Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2015. március 1., vasárnap

Ezüsterdő

Lionel lihegve dőlt  hanyatt a párnájára. Charlotte mellkasa emelkedett és süllyedt. Mindketten kimelegedtek. Charlotte összezárta a combjait és oldalt fordította a fejét, hogy Lionelre nézzen. Mindketten elszenderedtek egy kicsit. Lionel csak a matrac mozgásából érezte, hogy a nő megmozdult mellette és kiszállt az ágyból, aztán meztelen talpakkal végig fut a folyosón. Lionel felkönyökölt és Charlotte után nézett. A lepedőn megakadt a tekintete. Tenyérnyi vörös folt  a patyolatfehér lepedőn. Lionel magára kapta a köntösét és Charlotte után sietett. Charlotte a kád közepén guggolt és a fehér márványon lassan csordogált a vérvörös  csík. Charlotte  hiába próbálta lemosni, a víz csak rózsaszínre hígította a vér erős színét.
-          Mi történt? – kérdezte hebegve Lionel.
-          Nem tudom – nézett fel rá rémült szemekkel Charlotte.
-          Öltözz! Bemegyünk Ezüstharmatra az orvoshoz – fordult ki Lionel sietve a szobából. Charlotte hangtalanul bólintott. Lionel idegesen túrta át a haját. A vár felé közeledve lovakra válthatnak, azzal gyorsabban beérnek.
-          Tudsz gyalogolni? – kérdezte az előtérbe érkező Charlotte-ot.
-          Persze – biccentett Charlotte. Lionel kézen fogta és maga után húzta az erdőbe.  A várnál egyenesen az istálló felé igyekezett, nem is akart felmenni a várba. Robin szalmaszálakat húzogatva göndör fürtjei közül vigyorgott fel rájuk, de ahogy meglátta az arckifejezésüket elkomorodott.
-          Mi a baj? – tért rá a lényegre Robin.
-          Csak két lovat kérünk! – Robin elordította magát és csettintésére, nyergelték is a lovakat. Lionel idegesen toporogva várta a két lovat. Charlotte sápadtan állt a várfalnál. Csendben várt. Robin félrevonta az unokabátyját.
-          Mi van? – morogta Robin fejével Charlotte felé bökve.
-          Nem tudom. Azt hiszem… spontán vetélés – harapott az ajkába Lionel feszülten.
-          A kocsi be van fogva, az nem jó? – kérdezte idegesen Robin.
-          De! – Robin előresietett és a kocsiszínben felült a hintóra.
-          Veletek megyek! – jelentette ki ellentmondást nem tűrve. Lionel megrántotta a vállát, Charlotte pedig nem szólt semmit, amikor Robin a keze után nyúlt és behúzta a hintó belsejébe. Szó nélkül tették meg az utat Ezüstharmatig. Charlotte egyedül lépett be az orvos házába a két férfi pedig a hintó bársonyhuzatán várakozott.
-          Az első hajtás nem mindig hoz gyümölcsöt Lionel – szólalt meg rekedtes hangon Robin.
-          Ne akarj vigasztalni – vakkantotta vissza Lionel.
-          Tudom nem férfias lelkizni, de…
-          A gomba az oka! Annyit beszedett belőle! S nekem fel se tűnt!
-          Gondolod?
-          Mi van, ha örökre meddővé tette magát? – csattant Lionel.
-          Remélem, ezzel nem fogod letámadni – ráncolta a homlokát bizonytalanul Robin. Lionel elnézett a hintó ablakán át a semmibe. Robin az orvos házának ajtaját bámulta, amíg ki nem lépett rajta Charlotte. Meg se kellett kérdezni. Charlotte szeme vörös volt a sírástól. Robin leugrott, kinyitotta az ajtót és várta, hogy a nő beüljön Lionel mellé.
-          elment a baba igaz? – kérdezte Lionel halkan.
-          El – válaszolta megtörten Charlotte. Robin elhelyezkedett velük szemközt a hintóban és a lovak megrántották a hintót. A selyemfüggönyök meglibbentek, előre-hátra hintáztak. A házaspár a két ellentétes ablakon nézett ki, de a kezüket összekulcsolták. Robin egyikről a másikra pislantott. A tenger illatát hozta a szél. Megérkeztek a világítótoronyhoz.
-          Megyek iszom valamit – jelentette ki Lionel.
-          Én is – sóhajtotta Charlotte.
-          Én is – csatlakozott a nyomukba Robin. Mire beértek, már besötétedett. Lionel gyertyákat gyújtott az étkezőben és borospoharakat tett az asztalra. Charlotte leereszkedett az egyikre, s diót ropogtatva kortyolta a pohár bort.
-          Vegyél! – tolta Robin felé a kosarat, amiben a megtört diók voltak. Lionel teletöltötte a poharakat. Robin határozottan markolta meg, s beleivott. Charlotte ráérősen kortyolgatta. Lionel sietve itta ki a borát.
