Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2019. február 13., szerda

Pointé

Lia

Áthívott. Ma. Hozzájuk. Mármint: Váó! Náluk szerintem nem hogy az utcából soha nem járt senki, de szerintem még a városból se nagyon. Tehát: váóóó!

Röviden rögzítem, hogy hogyan is történt az eset. Tehát szokásos utamon jöttem hazafelé a balettiskolából. Már tucatszor rámköszönt Mark, úgyhogy elkönyveltem, mi olyan köszönőviszonyban lévő szomszédokká emelkedtünk.

Amikor befordultam a sarkon, már akkor láttam, hogy a házuk előtt egy kisebb társaság gyűlt össze. Ritka alkalom, hogy vendégeik vannak, de most voltak. Mark kint dohányzott, és a bátyja is kint volt. A kisebb csoportosulásból egyszer csak Mark kivált, és odaszaladt hozzám.

“Szia! Ma Apples to applest játszanánk, de kellene még egy játékos. Lenne kedved átjönni hozzánk?”

Kábé ez volt a szöveg. Azt hiszem meglepődtem, hogy egyszerre ennyi szót rám zúdított, mert nem szokása. Másrészt meg beinvitált oda, abba a nagy faházba az erdei fák közé. Magukhoz. Kábé mintha a Buckingham Palotába kaptam volna meghívást. Legalábbis úgy éreztem magam.
Láttam a házukat kívülről, minden reggel, és minden este, ha kinéztem az ablakomon. Ismertem a fényeket, ismertem a kocsijaik hangjait is. Ötleteltem, hogy melyik ablak mögött milyen szobák lehetnek. Hogy hol lehetnek a hálószobák, hogy van-e kandallójuk, hogy milyenek a berendezések. Erre most… mindezt tálcán nyújtja nekem Mark.

Azt hiszem csak kikerekedett szemekkel néztem rá, és nagyon sokáig nem válaszoltam, de végül rábólintottam. Oké. Átmegyek. Mark mögött a társaságot néztem, akikhez csatlakozni fogok. Úgy tűnt Wave ismerősei lehetnek, de végülis miért ne.

Ezzel a lendülettel sarkon is fordultam és hazajöttem. Aztán rájöttem, hogy fogalmam sincs, hogy mondjuk vigyek-e valamit? Hogy hányra menjek, vagy hogy mit is vegyek fel. Csupa lányos kérdés tényleg. De meghatározó szempont, ha egy nagy faházba egy gazdag családhoz az erdőbe készülök.

A fényekkel körbevilágított tükörben nézem magam. Ha kiengedem a hajam az jobb? Tanácstalanul nézek körbe a szobámban. A szüleim nincsenek itthon, éppen a heti nagybevásárlást végzik, mint valószínűleg Mark szülei is, bár ők folyton tele vannak közösségi programokkal. Szóval… a naplóm szélét simogatom az ujjaimmal és nem tudom mitévő legyek. Végül úgy döntök az a legjobb, ha önmagamhoz hű maradok. Tehát kontyban marad a hajam. A passzos felsőmre csak félig húzom fel a pulcsim cipzárját és balerinacipőbe bújtatom a lábam.

