Fenyvesek lordja

"Most olyan dolgot csinálunk majd együtt, amit biztosan nem fogsz unni. De mennyire, hogy nem! Félni fogsz néha, de unatkozni sosem!" -Robin
A Fenyvesek lordja, a Holdhercegnő című történet alapján írt fanfiction, Robin de Noir és Maria Merryweather története...

2018. június 2., szombat

Írói kérdéskör Laurától

Laurának köszönhetően ismét kicsit nosztalgiázhattam írás témában. Lau köszönöm a kérdéseket, nagyon jók voltak és egészen meglepően megmosolyogtattak ezek a régesrégi kis emlékek. Köszönet érte! Pusszantlak: Callie
1. Hány évesen írtad az első történeted/versed? (Amit nem sulis háziként alkottál.)
Az első versem. Bár nem sulis házi volt, egy sulis versíró verseny volt. Amit megnyertem. Amúgy a verset egy lyukasórában dobtam össze a suliban.
Történet: egy novella volt. Mindkettőt tizenegy évesen írtam.
2. Miről szólt?
A vers, azt hiszem egy tinédzser álmodozásról szólt. A novella egy ókori görög szerelmi történet volt egy színész és egy plebejus lánya közt.
3. Ki/mi volt az oka, hogy elkezdtél írni? Honnan jött az ötlet?
Most még mindig a 11 éves storynál járunk? Hát a verset ugye a versenyfelhívás miatt írtam. A novella, az talán karácsonyi ajándék volt a rokonoknak, és akkor éppen görög töri fan voltam.
De amikor igazán elkezdtem írni, akkor szerelmi történeteket írtam. Olyan 13 éves korom körül.  Volt köztük modern. Az egy iskolai story volt. Egy színházi fellépés dolog körül, aztán felnőttként újra találkoznak. Illetve volt egy-két 19. századi történet is. Az egyik egy eltitkolt gyerekről, a másik valami házassági csip-csup ügy. Nem tudom miért írtam. Azért írtam, hogy írjak. Spontán, az írás öröméért. Nekem ez hobbi volt akkoriban is. Jönnek valamilyen gondolatok és azt leírom. Kábé ennyi.
4. Ki volt az első, akinek megmutattad valamelyik művedet?
Az apukám.
5. Milyen zsánerben alkottál eleinte?
Hát mint látható, vers és novella volt az első. De elég gyorsan átgaloppoztam a regényekre.
6. Hogyan írnád le a kezdeti munkamódszered, időbeosztásod?
Ha volt időm írtam.
7. Van-e valami érdekességed a kezdeti időkről, amit elmesélnél? :)

Kezdeti idők. Hát abban az időben még nem volt számítógép. Kézzel írtam. A4-es lapokra és egy mappába tettem az oldalakat, amiket aztán összehajtottam, hogy egyben maradjanak és ne keveredjenek össze. Általában színes tollakkal írtam, pirossal és zölddel, mert nem akartam a nem folyós kék tollaimat elhasználni. Minden történetnek rajzoltam címlapot.

2 megjegyzés:

  1. Azt a! De szívesen elolvasnám az első műveidet, Callie! :D
    Köszönöm a válaszokat, érdekes volt olvasni! :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos még nekem is nagy élmény lenne ezeket a történeteket újraolvasni, bár az alaptörténet még itt van a fejemben, tehát tudom nagyjából, hogy miről szóltak. De igen érdekes lenne újraolvasni. és nem is tudom, hogy megvan-e még.

      Törlés