Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2017. december 23., szombat

Karácsonyi kérdések Laurától

 1. Köszönöm Laurának a díjat. Így az ünnepek előtt ez egy teljesen jó kis kérdéskör volt. Ráadásul az elmúlt hét évben nem kaptam ilyet, tehát ennek külön örülök is. Pusszantlak Lau!

2.       A Karácsony. Gyerekként  szuper megélni, ahogy vársz az ajándékokra és ötletelsz, hogy mit kaphatsz. Ráadásul mindig van süti és a kedvenc kajád.  Szerintem a karácsony a gyerekekről szól.
Én. Nem szeretem a karácsonyt. Mindent szeretek, ami előtte van. De magát a karácsonyi háromnapos ünnepet utálom. Tehát én úgy mondom, hogy imádom az adventet. A készülődés örömét, a gyertyagyújtást a fényeket, a tömjén ,  fenyő, a fahéj és a szegfűszeg illatát. Ahogy ötletelek a karácsonyi menüsoron. A havas tájat, a várakozás izgalmát. A fagyöngyöt. A karácsonyi dalokat. Az ablakokban a fényeket, a főtéri világítást, a karácsonyi vásárt, a puncsot, a szaloncukrot. A fenyődíszítést, az ünneplőbe öltözést. Minden egyéb díszítést. Ablakdísz, ajtódísz. Minden, amiben kiélhetem a kreativitásom. Márpedig a karácsony az egyik legkreatívabb ünnep. Hosszú a rákészülés. Minimum 24 nap. Ha jól jön ki az advent vasárnap, akkor még több is. Még az ajándékcsomagolást is szeretem.  Én abszolút egy advent-fan vagyok. Ha megkérdezik mi a legjobb időszak az évben, akkor biztos, hogy ez, az advent.
A karácsony nekem mindig az a bizonyos hét évvel ezelőtti karácsony most már. Ami elől a blogomba is menekültem. Egy veszteség. Egy töréspont. Vagy még egy dolog, amitől bölcsebb lettem. Úgyhogy nekem a karácsony: egy szomorú ünnep. Talán most már majd újraértékelődik az ünnep…majd az évek teltével meglátom.

3.       A Karácsonyi zene. Van egy szám, ami abszolút az a tele vagyok reményekkel és vágyakkal hangulat. Az első plátói szerelmemet akkortájt ismertem meg és ez volt akkor a sláger.  Minden szünetben ezt nyomták a sulirádióban. Egy csomószor volt, hogy erre a dalra pillantottam meg a folyosón.  Mi is megtanultuk az angolórán. Sőt a karácsonyi rendezvényen valamilyen angolos énekkar ezt énekelte szóval…Nekem erről a dalról mindig a karácsony és mindig az a karácsony jut eszembe. A legszebb karácsonyi dal számomra, és mindig arra a srácra gondolok, ha meghallom. Arra a pár percre újra 15 éves vagyok. :D

  4. a karácsonyi kép. Nincs mit szépítenem, nekem a karácsonytól és a havazástól kicsit mindig Potteres hangulatom lesz, talán azért, mert az első három részben gyönyörű karácsonyi képek voltak mindig a filmben és ezért nekem kicsit még ehhez a képhez húz a szívem. Nagyon szorítottam, hogy összejöjjön ez a páros.



Boldog Karácsonyt kívánok nektek! Callie

2 megjegyzés:

  1. Öröm volt olvasni a válaszaidat! ♥ Még egyszer boldog karácsonyt!
    Puszil: Lau

    VálaszTörlés
  2. Boldog Karácsonyt! ☺
    By Bius

    VálaszTörlés