-          Mire iszunk? A halálra?
-          Az életre – nézett sötét szembogarával a házaspárra Robin.
-          Vagy… az újrakezdésre – ingatta a fejét Charlotte.
-          Hümm – Lionel meghúzta a selyemszalagot a hajában, s nem szólt semmit. Charlotte két pohár bor után bejelentette, hogy álmos és lefekszik aludni. Lionel és Robin a borosüveget nézték kettejük közt.
-          S most mi lesz? – kérdezte Robin.
-          Semmi… - kortyolt a borból Lionel.
-          Majdnem volt egy zsákmányunk – felelte Robin.
-          Tényleg? – nézett fel rá Lionel.
-          Aham. Azt hittem gazdag örökösnő jön. Feketében. De csak egy vézna kis árva. Nem is volt ékszere igazán – grimaszolt Robin.
-          Akkor még jó, hogy kihagytam.
-          Igen, kár volt még az időt is pazarolni rá – forgatta a bort a pohárban Robin.
-          Nagyon elgondolkodtál mi az?
-          én? Nem dehogy.
-          Ránk gondolsz? Ne sajnálj oké? Attól szánalmasabbnak érezném az egészet.
-          Nem sajnállak – rántotta meg a vállát Robin.
-          akkor is gondolkodsz valamin – figyelte Lionel a pohara fölött.
-          Csak…
-          csak mi? – figyelte fürkészve Lionel.
-          Mindegy, hagyjuk. Nem akarlak most ezzel terhelni. Van most elég gondod.
-          Ez nem a világ vége. Mondjad ki vele!
-          Észrevettem néhány furcsa dolgot.
-          Például? – dőlt hátra a székében Lionel.
-          A Hold. Különös mostanában. Egyre nagyobb. Mintha napról napra nőne.
-          Mert telihold közeleg – magyarázta Lionel.
-          De mintha, közelebb is lenne – fészkelődött idegesen a székében Robin.
-          És még?
-          Öhm…
-          Van még valami egyéb?
-          A harmatcseppek.
-          Mi van velük?
-          Másabb az erdő Lionel. Esküszöm olyan, mintha ezüstben fürdene minden éjszaka. Mintha folyékony ezüsttel vonnák be a fákat, mintha minden fenyő ezüstfenyő lenne, az avar ezüstszőnyeg… De csak éjszaka. Nappal sosem látom ezt.
-          Érzéki csalódás. Beittál?
-          Nem… Lionel… valami történik az erdőben. De még nem jövök rá az okára – tologatta a poharat zavartan az asztalon Robin.
-          Mióta látsz ilyesmit?
-          Talán egy hete. Amióta volt az a sikertelen támadásunk. Nem is tudom… lehet, hogy egy boszorkány volt – gondolkodott Robin.
-          Hová utazott?
-          Hát éppen ez az, itt van. A Merryweather birtokon. Biztos, hogy egy kis boszorkány… - bólogatott hevesen Robin. – Megbabonázta az erdőmet!
-          Egy Merryweather? – Lionel szemében most érdeklődés fénye villant. – Mit láttál még?
-          Mást nem. Legalábbis eddig. Más nem tűnt még fel. Csak furcsa… szerinted nem volna az, ha ezüstben fürdene az erdő?
-          Nem tudom… a Hold fénye ezüstös színt vethet. Az a Merryweather egy lány volt? – kérdezte elgondolkodva Lionel.
-          Igen. Kifejezetten lánynak tűnt – biccentett hamiskás vigyorral Robin.
-          Te Robin! Nem gondoltál még arra, hogy talán ez az a lány? – dőlt előre hirtelen minden gondját feledve Lionel.
-          Milyen lány?
-          Hát tudod! – nézett farkasszemet unokaöccsével Lionel. – A Holdhercegnő!
-          Akire az egész völgy várt? – vonta össze a szemöldökét kételkedve Robin. Aztán egy darabig elgondolkodott. – Kizárt! – bökte ki eltökélten. – Az a lány nem tűnt hercegnőnek.
-          Miért milyennek kell lennie egy hercegnőnek? – kérdezte futó mosollyal Lionel.
-          Mit tudom én?! – rántotta meg a vállát Robin. – De tuti nem ilyennek mint ez. Vörös a haja!
-          Nem vagy te egy kicsit előítéletes Robin? – hunyorgott rá gonoszkásan Lionel.
-          Nem. De majd kiderítem én, hogy ki az a boszorkány. Mert hidd el, inkább annak néz ki, mint hercegnőnek!
-          Szerintem Robin, te meg kifejezetten egy olyan balfácán vagy, aki akkor sem ismerne fel egy hercegnőt, ha előtte állna – jelentette ki Lionel.
-          Csak húzol!
-          Nem húzlak.
-          tudod mit! Megmutatom neked! És majd meglátjuk te minek tartod őt! – vágta rá Robin.