A szemközti szomszéd faház csengőjét nyomom. Kezemben egy doboz délutáni teasüti, amit otthon találtam. Mark nyit ajtót. Bentről hangok és fény szűrődik ki.
  • Szia! Gyere be! - invitál beljebb, és kiveszi a kezemből a süteményes dobozt.  Azt hiszem történelmi a pillanat, ahogy átlépem ennek a kívülről is látványos óriási háznak a küszöbét. Beléptem valahova, ahova csak a kivételesek. Szinte spiccben lépkedném végig az előteret, annyira fényes a hosszanti hajópadlós faburkolat a lábam alatt. Tisztaság és mézillat van. A fények melegek, hívogatóak és barátságosak. Olyan otthonos az egész. Hatalmas és mégis otthonos. Megmelegszik a lelkem is. Már most be tudnék itt kockulni egy sarokba. Mondjuk ennek a nagy fehér medvének a karjaiba.
  • Szülők nélküli mulatság? - kérdezem, ahogy Mark megindul előttem. Mark hagyja, hogy kibámészkodjam magam. Nem siettet. Szörnyen nyugodt. Vagy cigizett előtte, vagy az otthoni terep teszi, de mindent kivár, azt is, hogy mindent jó alaposan megbámuljak.
  • Olyasmi, de nincs alkohol nyugi - vigyorog rám vissza.
  • Szép a házatok! - simítom végig a fényezett kazettaelemeket. Modern, de nagyon pazar. Katalógusba illik a konyha is. Csak ámulva nézem ezt a hatalmas házat belülről. Hát így is lehet élni! Hűha!
  • Sziasztok! - emelem meg a kezem futó intésre, a társaság felé.
  • Lia, a szomszédból - mutat be Mark.
  • Jó a cipőd! - az egyetlen lány szólal meg a társaságban. Lenézek a fehér hímzett balerinacipőmre.
  • Kösz.
  • Ebben is lehet táncolni? - kérdezi Mark.
  • Öhm, igen, de nem balettozni - mosolygok fel rá. - Legalábbis spiccelni tilos, ha nem igazi spicc cipő van rajtam. Az sérülést okoz.
  • Tudsz balettozni? Az igen.. amikor tizenkettő voltam én is balettozni akartam, de már lekéstem.
  • Korán kell kezdeni - biccentek rá.
  • Manchy vagyok - nyújt kezet. Ez meg milyen név? A lány mintha látná a megütközésemet, mert azonnal folytatja: - Igen, mert a társaságban én vagyok manchesteri - nevet a lány.
  • Ő itt Lon, mert ő londoni - mutat a Wave mellett a kanapén terpeszkedő srácra.
  • A bátyámat ismered - sepri félre a homlokából a haját Mark. - És Corn. Cornwallból.
  • Remek, legalább tudjátok a fél postai címeket is - nevetek. Már most megállapíthatom fura társaság lesz egy Apples to apples játékhoz. Mark egy egész bárrészleg elé vezet, és azt sem tudom mit igyak.Rengeteg féle üdítő van itt. Végül a narancslevet választom. Mark egy hosszú üvegpohárba tölt nekem és csatlakozunk a játékasztalhoz. Nagyon tetszik az asztal. Mintha csak Apples to apples-hez tervezték volna. Nem merem megkockáztatni, de valószínűleg tényleg így is van, mert egy hatszög alapú asztallap natúr fa felületén fogunk játszani. Hat székkel. Egyedi gyártású asztal. Nagyon tetszik. Olyan mint egy délutáni kézművescsoport játékasztala, csak sokkal felnőttesebb. Wave és Mark közé kerülök, és kábé két órát játszunk.

Tényleg csak játszunk. Nagyon jó hangulatban. Jó kis társaság. Mindenkit alaposan megfigyelek. De igazán a jobbomon ülő Markot próbálom megfejteni. Azért azt kilogikáztam, hogy nem ok nélkül hívott éppen engem játszani. Tehát azért az nem egy véletlen, hogy én ülök most itt, az éppen üresen maradt helyen a játékasztaluknál. A két testvér közül Wave a beszédesebb, de érthető, mert az ő egyetemi társai alkotják a társaság nagy részét.

Bár tényleg jó a társaság, azért elég nagy a kíváncsiságom az eddig csak kívülről csodált szomszéd ház iránt, legszívesebben felállnék az asztaltól és körbejárnám ezt a házat, megnézném minden zugát, mert nagyon tetszik. Lakáskultúra magazinokban lehetne mutogatni. Kíváncsi lennék Mark szobájára is, de ezt véletlen sem közlöm most vele. Csak magamban mosolygok az ötleten, meg hogy milyen képet vágna, ha ezt most elárulnám neki.

Este kilencet üt az óra, amikor érzem, hogy most jobb ha hazamegyek, mert már nagyon sokáig maradtam így is. A játék végénél, mindenki szünetet tart. Mark újra akar nekem tölteni, de nemet intek, jelezve, hogy most már ideje távoznom, tehát kikísér.

A ház előtt megcsap a hűvös levegő. A kipirult arcomat lehűti a kinti hideg. Itt ebben a hangulatos meleg házban el is felejtettem, hogy már közelít a tél. Arra számítok, hogy Mark rá fog gyújtani, de nem teszi.
  • Köszönöm az estét és a játékot. Jó kis társaság - nézek vissza a ház felé.
  • Öhm… ja. Kösz, hogy csatlakoztál - biccent Mark. - Öhm… hazakísérlek.
  • Viccelsz? A szomszédban lakom - nevetek rá. Mark is elneveti magát.
  • Hát ja… de végülis itt egy úttest.
  • Anglia valószínűleg legkisebb forgalmú utcája, hétvégén, este kilenc után, egy alvókörzetben - pontosítok. - Kösz, de anyukám megtanított átkelni az úttesteken - nevetek.
  • Szuper, az hasznos dolog - bólogat Mark. - Kár… még tisztességesen haza se tudlak kísérni - vakarja a fejét és nézi a szemben lévő házunkat.
  • A fél utca arról beszélne, hogy átkísértél az úttesten - teszem hozzá.
  • Mint egy idős nénit, ja - neveti Mark. Erre én is felnevetek.
  • Azért kedves, hogy megkérdezted. Jó éjt Mark! - félrebiccentett fejjel nézek rá, aztán lábujjhegyre billenek, és az arcához nyomom a számat. Ahogy elhúzódom még felmosolygok rá, majd átszaladok az úttesten, és a kulcsommal kinyitom a házunk ajtaját. Mark még a házuk előtt marad a kocsifeljárón.


