogy Maria teljesen a klán bizalmába férkőzhetne valaha is, de elég, hogy Robin szereti ennél több nem is kell. :) Most túlságosan is andalítóak voltak...csak úgy szerettem volna már egy ilyet is írni róluk :) én is úgy éreztem, hogy most Robin tényleg férjként és apaként viselkedett. Már várom, hogy írhassak róla a kicsivel :)
      Callie

      Törlés
  3. szia callie
    Tudod a múltkor csak bókokat írtam a történetedről és most egy kicsit le is maradtam és hát... nem tudom ne vedd bántásnak de nekem kezd egy kicsit unalmas lenni... :/ szeretlek meg a történeted is de... szerintem kéne bele egy új női szerepló mondjük egy bajba jutott kislány vagy robin egyetlen unokahúga pl.: julien húga aki győlölte őt vagy valami ilyesmi mert számomra ez a maria-robin robin-klán káln-maria gyűlölködés meg vonzalom számomra kezd unalmas lenni de mint már mondtam nem akarlak megbántani meg ez a te történeted szóval... nah mind 1 azért nem tudnád meg adni az e.mail címed ott talán jobb beszélgetni mind csak így kommentenként... majd gondolkodj rajta :)
    szia üdvözlettel: Dzsesszi <3

    VálaszTörlés