-          Megegyeztünk! De most megyek és megnézem tényleg alszik-e Charlotte, vagy csak telesírja a párnáinkat – emelkedett fel Lionel az asztaltól. – Az ajtót tedd be magad után – szólt még vissza a válla fölött. Robin elgondolkodva biccentett. Még jó, hogy hintóval jött. Nem mert volna az ezüstszín erdőben egyedül végigsétálni. Biztos, hogy gonosz varázslat. Biztos az! Robin elnézett a sötétlő erdő felé, ahogy kilépett a világítótoronyból. A fenyvesek csúcsain már derengett az ezüstös fátyol. Különös az erdeje. Idegenszerű dolgokat lát benne. Pedig úgy ismerte az erdőt, mint a tenyerét. De most… mintha változások történnének, amiket nem tud irányítani. De vajon jók-e ezek a változások?


3 megjegyzés:

  1. Drága Callie!
    Egyszerűen imádom ezt a fejezetet is, akárcsak az összes eddigit! Szegény Charlotte-ot és Lionelt most rettenetesen sajnálom... Pedig annyira örültek volna a picinek! Sebaj, legalább Maria felbukkant már a színen. Csak miután már örülni kezdtem, hogy akkor most Mariáról is szó lesz, akkor jutott eszembe, hogy Maria és Robin történetét már régen megírtad... Pedig úgy elolvasnám megint. XD Ha lenne időm, meg is tenném, csak hát.. csak ezen a héten három témazárót írunk, plusz egy-két röpi vagy kisdoga. Meg ott van még két témazáró és egy dolgozat kiosztása, amiről már a tanárok beharangozták, hogy borzalmasak lettek, már amit eddig kijavítottak... A francba, mit fecsegek itt már egy regényt..? xD Bocsánat. De végre legalább terjedelmes kommentet sikerült írnom. Kibírhatatlanul várom a folytatást, hozd minél előbb, Callie!
    Puszi: Laura

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Laura!

      Nos, biztosan nagyon örültek volna a csöppségnek, de sajnos nem így alakult a dolog. Még hátra van Maria és Robin nagy kalandja. Persze ez nem Maria és Robin története, tehát ne várjuk, hogy most aztán megint minden unikornisokról fog szólni meg holdgyöngyökről.:) Egy icipicit talán a Robin szemszöget igyekszem bemutatni és a de Noir szemszöget. Mert végülis mindig mindent Maria szemszögéből láttunk a könyvben és a filmben.
      Még jó messze van az év vége. Ezt sajnos én is érzem. :) A legjobban a koránkelést utálom.:))) amikor a legédesebbeket alszom akkor csörög az ébresztő :(
      Sok sikert a TZ-hez. kitartást a tanuláshoz. Én pedig igyekszem időnként hozni a fejezeteket. :) Kikapcsolódásként.!
      Puszi: Callie

      Törlés
  2. Szia Callie!
    Látod, mondom,hogy gyorsan haladok. Ez elképesztő volt. És most már tiszta lett előttem minden. És annyira megörültem, hogy végre megint a "kis boszorkány" is belekerült a képbe.
    Nagyon hiányzik a Kicsi Maria, elhatároztam, hogy újra megnézem a napokban a filmet. És a könyvet még mindig nem sikerült megszereznem. Online pedig fizetős, hogy menjenek a sutba. Maradt a netes kutatás.
    Szóval. Tudom, hogy nem létezik a varázslat, meg effélék, de nekem nagyon tetszik, ezért is szerettem bele elsőre a filmbe is. És sajnálatos dolog, hogy elment a kisbaba, de most már legalább minden tiszta. Miért kell azt a rohadt gombát szedni Charlotte-nak? Lionel helyében már kitértem volna a hitemből. De most már igazán látszik, hogy szereti Charlotte-t minden kis hibájával együtt. És az a vicces, hogy ha erre a történetre gondolok, már nem is a film jut eszembe, hanem az írásaid.

    Nos,további szép napot kívánok,légy jó és vigyázz magadra.

    üdv.:Nita :D

    VálaszTörlés