Lefekvés előtt a naplómmal az ölemben ülök az ágyamban és azon gondolkodom, mit is írjak le összegzésként ebből az egészből. Hogy mennyire tetszett a házuk? Hogy otthonosabbat el se tudok képzelni? Vagy, hogy finom volt Mark arcvizének az illata? Vagy csak, annyit, hogy jól éreztem magam.

Végül a lap fölé emelem a tollam és csak ennyit vések be a mai nap zárására:

“Kétségkívül az egyik legizgalmasabb Apples to apples játék volt...Markkal.”

5 megjegyzés:

  1. Szia Callie! :)
    Na végre, itt is vagyok. Kiborított már Románia és a tájai...
    Húha, már most nagyon szeretem Mark és Wave testvéri párosát, ez az szívatgatás a felszín alatt egy elég jó testvérséget takar, hát még az, ahogy segítik egymást.:)
    Meglepődtem egy kicsit, hogy Drew milyen szigorú apa.:)
    Jól vettem le, hogy a vadászházban vagyunk? Mostanában nem vagyok 100%os...
    Egyébként karakterileg nagyon szeretem a Markhoz hasonló lelkeket, bár az tény, hogy a két főszereplőt nem lesz egyszerű kibontani. Abban biztos vagyok, hogy neked sikerülni fog és kíváncsi is vagyok az útra.:)
    Lia könnyebb esetnek tűnik egy kicsit ebből a szempontból, az ő karaktere már mozgatja az ujjaidat a billentyűzeten? Vagy az életre kelésre még várni kell?:D
    Apples to apples... Mit is takar pontosan? Nem ismerem.
    《Bius》

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Bius! :)

      Sajnálom, hogy pont a földrajz borít ki, mert... ez eléggé érzékenyen érint, hiszen földrajz tanár vagyok. :) Na meg Románia kicsit (félig itthoni táj is) ha Erdélyt és a Kárpátokat nézzük. Hidd el, ha ott lennél és látnád, nem borítana ki, mert gyönyörű! Tényleg az. Egyszerűen belefájdul a szemed a szépségbe és nem akarsz pislogni, annyira hihetetlenül zöld és szép és magaslatok mindenfelé... na nem áradozom...

      Drew. Azért benne benne volt mindig is ez a kicsit vezető én. Főleg a második és harmadik holdfázisra.

      Jól vetted le. Bizony ez a Liam de Noir által átépített vadászház. ( megsúgom, hogy érlelődik Kim de Noir története is itt a háttérben.:)

      Én is szeretem Markot. Bár egy lassabban nyíló személyiség. Lia könnyebb. Sokkal jobban kézre áll. Azok a fejezetek átsuhannak a kezem alatt. Mark picit lassabb. Szóval, most megint egy Mark jön, ami egy lassabb fejezet lesz. :)
      Hát az Apples to apples egy kártyajáték. Főleg úgy vettem le angolszász, de terjed nyugaton, németeknél is van, és már láttam magyar változatot is. Én úgy értelmeztem, hogy kétféle alma szín van. a zöld és a piros. A zöld kártyán lévő tulajdonságok alapján lehet lerakni a kezedben lévő piros kártyákból, ha rá illik a leírás a kártyán szereplő szóra. Jópofa játék lehet. És nem lehet tudni ki nyeri. Az a lényeg persze, hogy elfogyjon a kezedből a kártya. A lényege, hogy nagy társaságokra lett kitalálva. tehát nem a nálunk jellemző 2-4 főre van tervezve, hanem min. 6 főtől indul a játék, és max. 10 fő játszhatja. Nos kábé ez a lényege.
      Callie

      Törlés
    2. Bizonyára szívleltebb, ezáltal jobb föci tanár vagy, mint az enyém. Szeret minket szívatni, nomeg kijelenteni, hogy itt bizony senki nem fog érettségizni az említett tárgyból.:/ Beismerem, van néhány jó storyja, nevetni legalább lehet. Persze azért muszáj tartani az átlagot és összehaverkodni a vaktérképpel.:)
      Hm, elég jól hangzik. Köszönöm! Most jól esne egy laza, nevetős kártyaparti.:D
      《Bius》

      Törlés
  2. Hűha, hát én is szívesen megnézném a vadászházat! :D Gyönyörű lehet. Na meg a testvérpár is, akik laknak benne :3
    Olyan jó volt látni, ahogy búcsúzáskor Lia és Mark feloldódtak egymás társaságában, és annyira jól jött ki az öreg nénis párhuzam :DD Kíváncsian várom Mark szemszögét :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó sok mindent tervezek még Mark és Lia számára. :) Csak legyen idő és energia kiírni. Most picit megint sűrített lett a program. :)

      Törlés